Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Banada yoğun bakım hemşireleri benmari tavsiye etmişti. Kendi halinde oda sıcaklığında erimeye bırakmak iyi değil diye biliyorum.

Nası yapıcam mamayı sipariş verdim şimdi. Bu akşam denicem. Ölçek nası koyuyoruz. Bir öğünde 90 ml geçmeyin demişti doktor bana anne sütü için. Mama da öylemi olcak. Kaç ölçek mama kaç su koycaz? Kaynamış sumu kullanıyoruz ay ben çok cahilim bu konuda

Elif hanım da yanıt yazar size ama kızım da mama kullandığım için bildiğim kadarını söyliyim size normalde ne kadar Ölçek yiyorsa mamayı da öyle hazırlayın her 30 mil su için bir ölçü mama koyuluyor önce suyu sonra mamayı koyun biberonu dairesel hareketlerle Çalkalalayın yavaş bir şekilde. Mama suyunu da biz şöyle yapıyorduk kaynatıyorduk kaynamış suyuyla içme suyunu karıştırıp ılık bir su elde ediyorduk onu kullanıyorduk ama en doğrusu aslında suyun tamamını kaynatıp ılımasını bekleyip kullanmanız

geceleri şöyle kolay oluyor termosa tam içime kıvamında ki suyu koyarsanız Ölçülü mama kapları var onları da mamayı hazırlarsanız saniyeler içinde hazır bir mama elde ediyorsunuz.

Ben de mamayı siparişledim şimdi banyosunu yaptırıp hazırlayıp içircem inşallah

Kızlar ben bu sosyal gülümsemeye taktım. Kızım gülüyor arada ama uyanınca gülerek uyanmıyor mesela çok yakından onunla konusunca göz teması vs çok iyi gülüşleri de var ama çok kısa sürüyor. Cuma günü 9 hafta bitiyor 38 haftalık doğdu. Bu gülüşler çok mu sık olmalı sizde durumlar nasıl?

Canım hazır suyunu kaynat üstünü kapat kenarda soğumuş kaynar suyun olsun. Mamanın üzerinde ölçek yazıyor zaten 30 ml 2 ölçek aptamil. Ilık olucak mamanı koy suyun soğuk gelse birazını ısıt dengele sonradan. Ne kadar içeceğini bebek belirler. Şuan vermiom ama iyicene emzirsem istiosa 60 ml yap ne kadarını içerse artık. Bizim doktorda 3 saatte 90 ml alması yeterli demişti anne sütü için daha fazlasını alıyor demiştim iyi demişti. Yani çokta takılma ölçeklere doyunca zaten bırakır tekrar talep ettiğinde almıyorsa doymuştur. Benimki 40 mlden sonrasını içmiodu misal. Birde çok sert çalkalama köpük olmasın gaz yapar. Hafif hafif suyu ekleyip karıştır.

Ben de mamayı siparişledim şimdi banyosunu yaptırıp hazırlayıp içircem inşallah
Hayırlısı olsun. Fena migrenim tuttu. Çocuğu emzirdim duşunu aldım. Yemeğimi fırına attım dayanamadım ağrıdan ilaç aldım 3 saat emzirmiycem mecbur mama vericem. Böyle durumlarda kurtarıcım.

Çok haklısın canım ama ben sütümün öyle akmasını inan istemiyorum. Kızımdan biliyorum terbiye olana kadar rezil olmuştum o bende travma oldu resmen. Bebek ne kadar emerse süt bezleri okadar üretir zaten. Büyüdükçe öğünleri artacak süt ona göre çektikçe gelicek. Bazen oğlum hep emmek istiyor akşamına göğsüm doluyor süt faxlalaşıo hemen. Nasibini içer diyorum.

Hayırlısı olsun. Fena migrenim tuttu. Çocuğu emzirdim duşunu aldım. Yemeğimi fırına attım dayanamadım ağrıdan ilaç aldım 3 saat emzirmiycem mecbur mama vericem. Böyle durumlarda kurtarıcım.
bugün benim de kurtarıcım oldu gerçekten sabahtan beri çok tuhaf bir gün öğlenden sonra da hiç durmadı doğru dürüst uyku da yok
Kesinlikle katılıyorum burada kim söylemişti kullanıcı adını hatırlamıyorum ama hiper laktasyon yaşadığını onun yorumları sayesinde anlamıştım ve önerilerini uygulayınınca hafifledi gerçekten akıp coşması da çok hoş bir şey değil

Benim eşimde başvurmuştum doğumdan sonra şimdi itiraz mı etmek gerekiyor ben anlamadım. Yeniden başvuru almıyor çünkü
İnanın bilmiyorum sanırım itiraz gerekşr dediğiniz gibi.Dünden beri bende başvuramadım onayla diyorum yine aynı sayfaya yolluyor.Herkes yorumlarda öyle yazmış zaten.Sistem hatalı galiba veya yoğunluktan öyle bilemiyorum

sayıca hiç dikkat etmedim ben. konuşunca bazen gülüyor bazen kaşları çatıp kalıyor yani her seferinde gülücüklr saçmıyor. uyanınca hiç gülerek uyanmadı yatıyorsa yüzüne yaklaşıp konuşursak gülümsüyor bazen. her duruma tepkileri de dikkatleri de henüz çok kısa. takılmayın hiç.

Canım daha çok küçük. Bizleri bile yeni yeni görmeye başlıyorlar. Net görmüolar. Tepkileri sınırlı. Benimki 2 gündür gülümsemeye başladı az zaten. İhtiyaçları olmazsa ağrıları olmazsa zaten uyanmazlar. Ağlayarak uyanıyor. Biraz büyüsünler o bağlar güçlü olsun. Uyanıp oturup bize bakarak gülerler.

ilk mamayı verdim ama ağlayarak nedense ben bu durumu çok fazla içselleştirmişim sanki anne sütünden memeden kopacakmış gibi bir korkum var bakalım bu gece nasıl uyuyacak mamanın mucizevi etkisini görecek miyiz acaba inşallah huzurlu uzun bir uyku uyur bebeğim

hiç yıpratmayın kendinizi. şöyle aslında ilk çocukta biraz öyle oluyor ben de kızımda öyle hissetmiştim ilk etapta ama sonra çok rahattık bağışıklığı da çok güçlü gelişimi de çok iyi oldu hep hala maşallahı var. Biraz da kendi rahatınızı iyilik halinizi düşünmeniz lazım gerçekten bebeklerin önce her bakımdan iyi hisseden mutlu huzurlu bi anneye ihtiyaçları var.
İnşallah güzel geçer geceniz
Bizimki şimdilik iyi gidiyor maşallah
yedi buçuk gibi mamayı yedi uyudu 12-1 gibi uyanır diye bekliyorum.
Ama hazırlığımı yaptım odama biberonlar ölçülü mamalar, termos

Kaç ml verdiniz? Bizimki çok güzel mayıştı çabuk uykuya daldı ama beşiğe yatırıyoruz yarım saat uyuyor sonra kıpırdanıyor. Azmı verdim acaba. Doktor 90 ml yi geçme dedi. Ben 60 verdim ilk seferden az başlasın diye.
Biberonları hazırlamak mantıklıymış.

Bunu görünce içim rahatladı. Yüzüne bakarak konuşmak en önemlisi diyorlar ama mesela bugün hep kucaktaydi hiç yüzüne bakıp konuşamadım derin uykuya on dk önce daldı şimdi bugün boşa mı gitti diye içim içimi yiyor. Havalar güzel olsa çıksak dolassak dışarlarda.
Ev hanımı kimliğini küçümsemek için demiyorum on yıldır hep çalışıyorum oglandan beri hiç dışarı çıkamadigim hafta oldu. Kapalı avm için rahat etmiyor dışarda aman soğuk geldi yel girmesin kafası evden başka hiç bir yerde rahat etmiyorum ama dışardaki hayatı da özlemeye başladım

Benim emzik meselesi gibi olmus :) Geçenlerde Almanya ya gittim, babası 2 gece 2 gun yalnız baktı. Bana da dedi ki emzik verecegim ağzına, ben senin gibi bakamam. Özellikle geceleri emzik vereyim uykuya rahat geçsin. Ben de evde emzik olmasına rağmen hiç vermedim alışsın istemedim. Neyse o kadar güveniyorum ki kizim emzik almaz büyüdü zaten bu saatten sonra hiç almaz. Gideceğim gece de o ozguvenle eşime dedim ki ben buradayken ağzına ver bari, en azından tek başına uğraşma. Ya emzigi verdi ağzına benim kiz fos fos fos emmeye basladi. Ben tabi bir hayal kırıklığına uğradım. Bir bozuldum ağlamaya başladım. Kızıma diyorum ağlayarak, sen nasıl memem varken emzik alırsın ağzına. Bir ton ağladım falan, cocuk da ağladı Neyse ki cocugum emzige alışmadı.

Valla ben de yıllardır çalışıyorum, yüksek lisansa Almanya ya gidecektim, sınavlara hazırlanıyordum hamile olduğumu öğrendim. Şu an ne avukatlik yapıyorum ne yuksek lisans. Varım yoğum bebisim oldu, bir süre böyle gidecek :) Meme verirken yüzüne bakıp konuşabilirsiniz aslında. Benim kiz alışmış özellikle memede onunla ilgilenmeme. Geçen telefonla ilgilendim bir andan onu birakip ağlamaya basladi Ayrica inanın hiç usumuyorlar. Biz haftada 3 gun falan en az çıkıyoruz. Avm ye gidince de maske takmayı unutmayın. Kapalı her mekanda maske takın, hastalık çok var. İnanın çocuğun da havası değişiyor, o gökyüzü, etraf, ışıklar falan meraklı gözlerle bakıyorlar. Kendinizi koruyun çocuğunuza bir sey olmaz inşallah. Disari cikmak icin hazirlanmak, belki makyaj yapmak falan cok iyi hissettiriryo. Biz 15 gunluk idi sahile çıktık sonra da devamı geldi şimdi neredeyse 2.5 aylik oldu :)

Bende mamayı verirken diyorum
Nasıl tadı sevdin mi? Benim sütümün tadını unutma sakın. çocukta bakıyo bana boncuk boncuk. Ama böyle mamayı sevmesin istemesin diye geçirdim içimden. Hiç öyle olmadı yuttu hepsini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…