20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Her yirmilik diş ameliyatla alınacak diye bir kural yoktur.Dişinizin sürme pozisyonuna bağlı olarak karar verilir.Çoğu yirmilik dişler normal çekimle alınır.
Hamilelik esnasında dişlerinizde ve diş etlerinizde sorunlar olabiliceği için ağrılarınız normal.Mutlaka bir hekime görünüp fikir alın.Geçmiş olsun...

cevabınız için teşekkür ederim julin.
iltahaplanma şimdilik yok ama en kısa zamanda çektiricem bu dişleri. alt ön dişlerimi eğiyor çünkü son birkaç aydır gözle görülür biçimde arttı.
hepimize geçmiş olsun...

korkma ...inan zaten çekim anında hissetmiyorsun ki..sonra da ağzını açıp havayla doldurmazsan acı macı yok demektir..diğer dişleri çürütüp ,sırasını bozdurtacağına aldır kurtul...

evet aldırıcam canım mecbur ama şimdilik ağrım falan yok...o yüzden üstünde durmuyorum...birazda tembellik:kedi:

teşekkürler cevabınız için.bende çok korkuyorum ameliyat olcak diye.umarım ameliyatız hallolur

benim eşim diş hekimi bende asistanım birlikte çalışıyoruz
kliniğimiz istanbul beylikdüzünde telefonu vereyim

reklam, tel, msn adresi, link vermek yasaktır...bilginize

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna ameliyat demek yanlış olur,operasyon diyelim.Bu operasyonda da hiç korkulacak birşey yok arkadaşlar..Kesinlikle hiçbirşey hissetmiyorsunuz.Benim iki 20 lik dişim normal çekildi,bir 20lik dişim operasyonla alındı ve 3 dikiş atıldı.Şu anda son 20lik dişim de yamuk bir şekilde çıkmaya çalışıyor.En kısa zamanda onu da operasyonla aldırmam gerekiyor.Bu operasyon oturduğunuz dişçi koltuğunda yapılıyor.Yalnız hekimin tam teşekküllü bir ortamda çalıştığından emin olun yeter..Geçmiş olsun..

Benimde Alt çenemde önde süt dişimin çıkmamasından dolayı 2 tane gömülü diş var.bana rahtsızlık vermiyor.doktor 1 tanesinin kist yaptığını diğerininde çene kemiğimle kaynaştığını ve yan durduğunu söyledi.aldırmam gerekiyormuş.ucu falan görünmüyor.ama elimle hissedebiliyorum.Çok korkuyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim

Söylendiği gibi bu işlemler genelde normal bildiğiniz hekim koltuğunda oluyor.Siz hiç bir şey hissetmiyorsunuz..Sadece lokal anestezi ile o bölge uyuşturuluyor.Özellikle iltihabi ya da kistik bir durum varsa hemen çektirin dişleriniz,korkmayın!
Geçmiş olsun..

paylaşımlarınız için Çok tesekkür ediyorum.daha önce lokal anesteziyle göz ameliyatı oldum.baya canım yanmıştı.ondan dolayı sıkıntılıydım.yinede bir diş hekimi olarak içimi rahatlattınız :) çok saolun.

Benimde 20lik diş problemim var,sol üst dişim yandaki dişle yapışık cıkıyormuş,doktor cerrahi operasyonla alabilirim dedi,kabul etmedim,korkuyorum çünkü ama böylede çok acı veriyor ayda bir ağrı oluyor yaralar çıkıyor gargara vs yapınca düzeliyor sonra yine çıkıyor napıcam bilmiyorum :gitme:

kızlar benimde 20 lik dişlerim hem sağdaki hem soldaki çok ağrıyor..
damağımada çarpıyo damaklarımda hep yara oldu :S

hee kızlar birde dişler çok arkada olduğu için çıktımı çıkmadımı göremiyrum sadece ağrı var okadar
bu dişlerin illaki çekilmesimi gerekiyor

sürekli iltihaplanma ve ağrı ilerde daha farklı problemlere yol açar .siz gargara,ağrı kesici ve antibiyotiklerle geçici tedavi uyguluyorsunuz,asıl etkenin ortadan kalkması alzım yani diş çekilmelidir.

ben 19 yaşında çıkardım 20lik dişlerimi benim problemimde yanağımı ısırıyorum ve ağzımda çok büyük yaralar yapıyor çenemi açamıyorum yemek yiyemiyorum boğazlarım ağrıyor :1no2: çarşamba günü doktora gittim iltihaplanmış lenf bezlerin şişmiş dedi şimdi antibiyotik kullanıyorum pazartesi çekecek ama çoooooooookkkkkkkkkkkkk korkuyorum :tomato: hiç diş çektirmedim ama kolay olursa 4ünüde çektircem canıma yettiler valla. ama destek bekliyorum iğne vurunurken çok acıyormu :sinifsinif: bide gülüyorum kendime 28 saat doğum sancısı çektim bi dişten korkuyorum kaydirigubbakcemile3 ama elde değil vazmı caysam ne kafamçokkarıştı. inşallah korktuğum gibi değildir ve kolay atlatırım:Saruboceq: kafamçokkarıştı

cuma günü 2 dişim alındı, 5 dakika sürdü, yıllardır boşuna korkmuş, boşuna o kadar ağrı çekmişim....şu an şişliğim hala inmedi, ama kurtulduğuma çok ama çok şükrediyorum...

benimde sağ üst yırmılık dısım gömülü duruyor.dişimde bir ağrı olmadı ama başım çok ağrıyordu..sonradan basımın agrısının farklı bırsey oldugunu öğrendim.dişimide ege unıversıtesınde bır hoca almaya gerek olmadığını soyledı bende aldırmadım mutlu mesut yasıyoruz.sızce aldırmak gereklımı yanı tecrubelerınızı paylasırsanız sevıneceğim..

ben de o dişçiye görünebilir miyim, bana da almamıza gerek yok desiinn.. :gitme:

wallahı cnm hatta ısrarcı oldum dıyebılırım ama adam gerek yok.onu alırsak altındakı dışın kaybına sebep olabılırız dedı ve almayalım dedı.ege unıversitesı cene cerrahısı hocasıydı..bi git cnm istersenkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…