12. Haftada detaylı ultrasonda tespit edildi. Ama bizdeki mesele bebeğin kalbiyle ilgili değil. Uterin arterde, yani benim damarımda, rahme bağlanan damarlarımın birisinde bir direnç var, kan biraz daha zor akıyor. O yüzden Coraspin verdi, kan sulandırıcı hap. Direnç tam sınırdaki bir değerden biraz fazla, az bir direnç. Bunu tedavi etmek için, evet. Şimdi 20. Haftada tekrar bakacak. Benimki çok riskli bir durum değil. Belki hamileliğin sonuna doğru tansiyon yüksekliği yapabilirmiş ya da bebek biraz ufak doğabilirmiş. Hepsi bu. Onlar da ancak 30. Haftadan sonra oluyormuş. Böyle erken tespit edince, 12. Hafta gibi ilaçla düzeliyormuş. Ben yaklaşımını ve tedaviyi düzenlemesini çok beğendim. Sonrasında 2. Bir perinatologa da sordum, o da tedaviye katıldı. İki doktora gittim yani sizin düşündüğünüz gibi
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
İkinci gittiğim de Acıbadem Maslak’ta Prof. Dr. Cem Batukan. İkisini de öneririm. İnsan kaygılanıyor böyle şeylerde.