- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ay evet aklıma yattı o emzirme atleti. Zaten havalar da değişti onu giyerim.Ben de hiç takamıyorum, emzirme atleti almıştım göğüslük kısmı da var öyle güzel ki, rahat ettim onu kullanıyorum hep
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay evet aklıma yattı o emzirme atleti. Zaten havalar da değişti onu giyerim.Ben de hiç takamıyorum, emzirme atleti almıştım göğüslük kısmı da var öyle güzel ki, rahat ettim onu kullanıyorum hep
Ay evet aklıma yattı o emzirme atleti. Zaten havalar da değişti onu giyerim.
ben sütyen alcam ama bedenini ayarlayamıyorum ya. yani bedenim ne oldu ne bitti bilmiyorum hiç :/
ben de bir şey hissetmiyorum 16. haftadayım ama bazen pırpır bir şey oluyor ama bence gaz , gebelikten önce de oluyordu sankiHerkes bebeği hissetmeye başlamış ben hala hissetmiyorum sizden de öyle okuyunca endişelendim açıkçası. Tarif edebilir misiniz nasıl hissettiğinizi
Pırpırsa bebiştir bence bak öyle diyor kızlar. Benim çok ağrım var belki ondan hissetmiyorumben de bir şey hissetmiyorum 16. haftadayım ama bazen pırpır bir şey oluyor ama bence gaz , gebelikten önce de oluyordu sanki
benim de akşamları ağrım oluyor, iş yerinde çok ayakta vakit geçirdiysem veya evde ütü vs yaptıysam. Bilmiyorum ya karnım tam çıkmadı bebişi tam hissedemiyorum, ama kuruntu ve stres yapıp bebişimi üzmek istemediğimden salmaya çalışıyorum..Pırpırsa bebiştir bence bak öyle diyor kızlar. Benim çok ağrım var belki ondan hissetmiyorum
Kuzucum iç çamaşırları çok önemliymiş beni uyardılar hep. Özellikle balenli sutyen ve normal külotlar konusunda.Bebeğin ve süt kanallarının gelişimi içinBen de badem yağı sürüyorum. Bir de kakao yağı aldım. Büyüdü göğüslerim. İç çamaşırı alacağım bu indirimlerde. Sütyen fena sıkıyor.
Öncelikle gebeliğin tadını çıkarınDeneyimli bir Nisan ayı annesi olarak bizlere neler önerirsin canım![]()
Hepsini okudum, sen haklısın. Yine güzel sabredip dayanmışsın, ben anneme çemkirip pişman ederdim beni düşündüğüneKizlar size dert yanmak istiyorum. Bosver falan deyin.
Bende hamilelik sekeri var, biliyor bazilariniz. Doktora kontrole gitmiyorum, günde iki kere kan sekeri ölcüyorum, bir kere insülin vuruyorum ve bu degerleri özel bir günlük var oraya yaziyorum. Ayda bir de resmini cekip e-Maille doktora gönderiyorum. Dün de göndermistim, doktor aradi dedi ki "cok iyi gidiyorsunuz, böyle degerler cok nadir görüyoruz, aynen devam." Ben tabi cok sevindim, cünkü basa cikilabilir bir sey ama insani cok geriyor yani, hamilelikte psikolojik olarak zorluyor.
Neyse aksam da annem aradi. Ben tabi bu haberi verdim. Degerlerimin ortalama kac oldugunu sordu, iste aclik bu bu, tokluk en fazla 120 dedim. hiiiii dikkat et, cok fazla, hayyyiiirrr kesinnnlikle yeme öyle dedi. Ben bir irite oldum zaten. Dedim sinir 145, 120 en fazla hafta bir ya da iki kere cikiyor. Basladi ayyy cok yeme, ekmek yeme, onu yeme bunu yeme. VE BUNU HER KONUSMAMIZDA YAPIYOR. Ben tabi uslu bir cocuk olarak düne kadar hep hmm hmm tamam dedim ama artik dün dayanamadim ve dedim ki "annecim her telefonda bana cok yeme diyorsun, ben zaten cok yemiyorum hatta seker doktorum cok az yedigimi söyledi, sürekli ne yiyecegimi düsünmekten algim ve istahim bozuldu ve bebege gecer mi etkiler mi diye korkularim var, besinci ayimdayim ve bir kilo almisim, ebe gecen görüsmemizde simdilik tamam ama artik yavastan kilo alimi bekliyoruz dedi, cok yeme deme bana, cünkü hamilelik gibi dönemde normal söylenen seyler daha derine gidiyor" dedim. Size yemin ediyorum bir rica seklinde söyledim.
"Ben senin iyiligin icin söylüyorum, bundan sonra tteeeeeeekkkk kelime etmem, tutup bana cemkiriyorsun bir de," den bir girdi annelik kartini da cekerek "ben anneeeyimmmm, cocugumuu düsünüyorum ama asssllllaaaa bundan sonra kesinnnlikle bir sey söylemem, bu kadar ne uzatiyosun"dan cikti. Bir de videodan hafif capli bunalim gecirdigini görüyorum yani üstüne böyle fiziksel olarak. Ben tekrar kendimi aciklamaya calistim, hamilelikte zor oluyor, istedigim seyi yiyemiyorum ve sürekli yemek düsünmek zorundayim, ondan ne kadar bundan bu kadar, bir saat gecti mi kan ölceyim gibisinden, sen de her seferinde cok yeme deyince bir de doktorun cok iyi buldugu degerlere cok deyince rahatsiz oluyorum dedim ama yok kücük capli sinir krizine devam ediyor. O an sadece telefonu kapatip aglamak istedim.
Konuyu her y kusaginin ailesi gibi tipik olarak cözüme kavusturmadan degistirdi, ben de uzatmadim ama kapatsin da aglayayim diye bekledim. Kapatir kapatmaz hüngür hüngür agladim.
Anlasilmak neden bu kadar zor? Bu kadar hassas bir dönemde ve durumda niye bana cemkiriliyor ben anlamiyorum yani. Zaten ota b.ka aglayasim geliyor. Dedigime pisman oldum ya, hayir degerlerim iyiymis dedigime de pisman oldum düsünün. Beni rahatsiz etse de hicbir sey dememeliydim, her seyi yutmaliydim. Asla da ne sesimi yükselttim, ne de sinirli söyledim, sadece benim icin zor, lütfen böyle seyler deme diye rica ettim. Bunu kabullenemiyorum.
Okuyan bordo bereli arkadaslara tesekkürü bir borc bilirim, roman yazdim resmen.
bu tarz giyiyorum ben artik hep. Icinde demir falan yok, pamuklu kumas. Normal sütyen giymenin imkani yok artik. Göbek üste ciktikca meme altindan bile kesiyor. L ya da XL aldim, rahat ettim.Kızlar beni normal külotlarım darlayınca külot alayım dedim de ne kadar pahalanmış hamile külotları iyi ki öncekileri atmamışım dedimWaikiki nin klasik külot yazan külotları yüksek bel, xl aldım hop oldu size hamile külodu. Fiyat olarak daha ucuza geliyor, paket 3 lü, online da kuponla da alırsanız kaçırmayın ve bu bilgim için siz de bana sütyen tavsiyesi verin zira benimkiler çok fena büyüdü, pentinin hiç çamaşırını denemek istiyorum var mı kullanan?
Ben öyle olamiyorum iste, olmak lazim ama annemi de taniyorum, rica ediyorum öyle söyleme dememle bile sinir krizi geciriyordu nerdeyse, dedigin gibi yapsam bir sonraki arayisimda babam telefona cikar, anneni dün hastaneye götürdük der. Abartmiyorum, olmayan sey degil.Hepsini okudum, sen haklısın. Yine güzel sabredip dayanmışsın, ben anneme çemkirip pişman ederdim beni düşündüğüneBi de bazı insanların düşüncesizliğini sırf anne ya ablamız olduğu için alttan almak zorunda kalıyoruz ya bazen onları şöyle bir sarsmak gerekiyor bence
Öncelikle şunu bil yalnız değilsin. Kimisi annesinden kimisi KV den kimisi eşten kimisi arkadaştan yakınıyor bu konularda. Hamile bir kadına nasıl davranılması gerektiğine yönelik bie eğitim falan verilmeli. Annelerimiz ve bizim aramızda çok büyük bir kuşak farkı var ve işin içine anlayışsızlık da eklenince çekilmez olabiliyor durum. Zaten bizim hormonlar şu anda tavan. Bazen sert çıkışlar, abartılı durumlar yaşarsak bu dönemde bize hı hı denip sabredilmesi gerektiğini düşünüyorum.Kizlar size dert yanmak istiyorum. Bosver falan deyin.
Bende hamilelik sekeri var, biliyor bazilariniz. Doktora kontrole gitmiyorum, günde iki kere kan sekeri ölcüyorum, bir kere insülin vuruyorum ve bu degerleri özel bir günlük var oraya yaziyorum. Ayda bir de resmini cekip e-Maille doktora gönderiyorum. Dün de göndermistim, doktor aradi dedi ki "cok iyi gidiyorsunuz, böyle degerler cok nadir görüyoruz, aynen devam." Ben tabi cok sevindim, cünkü basa cikilabilir bir sey ama insani cok geriyor yani, hamilelikte psikolojik olarak zorluyor.
Neyse aksam da annem aradi. Ben tabi bu haberi verdim. Degerlerimin ortalama kac oldugunu sordu, iste aclik bu bu, tokluk en fazla 120 dedim. hiiiii dikkat et, cok fazla, hayyyiiirrr kesinnnlikle yeme öyle dedi. Ben bir irite oldum zaten. Dedim sinir 145, 120 en fazla hafta bir ya da iki kere cikiyor. Basladi ayyy cok yeme, ekmek yeme, onu yeme bunu yeme. VE BUNU HER KONUSMAMIZDA YAPIYOR. Ben tabi uslu bir cocuk olarak düne kadar hep hmm hmm tamam dedim ama artik dün dayanamadim ve dedim ki "annecim her telefonda bana cok yeme diyorsun, ben zaten cok yemiyorum hatta seker doktorum cok az yedigimi söyledi, sürekli ne yiyecegimi düsünmekten algim ve istahim bozuldu ve bebege gecer mi etkiler mi diye korkularim var, besinci ayimdayim ve bir kilo almisim, ebe gecen görüsmemizde simdilik tamam ama artik yavastan kilo alimi bekliyoruz dedi, cok yeme deme bana, cünkü hamilelik gibi dönemde normal söylenen seyler daha derine gidiyor" dedim. Size yemin ediyorum bir rica seklinde söyledim.
"Ben senin iyiligin icin söylüyorum, bundan sonra tteeeeeeekkkk kelime etmem, tutup bana cemkiriyorsun bir de," den bir girdi annelik kartini da cekerek "ben anneeeyimmmm, cocugumuu düsünüyorum ama asssllllaaaa bundan sonra kesinnnlikle bir sey söylemem, bu kadar ne uzatiyosun"dan cikti. Bir de videodan hafif capli bunalim gecirdigini görüyorum yani üstüne böyle fiziksel olarak. Ben tekrar kendimi aciklamaya calistim, hamilelikte zor oluyor, istedigim seyi yiyemiyorum ve sürekli yemek düsünmek zorundayim, ondan ne kadar bundan bu kadar, bir saat gecti mi kan ölceyim gibisinden, sen de her seferinde cok yeme deyince bir de doktorun cok iyi buldugu degerlere cok deyince rahatsiz oluyorum dedim ama yok kücük capli sinir krizine devam ediyor. O an sadece telefonu kapatip aglamak istedim.
Konuyu her y kusaginin ailesi gibi tipik olarak cözüme kavusturmadan degistirdi, ben de uzatmadim ama kapatsin da aglayayim diye bekledim. Kapatir kapatmaz hüngür hüngür agladim.
Anlasilmak neden bu kadar zor? Bu kadar hassas bir dönemde ve durumda niye bana cemkiriliyor ben anlamiyorum yani. Zaten ota b.ka aglayasim geliyor. Dedigime pisman oldum ya, hayir degerlerim iyiymis dedigime de pisman oldum düsünün. Beni rahatsiz etse de hicbir sey dememeliydim, her seyi yutmaliydim. Asla da ne sesimi yükselttim, ne de sinirli söyledim, sadece benim icin zor, lütfen böyle seyler deme diye rica ettim. Bunu kabullenemiyorum.
Okuyan bordo bereli arkadaslara tesekkürü bir borc bilirim, roman yazdim resmen.
Annenin heyheyleri üstündeyken konuşmuşsunuz, sen de yumuşak mizaçlı birisin anladığım kadarıyla, dört aydır idare ettiğin geçiştirdiğin şeyle ilgili beklentisi dışında tepki verince ayarı bozulmuş duygusal manipülasyona geçmiş. Bu bir klasiktir. BOŞVER. Ben senin yerinde olsam ilk söylediğinde lafı ağzına tıkar, uzattığında da konuşmazsan konuşma derdim.Kizlar size dert yanmak istiyorum. Bosver falan deyin.
Gündüz hala dayanıyorum da gece çıkarıyorum artık ya hollanda ineğine döndüm, atlet de giymek istemiyorum sadece sarkma olmasın diyebu tarz giyiyorum ben artik hep. Icinde demir falan yok, pamuklu kumas. Normal sütyen giymenin imkani yok artik. Göbek üste ciktikca meme altindan bile kesiyor. L ya da XL aldim, rahat ettim.
Külotta da ayni senin gibi yaptim. XL pamuklu. Hamile ic camasiri almak istemiyorum, zaten oldum olasi ic camasiri almayi sevmem. Gelecek aylarda böyle devam ederse XXL devam![]()
Çok sevindim canımKızlar ben simdi sağlık ocağına gittim geldim, değiştirdim saglik ocağımı. Kiloma tansiyonuma baktı, bebisimin kalp atışlarını dinledik2021 de tetanoz aşısı olmuşum ben o yüzden 20. Haftada 1 doz tetanoz aşısı yapacağız sana dedi, baya ilgilendi bilgiler verdi. İyi ki degistirmisim. Yarın doktor kontrolüm var, eğer kan tahlili almazsa cuma gel kanına bakalım dedi, çok şükür iyi ki degistirmisim, tansiyonum 10/5 gebelikte normal dedi ama zaten benim tansiyon hep 10 11 di, nabzin hızlı ama dedi. Hala hizliymis nabzım, büyük ihtimal sigara kullanimimdan kaynakli olabilir bilmiyorum doktoruma yarın soracağım. İyi ki dediniz bana sağlık ocağı takibi önemli diye
![]()