• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ocak Şubat Mart Gebelik Planlayanlar Hadi Buyrun 😊 🤲🐣

O nasıl anlaşılıyormuş 8 kilo ödemin olduğu. Benim de pcos var canım. 20 li yaşlarda 78 kiloya çıkmıştım sonra doktorum doğum kontrol hapı verdi ben de düzenli spora başlayıp 53 e kadar düştüm. Zamanla kilom 57ye oturdu. Çünkü 53 de az gelmişti bana. Ama evlendikten sonra kilo aldım ben de maalesef şu an 62 kilo falanım belki daha fazla. Doktor da kilo alma dedi acaba böyle böyle durmadan artar mı kilom bilmiyorum
Diyetisyen e gittim canım orda çıkıyor

İnfertilitedeki doktorlar mal gibi tövbe estağfurullah insani günaha sokarlar bana baktı tek tüpün açık amh düşük dedi tüp bebek dedi ama tsh in 4.79 magnezyum 1 d3 25 bu şekilde gebelik olmaz demedi
Tsh yuksek bir kere ilac lazim. Magnezyum yine oyle. D 3 de düşük. Bunlarin yukselmesi lazim. Sen kendine multivitamin falan al. Takviyeler kullan ki yükselsin. Dedigin gibi dr.larin cogu öyle.
Benimde d3 düşüktü hep ama hic bir dr ilac vermedi asla. En son bir dahiliyeci detayli bakti degerlerin düşük dedi benim elim ayagim hic isinmaz mesela demirin düşük dedi. Bana ilac verdi. Aylardir kullaniyorum. Bi gebelik gecirdim o arada biraktim sadece. Sonra yine devam ettim.

Uykum gelse uyurum ben 😄 sıkıntı uykumun gelmemesinde. Telefonu birakip birseyler düşününce bu defa da komu konuyu açıyor bi bakiyorum 1 saattir kafamin icinde olaylay olaylar 😄😄 cok zor ya kafanin hep dolu olmasi cidden.
Yani cocuk olunca mecbur onla uyucaz aksam artik ertesi gune mahvoluruz yoksa. Bende oyleyimdir hele sabah uykusuna bayilirimmm. Ne kader gec uyanirsam o kadar mutluyum. Ama iste bebisler gelincee sabah erkenden kalkcaz mecbur. Oy gelsin saglikla bebegim de ben onunla uyur onunla uyanirim napayim canimiz sagolsun 🙏🥲
Telefon ışığı da uykuyu kaçırır. Düşüncelere dalmamak için alakasız şeyler aklına getirerek dikkati dağıtmak gerekiyormuş geçen bi doktordan dinledim. Mesela bir konuya mı daldın hemen saçma bir şey aklına getireceksin mesela elma, televizyon, perde vs gibi bunları da aklında hayal edeceksin. Böyle böyle uyuyormuşsun sonra 😄

Telefon ışığı da uykuyu kaçırır. Düşüncelere dalmamak için alakasız şeyler aklına getirerek dikkati dağıtmak gerekiyormuş geçen bi doktordan dinledim. Mesela bir konuya mı daldın hemen saçma bir şey aklına getireceksin mesela elma, televizyon, perde vs gibi bunları da aklında hayal edeceksin. Böyle böyle uyuyormuşsun sonra 😄
Mantikli deneyeyim bunu 😄 yoksa uykusuz uykusuz kaliyorum hep. Zaten telefonlari kullanmak hepten zarar ama iste ..
Bir zamanlar laptoplar icin kısırlık yapiyor erkekte sperm olduryor fln diyorlardi. Hadi laptop belli zamanlarda aciliyordu. Telefonlar herrr an elimizde artik. Bunlarin zarari daha fazla. En iyisi nokia 3310😄

Mantikli deneyeyim bunu 😄 yoksa uykusuz uykusuz kaliyorum hep. Zaten telefonlari kullanmak hepten zarar ama iste ..
Bir zamanlar laptoplar icin kısırlık yapiyor erkekte sperm olduryor fln diyorlardi. Hadi laptop belli zamanlarda aciliyordu. Telefonlar herrr an elimizde artik. Bunlarin zarari daha fazla. En iyisi nokia 3310😄
Biz ne yapar eder nokia 3310dan da buraya girmeyi başarırız 😂

Tsh yuksek bir kere ilac lazim. Magnezyum yine oyle. D 3 de düşük. Bunlarin yukselmesi lazim. Sen kendine multivitamin falan al. Takviyeler kullan ki yükselsin. Dedigin gibi dr.larin cogu öyle.
Benimde d3 düşüktü hep ama hic bir dr ilac vermedi asla. En son bir dahiliyeci detayli bakti degerlerin düşük dedi benim elim ayagim hic isinmaz mesela demirin düşük dedi. Bana ilac verdi. Aylardir kullaniyorum. Bi gebelik gecirdim o arada biraktim sadece. Sonra yine devam ettim.
Bende dahiliye doktoruna gittim canım tiroid ilacı d3 B12 demir takviyesi yazdırdım insülin direnci içinde şeker hapına başladım birde içindeki bir sürü vitamin mineral olan thancss diye bi takviye aldım içiyorum bakalım 3 ay deneyeceğim kendim sonra doktora gideceğim

1 ay olmadı canım daha illaki faydaları vardır ben ilave şeker hapına başladım
Benim açlık kan şekeri iyi çıkıyor ama insülin direncine baktıramadım bir türlü. Evde şeker ölçmek için makineler var acaba onlardan alsam kendim takibini yapabilir miyim bu direnç olayının

Bende dahiliye doktoruna gittim canım tiroid ilacı d3 B12 demir takviyesi yazdırdım insülin direnci içinde şeker hapına başladım birde içindeki bir sürü vitamin mineral olan thancss diye bi takviye aldım içiyorum bakalım 3 ay deneyeceğim kendim sonra doktora gideceğim
Insallah iyi gelir kullandiklarin canim. Iste vitaminsizlik cok kötü ama bu vitaminlere baslayinca da kilo geliyor. Ay birbirine bagli hepsi. Gerçekten zor ya yasadiklarimiz..
Ne güzel sansli insanlar var hic bu hesaplari kitaplari yapmadan gebe kaliyorlar. Bizler yumurtlamalar catlamalar hep planlar.. inşallah Allahım bislere de kolaylikla bebeklerimizin gelmesini nasip etsin saglikla kucagimiza almayi büyütmeyi 🙏

Benim açlık kan şekeri iyi çıkıyor ama insülin direncine baktıramadım bir türlü. Evde şeker ölçmek için makineler var acaba onlardan alsam kendim takibini yapabilir miyim bu direnç olayının
İnsülin direnci diye ayrica bir kan bakiliyor canim bosa alma cihaz

Ayyy yıllar önce uyku sorunu yaşarken bir yol bulmuştum şimdi en rahat uyku pozisyonunu al sonra içinden saymaya başla sonra her hareket ettiğinde baştan başla çok işe yarıyor

Hatırladım seni canım pik ovulasyon testi atmıştın dimi üzücü olmuş 😔 doktor bana da kilo alma dedi. Sen kaç kilosun ki? Ne kadar kilolu insanlar var hamile olan onların nasıl oluyor madem
Ben anlamadım gerçekten ben bu tedaviye başladığımda 64 65 kilo falandım şuan 71 72 gidiyorum bakalım 3 senedir tedavi görüyorum benim arkadaşım geçen sene evlendi o 100 kilo falan onda da pcos başlangıcı vardı mesela o ekimde kimyasal gebelik geçirdi aralıkta tekrar gebe kaldı ve 105 kiloyla kaldı bende anlamadım yani

Canım etrafımda da bu ara adeti geçen geçeni gerçekten bir şey var Bir doğa olayı var hava olayı var bütün kadınları etkiledi Bence net
Bu arada lütfen vücut ısısına bak sabahları geçen aydan biliyorsun eğer 36.6 ve üstü ise yumurtlaman olmuştur testler sıkıntılıdır ya da adet ısını biliyorsan her neyse onun üstü olması lazım. Benim ısıma göre doktorun dediği yumurtlama doğru bu akşam tekrar yumurtmadm ve ısıma göre bu ikinci Vignette Vignette
Kuzum ısıya göre 7 şubatta yumurtam çatladı çünkü hep 37'lerde giden sıcaklık 36.70'ye düştü. Şu an 36,9-37,1 civarı geliyor. Regl zamanı 36,6'ya düşmüştü. Sen testte pik gördün mü? Zaten en yüksek pik 25 şubatta görülmüş bende ama tam pik değil

Back