- 16 Haziran 2018
- 832
- 2.084
- 113
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #28.441
Sağol kuzum yapıyorum sürekli. Rabbim hepimizi korusun artık sayılı günler kaldıVallahi tanflex gargaranın bu kadar etkili olduğunu bilsem daha önce kullanırdım. Son hastalığımı ilerlemeden resmen onunla atlattım antibiyotik kullanmaktan kurtuldum hamilelik boyunca 3 kere kullandım antibiyotik. Sonuncuda o tanflex gargarayı yaptım sabah öğle akşam geçti gitti. Ama hastalığın başında yapmak lazım. Diğerlerinde çok ilerlemişti benim.Ebussshhh çok geçmiş olsun canım gargara mutlaka yap başındaysan iyi geliyor inşallah en hafif şekilde atlatırsın
Benimkine de aynı şeyi söyledi ama benimkinin karın çevresi çok geniş o yüzden başlatıcam doğumu dedi ben istemedim ve doktoru değiştirdim . Devlete gidip sorduğumda herşeyin normal ve haftasına uyumlu olduğunu söyledi .Kızlar çoğumuz benzer haftalardayız 2 tane doktora gittim görüş almak için konu şu ;
Şuan 35+5 teyiz bebek 2800 çok kilolu değil doktorlarda normal diyor fakat kafası 2.5 hafta önden gidiyor 38 ile uyumlu ve boyu şuan 50 cm. Doktorların ikisi de özel doktor ikisi de kolay bir doğum olmayacağını (kafası ve boyundan dolayı) bu yüzdensezeryanın daha doğru olacağını söyledi. Benim için hiç önemli değil ne olacağı normal sezeryan sağlıklı olsun yeter fakat devlete gidip aynı haftalarda benzer durumda olan var mı doktorları şimdiden böyle bir yorum yapıyor mu
Hani şeyi anlarım Sezeryan yapamayız vajinal denicez ya da vajinal olacakEvet sanırım öyle bir şey varmış vajinal doğum ne kadar çok yapılırsa o kadar puan alıyormuş doktor ve ebeler, bende devlete gidiyordum asla doğum yapamazsın dedi kaç doktor ama devletteki doktor beni vajinal yapmaya zorladı sonra da açık açık söyledi bunu yapmaya mecburum diye
Aaa pazartesi doğum muBende herkese yazamadım konu döndüğü için mayayı seçtim ona yazdım herkes adınaaynen bizi bir salsınlar ya Allah Allah. Zaten 2 günüm kalmış stresimi yaşayayım ya
Amin kuzum tekrar çok geçmiş olsunSağol kuzum yapıyorum sürekli. Rabbim hepimizi korusun artık sayılı günler kaldı
Stres niye yasiyon güzel düşün kavusacaksin minik kuşunaBende herkese yazamadım konu döndüğü için mayayı seçtim ona yazdım herkes adınaaynen bizi bir salsınlar ya Allah Allah. Zaten 2 günüm kalmış stresimi yaşayayım ya
Aynen kv ne zaman konusu açılsa normal doğum övüyor jdbxhsbdjsjjdjd ben artık susuyorum bebiş nasıl isterse öyle gelsin diyip konuyu degisiyorum saldım yaşlı insanlar uğraşamiyorumCanım herkesi geç kendı kayınvaldem bana gecen gun dedıkı daha bıde sen normal dogurmayacaksın sezeryan kolay,normal dogurmak cok zor senınkı kolay dedı,o kadar sacma konusmalar ki bunlar ama yapacak bısey yok cahilliğinine bilgisizliğine verıyorum ben ınsanların,o yuzden alınmıyorum,cevap vermıyorum sadece.amaan kımse umrumuzda olmasın degılde zaten,bız yavrumuza kendı hayatımıza kendımıze verelım tum guzel enerjımızı,napalım bızım mıllet boyle işte duymayacagız bazı seylerı yenı nesıl buyudukce degısıcek ınsallah bu sacma düşünceler.bızler oyle olmayacagız cunku
Önyargılı olmak istemiyorum ama devlette direkt böyle bir yönlendirme yapmiyorlardir bence.... Son ana kadar bekleyip kilo aşırı fazla olmadıkça sezeryan yonlendirmezler diye düşünüyorumKızlar çoğumuz benzer haftalardayız 2 tane doktora gittim görüş almak için konu şu ;
Şuan 35+5 teyiz bebek 2800 çok kilolu değil doktorlarda normal diyor fakat kafası 2.5 hafta önden gidiyor 38 ile uyumlu ve boyu şuan 50 cm. Doktorların ikisi de özel doktor ikisi de kolay bir doğum olmayacağını (kafası ve boyundan dolayı) bu yüzdensezeryanın daha doğru olacağını söyledi. Benim için hiç önemli değil ne olacağı normal sezeryan sağlıklı olsun yeter fakat devlete gidip aynı haftalarda benzer durumda olan var mı doktorları şimdiden böyle bir yorum yapıyor mu
Katiliyorummmmmmm bi kapayın çenenizi ama yok olur mu profesor ordinaryüs onlar konuşmasa olur mu hiçHamile insanlar tarafından sorulmadıkça yorum yapmak yasaklansın yaherkesin süreci kendine özgü.
Ay evet yani vajinal düşünüyorum zaten kısmetse ama gidip gelip bi dayatmalar falan söylemeden işlemler yapılması çok sacma... Korkutup strese sokuyorlar iyice soğudum o hastahaneden zatenHani şeyi anlarım Sezeryan yapamayız vajinal denicez ya da vajinal olacak
Ama doğumu başlatmak eksik/doğru olmayan bilgi vermek hiç etik değil…
Kız zaten vajinal doğurmak niyetinde mümkünse. Bu yaptıkları düpedüz kötülük …
Benim devletteki doktorum da her kontrolde bebek iri normal zor olur diyordu doğum zamanı gelince de mecburum normal doğurtmaya demeye başladıKızlar çoğumuz benzer haftalardayız 2 tane doktora gittim görüş almak için konu şu ;
Benim ki spinale yönlendirdi beni. Sende sor bı bakalım ne diyecek bana en geç pazartesi haber edin kızlar salı yokumBu konuda doktorumuz yönlendirme yapmaz mı acaba? Ben de bir kere anestezi almıştım çok güzeldiama dozajı farklıdır muhtemelen. Ben pazartesi doktoruma bi soriim bakim ne dicek
Bende öyle aslında biliyor musun. Şimdi yatağa geçmek için kalkmaya çalıştığım da "çok ağırım çok" diye gülüyordum. Ve ilk kez ayaklarım davul gibi şişti artık. Gerçekten her geçen gün inanılmaz yük biniyormuş insana.Ben hem aynı bedende olduğum için çok mutluyum hem de artık vücudumun toparlanmasını istiyorumkarmakarışık duygular
Yok canım salı günü 8.30da doğum. Ben o günü saymadan 2gun dedimAaa pazartesi doğum mu
Benim de kontrolüm var normalde pazartesi olacaktı doğum
Eşimin doğumgğnğ 27 si mümkün müdür diye sorduk tabi ki mümkün dedi doktorumuz 27 sine erteledi
Çok haklısın. Hele şu zor günde yanımızda olmayan mümkünse nasıl doğurduğumuzu sorgulamasın dediğin nokta var ya aşırı doğru. Ne çektiğimizi bilmez ne yaşadığımızı bilmez doğurduktan sonra da vay efendim nasıl oldu doğumun şu mu oldu bu mu oldu. Zıkkımın dibi oldu tövbe ya RabbiBir de üzüldüğüm ne biliyor musun sezeryan doğum yapan kadın neden sezeryan yaptığını açıklama gereği hissediyor ne yazık ki. Kordon dolanmış, iri bebekmiş, şu hastalığım varmış vs. Pardon da kime ne? Bazı sorular sorulmamalı bile. Bak 3 gün oldu doğum yapalı. 2.gün evi süpürdüm, bugün banyo wc yıkadım. Keyfimden değil tabi... Sözde tecrübeliyim iki göğüs ucumda yara oldu. Uykusuzluktan göz altlarım sarardı, yeşerip moraracak daha. İnsan insana iyi gelmeli. Zor günde olmayan mümkünse nasıl doğurduğumu da sorgulamasın. Yavrularım yanımda sağ salim ya başka ne isterim ki.
Senle aynı gün aynı zamanda doğuracağızYok canım salı günü 8.30da doğum. Ben o günü saymadan 2gun dedimsalı sabah doğmuş olacak Allah'ın izniyle sende benden iki gün sonra demek ki
Ne kadar güzelSenle aynı gün aynı zamanda doğuracağız
Ben ilk doğumumda genel anestezi oldum. Yani bu tamamıyla bana sorulan bırakılan bir tercih değildi doktorun, hastanenin uygulamasıydı. Uyandığımda narkozun etkisi çok ağırdı.bebek de etkileniyormuş evet. Benim içerideki kanı temizleme işlemini sonraya bırakmışlar yani ameliyat esnasında bu işlemi yapmamışlar.cocugu çıkarıp , dikip odama yollamışlar. Odama geldikten yarım saat sonra kıyametler kopardım büyük sancı çektim. Dikiş yeri ağrısı değil böyle doğum sancısı gibi. Yani bunu korkutmak kötü izlenim bırakmak için asla size anlatmıyorum eğer böyle etki bırakırsam sizlerden özür dilerim hakkınızı helal edin anlatma nedenim ben yaşadım tecrübeyi siz yaşamayın doğum şeklinizin nasıl olacağı ile ilgili bütün soruları mutlaka öncesinde doktorunuza sorun yapılacakları öğrenin diye. Daha sonra ebeler alttan el kol yardımı ile karnıma bastırarak o kirli kanı boşalttılar. Sanki bir de normal doğum yapmış gibi acı yaşadım. Düşünün dikişliyim ameliyattan yeni çıkmışım ve bu işlemi gelip gidip defalarca yaptılar. Deli gibi omuz ağrısı yaşadım ben bir de. Neden bilmiyorum. Bakın kızlar altını çizerek söylüyorum benim amacım korkutmak değil kötü niyetli asla değilim ama biri bana böyle anlatsaydı ilk doğumum tecrübem yok bilsem didik didik sorardım. Siz de sorun diye anlatıyorum. İlkinden travmalıydım o doktoru da Allah’a havale ettim bana vajinal doğum yapamazsın çatın dar dedi güya. Şimdiki doktorumla oturdum her şeyi didik didik konuştum beni aşırı rahatlattı her şeyi tek tek anlattı ve ben belden uyuşturmayı seni uyutmamayı öneriyorum bunu tercih ediyorum dedi. Gerçekten içim rahat. Kanamam olduğu süre boyunca hastanede yatış yaptığımda doğum yapıp gelen anneler hep mutluydu. Bağıran çığıran görmedim. Allah hepimize kolay güzel hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin.Çok güzel bir konuya değindin canım. Bende hamileyken bir operasyon geçirdim ve genel anestezi uygulandı ama çok az bir narkoz verildi yarım saatte tamamen uyanmıştim işlem bitmişti hiç birseyim yoktu. Geçen pazartesi anestezi için kan vermeye gittiğimde anestezi doktoruyla da görüştüm biz spinal belden uyuşturma öneriyoruz dedi. Genel anestezide bebeği de narkoz gittiği için istemiyorlarmış ama kararı bana bıraktı. Ben bebeğimi görmek istiyorum ne kadar dayanırım belden uyuşturmaya bilemiyorum ama . Bence sezeryanda genel anestezi de uyanmak ve etkisi daha ağır olur gibime geliyor. Yengem genel anestezi olmuştu valla onda da baş ağrısı oluyor kuzu. Yani sanırım yan etkiden çok hangisine dayanırız diye karar vermek gerekiyor gibi düşünüyorum ama sizlerin fikri ne ? @imagination foreverEbussshhh
AMINNN İnsaAllah hepimizinkiNe kadar güzelinşallah ikimizinde mükemmel geçsin süreci nasılsın heyecanlı mısın? Hazırlıklar tamamlandı mı
Canım senin doğum ne zamandı? Ay çok heyecanlı. O son gece hiç uyunmuyor heyecandanAMINNN İnsaAllah hepimizinki
Heyecan korku stres hersey var, zaman geçmiyor bir türlü hemen hemen geçsin istiyorumçok heyecan yapıp bütün hazırlıkları 30. Haftada bitirmiştim şimdi yapılacak bir şey de yok vakit geçirmeye çalışıyorum annelik emzirme vs. Bisiler öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli bebek videoları izliyorum ama insan inanamıyor benim de mi bebeğim olacak yani felan diyorum. Bebeğimle konuşuyorum bol bol onu da hazırlamaya çalışıyorum bir yandan.
Ama hep korku hissediyorum kötü bir şey olmasından maalesef doğum yapacağım hastanede küvez yok bu beni aşırı tedirgin ediyor ama insaAllah kuveze ihtiyaç duymam diye dua ediyorum. Bebeğimi tam olarak kucağıma alıp da o emzirmeye başladığım an rahatlayacagim insaAllah. Bir de yüzünü de çoook merak ediyorum tabiiayy biraz uzun oldu bir anda içimi döktüm hakkını helal et. Sen neler hissediyorsunnn
Salı günü insaAllahCanım senin doğum ne zamandı? Ay çok heyecanlı. O son gece hiç uyunmuyor heyecandan
Korkma canım rahat ol sütün gelecek emzirdikçe bol bol emzirdikçe gelecek. Önce az az gelir belki ama emzirdikçe artacak. Sen stres yapma. Çok iyi anlıyorum seniSalı günü insaAllahşimdiden başladım uyuyamamaya sürekli o günü o anı hayal edip duruyorum bütün duygular aynı anda yaşanıyor rüyalarımda da hep görüyorum bebeğimi emziriyorum felan, daha sütüm de gelmedi ondan da korkuyorum biraz sezeryan olunca da hiç gelmezse diye gerçi çoğunluk gelmiş de bazen gelmeyenler de olmuş sizin gelmiş miydi sütünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?