- 22 Temmuz 2019
- 11.511
- 51.855
Bilmiyorduk öğrendikGediz Nehri’nin 1886 yılında alınan bir kararla yatağının değiştirildiğini biliyor muydunuz?
Evet ben de düşündüm düşündüm bulamadım cevabı bisey kaçırıyorum galiba dedim ama..Gediz Yatağı değiştirilmeden önce İzmir Körfezinde bugün Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Mavişehir civarında denize kavuşmaktaydı. İzmir Körfezini doldurmaya başlaması ile denizin sığlaşmasına sebep olan Gediz, limana giriş çıkış yapan gemiler için bir tehlike haline gelmeğe başladığından yatağı değiştirilerek Menemen yakınlarında, şimdiki noktadan denize dökülmeye devam etmiştir.
Bende şimdi öğrendim. Bu ne kadar ayrıntı bir soru ya
Demek ki eleyici soru buymuş cografyada zirvede birakmislar
Bu aralar ben de sene içinde yapmadığım kadar yanlış yapıyorum Türkçede çok ilginç gerçekten neden oluyo anlamadım..muhtemelen son çözdüğüm kaynaklar daha ağır ondan(ağır derken ösym tadında tamYa ben sabahları 25 paragraf çözüyorum.
Bunun üstüne kahvaltı yapıp denemeye başlıyorum.
Bir de üstüne burada 30 soru derken beynim yandı sanırım. Hep 15 Türkçe sonrası sıkılıp matematiğe geçtim.
Baktım ki bu daha verimli oluyor.
Bir de en çok yanlışım paragraf soruları da çıkıyor. Eğer sınavda yetişmeyecekse paragraf yetismesin, zaten yanlışım çok çıkıyor diye düşündüm.
Senin denemeler nasıl canim istedigin seviyede mi ?
İnşallah hakkımızda hayırlısı olur canim. Bu saatten sonra eksiklerimizi ne kadar kapatsak kardır. Tekrarlari yapıp kuytuda köşedeki bilgileri unutmayalım. Elimizden geleni yapalım son kez gaza basalım. Sen de öyle düşünme sayılara gercekten takılma. Denemelerde bilerek bzi soruları ağır soruyorlar öğrenelim sınavda patlamayalim diyeCanim benimde ilk denemelere bakınca fark 3-5 net
Bu kadar zamandır çalışmayla bu kadar fark yapabiliyorum
Hani sınavda -+%10 netleriniz fark eder diyorlar ya, eğer benim -%5 bile olsa malesef kötü sonuç geliyor.
İnşallah en iyi denemelerimiz gibi geçer sınavımız.
Sosyalim hiiccc öyle deme. Ben dün öyle yazdığıma pişman oldumCanım bende sıkılıyorum paragraf sorusu sorularda, bazen değiştiriyorum bende.
Valla bilmiyorum ki canım, tg ilk denemeleri kolay geldiği için mi yüksek çıkıyor bende düşünüyorum civcikim gibi
Zaten bi yer kolay olsa bile diğer kısmı zorluyorlar dengeliyolar. Tıpkı ösym gibi yani..
Senin netlerin yüksek deneme kolay değil yani
Hatırlarsan aylar önce çözüp buraya gelip sovmüstüm. Sonra siz de bana katilmistiniz zaten aşırı bilinen harika bi yayın değil üzülme diyeYarın dersane uzman kariyer denemesi yaoacakmis.
Uzman kariyerde de netlerin yerle bir çıkıyor
Siz cozdunuz mu hiç uzman kariyer ?
Uzman kariyer gözünün yaşına bakmiyo net yani.. o yüzden hiç sıkma canını ne öğrendiğine bak sadece bence.
Ha kimine göre ösym tarzına paralel (bence de paralel olan kısımları var ama tümü degil).. bunlari düşünüp moral bozmaya gerek yok.
Türkçesi ösym tarziydi diye hatırlıyorum mesela. O günden sonra bir daha çözmedim de ondan oralar flu