- Emoji Skoru
- 1.274
- Puanlar
- 43
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Evet sudan çıkmış minik balık olarak tek istedikleri anne kucağı ve memesi olur ilk 3 ay doğru. Deli gibi etkinlik kitap eğitim vs. yapıp çocuğu maraton koşucusu gibi hazırlamak ben de istemem. Göğsümde uyusun yeterli :)Ben de öyle düsünüyorum ama yazdiginiza nazaran bir sey söylemek isterim nacizane. Ilk üc ay bebeklere kitaptir, etkinliktir, oyuncaktir bir sey yaptirmayin. Bebegin ilk üc ayi zaten sok icinde geciyor, anne karnindan direkt dis dünyaya atilmak kolay degil, öncelikle dünyaya alismaya calisiyor. Bu dönemde kullanilan ekstra seyler mental olarak bebegi cok zorluyor. O yuzden sadece fiziksel ve duygusal yakinlik ve bakim öneriliyor, ilk üc aydan sonra da cok fazla alengirli olmayan oyuncaklar ve siyah beyaz kitaplarla baslanmali (bunlar ebelerden duydugum öneriler ve uyarilar).
Ayyyy görelim o günleri insalllaaahhh <3Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Evet sudan çıkmış minik balık olarak tek istedikleri anne kucağı ve memesi olur ilk 3 ay doğru. Deli gibi etkinlik kitap eğitim vs. yapıp çocuğu maraton koşucusu gibi hazırlamak ben de istemem. Göğsümde uyusun yeterli :)
Gerçekten çok strese sokan bi durum, bir de hissedip bi kaç gün hissetmemek daha çok yoruyor insanı, benim ki hep uyuyor o zamanBen hareketlerini taniyamiyorum, yani bebek hareketi mi yoksa ne cözemiyorum ve acikcasi bu beni biraz strese sokuyor. Bi yandan bu dönemde bebekler karinda 20 saate yakin uyuyormus yani hareket ettigi zaman gece biz uyurken olabilir. Su 20. haftalar gelse de keske biraz daha rahatlasak.
Benim cocugumda babasına benzer inşallah o zamanEşim ilk erkek çocuğu ve bildiğin babasın fotokopi çekmişler. Öyle benziyor. Kuzenim de ilk erkek babaya benziyor. Benim de ablam var o da babaya benziyor ben anneye. Benim teorim ise ilk çocukların çoğu daha çok babaya benziyor. İkinciler ise daha çok anneye. Çevremde hep bunun örneği var.
Ay benim burun kocamandi, 33 yaşında estetik mestetik yine birseye benzedi. Burun bana benzemesin, gerisi cok onemli değil.Benim cocugumda babasına benzer inşallah o zaman
Offf burnu bende tenzih ediyorum kocam karadenizli burnu bana benzesin çocuğumun amin inşallah aminAy benim burun kocamandi, 33 yaşında estetik mestetik yine birseye benzedi. Burun bana benzemesin, gerisi cok onemli değil.
Karakteristikdi diyeyim neyse kendime de kiyamisu.
Ayyy ben de bakim lcw yeAynen kuzum yeter. O yenidoğanları hastaneye götürürm. Eve gelince temiz kıyafeti kalmazsa evdeyken 3-6 falan giydirmeye başlayabilirim duruma göre ara ara kıyafetler temizlenene kadar. Bizim kızçeler minik doğabilir azcık bakalım göreceğiz. Anneme sordum ablam da ben de 3 kiloyu görmemişiz doğduğumuzda. Eşim de doğduğunda öyleymiş. Bizim kız da 3 kilo en fazla doğar diye tahmin ediyorum nasip bakalım göreceğzi
Bir de şimdi 3-6 aylık dönem yaz ayına denk geliyor. O yüzden hem uzun hem kısa şeyler bakacağım.
Bu arada LCW da indirime girmiş saah biraz bakındım baya şeyler vardı.
Ay dur bunla ilgili bi şey atacamAy benim burun kocamandi, 33 yaşında estetik mestetik yine birseye benzedi. Burun bana benzemesin, gerisi cok onemli değil.
Karakteristikdi diyeyim neyse kendime de kiyamisu.
Biraz burdan uzaklaştım aslında herşeyden uzaklaştım kendimi bebişi dinledim iyi geldi. Sürekli birşeyler söyleniyordu kıyaslama falan yapıyorduk ama öğreniyorduk da tabi :) sizler nasılsınız herşey yolunda mı :)
Bilmiyorum benim icin 17. De gittim en son doktora 4 kasimdi , simdi 4 aralikta detayli icin cagirdi organlara bakicaz dedi zaten 21. Haftada oluyorum o zaman hayirlisiyla. Beni baska bir yere yonlendirmedi .Kızlar merhaba bugün kontrolden döndüm. Çok şükür her şey yolunda. 16. Haftadayız, ölçümler yaptı doktor. Hepsi normal görünüyor dedi. 20.hafta için perinatolog ile görüşmeni tavsiye ederim dedi. Süreç böyle mi devam ediyor herkeste de?
Bana kendisinin detaylı göremeyeceğini bunun için perinatoloji ile görüşmemin daha iyi olacağını söylediBilmiyorum benim icin 17. De gittim en son doktora 4 kasimdi , simdi 4 aralikta detayli icin cagirdi organlara bakicaz dedi zaten 21. Haftada oluyorum o zaman hayirlisiyla. Beni baska bir yere yonlendirmedi .
Özel hastane mi devlet hastanesi mi sizin gittiğiniz yer?Bilmiyorum benim icin 17. De gittim en son doktora 4 kasimdi , simdi 4 aralikta detayli icin cagirdi organlara bakicaz dedi zaten 21. Haftada oluyorum o zaman hayirlisiyla. Beni baska bir yere yonlendirmedi .
Özel hastaneye gidiyorumÖzel hastane mi devlet hastanesi mi sizin gittiğiniz yer?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?