umarım benzemez alerji konuları çok sıkıntı, benim oğlum da alerjik, çok çok ciddi değil ama okula başladıktan sonra iyice zorlaştı.Tabii tabii, hassaslar ve o yüzden titizleniyoruz. Daha önce de söylemiştim, zaten kendim epey alerjik bir bünyeye sahibim. Bana çekmez inşallah ama çekerse ne olursa olsun imkanları zorlayıp enerjimi ona vakfedip mecbur uzun süre uğraşacağım ayrı yıkamakla. İnşallah babasına çeker. Onu çamura yatır bir şey olmaz, ben tozlu ortamda yarım saat dursam her yerim kızarır, kabarır. Ya da birine sinirlensem, bunalsam, daralsam ürtiker olurum hemen. Ultrasonda oğlum copy+paste aynı ben. İnşallah alerjisi benzemez
Sanki son zamanlar yavaş geçecek gibiBende çok daralıyorum artık. Bir an öncd doğsun hissediyorum. Çok ağırlaştım, daraldım ve yoruldum. Zaman geçmiyor gibi geliyor. Depresyon gelip gidiyor.
Herkesin deneyimi farklı. Bir arkadaşım hamileliğinin zor geçtiğini çocuk doğduğunda bakmanın ona kolay geldiğini söylemişti. Bu günlerin kıymetini bil diyenler fesatlıklarından dolayı söylüyor gibi geliyor banaSanki son zamanlar yavaş geçecek gibiherkes bu günlerin koymetini bil diyor ama sanki çok rahatmışız gibi
Bi de sık sık duymak artık can sıkıyor cidden. Tüm gece yatmamışım canım burnumda sabah işe geliyorum herkes bu iyi günlerin diyor.Herkesin deneyimi farklı. Bir arkadaşım hamileliğinin zor geçtiğini çocuk doğduğunda bakmanın ona kolay geldiğini söylemişti. Bu günlerin kıymetini bil diyenler fesatlıklarından dolayı söylüyor gibi geliyor bana
Ay allah affetsin ben de hamilelik hiç sevemiyorumBi de sık sık duymak artık can sıkıyor cidden. Tüm gece yatmamışım canım burnumda sabah işe geliyorum herkes bu iyi günlerin diyor.
Himmm anladım canım Allah yardımcın olsun biz bazen tekiyle zorlanıyoruz ki ikiz üçüz gebelikleri düşünemiyorum rabbim kolaylıklar versin hepimize yollarimiza çiçekler sersin insallahBenimkiler baskı yapmasabazen çıkacak gibi hissediyorum .
Benimkiler baskı yapmasabazen çıkacak gibi hissediyorum .
Ayyyy çok geçmiş olsun işte böyle kimseye bişey olmuyor da küçücük bebekler çekiyor. Yaşadıkları zor günler travmalar da bütün aileye kalıyor. Allah korusun biraz dikkat etmek gerekiyor.Öpme konusu beni de çok rahatsız ediyor. Hayatta kimsenin çocuğunu öpmedim, benimkini de öpmesinler. Öpmeyi geçin, ilk 2-3 ay insanlarla aynı ortama bile sokmak doğru değil. Bu konuda çok titizlenmek lazım. Buradan yeri gelmişken paylaşayım. Normalde felaket senaryoları yazılmasından yana değilim. Kendi gebeliğimde yaşadığım bazı sıkıntıları da burada özellikle paylaşmamayı seçmişimdir kimse korkmasın, durduk yere anksiyete yapmasın diye. Fakat bunu paylaşmak isterim, hepimiz temkinli olalım. Geçenlerde arkadaşımın iki aylık bebeği sadece okul çağındaki çocuklarla aynı ortamda bulunduğu için rota virüsü kaptı. En ufak temas yok, dokunma ya da öpme yok. Sadece aynı evde birkaç saat ev oturması yapmışlar. O akşam bebek durgunlaşmış, bakışları baygınlaşmış. Sonra ishal başlamış. Hastaneye götürmüşler ve on gün yoğun bakımda yatmak zorunda kalmışlar. Bebek 1 kiloya yakın zayıflamış. Annesi hayatta gördüğüm en gamsız insanlardan biridir, hiçbir şeye kaygılandığını görmedim. Fakat çocuğunun o halini görünce kadıncağız da mahvolmuş, tükenmiş. Çok şükür artık eve çıktılar, bebeğe de bin bir zahmetle kilo aldırdılar ama yaşadıkları üzüntüyü bir Allah bir kendileri biliyorlar. Rota aşısını yaptırmadan sosyalleşmeyelim. Benim kulağıma küpe oldu.
Sizinki daha zor bir durum. Misafir olsa neyse de ablacık okula gidip gelecek mecbur... Aaaa ama okullar hemen hemen kapanmış olacak!Off geçmişler olsunyani bizim ablamız var okula gidiyor parka gidiyor sosyalleşiyor mecbur bir arada olucak yani Allaha emanet diyoruz maalesef. Rotası menenjit a sı b si özellikle bu ara okullarda menenjit duyuyoruz. Hepsi çok önemli özel aşılar arka arkaya yaptırmak gerekiyor zamanları geldikçe. Öpme konusunda ben de deliriyorum babası elini yüzünü yıkamadan öperdi sinir krizi gelirdi bir de korona zamanıydı doğum yaptım bir aylık aşısından sonra kabul ettik herkesi dr dinledik.
Bebek kolik olmazsa aslında zor değil, bir şekilde emzir, gaz çıkart, uyut döngüsüne hemen düzene alışabiliyorsunuz. 40 günden sonra da bayağı rahatlıyorsunuz. Hele 6 aydan sonra ek gıdaya da geçince iyice rahatlanıyor. Sarılık kolik gibi durumlar zor oluyor. İnşaallah hiçbiri olmazlar. Rahat huzurlu bir bebeklikleri geçer.Herkesin deneyimi farklı. Bir arkadaşım hamileliğinin zor geçtiğini çocuk doğduğunda bakmanın ona kolay geldiğini söylemişti. Bu günlerin kıymetini bil diyenler fesatlıklarından dolayı söylüyor gibi geliyor bana
Ne tatlısınız, unutmamışsınızPaxosAurora sanki cuma randevuya gideceğim demiştiniz, bir durum var onunla ilgili sonucu paylaşacaktınız gibi hatırlıyorum, nasılsınız gittiniz mi, hayırlara çıksın inşaallah. Güzel sonuçlar gelsin.
Bunlar iyi günleriniz lafından baydık artık yaa... Hepsini sırasıyla günü gelince yaşarız, şimdi bugüne odaklanmak lazım diyorum ben öyle diyenlere. Ayrıca herkesin süreci aynı zorlukta ilerlemiyor. Kimisi gebelikte zorlanıyor, yenidoğan kısmı çok sorunsuz geçiyor. Kiminin gebeliği atlamalı zıplamalı gayet kolay geçiyor, gel gelelim bebek doğduktan sonra sıkıntılar yaşanıyor. Ya da hiçbir sorun yaşanmadan geçiyor zaman. Ana odaklanalım. Kimselerin göz korkutmasına teslim olmayalım, gerekirse biz onları korkutalımBi de sık sık duymak artık can sıkıyor cidden. Tüm gece yatmamışım canım burnumda sabah işe geliyorum herkes bu iyi günlerin diyor.
Afiyet olsun, canınız istemiş yemişsiniz, hiç takılmayınKızlar hamileliğinde burgerking den yiyen var mı ? Ben normalde evde hamburgerimi yapar yerim ama bugün ilk kez dayanamayıp burgerking den yedim. Yedikten sonrada pişman oldum tabi .
Yaz okulu vs bişiler düşünüyoruz işte eve kapayamam onu da çok zaten zor bir süreç onun için yeni kardeş anne baba paylaşma, bakalım Allah hepimizin yardımcısı olsunSizinki daha zor bir durum. Misafir olsa neyse de ablacık okula gidip gelecek mecbur... Aaaa ama okullar hemen hemen kapanmış olacak!Evde de daha dikkatli dokunması konusunda tatlı tatlı uyarırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?