- 8 Eylül 2024
- 86
- 94
- 32
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #7.961
Allah yardımcınız olsun ben de bu süreçlerdeyim çok zorArkadaşlar bir kaç gün önce ikili test sonucumu aldım trizomi 18 ve 13 yüksek riskli çıktı dünyam başıma yıkıldı amniyosentez önerdiler %100 sonuç için ihtimaller dehşet verici ne yapacağımı bilmiyorum amniyosentezde aynı çıkarsa ne yaparım bebeğim doğsada yaşamaz dedi dr boğazım düğümleniyor nefes almak çok zor
Sakin ol canım. Bebeğin doğsa da yaşamayacağını neye dayanarak söyledi doktorun? Çünkü diğer arkadaşlar da belirtmiş zaten ikili test bir tanı testi değil ki. Fetal dna ya da amniyosentez ile kesin sonuç alınır. İnşallah olumsuz bir sonuç
Rica ederim, iki sonuç da çıkmadan gen testi yapılmamasının bir sebebi mi var acaba? İkisi aynı anda yapılabilse daha erken sonuca varılmış olurdu, bu stresle beklemek de çok zor bir durum çünkü.Merhaba sağolasın sorduğun için ön sonucumuz temiz çıktı asıl sonuç 2 3 haftaya çıkacakmış yüzde 95 o da temiz gelir dediler fakat o çıktıktan sonra yeni gen tahlilleri istendi hepsinin sonuçlanması 2 3 ayı bulacak bu arada bebek büyüyor stresli bı gebelik geçiriyorum daha 2 3 ay daha acaba bı hastalık çıkarsa gebelik sonlanacak mi ya da sadece elinde ki gelişim bozukluğuyla mi doğacak diye düşünüyor olacağız maalesef
Olabilir bence bekle, eşimin uzun ısrarı sonucu erkege benziyor dedi ben de senin gibi bir şey gördüm orada sanki o an bir hafta sonra da kıza benziyor dedi ve geçen hafta gördüğümüz o minik şeyi göremedik. 2 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi. Bir şeyler alacaksan bekle netleşsin öyle alırsınKızlarr bugün 13 . Haftama girdim kontrolde erkeğe benzetti doktor ama tembihledi bak sadece tahmin kesin değil ama gösterdiğinde resmen pipi vardı o da benziyor dediyanılma durumu olabilir mi ya 16 haftaya kadar beklemek çok zor geliyor belirsizlik çok zorluyo
Sabır kalmadı artık ama beklicez mecburenOlabilir bence bekle, eşimin uzun ısrarı sonucu erkege benziyor dedi ben de senin gibi bir şey gördüm orada sanki o an bir hafta sonra da kıza benziyor dedi ve geçen hafta gördüğümüz o minik şeyi göremedik. 2 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi. Bir şeyler alacaksan bekle netleşsin öyle alırsın
Çok sevindim temiz çıkmasına, umarım diğerleri de güzel gelir. Sağlıkla kucağına alırsın.Merhaba sağolasın sorduğun için ön sonucumuz temiz çıktı asıl sonuç 2 3 haftaya çıkacakmış yüzde 95 o da temiz gelir dediler fakat o çıktıktan sonra yeni gen tahlilleri istendi hepsinin sonuçlanması 2 3 ayı bulacak bu arada bebek büyüyor stresli bı gebelik geçiriyorum daha 2 3 ay daha acaba bı hastalık çıkarsa gebelik sonlanacak mi ya da sadece elinde ki gelişim bozukluğuyla mi doğacak diye düşünüyor olacağız maalesef
Bence çok kesin değil canım ikili taramaya gittiğimde 12+3 filandım sanırım erkeğe benziyor dedi tahmin sadece dedi. 2 hafta sonra 14+5 de kız gördü. O haftalarda yanılma oranı çok yüksekmişKızlarr bugün 13 . Haftama girdim kontrolde erkeğe benzetti doktor ama tembihledi bak sadece tahmin kesin değil ama gösterdiğinde resmen pipi vardı o da benziyor dediyanılma durumu olabilir mi ya 16 haftaya kadar beklemek çok zor geliyor belirsizlik çok zorluyo
Kaçıncı haftalarındı canım bunları söylediğindeOlabilir bence bekle, eşimin uzun ısrarı sonucu erkege benziyor dedi ben de senin gibi bir şey gördüm orada sanki o an bir hafta sonra da kıza benziyor dedi ve geçen hafta gördüğümüz o minik şeyi göremedik. 2 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi. Bir şeyler alacaksan bekle netleşsin öyle alırsın
Evet merak ediyor insan ister istemezSabır kalmadı artık ama beklicez mecburen
İlk erkek tahmini 12+4 ikinci tahmini kız 13+5Kaçıncı haftalarındı canım bunları söylediğinde
Aaa hiç umutlanmıyım o zaman beklicez artık zor da olsaBence çok kesin değil canım ikili taramaya gittiğimde 12+3 filandım sanırım erkeğe benziyor dedi tahmin sadece dedi. 2 hafta sonra 14+5 de kız gördü. O haftalarda yanılma oranı çok yüksekmiş
Öncelikle çok geçmiş olsun. Hemen üzmeyin kendinizi ikili tarama sonucu iyi gelen çok az kişi var ve hemen herkesin bebeği sağlıklı dünyaya geliyor. Benim ikili taramam iyi gelmesine rağmen fetal dna yaptırdım çünkü iyi gelse de yanılma payı var anlatabiliyorum değil mi ? Panaroma şu an piyasadaki en iyi ve en güvenilir firma. Diğer firmalarda son zamanlarda yanılmalar olduğu çok doktorum önermedi.İnşallah testler yanılıyordur. Ultrasonlarda bir sorun olmadığını ama t13 ve t18 in ultrasonda belli olmayacağını söyledi dr. Amniyosentez için 3 haftaya yakın beklememiz lazım o yüzden fetal dna yaptıracağız hangi firma için iyi demiştiniz arkadaşlar ?
121'de 1 çıktı benim değerim 37 yaşındayım. Yarın için farklı bir perinataloğa randevu aldım uerofinsle de görüştük fetal dna için. Ayrıca ben genetik için de bir dr la görüştüm korkmayın yaşınız itibariyle değerleriniz yüksek hiç bir şey olmaya da bilir dedi ama ihtimalleri gözardı edemeyiz dedi. 14. Haftadayım o yüzden amniyosentez yapamayız düşme ihmali yüksek bebeğin 16. Haftayı doldurunca direk amniyosentez dedi.Ben de hala beklemedeyim benim de üçlü testim 155'te bir çıktı sizin oranınız kaçta acaba yaşım 36 doktor yaş oranından daha yüksek çıktığını söyledi yani direkt bebekte sorun olduğunu söyledi bana ama amniyosentesi direk yaptırın demedi önce bir fetal DNA testi yaptıralım dedi gerçekten doktorları da anlamıyorum ben artık insanı daha çok strese sokuyolar
Valla ben hala kesin diyemiyorum %99 dedi ama yarın tekrar gidicem 16 haftamın ortasında oluyorum. Bakalım ne diyecekAaa hiç umutlanmıyım o zaman beklicez artık zor da olsa
Çok tşk ederim. Bilgi kirliliği çok dr lar özensiz bebeğin şöyle böyle derken patır patır sayıyor ağlamaya başlayınca daha bir şey belli değil bunda ağlanacak ne var diyor.Öncelikle çok geçmiş olsun. Hemen üzmeyin kendinizi ikili tarama sonucu iyi gelen çok az kişi var ve hemen herkesin bebeği sağlıklı dünyaya geliyor. Benim ikili taramam iyi gelmesine rağmen fetal dna yaptırdım çünkü iyi gelse de yanılma payı var anlatabiliyorum değil mi ? Panaroma şu an piyasadaki en iyi ve en güvenilir firma. Diğer firmalarda son zamanlarda yanılmalar olduğu çok doktorum önermedi.
Amin inşallah hepimizin yardımcısı olsunAllah yardımcınız olsun ben de bu süreçlerdeyim çok zor
Ben de 33 yaşındayım canım benim de yaş riski yüksek riskli geldi. İnşallah sağlıkla gelir sen canını sıkma, tüm ihtimalleri söylüyorlar. Bu çocuk yaşamaz denilen kaç tane sağlıklı dünyaya gelen çocuk var. İnşallah tertemiz gelir sonuçların121'de 1 çıktı benim değerim 37 yaşındayım. Yarın için farklı bir perinataloğa randevu aldım uerofinsle de görüştük fetal dna için. Ayrıca ben genetik için de bir dr la görüştüm korkmayın yaşınız itibariyle değerleriniz yüksek hiç bir şey olmaya da bilir dedi ama ihtimalleri gözardı edemeyiz dedi. 14. Haftadayım o yüzden amniyosentez yapamayız düşme ihmali yüksek bebeğin 16. Haftayı doldurunca direk amniyosentez dedi.
Çok tuhaf ama o çıkıntılığı tam anlamıyorlar galiba erken haftalardaİlk erkek tahmini 12+4 ikinci tahmini kız 13+5