20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

istanbul da oturanlar için çapa da alldırdım iki alt çenedekilerini ve bedava. sağlık karnesiyle. çok rahat oldu. hepsinden kurtuldum. yine olsaydı dişim, korkmadan güle oynaya giderdim. :)
benimde çapada alınıcak 8 hazıranda 20 lik degil benimki damakta gomuk bır diş cıktı iyiliğim için ama insan ameliyathane ismini görünce ürperiyo ya:1no2:

ÖLÜYORUM KORKUDAN ÖLÜYORUM.....
iki yıl acı çektim yinede gidip çektirmedim
şimdi.....
yan çıkan (aşağdan yukarı doğru değil içten dişerime doğru) kemiğe dayan bir yirmilik diş ikisi gömülü bir normal ve bir ekstra dişim yani 33. dişim olduğunu öğrendim ön dişlerim çarpıklaşmaya başladı tomografi çekildi ve ben hala korkuyorm çektirmeye ne yapıcam Allah'ım ...

Korkunun ecele faydası yok napıcaz mecbur bak onceden cektırsen acı cekmıcektın bende korkuyorum ama bastan onlem almak lazım... herseyın hayırlısı inş. gelıp gecıcek buda boyle dusun..

ben üç yirmi yaş dişimi çektirdim, biri kaldı sadece. benim de alt çenedeki yirmi yaş dişlerimden biri yatık çıkmış, önündeki dişi çürütüp içine girmiş. benim hiç şikayetim yoktu, ne ağrı ne sızı.. çok uzun süre gitmedim dişçiye. halbuki sadece yarım saat sıkıntı çektim çekilirken. onda da doktorum çok korktuğum için iyice uyuşturdu ve çok fazla bişey hissetmedim.. ama olan önündeki dişe oldu :çok üzgünüm: şimdi ona kanal tedavisi yapılıyor ama dişin yarısı gittiği için doktor bir türlü dolduramadı. keşke bu kadar vakit kaybetmeseymişim benneyaptımki

merhaba arkadaşlar ,benim de yirmilik 3 dişim çekildi sonuncusu hatta bugün :)) 2 yıl önce alttakileri çektirmiştim ,yarım saat sürmüştü birisi gömüktü. diğerini ise çekmişken onu da çekelim diye düşünerek çektirdim ..bugün ise sol üst çekilde 2 dk sürdü ...uyuşmasıyla ,çekilmesi ve dikimiyle 10 dk ...şu an çok şükür ki iyiyim ama ağzımı tabiki kıpırdatamıyorum çok zor oluyor yaa ..bi de bir dişim de kanal oldu ..ah ahh görenler diyor ki dişlerin çok güzel bembeyaz ama ah gelin bana sorun diyorum :))) çok çektirdiler bana çok ..ama yatık çıkınca yapacak bir şey yok ,mecburen çekilecekler :)) herkese geçmiş olsun ..

benimde dün damaktaki gömük dişim çekildi.. çok korkuyordum ama korkucak bırsey yokmuş... iğne yaparken birazcık acıdı.. zaten sonra gözümü kapadım hiç bişe hissetmedimm. şuan damaklık taktım dikişlerde pazartesi alınıcak ...

20 yaş dişleri çıkmamış arkadaşlara bir hatırlatmam olacak:

lütfen en yakın zamanda diş doktorunuzu ziyaret edip, panoramik deniyor sanırım röntgen çektirin. Çıkmayan dişleriniz altta yanlış pozisyonda ilerliyor olabilir ve çok önemli bir gününüzde size o günü zehir edebilir (mezuniyet- nişan-düğün vb.) Erken farkına varılırsa sağlam dişlerinizin köküne zarar vermeden ve de daha az uğraştırıcı bir operasyonla alınabilir. Ne kadar geç kalırsanız, o kadar zahmetli olabilir.

Ben bir gömülü 20 yaş dişimi aldırdım, küçücük bir yeri takıldığı için bile uğraştırdı, ama iyi uyuşturdukları için hiçbir acı hissetmezsiniz. Tabii doktorunuz çok önemli, çene cerrahı geliyor bu operasyon için. Yeni bir doktora gideceksiniz, mutlaka çevrenizden tavsiye üzerine gitmenizi öneririm.

Arkadaşlar birçok forumda patates püresi ve pudingten bahsediliyordu. Benim gibi hipoglisemi sorunu olanlar ya da bu gıdaları sevmeyenler için kendi tecrübelerimden birkaç şey yazmak istiyorum. Siz de paylaşırsanız sevinirim. Bir ameliyat daha beni bekliyor mafoldumben

Hipoglisemisi olanlar için;

-patates püresine ocaktayken küp küp taze kaşar peyniri katınca ve 2. ya da 3. gün yiyebildiğim çok pişmiş pilava yoğurt karıştırınca -sade hallerine oranla- daha az dokundu!

-ilk 2 meyve yiyemediğim için meyve suyu denedim ama zaten yeterince yemek yiyemediğimden çok kötü yaptı, onun yerine sonra denediğim meyveli yoğurttan memnun kaldım.

Herkes için;

-2. gün kiraz-kayısı yemeye kalktım, çekirdekleri çıkardığım halde, kabuklarını kesmek için ısırdığımdan sanırım ağrı oluştu.

- Çorba içine ekmek içi doğramak(kabuk yine zorladı, yumuşamış ve çok ince olduğu halde)

-omlet iyi bir fikir! çenenizi fazla açmadan ve fazla çiğnemeden yiyebiliyorsunuz, ancak ekmek çiğneyemediğinizden mideniz bulanabilir, sonrasında tüketmek üzere bir şey bulundurun yanınızda.

Ben daha önce tel kullanmıştım, o yüzden de 20liklerimi aldırmma gerekmişti, :1no2:
ağzımda yer yoktu onlara..

Dişlerimin birisi ( sağ-üst ) hafif baş göstermişti onu çektiler.. Diğerleri için ameliyat gerekti. Alt 20liklerimi çektirdim geçen sonbaharda işte, 1 yıl olmadı daha yani.. Birisi gayet normaldi; ama diğerinde çok sorun yaşadım. Biraz daha aşağıdaydı sanırm diş, onu çıkarmak çok zor oldu. senağlama

Bayağı bir uğraştı adam. Daha sonra 3 gün yüzüm şişmiş bir halde dolaştım. Resmen sol yanağımdan aşağıda elma büyüklüğünde bir şiş oluştu. İnsan içine çıkmamadım, okula felan gitmedim hiç..

çok şükür kurtuldum şimdi onlardan, sadece sol üst dişim hafiften baş gösterdi, onun için de daha ameliyata gerek kalmaz sanırm..

bende dün oldum arkdaşlar.göük bir yirmilik diş ve yan çıkmıştı.burdan okuduklarımdan güç aldım ve gittim.bi dünya iğne yaptılar.40 dk.boyunca 3 kişi uğraştı.ilk başlarda bayılıcam sandım her yerim karıncalanmaya başladı.daha sonra topladım kendimi ama hiç bir acı hissetmedim.işlem bitti eve geldikten sonra müthiş bir ağrı.hemen ağrı kesici aldım ama 1 saatte anca etki etti.1 saat boyunca ağladım.hep böyle ağrı olucak diye düşünürken bugün hiç ağrım olmadı ama 10 saatte bir ağrı kesici alıyorum ve bide antibiyotik verdi onu kullanıyorum.dişimin olduğu bölge çok az şişti.çünkü eve gelir gelmez buz koymuştum sanırım etkisi oldu.yani işin özü korkmayın gidin ve aldırın dişlerinizi.herkese göre değişir belki ama benim kolay oldu cumaya dikişlerim alınıcak
ilk gün bişey yiyemedim ama şimdi yavaş yavaş çiğneyip yutuyorum zorlamadan.allah hepinize ağrısız günler versin inş.hepiniz kurtulursunuz.ayrıca fiyat merak edenler içinde bilgi vereyim.özel bir polikliniğe gittim.150 tl ödedim.

geçmiş olsun canişşş ve diğer arkadaşlar...

Benim de yamuk gömülü dişimi 30 dakika, çene cerrahı ve doktorum birlikte aldılar. Eve gelir gelmez değil, hemen ameliyat sonrası bana buz verdiler ve 6-7 saat devam etmemi söylediler. Tabii ara vere vere, yoksa ciltte yanma oluyor. Ayrıca 2 saat sonra bir ağrı kesici alın demişti cerrah, uyuşma geçip ağrıyla karşılaşmayın diye, bu yüzden çok rahat ettim :Saruboceq: Sonuçta birkaç gün sıkıntı ve arkasından bu dertten kurtulmuş olmanın verdiği dayanılmaz hafiflik zemuszemus

Arkadaşlar doktorunuza güveniyorsanız, kesinlikle korkmayın, çünkü uyuşturuyorlar ve hiç bir acı duymuyorsunuz, sadece baskıyı hissediyorsunuz. zemuszemus

yaa benim dikişim düşmedi hala ..dr kendi düşer demişti ,öncekileri bir hafta sonra aldırmıştım oysaki ..böyle olamayacak 2 haftadır aynı yerinde durduğu için birazdan hastaneye gidip aldırcam :) 3 .cü diş maceram da böylece bitmiş olacak inşallah...diğeri uslu uslu dursun ÖYLE ÇIKSIN yaaa ..

doktora yanlış iplerden vermişler herhalde kaydirigubbakcemile3 İyi dayanmışsın 2 hafta, ben 1 hafta bile zor dayandım, gerilince o bölge rahatsız oluyordum. Geçmiş olsun!

doktora yanlış iplerden vermişler herhalde kaydirigubbakcemile3 İyi dayanmışsın 2 hafta, ben 1 hafta bile zor dayandım, gerilince o bölge rahatsız oluyordum. Geçmiş olsun!

sanırım :)) gülünce kasılıoo saten bi hoş oluyorum :))) Allahtan hiç acı çekmedim bu kez .. hastaneye gidom ben kaçar :))) kurtulayım hastane de taaaaaaaaaaaaaa karşı tarafte oy oyyy . yerimseniben

ayy kızlar size bi sorum olcak..çarşamba günü kök dişlerimi çektiricem...yine aynı gün işime geri dönebilirmym...

bugün saat 4'te son yirmilik dişimi de çektirip kurtuluyorum sonunda :lepi: neyseki üst çenedeki dişler uğraştırmadan daha kolay çekiliyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…