• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ocak Şubat Mart Gebelik Planlayanlar Hadi Buyrun 😊 🤲🐣

Al işte bu doktorlar yüzünden de sinir stres oluyoruz. Maalesef bütün dünyada doktor problemi var... birisi İngiltere'de 6 ay hamile kalamamış, en son aile hekimine gitmiş demiş ki hormon tahlili yaptırayım, zar zor tamam demişler yapmışlar. Sonra tahlil sonucunda sorun yok demişler. Daha sonra kendisi başka bir sebepten özel klinikteki kadın doğumcuya gitmiş. O da demiş problem yok, daha 1 sene denemen lazım. Demiş ki, hocam ne olur bir tahlil sonuçlarıma baksanız, rica ediyorum... resmen adamı ikna etmiş. Doktor mecbur bakmış ve birde ne görseler iyidir? Kadının prolaktin hormonu çok yüksek. Demiş sen böyle hamile kalamazsın. İlaç yazmış, kadın hemen bir sonraki ay hamile kalmış. Ama doktorları dinlese belki yıllarca kalamayacakmış, düşünsene...
Benim bu devlet hastanesindeki doktor da tahlil sonuçlarıma 0.3 saniye gözünün ucuyla baktı ya da bakmadı, sende sorun yok deyip yolladı. Halbuki estradiol seviyem 6 ay içinde 87-den 24-e düşmüş. Üstelik kan tahlillerimde düşük olanlar çıkmış. Hiç önemsemedi bile. Bakmadı ki. Hatta ilk geldiğimde dedi ki, sende muhtemelen bir sorun yok ama biz yine de için rahat etsin diye tahlilleri verelim hehehe. Halbuki beni tanımıyor bile.
Benimde Prolaktin 30 küsürdü ama geçen ay ilaç vermedi kistin atılsın dedi sonrasına bakalım dedi. Tabi bunu tüp bebek doktoru söyledi diğer doktorum kisti görmedi bile. Direk başından savdı.

Aslinda stresle beklemedim heyecanla bekledim hatta bugune kadar da icimde oyle bir umut vardi ki anlatamam yani. Pempe akinti görünce yıkıldım resmen. Dedigin gibi erkekler rahat yada diger insanlar rahat. Biz aklimiza getirsek bizim negatif oluyor. Valla cok üstümde yük hissediyorum... o kadar kalbim kırılıyor ki olmadıkça... ne hissedecegimi bile bilmiyorum 😔
Gerçekten aynı durumdaymışız ya kuzu evet beklentiye girmemiz bile bir stresmiş bende her ay umutlanıp bekliyorum nasipse olacak yaşımız genç daha çok şükür ya 🙏🏽❤️🫂🫂

Kızlar bu pazartesi kadın doğuma gittim çatlamış 2 yumurtan var değerlendir dedi. Bugün tekrardan ovülasyon testi yaptım böyle çıktı. Sizce hala değerlendirmeli miyim?

Eklentiler

• IMG_20250312_184522.webp
    IMG_20250312_184522.webp
    51,4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250312_184514.webp
    IMG_20250312_184514.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 15
Kızlar bu pazartesi kadın doğuma gittim çatlamış 2 yumurtan var değerlendir dedi. Bugün tekrardan ovülasyon testi yaptım böyle çıktı. Sizce hala değerlendirmeli miyim?
Ben de bunu merak ediyordum, çatlaması için tamamen silik mi olmasi gerekiyor diye demekki birazcık silikleşmesi yetiyor hatta pik görüntüde bile çatliyor demekki

Bence hemen hcg testi yap ya gebelik varsa sıkıntı olmaz mı, kontrastli çekim degil mi rahim filmi vajinadan kontrast verilmiyor mj
Evet hatta adetin 10. gününe kadar yapılıyor diye biliyorum sırf gebelik olmasın diye. Ben 8. gün yaptırmıştım mesela. Gebelik varsa sorun yaratır hsg çekilemez.

Uzunca bir zamandır öyle ki bu başlık açıldığından beri yazışmalarınızı okuyorum. Sanki bir çoğunuzu tanıyor gibiyim. Çoğu zaman birbirlerinden tamamen uzakta, farklı yaşamlarda olmalarına rağmen duygu noktasında kadınların aynı şeyleri yaşadığını görmek çok hayret verici. Herkesten sakladığımız gizli duyguları benzer şekillerde yaşıyoruz. Evanora'nın deli dolu, dinamik hallerinden, babylove'ın her daim iyimser ve umutlu olmasından, vignette'nin ağır duygular altında çöküp kalmasından ve diğer birçok ismin korkuyla karışık umutlarından, hayalkırıklarına kadar hepimizde olan şey, bir duygunun farklı renk tayflarından yansıması gibi. Ben de hiç yazmasam da hep hüsranlar yaşadım. Belki tamamen vazgeçmenin arefesinde bir kez de olsa yazmak istedim sizlere. Yaşım 40 sorsanız daha 20'sinde hissediyorum kendimi. Sağlıklı yaşam, spor yaşam tarzım ve genelde de genç göründüğümü söylerler. Ruhen de büyüyemedim... Başta çocuk bile istemezken düşüklerle kimyasallarla 5 yıldır bir özlem hikayesine dönüştü benimkisi. Hepinizde gördüğüm benzer duyguları yaşadım. Kan pıhtılaşması sorunum da var. Şimdi size bakıyorum hepiniz benden küçüksünüz ama benden daha karamsar olanlarınız var. KK'da binlerce sayfa okuduktan sonra diyebilirim ki stres, endişe, korku en büyük engel. Kendinizi yıpratmayın önünüzde yol varken duayla, güzel duygularla denemeye devam edin ve kontrol altında tutmaya çalışmayın. Her ay testler, süreçleri bilmeler, hakimiyet neticeye götürmüyor bence sadece dua ve umutla adetin 9'u ila 16'sı gün aşırı deneyin ve zihninizden atın diğer tüm düşünceleri. Bu arada hayıttan ziyade testere dişli aslan pençesi öneririm duygusal hallerimiz de olmak üzere tüm kadınsal durumlar için. Ben de bu ay ile birlikte olmazsa artık vazgeçmeyi düşünüyorum. Sizlerin önünüzde yol varken güzel zamanınızı olumsuz duygularla heba etmeyin. Her birinize en iç duygularımla Allah’ım anneliği tattırır inşaAllah duasını ediyorum.

Uzunca bir zamandır öyle ki bu başlık açıldığından beri yazışmalarınızı okuyorum. Sanki bir çoğunuzu tanıyor gibiyim. Çoğu zaman birbirlerinden tamamen uzakta, farklı yaşamlarda olmalarına rağmen duygu noktasında kadınların aynı şeyleri yaşadığını görmek çok hayret verici. Herkesten sakladığımız gizli duyguları benzer şekillerde yaşıyoruz. Evanora'nın deli dolu, dinamik hallerinden, babylove'ın her daim iyimser ve umutlu olmasından, vignette'nin ağır duygular altında çöküp kalmasından ve diğer birçok ismin korkuyla karışık umutlarından, hayalkırıklarına kadar hepimizde olan şey, bir duygunun farklı renk tayflarından yansıması gibi. Ben de hiç yazmasam da hep hüsranlar yaşadım. Belki tamamen vazgeçmenin arefesinde bir kez de olsa yazmak istedim sizlere. Yaşım 40 sorsanız daha 20'sinde hissediyorum kendimi. Sağlıklı yaşam, spor yaşam tarzım ve genelde de genç göründüğümü söylerler. Ruhen de büyüyemedim... Başta çocuk bile istemezken düşüklerle kimyasallarla 5 yıldır bir özlem hikayesine dönüştü benimkisi. Hepinizde gördüğüm benzer duyguları yaşadım. Kan pıhtılaşması sorunum da var. Şimdi size bakıyorum hepiniz benden küçüksünüz ama benden daha karamsar olanlarınız var. KK'da binlerce sayfa okuduktan sonra diyebilirim ki stres, endişe, korku en büyük engel. Kendinizi yıpratmayın önünüzde yol varken duayla, güzel duygularla denemeye devam edin ve kontrol altında tutmaya çalışmayın. Her ay testler, süreçleri bilmeler, hakimiyet neticeye götürmüyor bence sadece dua ve umutla adetin 9'u ila 16'sı gün aşırı deneyin ve zihninizden atın diğer tüm düşünceleri. Bu arada hayıttan ziyade testere dişli aslan pençesi öneririm duygusal hallerimiz de olmak üzere tüm kadınsal durumlar için. Ben de bu ay ile birlikte olmazsa artık vazgeçmeyi düşünüyorum. Sizlerin önünüzde yol varken güzel zamanınızı olumsuz duygularla heba etmeyin. Her birinize en iç duygularımla Allah’ım anneliği tattırır inşaAllah duasını ediyorum.
Ne güzel yazmışsınız, çok çok güzel gerçekten. Umarım kalbinizdeki sizi bulur, umarım güzelliklerle karşılaşırsınız 💐💐

Merhaba arkadaşlar; fsh 7,79 lh 2,81 proklatin 14,47 tsh 0,752 estradiol 55,29 adetin 3. Günü verdiğim hormon testi sonuçları iyi midir acaba?

Yarın rahim filmi çektireceğim bişey varsa görürler dimi ya 🥹
Canim bahsettigin gebelik benzeri birseyse senin bugun beta testi vermen gerekiyordu verdin mi ? Mutlaka beta bakip rahim filmi cekiyorlar çünkü.
Gerçekten aynı durumdaymışız ya kuzu evet beklentiye girmemiz bile bir stresmiş bende her ay umutlanıp bekliyorum nasipse olacak yaşımız genç daha çok şükür ya 🙏🏽❤️🫂🫂
Oyle canım insallah olacak Allah nasip edecek. Ama iste bi anda beklemedigimiz seyler olunca insan duvara toslamis hissediyor 😞 insallah bizimde bahcemiz bahar görecek 🍀🙏

Okurken duygulandim.. bende sizin gibi hep okur hic üye olmayi düşünmezdim ama bir gün içime sigmayanlari burda baskalarinin da yaşadığını görüp onlarla konusmak iyi geldi. Hepimiz yaşımız ne olursa olsun ortak bir istekle hayaller kurup olacagina inaniyoruz. Cok haklı yazmissiniz her kelimesini gercekten bir seylerin stresi ile yasamak süreci belki zorlastiriyor ama iste gunleri bilip adım atip yine gerisini tevekkül etmek elimizden gelen en iyi şey bu imkanimiz varken en iyisi bu sekliyle ilerlemek. Ayrica yasinizda hic büyük degil. Artik eskisi gibi degil ki, eskiden bizim yasimizdakilerin nerdeyse cocuklari evleniyormus. Simdi bizler gec evleniyoruz gec anne baba oluyoruz. 30 40 yaslar artık bence cok cok küçük..
Kayiplariniza üzüldüm.. insallah Allahım isteyen herkese icinde de bizlere saglikli evlatlar nasip eder ennn kisa zamanda 🙏🍀 umutlarimiz her zaman diri olsun, bu hayattan alacaklarimiz daha bitmedi, evlat sevgisini tatmayi Allahım hepimize nasip edecek insallahhh🥰💗

Benim hsg den önce de garanti olsunlar diye HCG baktılar canım. Sen de söyle önce baksınlar bakalım demezlerse. Çünkü bebek için zararlı.
Aaa tamam canım 3 gündür pik ovulasyon vallahi nolur nolmaz dimi kadık ağrım ve akıntı da var

Canim bahsettigin gebelik benzeri birseyse senin bugun beta testi vermen gerekiyordu verdin mi ? Mutlaka beta bakip rahim filmi cekiyorlar çünkü.

Oyle canım insallah olacak Allah nasip edecek. Ama iste bi anda beklemedigimiz seyler olunca insan duvara toslamis hissediyor 😞 insallah bizimde bahcemiz bahar görecek 🍀🙏
Evet ama doktor istemedi ki demekki alttan bakılandan değil ya ay kafam karıştı gittipim doktor tüp bebek alanında uzman ve progesteron amh falan da baktı işte rahim filmi için de dıra verdi o da yarına, sordum herhangi bişey yaptırmam gerekiyor mu diye hayır dedi🫣

İnşallah inşallah ummadığımız anda olacak inanıyorum 🙏🏽🙏🏽

Back
X