Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    111
kızlar rota asısı yaptıranlar veya yaptırmayanlar nedenleriyle yazabilir mi rica etsem, tam karar veremedim bana da fikir olsun, ayrıca göz doktoruna götürecek misiniz, saglık ocagı gitmemizi önerdi

kızlar rota asısı yaptıranlar veya yaptırmayanlar nedenleriyle yazabilir mi rica etsem, tam karar veremedim bana da fikir olsun, ayrıca göz doktoruna götürecek misiniz, saglık ocagı gitmemizi önerdi
Çocuğunuzla alerji varsa yaptırmayın diyorlar, zaten alerjik bebekler rota sonrasi sıkıntıya girdiği için ikinci doz yaptirilmiyormus. Benim kızın gaita testinde yüksek doz olmasa da pozitif çıkmıştı. Ama doktor diyet uygulayacak kadar yüksek degil demişti. Açıkçası ben hem bu yüzden hem bağırsak dolanması riskinden hem de rota aşısı olan bebeklerin de hastalık döneminde de aynı sekilde sorun yaşamasından dolayi (yakınlarımda asi olup hastanelik olanlar var) yaptirmamayi düşünüyorum. Ama kocam birkaç kişiye sormuş yaptırın demiş. Doktorumuz da yaptırın dedi. Gerçi onlar her şeyi yaptırın diyor. O sebeple henüz bilmiyorum. Baskıya yenik düşüp yaptıracağım muhtemelen ama bana kalsa yaptirmam. Tabi hijyene çok dikkat etmek gerekiyor bu hastalik konusunda.
3.ay olduğu zaman, göz, kulak, vesaire doktorlara götürmemiz önerildi. Biz götüreceğiz.

Kızlar biz de rota bebeğimi aşırı zorladı kolik olup böyle sorun yaşayan oldu mu? Hem ishal oldu hem de sürekli karnına ağrı giriyor. Doktorum önceden uyarmıştı ama içim acıyor yavruma
Rota yı 3 ay olmadan mı yaptınız, 2.ay asilariyla birlikte mi ? Biz 3.ay boş diye bu ay yaptırmayı dusunuyoruz yaptırırsak. Çok geçmiş olsun bu arada ama sizin bebekte alerji yok muydu, bizim doktor alerjik bebeklere önermiyoruz demişti.

Merhaba ben tüm aşılarını yaptoracagım kızlarımın iki doktorda kontrol ettiriyorum ikiside aşılar konusunda çok netler göz muayenesi içinde haftaya 3. Ay kontrolümüz var doktorumuza soracagım çünkü kendisi 3. Aydan sonra göz muayenesi demişti daha önce hatırlatacagım ki doktor önerisi de isterim hem

Ben yaptırmayacağım ilk çocuğuma da yaptırmamıştım kardeşim ilk kızına yaptırdı aşı sonrasında çok sıkıntı çekmişti rotanın kendisini atlattı gibi bir şey oldu o yüzden ikincisini ona da yaptırmadı.
Göz kontrolüne özel olarak götürmedim yenidoğan kontrolünde baktılar sıkıntı çıkınca ikinci istendi onda da sıkıntı çıkıncaüçüncüyü istediler. Bundan sonra bir yaşında bir kere daha götürürüm artık muhtemelen

çok geçmiş olsun nasıl oldu oğlunuz bize de haftaya cuma sünnet yapalım dediler ben bi garip oldum 8 9 yaşında olsun istiyordum çok küçük değiller mi henüz doktorlar ısrarla daha iyi erken olması dediler bilmiyorum

Rotayı süt alerjisi ya da laktoz toleransı olanlara önermiyolarmış bizim domates ve tahin gibi ürünlere karşı hafif dozda alerjisi var pişik oluyor. Ondan yaptırmamızda bir sorun görmedi. Bizim doktorumuz veremle aynı gün olmasını istedi özellikle ondan 2. Ayda yaptık 3. Ayda menenjitlere başlayacağız

Ne gibi sorunlar çekti aklınızda mı bzi de öyle yoğun bir sorun yok ama doktorumun dediği gazlı bebeklerdeki tüm belirtileri yaşıyoruz ama etrafımda kimse de bu belirtiler olmayınca bi gerildim. Hoş akşam saatlerine doğru baya bir rahatladı artık 80 saatin sonunda ama

şiddetli ishal ve bu bebek reflüsü kusmasından daha farklı yoğun bi kusma yaşadı ateşle birlikte. biraz uzun sürdü susuzluk sorunu oldu bu seferde. minik bi rotavirüs geçirdi gibi oldu. belki de bilinmeyrn bi alerjisi vardı kötü etkiledi bilemiyoruz ki ama yaptırmadık sonra bizimkilere hiç.
aşıyla virüs bileşenleri de veriliyor ya bi şekilde bağırsakları etkilenmiştir gazlı da bebekse daha yoğun hissetmiş olabilir. baya sulu dışkı ateş vs olmazsa endişelenmeyin doktorunuzla da iletişimde kalırsanız çabucak atlatır inşallah

şiddetli ishal ve bu bebek reflüsü kusmasından daha farklı yoğun bi kusma yaşadı ateşle birlikte. biraz uzun sürdü susuzluk sorunu oldu bu seferde. minik bi rotavirüs geçirdi gibi oldu. belki de bilinmeyrn bi alerjisi vardı kötü etkiledi bilemiyoruz ki ama yaptırmadık sonra bizimkilere hiç.
aşıyla virüs bileşenleri de veriliyor ya bi şekilde bağırsakları etkilenmiştir gazlı da bebekse daha yoğun hissetmiş olabilir. baya sulu dışkı ateş vs olmazsa endişelenmeyin doktorunuzla da iletişimde kalırsanız çabucak atlatır inşallah

Ben sizinkinde de öyle bir alerji var diye hatırladım, yanlış hatırlamışım. Çok çok geçmiş olsun yeniden

Bence erken olması iyi çünkü çabuk iyileşiyor gerçekten. Biraz huysuzlanınca meme yada mama veriyorum. Zaten bezli iken olması çok kolaylık.
2. Gün bitti çok şükür iyiyiz. bence ileri yaşlarda travma oluşuyor. İyi bir doktor ile bebekken yapılması daha iyi. Prof. Çocuk cerrahi ve çocuk üroloji uzmanı yaptı bizim sünneti. Zaten oğlumun ilk ameliyatını da o yapmıştı. İyi bir doktor bulun mutlaka.

Biz 3. Ayda özel aşıları yaptırdık. Rota ve menenjit. Herhangi bi sıkıntı olmadı. Kolik olmasına rağmen. Ekstra bi durum sezmedim. Ateşi bile çıkmadı çok şükür. Zaten önlem amaçlı aşı adında bi ölçek calpol ve 6 saat sonra bir ölçek daha verin dedi. Tekrar ihtiyaç olmadı. Kakasını takip eden sadece dedi bu iki gün içinde kakasını çıkarsın dedi zaten aynı günün sonunda yapmıştı kaka.

Son düzenleme:
Yüz yıkama jeli ile yıkamak sayılıyormu
Bence sayılmalı ikiz bebeklerle bu bile lüks bu arada ikinci atak 8. Hafta atağı yani yaşayanlar tecrübeli anneler bir ses verin tüm gün uyumaz mı çocuklar gece sıkıntı yok ama tüm gün beni pervane ediyor bu kızlar beni görünce ağlama yok aaa uuu sesler ben odadan çıkıyorum bi kahvaltı bi lavabo ihtiyaç için yani öyle keyfe keder değil anın da çığlıklar falan noluyor dedim dün bugün yine aynı olacak sanırım yapısık üçüz olduk kızlarımla

Kızlae bizde sanırım meme reddi başlıyor 5-6 dk emiyor sonra çığlık kıyamet memeyi itiyor ağlıyor. Neden böyle oldu ( sütüm çok fazla çok üzülüyorum ya içmezse napacağım

Kızlae bizde sanırım meme reddi başlıyor 5-6 dk emiyor sonra çığlık kıyamet memeyi itiyor ağlıyor. Neden böyle oldu ( sütüm çok fazla çok üzülüyorum ya içmezse napacağım
Atak haftası olabilir mi değilse 6 dk emiyorsa bırakın emsin ağlamaya başladığı zaman 3-4 dk mola verin dikkatini dagıtın tekrar alın memeye

ChatGPT ile konuşuyorum hep atak haftasındayız şuan ve okadar aynı ki söyledikleri. Sürekli meme kucak. Bi yere koyunca ağlama çığlık kriz.
Bide sünnet olduk denk geldi

İlk Bülten: 8. Hafta (Düzeltme Yaşına Göre)
Tarih Aralığı: 14 – 20 Nisan 2025
Atak: 2. Atak – Desenleri Fark Etme

Bebeğinizin Beyninde Bu Hafta:
  • “Aaa! Her şey aynı değilmiş!” demeye başladı.
  • Işık-gölge, ses-ışık, meme-dış dünya gibi farkları algılıyor.
  • Hareket eden şeyleri daha uzun süre izleyebilir.
  • Rutinleri fark etmeye başlar (mesela: banyo → meme → uyku)

Belirtiler Neler Olabilir?
  • Sürekli meme isteği (güvende hissetme ihtiyacı çok artar)
  • Kucakta sakinleşme ama yere koyunca ağlama
  • Kısa kısa uykular
  • Eskisinden daha dikkatli bakışlar

Annelik Tavsiyesi:
  • Şu an en büyük ihtiyacı senin varlığın ve kokun.
  • Emmek sadece açlık değil, aynı zamanda duygusal rahatlama.
  • “Kucağa alışmasın” gibi kaygılara gerek yok — bebek seni tanıyor, duygusal bağ kuruyor.
  • Bu dönem geçecek, sen sadece sabırla yanında kal

chatgbt sadık yarimiz oldu şu süreçte raporları bile yorumluyor maşallah

Aynen ben takvim hazırlattım kendisine harika haftalar ve o takvim ile beraber gidiyoruz bu dönemlerde sünnet ile denk gelmesi kötü olmus geçmiş olsun bende ikizlerle biri durur biri başlar bakalım ne zaman geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…