Ortaya yazmışsınız ama 140k rakamını veren ben olduğum için cevap vermek istedim. Biraz uzun olacak yazacaklarım okumak istemeyenler geçebilir.
Öncelikle gebelik sürecinde başınıza olumsuz bir durum gelmediği için böyle düşünmeniz normal. Başında şunu belirteyim, eğitim ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması gerektiğini hayatım boyunca düşündüm ve savundum. Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama ben de bir küçük şehirde büyüdüm, orada da türlü çeşitli doktorlarla karşılaştım devlet hastanelerinde. Şu an İstanbul’dayım, burada daha özel bir durum var, devlet hastanesinde iyi doktor da var kötü doktor da var, imkanları çok iyi olan özel hastane var ki bunlar genelde iyi doktorlar çalıştırır, bir de imkanları orta olan ve kötü olan özel hastaneler var. Yani her özel hastane aynı değil. Alanında iyi doktorları da iyi özel hastaneler kapar zaten. Sizin ablanız gibi benim ablam da orta halli özel bir hastanede doğum yaptı, çok zor bir doğumdu, doktoru yalvarmamıza rağmen son ana kadar asla gelmedi.
Öte tarafta kendi yaşadıklarım var. İlk gebeliğimde eve yakın küçük özel bir hastaneye gidiyordum ama aklımda hep yenidoğan ünitesinin yetersiz oluşu vs. Gibi soru işaretleri vardı. Daha iyi bir hastane ve doktor bulmak istiyordum. 15. Haftada sonradan öğrendiğim kadarıyla torsiyon geçirdim. Acılar içinde saatlerce kıvrandım (nasıl bir şey olduğunu ekşisözlükte torsiyon başlığında okuyabilirsiniz) iki kez bahsettiğim özel hastanenin aciline gittim, başka bir kadın doğumcu vardı, ilgilendi muayene etti, bebekle ilgili sıkıntı bulamadı. Apandisit olabilir, bizim burda cerrahımız yok diyerek şehir hastanesine gönderdi bizi. Orda da normal acil ve kadın doğum acil arasında gidip geldim, hiçbir şekilde teşhis konulmadı. O kadar ağrım vardı ki tekerlekli sandalye ile taşımaya başladı eşim beni. Kadın doğum acildeki adı gizem Nil ceylan irice olan asistan doktor, servisten zor bela geldi, vajinal muayene yapıp enfeksiyonun vaaarrr diyerek suratıma tiksinerek baktı. Ama ağrının sebebi o olamazdı. O arada benim bacaklarım bile titriyordu hem ağrıdan hem korkudan. (Akıntım vardı evet ama gittiğim özel hastanedeki doktora defalarca söylememe rağmen normal diyip muayene etmemişti). Sonrasında bir iki defa daha normal acil ile kadın doğum acil arasında gidip geldikten sonra kadın doğum bölümü bana yatış verdi, yukarı çıktım, tekrar muayene edildim 4-5 asistan doktor tarafından. Karından baktılar, sonra yine vajinal bakmak istediler hep birlikte, ben yapmasak olmaz mı dedim, bu bahsettiğim doktor Gizem Nil Ceylan İrice olan kadın hayır olmaz diye azarladı beni. Sanırım ondan daha kıdemli olan başka erkek bir doktor istemiyorsa yapmayın diyerek engel oldu. Hastane şartlarına da değineyim kısaca. Aynı odada başka bir gebe vardı, asla refakatçi almadılar. Eşimi kapıdan görebildim sadece. Aynı serviste doğum yapan kadınlar vardı, onların da bir tane refakatçisi oluyordu ve vizit saatlerinde onları da dışarı çıkarıyorlardı. Neyse hastaneden taburcu oldum ve normalde gittiğim özel hastanedeki doktoruma gittim yaşadıklarımı anlattım, muayene etti, bebekle ilgili sorun yok dedi. Ama benim sorduğum şey bana o gece ne olduğuydu, cevapsız kaldı. O gece bebeğimi kaybetmiş olsam beni takip eden doktorun haberi bile olmadı. Telefonunu vermediği için ulaşamadım. Hastaneye gidip kayıt açmıştım, arayıp soran olmadı bile. Sonuçta ben onun sorumluluğundaydım.
Bunun üzerine araştırmalarım sonucunda şu anki doktorumu buldum. Ona gidip durumu anlattığımda muayene etti ve torsiyon geçirdiğimi söyledi, öyle ki o gece oraya gitsem laparoskopi ile bakacaklarını ifade etti. Allah razı olsun içimi ferahlattı ve bana güven verdi. Hastane de aşırı donanımlı ve her bölümün cerrahı var. Pahalı da olsa o yüzden orada devam ettim.
Tüm bunlardan önce 12. Haftada Ümraniye araştırma hastanesine gitmiştim rutin kontrol için, Kadir güzelmeriç isimli bir hoca benimle tek kelime konuşmadan soru sormadan ultrason başında asistanı genç hanımla sohbet etti. (Ablası hangi tıp fakültesinden mezunmuş falan filan). 24. Haftada yine aynı hastaneye bağlı semt hastanesine kurumuma vermek üzere yazı almaya gitmiştim, Gökçen İlhan isimli doktor benimle çok güzel ilgilendi. En ufak şikayetimi bile önemsedi. Allah ondan da razı olsun.
Şimdi tüm yaşadığım bu tecrübelerden sonra o paralar benim için boşa gitmiş paralar değil, kendime ve karnımdaki çocuğa yaptığım yatırımdır. Parası olmadığı için kötü muameleye maruz kalan gebelere ve insanlara da çok üzülüyorum, Allah iyi ve vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın bizi.