- 29 Haziran 2022
- 2.701
- 1.316
- 63
- 31
Bu arada dediğim gibi hiçbir tecrübem yok tamamen etraftan duyduklarım kadarıyla biliyorum. Ne kadar doğru me kadar yanloş hiçbir fikrim yok. Benim şimdiye kadar duyduğum kadarıyla doktor sezeryan olmak istiyorsan saygı duyuyor ve ona yöneliyor. Doğum sezeryan ile olacaksa da çatı muayenesine gerek kalmıuor.Çatı muayenesinden korktuğumdan değil aslında. Kesin sezeryanda net isem ve doktorda onaylıyorsa çatı muayenesi yapmasının amacı ne?
Doğumu planlıyor işte benim bildiğim amacı o. Çünkü karında bir gün dışarda bir haftaya tekamül ediyor diyolarÇatı muayenesinden korktuğumdan değil aslında. Kesin sezeryanda net isem ve doktorda onaylıyorsa çatı muayenesi yapmasının amacı ne?
Normal doğuma uygun olup olmadığı, normal doğum planlaması amacı ile yapıldığını sanıyordum benDoğumu planlıyor işte benim bildiğim amacı o. Çünkü karında bir gün dışarda bir haftaya tekamül ediyor diyolar
Belki her dr un prosedürü farklıdır ama ben sezaryen de olsa genelde yapılıyor diye biliyorum. İlk hamileliktede yapılcağını biliyodum zaten.Normal doğuma uygun olup olmadığı, normal doğum planlaması amacı ile yapıldığını sanıyordum ben
Merhaba benim doktorum yapmıyor sezeryan olacagı için dediğin gibi sezeryan olursa bu muaneye gerek yok dedi .Normal doğuma uygun olup olmadığı, normal doğum planlaması amacı ile yapıldığını sanıyordum ben
Yaa. Peki sezeryanı direkt kendiniz mi istediniz?Merhaba benim doktorum yapmıyor sezeryan olacagı için dediğin gibi sezeryan olursa bu muaneye gerek yok dedi .
Bazı doktorlar hemen kabul etmeden önce vajinal doğuma ikna etmeye çalışıyor.Bende öyle biliyorum aslında :) ben sezeryan istiyorum dersem yok illa normal doğum dicek hali yok diye düşünüyorum
Sanırım biz çok aktif olduğumuzda onlar da yoruluyor evet, enerjiyi kendimize kullandığımız için onlara daha az yakıt (!) gidiyor gibi bir tezim var :) yine de takip gerektirir tabii bu haftalarda, bir bardak soğuk içecek içip uzanmayı deneyinBen de birkaç gündür epey koşturuyorum. Bebişim biraz hareketsiz gibi geliyor. Çok koşturduğumda böyle daha durgun oluyor ama biraz aklıma takıldı. Bir şey yiyip uzandığımda da ani tepki her zaman vermiyor. Cuma perinatolog kontrolüm var bekleyeyim dedim ama biraz dert ettim.
Çok uzun saatler boyunca uyuyorlar aslında. Uyanık olduğu zamanlar sizin koşturmacanıza denk gelmiştir belki. Biraz daha takip edin, Cuma zaten doktorunuzla görüşecekmişsiniz. Ben de bazen kımıldamıyor mu diye kafaya takıyorum ama özellikle sıkma portakal suyu içtiğimde güzel hareketleniyor. Az önce de sütlü tatlı yedim, yine tepki verdi. Bunları bir deneseniz?Ben de birkaç gündür epey koşturuyorum. Bebişim biraz hareketsiz gibi geliyor. Çok koşturduğumda böyle daha durgun oluyor ama biraz aklıma takıldı. Bir şey yiyip uzandığımda da ani tepki her zaman vermiyor. Cuma perinatolog kontrolüm var bekleyeyim dedim ama biraz dert ettim.
Ben de öyle düşünüyorum aslında. Yine de panik yaptım çikolata falan yiyince de beklediğim tepkiyi alamadım. Öğleden sonra baktım hala sessiz Cornflakes süt yedim, öyle olunca hareket etti neyse kiSanırım biz çok aktif olduğumuzda onlar da yoruluyor evet, enerjiyi kendimize kullandığımız için onlara daha az yakıt (!) gidiyor gibi bir tezim var :) yine de takip gerektirir tabii bu haftalarda, bir bardak soğuk içecek içip uzanmayı deneyin
Süt ve Cornflakes ile reaksiyon aldım sonundaÇok uzun saatler boyunca uyuyorlar aslında. Uyanık olduğu zamanlar sizin koşturmacanıza denk gelmiştir belki. Biraz daha takip edin, Cuma zaten doktorunuzla görüşecekmişsiniz. Ben de bazen kımıldamıyor mu diye kafaya takıyorum ama özellikle sıkma portakal suyu içtiğimde güzel hareketleniyor. Az önce de sütlü tatlı yedim, yine tepki verdi. Bunları bir deneseniz?
Kefir çok iyi geliyordu bana.Bu arada mide yanmalari başlayan varmı kızlar ? Ben çok fenayım ilkindede 30 hafta başlamıştı böylegaviscon surup verdi o biraz rahatlatır bir de soğuk süt içiodum hatırladığım başka öneri var mı
Tabi o olabilir. Ama ikna olmazsam da zorlamazlar diye düşünüyorumBazı doktorlar hemen kabul etmeden önce vajinal doğuma ikna etmeye çalışıyor.
Gözünüz aydınSüt ve Cornflakes ile reaksiyon aldım sonundahakikaten hiç durmuyorum ben hareket ettikçe beşik gibi sallanıp uyuyor muhtemelen de panik geldi mi geliyor işte
Özellikle sosyal medyada gördüğüm normal doğum yanlısı çok doktor var bu arada. Bi kliniği özellikle çok görüyorum. Onlar mesela ikna etmeye çalışıyor gbi anlatıyorlar süreçlerini. Sosyal medya tabi:)Bu arada dediğim gibi hiçbir tecrübem yok tamamen etraftan duyduklarım kadarıyla biliyorum. Ne kadar doğru me kadar yanloş hiçbir fikrim yok. Benim şimdiye kadar duyduğum kadarıyla doktor sezeryan olmak istiyorsan saygı duyuyor ve ona yöneliyor. Doğum sezeryan ile olacaksa da çatı muayenesine gerek kalmıuor.
Yanloş biliyorum demekki hepsini
Çatı muayenesi gerekirse olurum tabi .
Ama ben sezeryanda içim daha rahatken ve doktor yok normali beklicez derse bu çok mantıjlı gelmedi bananeticede hassas bir dönemdeyim nasıl rahat isem ona yönelmek gerekiyor .
Çok teşekkürlerGözünüz aydınAma sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bazen işi gücü bırakıp yatağa geçiyorum, uzun uzun onu canlandırmaya çalışıyorum :) Müzik dinletiyorum, dua dinletiyorum, hareketlendiği anda ben de nihayet normalime dönebiliyorum :)
Çekim yaptırmayacaksanız bence süslü şeyler hiç almayın. Evde çok işe yaramaz, dolapta yer tutmaktan başka :)Ben bir şey sormak istiyorum, beyaz, dantelli lohusa elbiselerinden giymek zorunda mıyız? Ben çekim yaptırmayı düşünmüyorum, kendimiz çekeriz hatıra olması için birkaç kare. Giyinenlere çok yakıştırıyorum ama ben kendimde pek alışkın değilim çok süslü şeylere
Yine şık diyebileceğimiz beyaz/ekru renk pijama takımı aldım, 2 tane de renkli pijama takımı aldım ( çok açık renkler iç gösteriyor, rahat olmak daha önemli diye düşündüm) doğum sonrası da giyilir böyle hamile pijaması gibi değil çok göğüs altından bollaşanlardan.
Gecelik düşünmüyorum, hastanenin ameliyathane kıyafeti var zaten doğum süreci için
Süper, çok sevindimBen de öyle düşünüyorum aslında. Yine de panik yaptım çikolata falan yiyince de beklediğim tepkiyi alamadım. Öğleden sonra baktım hala sessiz Cornflakes süt yedim, öyle olunca hareket etti neyse kidayanamadım doktoruma yazdım, görelim dedi. Cuma da perinatalog randevum vardı ama riske atamadım gel diyince inşallah her şey yolundadır
Değiliz tabi kiBen bir şey sormak istiyorum, beyaz, dantelli lohusa elbiselerinden giymek zorunda mıyız? Ben çekim yaptırmayı düşünmüyorum, kendimiz çekeriz hatıra olması için birkaç kare. Giyinenlere çok yakıştırıyorum ama ben kendimde pek alışkın değilim çok süslü şeylere
Yine şık diyebileceğimiz beyaz/ekru renk pijama takımı aldım, 2 tane de renkli pijama takımı aldım ( çok açık renkler iç gösteriyor, rahat olmak daha önemli diye düşündüm) doğum sonrası da giyilir böyle hamile pijaması gibi değil çok göğüs altından bollaşanlardan.
Gecelik düşünmüyorum, hastanenin ameliyathane kıyafeti var zaten doğum süreci için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?