2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar 2 gundur geceler bana haram.. Gax sancisi uyandiriyor rahatlama da yok. Mahfoldum.. Ölcekmisim gibi hissediyorum..
Benim gecen gün oldu, cok fenaydi gercekten. Havuc ve salatalik yemistim, o etkiledi cunku hic gaz olmuyordu, iki gun ust uste yiyince fark ettim. Kesince de gitti.

Gaz oldugu gun yurudum ve ayagima ve sirtima sicak su torbasi koyarak uyudum. Tüm gün de karnimi daire seklinde oksadim. Bir dene istersen

Kızlar ben sabaha karşı kitlendim, uykumda bi ağrıyla uyandım sağ kasigimda taş gibi çekilme oldu bacağım kitlendi kaldı, oturur pozisyona geçtim ayağımı kendime çektim sağ sol yaptım sanki çocuk sağ kasigima löp diye oturmuş da sıkışmış gibi oldu ödüm koptu sonra geçti, benim randevularım ayda 1 kere, geçen ay 9 unda gittim bu ayda 9 una aldım 6 gün kaldı randevuya ama burda olsun, instagramda yorumlarda olsun anne karninda bebek ölmüş, anne randevusunda öğreniyor çocuğunun kalbinin durduğunu. Yani bi belirti vermiyor ve bu gerçekten çok korkunç. Yaklaşık 1.5 haftadır bunun korkusuyla yaşıyorum niyeyse. Bazen hareket hissediyorum karnımda ama bunun gaz mı kas seğirmesi mi yoksa bebeğin hareketi mi olduğunu ayırt edemiyorum... bence en zor zamanlar bu 2. Trimester. Tamam fiziksel olarak daha az yoruluyoruz bu dönemde ama resmen boşluk dönemi. Bir de katiyyen geçmiyor 2. Trimester. İlk trimester da çok zorlanmama rağmen çok hızlı geçti, aylardir 16. Haftamdayim gibi hissediyorum, kaygılarım gün geçtikçe artıyor falan. Boyle hayattan zevk almamaya başladım gibi, kendime bir uğraş bulmam lazım, ve aşırı sinirli ve takıntılı bir insana dönüştüm, resmen mutlu olduğum tek an karnımda hareket hissettiğim ve uyuduğum an, kalanı bomboşş

Bartudan sen niye vazgeçtin yüzde doksan onu düşünüyoruz şuan
Biz eşimle ta sevgiliyken erkek olursa Göktuğ kız olursa Gökçe diye kararlaştırmıştk zaten tabi iş ciddiye binince öyle isim bakmıştık Bartuyuda beğenmiştik ama Göktuğ ağır bastı 😍 kulağımıza ne zamandan beri alişkanlık yaptı galiba o yüzden 😂

Kızlar biriniz joıe tourist bebek arabası almıştı sanki ama kimdi bir şey soracağım da😄

Kızlar gebelikten sonra ufak ufak sivilce ve biraz leke problemi başladı cildimde. Ürün kullanan var mı varsa ne kullanıyorsunuz?
Bende de son bir haftadir kücük kirmizi lekelenmeler olmaya basladi. Gece yatarken C vitamini, gündüz de Weleda'nin hassas ciltler icin yüz yagi var onu kullaniyorum.

Hamilelikten önce tam bir kozmetik kralicesiydim ama hamilelikte tabi kullanilmiyor bircok ürün. O yüzden bayagi bir azalttim. Lekelenmeler hormondan oluyor, erkek bebeklerde daha cok oluyor diye duydum ben ama tabi bilemiyorum ne kadar dogru. Benim icin cildin kurumamasi yeterli yani.

Biz eşimle ta sevgiliyken erkek olursa Göktuğ kız olursa Gökçe diye kararlaştırmıştk zaten tabi iş ciddiye binince öyle isim bakmıştık Bartuyuda beğenmiştik ama Göktuğ ağır bastı 😍 kulağımıza ne zamandan beri alişkanlık yaptı galiba o yüzden 😂
Kasıtlı kötü bir şey anımsatma veya çağrışım yok yani iyi. Bir olumsuz şey daha duymaya takatim kalmamıştı 😂

ben sürekli evin içinde bi noktaya kadar yürüyüp neden buraya gelmiştim hatırlamadığım için geri yürüyorum, başlangıç noktama ulaştığımda bir süre düşünüp yerimden kalkıyorum ve evin bir noktasında tekrar unutuyorum, sonsuz bir döngü gün sonuna doğru artık yoruluyorum yani o otur kalk yürü rutininden.
Evet :D Kalkiyorum, atiyorum mutfaga gidiyorum. Duruyorum, kendi kendime diyorum ki "niye geldim lan ben buraya" "napcaktim ya ben"

Kızlar ben sabaha karşı kitlendim, uykumda bi ağrıyla uyandım sağ kasigimda taş gibi çekilme oldu bacağım kitlendi kaldı, oturur pozisyona geçtim ayağımı kendime çektim sağ sol yaptım sanki çocuk sağ kasigima löp diye oturmuş da sıkışmış gibi oldu ödüm koptu sonra geçti, benim randevularım ayda 1 kere, geçen ay 9 unda gittim bu ayda 9 una aldım 6 gün kaldı randevuya ama burda olsun, instagramda yorumlarda olsun anne karninda bebek ölmüş, anne randevusunda öğreniyor çocuğunun kalbinin durduğunu. Yani bi belirti vermiyor ve bu gerçekten çok korkunç. Yaklaşık 1.5 haftadır bunun korkusuyla yaşıyorum niyeyse. Bazen hareket hissediyorum karnımda ama bunun gaz mı kas seğirmesi mi yoksa bebeğin hareketi mi olduğunu ayırt edemiyorum... bence en zor zamanlar bu 2. Trimester. Tamam fiziksel olarak daha az yoruluyoruz bu dönemde ama resmen boşluk dönemi. Bir de katiyyen geçmiyor 2. Trimester. İlk trimester da çok zorlanmama rağmen çok hızlı geçti, aylardir 16. Haftamdayim gibi hissediyorum, kaygılarım gün geçtikçe artıyor falan. Boyle hayattan zevk almamaya başladım gibi, kendime bir uğraş bulmam lazım, ve aşırı sinirli ve takıntılı bir insana dönüştüm, resmen mutlu olduğum tek an karnımda hareket hissettiğim ve uyuduğum an, kalanı bomboşş
Canım öncelikle şu internetteki abidik gubidik şeyleri okumayın. Okudukça acaba bende de mi var diye düşünüp kendi kendinizi strese sokuyorsunuz. Ben buraya gelip eski hamileliğimde şunu yaşadım böyle olumsuz sonuçlandı diyen kişilere bile kızıyorum. Hepimiz hamişiz ve daha çok güzel düşünce, pozitifliğe ihtiyacımız var. Çok kolay etkilenebilyoruz.

Geçenler de benim de sağ kasıma doğru öyle bir ağrı girdi ki dedim o an doğuruyorum galiba. Karnım taş gibi semsert oldu falan. Bi süre sonra geçti. Rahmimiz ve karnımı büyüyor. İçeride kimbilir neler uzuyor kopuyor. Olabildiğince pozitif düşün. Normal diye düşün. Eğer aklına takılan bir durum varsa takıntı edeceğin hemen doktora git için rahatlasın.

Söyledigin sey missed abortus. Ben yasadim ama kanama ile kendini belli etmisti. Yine de bir sok tabi ki. Onun travmasini asla atlamam, aci sekil degistiriyor ama kaliyor. Korkularimiz normal ama bu haftadan sonra olmasi artik imkansiz gibi bir sey, bunu kendi doktorum 11. haftamdaki kontrolümde soylemisti. %50 ile baslayan düsük riski 12. haftadan sonra %1e düsüyor. Bu cok büyük bir rahatlama. 2. Trimesteri sevdim ben. Göbüs cikti, cinsiyet belli oldu, ögürmeler azaldi, fiziksel olarak daha aktifim... 1. trimester daha once yasadiklarim yuzunden cok büyük korkularla gecmisti, kanamalar, sekerin bulunmasi, rahim agzim acilmisti ve iki kaybim oldugu icin tekrar olacakmis gibi bir korku... Bence tadini cikar. Ben bugünlere gelebildigimiz icin her gün sükrediyorum. Inanilmaz güzel bir duygu. Heyecan duy, kaygi duyma :KK200: :anneadayı:

Bir de saçma sapan şeylere benzetiyorlar. Bartu biz çok istedik. Diyor ki o ne öyle Batunun muadili ?!? Atillalar umarsız olurmuş !??! Atilla lalalala diye dalga geçerlermiş. Zaten koç burcu olacak adı sert olursa çok sinirli olurmuş !?!?Bazen aklım almıyor, tamam benim de batıllarım var da ben goygoyuna konuşurum. ister istemez de etkilendik. Önerdikleri ismi söylesem en komiği o. Ama şimdi o ismi koyacak vardır ayıp olur söylemiycem 🤓
Ay söyle çok merak ettim 😅😅 biz şu an düşündüğümüz isimleri hiç paylasmadik hamile olmadan önce kız olursa Vera koyarım diyordum o ne öyle diye çok laf ettiler 🤣🤣🤣 şu an kız dedi doktor ve ben Vera isminden soğudum 😅 baştan isim düşün hdhdhd

Benim gecen gün oldu, cok fenaydi gercekten. Havuc ve salatalik yemistim, o etkiledi cunku hic gaz olmuyordu, iki gun ust uste yiyince fark ettim. Kesince de gitti.

Gaz oldugu gun yurudum ve ayagima ve sirtima sicak su torbasi koyarak uyudum. Tüm gün de karnimi daire seklinde oksadim. Bir dene istersen
Hepsini yaptim kuzum kasıklarim aciyor artik agliyorum

Hepsini yaptim kuzum kasıklarim aciyor artik agliyorum
Kuzucum sanırım benimle aynı haftya denk geliyor 15-16. Haftada acile gitmek zorunda kaldım sancıdan.Üstelik yorulmamıştım da.Maalesef yaşanabiliyormuş.Ölüyorum sanmıştım. Bebek göbek deliğinin üstüne çıkmaya başladığı için oluyormuş.Hala var ama geçen haftaki kadar değil. Bu arada kesinlikle vücuda oturan, hafif sıksa bile dar şeyleri aslaa giymemek lazımmış onu anladım tayt bile olsa hamile taytı olmalı

Ay söyle çok merak ettim 😅😅 biz şu an düşündüğümüz isimleri hiç paylasmadik hamile olmadan önce kız olursa Vera koyarım diyordum o ne öyle diye çok laf ettiler 🤣🤣🤣 şu an kız dedi doktor ve ben Vera isminden soğudum 😅 baştan isim düşün hdhdhd
Söyleyemem 🫢 Kız olursa Lara koyacaktık kim ne derse desin . Melisa da güzel 🥴

Kuzucum sanırım benimle aynı haftya denk geliyor 15-16. Haftada acile gitmek zorunda kaldım sancıdan.Üstelik yorulmamıştım da.Maalesef yaşanabiliyormuş.Ölüyorum sanmıştım. Bebek göbek deliğinin üstüne çıkmaya başladığı için oluyormuş.Hala var ama geçen haftaki kadar değil. Bu arada kesinlikle vücuda oturan, hafif sıksa bile dar şeyleri aslaa giymemek lazımmış onu anladım tayt bile olsa hamile taytı olmalı
Salvar vardi Rahmetli annemin onu giydim onla duruyorum. Suan ama ben 19 haftama gircem 😔 o kadar cok korkuyorum ki.. boyle zamanlar da ne aglamami tutabiliyorum nede kimseye bisi diyemiyorum. Kimsem de yok kynanama asla diyemem bisi yapmior kendilerini one atip daha cok hasta olduklarini dile getiriyorlar birde.. Allahim sen sabir ver bana cok zordayim.. ben ilk defa boyle agri sizi goruyorum sag kasigim ayagim komple belim sizim sizim sizliyor ..

Rezene cayi cok iyi gelir aslinda ama hamilelikte iciliyor mu bilmiyorum. Ben hic birki cayi icmiyorum, bilemiyorum. Bunun disinda yemekleriniye kimyon koysaniz?
Kimyon suya katip icsem olur mu ki evde bi o var bitki csyim yok hc

Salvar vardi Rahmetli annemin onu giydim onla duruyorum. Suan ama ben 19 haftama gircem 😔 o kadar cok korkuyorum ki.. boyle zamanlar da ne aglamami tutabiliyorum nede kimseye bisi diyemiyorum. Kimsem de yok kynanama asla diyemem bisi yapmior kendilerini one atip daha cok hasta olduklarini dile getiriyorlar birde.. Allahim sen sabir ver bana cok zordayim.. ben ilk defa boyle agri sizi goruyorum sag kasigim ayagim komple belim sizim sizim sizliyor ..
Allah yerinde dinlendirsin. Ahhhh ahhh allahımmm ne kadar anlayışsızlar ya benimki de aynı. Muhatap olmamaya çalış. Güzel ılık bir duş al, bol bol su iç iyi gelir canım biraz da olsa.

Son düzenleme:
Back