• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

bu 20 lik diş sorunu bendede var yaa benim üzerini deri örtüyo iltihap olusunca yemek yerken hep damağıma dişim değiyo eczacıdan ilaç almaya gittiğimde bana doktora gideceksın kazıyacak o deriyi ordan dedi bi de cesaretli olabilsem hayatta gidemem doktora falan ağrıyı çekerim daha iyi :52:

20lik dişleri alınmadığında diğer dişlerin çarpıklaşmasına sebep oluyormuş.. dişçiden aldığım bilgi bu..:/

benimde öyleydi 3 tane 20liğimi çektrdim bitanesi daha çıkmadı onun çıkmasını bekliyorum onuda çektiricem.
sakın erteleme git hemen çektir ben ilk gittiğimde çok hafifti ön dişimin biri ileri çıkmıştı doktor gerek yok vs dedi 2 ay sonra baya çıkmış bulundu çekilmesi gerekiyor dedi.
Hiç acı falan duymadım doktorla sohbet ederek çektirdim dişlerimi sakın korkma :8:

bende geçen yıl bir yirmilik dişim gömülü olduğu için cerrahi operasyonlar diğerini normal çekim aldırdım. normal çekim çok rahattı hiç birşey anlamadım. ama cerrahi çok uzun sürdü ve çatırtılar beni delirtti. terden öldüm. sanırım doktor çok iyi seçilmeli. şimdi sol taraftakiler aciyo ve ağzımı tam açamıyorum. çektirmem lazım kader mahkum avcılar beylikdüzü tarafında doktor öneriniz var mı?:43:

Benim de biran önce çektirmem gerekiyor.Devlet hastanesine gittim bir yıl sonraya randevu verdi o kadar bekleyemem.Mecbur özelde yaptıracağım ama uygun fiyata bir yer bulamıyorum malesef :(

Kızlar dün sol üstte yirmilik dişimin çıktığını farkettim ama çok tırsıyorum ya :5: daha önce tel taktırmıştım, takılırken üstten 2 dişim çekilmişti çenem dar oldugu için dişlerim yamuk çıkmıştı.. 1 ay önce tellerim çıktı şimdi gayet düzgün dişlerim var ama şu yirmilik diş konusu beni düşündürüyor. acaba tekrar yamultur mu dişlerimi bilemedim.. aslında üstten çekilen diş sayesinde boşluk var yani çarpıklaşma olacağını sanmıyorum ama bunun dışında bu dişin doğru düzgün çıkıp çıkmayacğı beni korkutuyor..

merhaba kızlar üst iki gömülü 20liklerimi 2 hafta arayla çektirdim hiç çıkmamışlardı tamamen gömülüydüler..ikisininde çekimi 10 dakikadan fazla sürmedi ve hiç bişey hissetmedim doktorum süper ötesi (özele gidiyorum)...sadece uyuşturucunun etkisi geçince doğal olarak 1-2 gün ağrı sızı oldu onun içinde ağrı kesici kullandım..

merhaba kızlar üst iki gömülü 20liklerimi 2 hafta arayla çektirdim hiç çıkmamışlardı tamamen gömülüydüler..ikisininde çekimi 10 dakikadan fazla sürmedi ve hiç bişey hissetmedim doktorum süper ötesi (özele gidiyorum)...sadece uyuşturucunun etkisi geçince doğal olarak 1-2 gün ağrı sızı oldu onun içinde ağrı kesici kullandım..

Ne kadara ve nerede yaptırdınız acaba? Dikiş atıldı mı?

burdan söyleyebiliyomuyuz bilmiyorum ama özel çapa ortodontide ömer beye yaptırdım..benim ortodontik tedavi içine dahil çekim ücreti falan ondan bişey ödemedim arayıp sor fiyatını istersen..dikiş atıldı ama çekim esnasında da dikiş atarkende hiç bişey hissettirmiyosun..1 hafta sonrada dikişi alıyo..dikişi alırkende iğne falan yapmıyo ama hiçbişey hissetmiyosun zaten iyleşmiş oluyo..

burdan söyleyebiliyomuyuz bilmiyorum ama özel çapa ortodontide ömer beye yaptırdım..benim ortodontik tedavi içine dahil çekim ücreti falan ondan bişey ödemedim arayıp sor fiyatını istersen..dikiş atıldı ama çekim esnasında da dikiş atarkende hiç bişey hissettirmiyosun..1 hafta sonrada dikişi alıyo..dikişi alırkende iğne falan yapmıyo ama hiçbişey hissetmiyosun zaten iyleşmiş oluyo..

Teşekkür ederim bilgi için..

Kızlar sol alt 20liğim çılgınca ağrıyor. Üç tane majezik içtim ama bana mısın demiyor çektiğim acıdan ağlıyorum ciddi ciddi :43:
Röntgenlerimde problem yok dişler normal geliyor ama bu ağrı niye bilmiyorum. Bursa' da önerebileceğiniz iyi bir dişçi varsa ne olur bir bilgi verin. Bulvar' a yakın oturuyorum Dentatürk' e mi gitsem diyorum ama bilmiyorum. Tavsiyenize ihtiyacım var :(

çenen küçükse çıkıcak yer bulamıyosa ondandır yada diğer dişlere baskı yaptığı için de ağrıyabilir..çektirmek en iyi yol..

çenen küçükse çıkıcak yer bulamıyosa ondandır yada diğer dişlere baskı yaptığı için de ağrıyabilir..çektirmek en iyi yol..

20 lik çekiminde kötü bir tecrübem olmadı kormadım ağrı şişme vs. durumlarda yaşamadım hemde dördünü birden çektirdim. ilk iki cıkmıstı tabi ağız içerisinde yer olmadığı için çeneyi rahatsız ediyor ve diğer dişlerimde çapraşıklığına ve üstüste yani kendilerine yaslanacak bir kötü görüntü çıkıyo bende diş ve güldüğümde dişlerimin güzel görünmesini seven biriyim bunun için fazla ağız içerisinde herhangi bir kapatma ve yeme işlemine sahip olmayan bu çıkan yirmilikleri çektirdim nasıl çektirdin derseniz ucu çıkan dişimi onu yerınde ufak ufak hareketlerle oynatarak yerınde çıkarttılar bu kadar gömülü olanda bu şekilde korkulacak büyük operasyon gerektiren bir durum oldugunu düşünmüyorum tabi burda dokturun da önemli benim doktorum beni rahatsız etmeden çektii...

kızlar ben hamişim pazartesi 20lik diş için dr.a gittim aantibiyotik verdi bitince çekelm dedi aamaa ogün öğleden sonra kaan sonucumdaan haamiş olduğumu öğrendim:nazar::nazar::nazar::49::49::49: çok şükür buyüzden kullaanmaadım antibiyotiği aama hamilelğin ilerleyen zamaanlarındaaa diş sorunlaarı çekilmez olaabiliyormuş naaapsam bilmiyorum dr. bidaaha gidemedim haamileyken diş çekilirmi???

herkese selam arkadaşlar internette 20lik dişlerle ilgili bilgi araştırırken buraya rastladım ve üye oldum. Tecrubeli arkadaşların görüşlerine ve doktor tavsiyesine ihtiyacım var.
Açıkcası çok korkuyorum ve doktor gitmeyi hayal bile edemiyorum. Yaklaşık 2 hafta önce bir film çektirdim filmde sağ çene deki 2 20lik diş çıkmış durumda ve yerinde ; soldakiler ise çıkmaya çalışıyor genelde yatay şekilde olan bu dişler bende dik bir şekilde

resimde kırmızı yer ile çizdiğim çene bölgesinden bir dişim çekilmişti ve 20 lik diş böylece rahat çıktı. 20 lik diş ve önündeki diş; alınan diş yerine kaydı.Soldaki dişler ise hemen deri altında oldugundan ameliyat zorlugunu bi nebze olsun azaltır mı ? enteresan bir korku ve depresif haldeyim. Ayrıca levent ve çevresine yakın yerlerde bildiğiniz iyi bir çene cerrahı var mı ?

Son düzenleme:
Back