2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Salvar vardi Rahmetli annemin onu giydim onla duruyorum. Suan ama ben 19 haftama gircem 😔 o kadar cok korkuyorum ki.. boyle zamanlar da ne aglamami tutabiliyorum nede kimseye bisi diyemiyorum. Kimsem de yok kynanama asla diyemem bisi yapmior kendilerini one atip daha cok hasta olduklarini dile getiriyorlar birde.. Allahim sen sabir ver bana cok zordayim.. ben ilk defa boyle agri sizi goruyorum sag kasigim ayagim komple belim sizim sizim sizliyor ..
Ay bende ilk trimester gözümü acamiyordum, kaynanam hep ben hamileyken kaynanamin evini temizliyordm yemekler yapıyordum hamile halimle diyor bana. İlk trimester karnın çıkmıyor bebek daha küçücük ya o yüzden abartiyormusum, daha karnım cikcakmis çok daha zorlancakmisim, ben şimdiden böyleysem ilerde karnım çıkınca dusunemiyormus falan filan. Çok sinir oluyorum böyle boş boş konuşanlara. Aynısını annemde yapıyor mesela, ohh yatiyon bütün gün hayat sana güzel, çocuk doğduktan sonra görcem seni falan diyor. Eşim mesela hayatın artık çocuğun olacak falan diyor. Hayatım çocuğum falan olmayacak. Evet en çok ben seveceğim en çok ben ilgileneceğim ama ben anne olmaktan önce bir kadınım. Çocuğu 3 yaşında getirince nasip kismetse zaten atanmayı düşünüyorum. Ömür boyu ev hanımı olarak kalmak istemiyorum çok zorlanirim bütün gün ev çocuk. Pedagoglar 3 yaşına kadar çocuğun anneyle büyümesinin doğru olduğunu söylüyorlar, o yüzden atanmayı düşünmedim. Paramedik mezunuyum, herkesin bi fikri var gerçekten yoruyor bi süre sonra. Kimseyle çok sıkı fıkı olmuyorum bu süreçte çünkü ağzı olan konuşuyor ve çok hassasız, kimseyle munakasaya girmek istemiyorum, çok geçmiş olsun sana da ayrıca ama bebek büyüyor ya ondan böyle oluyormuş

Evet canım bakacağım, belki ona gidebilirim hepsine de yakınım belki 2 farklı doktora da gidebilirim, teşekkür ederim 💐
Ben Amerikan Hastanesi’nde Prof. Dr. Oluş Api’ye gittim perinatolog, detaylı ultrason İçin. 4800 tuttu, bir de nifty yaptırdık o da 16.000. Sigorta doktoru ödedi (önce ben ödedim sonra geri aldım çünkü Amerikan🤦‍♀️) nifty ödemedi tabi ki. İnanılmaz dikkatli birisi. Her şeye tek tek baktı ve bize tatlı tatlı anlattı. Çok rahattı görüşme. 1 saate yakın sürdü. Bebek çok kıpırdadı, bakın şimdi yüz üstü döndü, aa elitle yüzüne dokunuyor falan gibi tatlı yorumları da oldu. Ya da işte midesinde sıvı var, mesanede var. Bu çok iyi bir şey, sindirim başlamış işte trizomi 13 olsa bu olmazdı gibi her organı tek tek açıkladı ve riskleri eleyerek gitti. En sonunda söyledi. Bende uterin arterde çentiklenme varmış mesela, hemen tespit etti ve erkenden Coraspin verdi, tedaviye başladı. İnsanı rahatlatan bir tavrı var ama yapılması gerekeni de söylüyor. Özele gitmeyi düşünüyorsanız öneririm.

Canım, kalbiyle alakalı bir sorundan ama ne olduğunu anlamadılar çok ufak çünkü kalp de gelişmemiş işte ileri ki zamanlar da anlaşılır diyorlar
Detaylıda düzgün bir doktora gidersen belli olur her şey, belki de hiçbir şey yok bu kadar küçükken anlamadığınız şeyi ne söylüyorsanız 🙄

Ay bende ilk trimester gözümü acamiyordum, kaynanam hep ben hamileyken kaynanamin evini temizliyordm yemekler yapıyordum hamile halimle diyor bana. İlk trimester karnın çıkmıyor bebek daha küçücük ya o yüzden abartiyormusum, daha karnım cikcakmis çok daha zorlancakmisim, ben şimdiden böyleysem ilerde karnım çıkınca dusunemiyormus falan filan. Çok sinir oluyorum böyle boş boş konuşanlara. Aynısını annemde yapıyor mesela, ohh yatiyon bütün gün hayat sana güzel, çocuk doğduktan sonra görcem seni falan diyor. Eşim mesela hayatın artık çocuğun olacak falan diyor. Hayatım çocuğum falan olmayacak. Evet en çok ben seveceğim en çok ben ilgileneceğim ama ben anne olmaktan önce bir kadınım. Çocuğu 3 yaşında getirince nasip kismetse zaten atanmayı düşünüyorum. Ömür boyu ev hanımı olarak kalmak istemiyorum çok zorlanirim bütün gün ev çocuk. Pedagoglar 3 yaşına kadar çocuğun anneyle büyümesinin doğru olduğunu söylüyorlar, o yüzden atanmayı düşünmedim. Paramedik mezunuyum, herkesin bi fikri var gerçekten yoruyor bi süre sonra. Kimseyle çok sıkı fıkı olmuyorum bu süreçte çünkü ağzı olan konuşuyor ve çok hassasız, kimseyle munakasaya girmek istemiyorum, çok geçmiş olsun sana da ayrıca ama bebek büyüyor ya ondan böyle oluyormuş
İyi de zaten dedikleri gibi geçireceğimiz son rahat zamanlar. Ben dizilerimi bitirmeye çalışıyorum uzun bir süre izleyemem diye. Neden şu an rahat ve keyifli olmamız batıyor ki. Herkes acı mı çekmek zorunda yada bir bedel mi ödemeli mutlu olmak için. Bazen çok tuhaflar yada biz mi alınganız ben çıkamıyorum işin içinden. Sizin atamalarınız da çok az oluyor allah kolaylık versin canım gönlünce olur inşallah.

Kızlar ben sabaha karşı kitlendim, uykumda bi ağrıyla uyandım sağ kasigimda taş gibi çekilme oldu bacağım kitlendi kaldı, oturur pozisyona geçtim ayağımı kendime çektim sağ sol yaptım sanki çocuk sağ kasigima löp diye oturmuş da sıkışmış gibi oldu ödüm koptu sonra geçti, benim randevularım ayda 1 kere, geçen ay 9 unda gittim bu ayda 9 una aldım 6 gün kaldı randevuya ama burda olsun, instagramda yorumlarda olsun anne karninda bebek ölmüş, anne randevusunda öğreniyor çocuğunun kalbinin durduğunu. Yani bi belirti vermiyor ve bu gerçekten çok korkunç. Yaklaşık 1.5 haftadır bunun korkusuyla yaşıyorum niyeyse. Bazen hareket hissediyorum karnımda ama bunun gaz mı kas seğirmesi mi yoksa bebeğin hareketi mi olduğunu ayırt edemiyorum... bence en zor zamanlar bu 2. Trimester. Tamam fiziksel olarak daha az yoruluyoruz bu dönemde ama resmen boşluk dönemi. Bir de katiyyen geçmiyor 2. Trimester. İlk trimester da çok zorlanmama rağmen çok hızlı geçti, aylardir 16. Haftamdayim gibi hissediyorum, kaygılarım gün geçtikçe artıyor falan. Boyle hayattan zevk almamaya başladım gibi, kendime bir uğraş bulmam lazım, ve aşırı sinirli ve takıntılı bir insana dönüştüm, resmen mutlu olduğum tek an karnımda hareket hissettiğim ve uyuduğum an, kalanı bomboşş
Vallahi bende öyleyim sağ kasıgıma bi ağrı saplanıyor üçüncü çocuk ama hatırlamıyorum böyle oluyor muydu orda yara varda yara ağrıyor gibi randevu bulamıyorum moralim bozuluyor

İyi de zaten dedikleri gibi geçireceğimiz son rahat zamanlar. Ben dizilerimi bitirmeye çalışıyorum uzun bir süre izleyemem diye. Neden şu an rahat ve keyifli olmamız batıyor ki. Herkes acı mı çekmek zorunda yada bir bedel mi ödemeli mutlu olmak için. Bazen çok tuhaflar yada biz mi alınganız ben çıkamıyorum işin içinden. Sizin atamalarınız da çok az oluyor allah kolaylık versin canım gönlünce olur inşallah.
Hemde ne kadar az... benim atama zamanımda büyük ihtimal seçimlere denk gelir belki fazla alım olur diye düşünüyorum nasip kısmet. En kötü ihtimal büro memurluğu icra memurluğu falan da olur bana farketmiyor ama işimi yapmak tabii ki isterim, teşekkür ederim 🥰🙏🏻

İnsanı en acıtan en yakınları oluyor maalesef. Bir de maalesef bizim nesil ve anne babalarımızın nesli arasında dağlar kadar fark var. Kaynanası kendine kötü davranmış ve bunu maharet gibi anlatıyo. Yaptığı temizlik doğru değil ama övünüyo. Cahiller, övünebilecek bir şey olarak görüyolar bunu ve normalleştirmişler. Çok yorucu ve yıpratıcı.

Her hamilelik süreci herkese göre değişiklik gösteriyor bir kere. Benim 4 arkadaşım atladı zıpladı hopladı neredeyse maşallahları vardı. enerjileri bitmiyordu. Ben ise 4 aydır yatıyorum. Ayakta 2 dk durunca gözlerim kararıyo bayılcak gibi oluyorum. Aylardır evden adımımı atamıyorum dışarı. Napim şimdi ben eksik bir kadın mıyım. Hiçbirimiz değliz. Hepimiz kendimize özel olan hamilelik sürecini yaşıyoruz. Kendini sıkma üzme desem de yapıcaksın ama takmamaya çalış kuzum.

Detaylıda düzgün bir doktora gidersen belli olur her şey, belki de hiçbir şey yok bu kadar küçükken anlamadığınız şeyi ne söylüyorsanız 🙄

Ben de hep böyle diyorum canım, içimde öyle güzel bir his var takdir-i ilahiye inancım sonsuz belki onun verdiği bir rahatlıktır bu da, şükürler olsun verene, süreci takipteyim hayırlısı diyorum 🌺

Bende kendime itiraf etmekten bile korkuyorum ama bundan sonra hayatım hep çocuk mu olacak diye düşünüyorum çalışıyorum bende hemşireyim ama çocuğa kim bakacak

Bende kendime itiraf etmekten bile korkuyorum ama bundan sonra hayatım hep çocuk mu olacak diye düşünüyorum çalışıyorum bende hemşireyim ama çocuğa kim bakacak
Ay devamını yazmamisim çocuğa kim bakacak diye düşünüyorum işte uzaktayiz ailelerden biri gelsin de baksın falan işi zor yani hem ben biriyle yaşamak istemiyorum 4 senedir evliyiz hep ayriydik ailelerden kafamıza göre bir hayatımız vardı hemde uzun süreli biri de gelemezmiş gibi geliyor 2 sene ücretsiz izin hakkımız var ama o da çok zor geliyor napacaz tek maaş diye evimiz kira falan diye düşünüyorum eşimde sanki boyle kesin ya izin alacaksın tabiki falan diye konuşmuyor hissediyorum o da korkuyormus gibi geliyor tek maaş olmaktan ama çocuğuma da kendim bakmak istiyorum zaten tüp bebek şimdi hayatım o mu olacak demeyi asla istemiyorum ama bazen aklıma geliyor keşke ailelerimiz yanımızda olsaydı diyorum bazen eşimle çocuğu birakip arada bi dışarı çıkardık falan diye ama bazen de istemiyorum kimseyi müdahaleden hoşlanmıyorum çünkü aman ne bileyim iki ucu b.klu değnek sanki 🤣🤣🤣 girdik bi işin içine sonu hayır olsun 😅

Maalesef ben de düşünüyorum ve öyle olmasını istemiyorum. Ama bence bizim de elimizde biraz. Çevre bize sürekli sen annesin, artık eskisi gibi şunu bunu yapamazsın derse ağzını yine biz kapatacağız. Devir değişti. Arada bebişi eşime bırakıp kız arkadaşlarımla çıkıp birer kahve içebilmeliyim. Ya da evdeyken blie insan bazen yalnız kendine vakit ayırmak istediği zamanlar oluyor. Artık bu durumları eşle paslaşarak yapacağız. Zaten çocuk bir yerden sonra okula gidecek. Ödevleri olacak vs. Onun da sorumlulukları artacak. Özleyeceğiz minik hallerini 🥰 Ömür boyu sürmeyecek yani.

Ben Amerikan Hastanesi’nde Prof. Dr. Oluş Api’ye gittim perinatolog, detaylı ultrason İçin. 4800 tuttu, bir de nifty yaptırdık o da 16.000. Sigorta doktoru ödedi (önce ben ödedim sonra geri aldım çünkü Amerikan🤦‍♀️) nifty ödemedi tabi ki. İnanılmaz dikkatli birisi. Her şeye tek tek baktı ve bize tatlı tatlı anlattı. Çok rahattı görüşme. 1 saate yakın sürdü. Bebek çok kıpırdadı, bakın şimdi yüz üstü döndü, aa elitle yüzüne dokunuyor falan gibi tatlı yorumları da oldu. Ya da işte midesinde sıvı var, mesanede var. Bu çok iyi bir şey, sindirim başlamış işte trizomi 13 olsa bu olmazdı gibi her organı tek tek açıkladı ve riskleri eleyerek gitti. En sonunda söyledi. Bende uterin arterde çentiklenme varmış mesela, hemen tespit etti ve erkenden Coraspin verdi, tedaviye başladı. İnsanı rahatlatan bir tavrı var ama yapılması gerekeni de söylüyor. Özele gitmeyi düşünüyorsanız öneririm.

Özele gitmeyi düşünüyorum evet, sizin kaçıncı haftada bunu tespit etti acaba ? Kalpte bunun tedavisi olarak ilaç mı önerdi size ?

Ay devamını yazmamisim çocuğa kim bakacak diye düşünüyorum işte uzaktayiz ailelerden biri gelsin de baksın falan işi zor yani hem ben biriyle yaşamak istemiyorum 4 senedir evliyiz hep ayriydik ailelerden kafamıza göre bir hayatımız vardı hemde uzun süreli biri de gelemezmiş gibi geliyor 2 sene ücretsiz izin hakkımız var ama o da çok zor geliyor napacaz tek maaş diye evimiz kira falan diye düşünüyorum eşimde sanki boyle kesin ya izin alacaksın tabiki falan diye konuşmuyor hissediyorum o da korkuyormus gibi geliyor tek maaş olmaktan ama çocuğuma da kendim bakmak istiyorum zaten tüp bebek şimdi hayatım o mu olacak demeyi asla istemiyorum ama bazen aklıma geliyor keşke ailelerimiz yanımızda olsaydı diyorum bazen eşimle çocuğu birakip arada bi dışarı çıkardık falan diye ama bazen de istemiyorum kimseyi müdahaleden hoşlanmıyorum çünkü aman ne bileyim iki ucu b.klu değnek sanki 🤣🤣🤣 girdik bi işin içine sonu hayır olsun 😅
Canım bence bulursunuz bir yolunu. Benim annemin üst komşusu da karı koca yalnızlardı. Arada bir kadının annesi bir eşinin annesi gelip kalıp gitti. Kendileri ücretsiz izin kullandılar, yıllık izin kullandılar. Çocuğu bir yaştan sonra kreşe bıraktılar. Bir şekilde hallolur diye düşünüyorum. Şimdiden sıkma canını.

Seni çok çok iyi anlıyorum, ama 2 gün baksalar 3. Gün mudahale etmeyi hak görecekler kendilerine bunu da biliyorum. Tabii ki korkuyordur eşin ama Allah bir şekilde yardım ediyor yani insanlar asgari ücretle geçinenler var, sadece harcamalar kısılıyor, şimdiden bence maaşının 3 te 2 sini kenara koy, tek maaşla idare etmeye çalışın ki kenarda para bulunsun sıkıştiginizda kullanırsınız ve hem sende bunalmamis olursun. Çünkü tek maaşla gecinirken ister istemez adam yükün altına giriyor ve her harcaman batmaya başlıyor, Gerçekten tek maaşla geçinmek çok zor o yüzden önlemini al simdiden

Ekstrem ve hastalıklı uçları dışarıda tutarak söylüyorum, hayatınız çocuk olsunu da seçebilirsiniz ve bu da çok normal olur tıpkı çocuk dışında da bir hayatınız olmasını istemenizin de normal olacağı gibi. Önemli olan dengeyi oturtmak ve önceliklendirmeyi zamanla değişen ihtiyaçlarınıza yönelik yapmak. Çocuğu hayatın akışının dışında düşünmeyin, sizle birlikte o da, onla birlikte siz de yaşayacaksınız ve yaşadıkça göreceksiniz bence. Yani ben de aynı şeyleri yaşayacağım tabi, bu süreci olduğu gibi kabul ediyorum ve heyecanlıyım her aşaması için 🌸

Canım bence bulursunuz bir yolunu. Benim annemin üst komşusu da karı koca yalnızlardı. Arada bir kadının annesi bir eşinin annesi gelip kalıp gitti. Kendileri ücretsiz izin kullandılar, yıllık izin kullandılar. Çocuğu bir yaştan sonra kreşe bıraktılar. Bir şekilde hallolur diye düşünüyorum. Şimdiden sıkma canını.
Evet ailelerden uzak olan tek biz değiliz sonuçta bi şekilde halledecez artık 🥰

Seni çok çok iyi anlıyorum, ama 2 gün baksalar 3. Gün mudahale etmeyi hak görecekler kendilerine bunu da biliyorum. Tabii ki korkuyordur eşin ama Allah bir şekilde yardım ediyor yani insanlar asgari ücretle geçinenler var, sadece harcamalar kısılıyor, şimdiden bence maaşının 3 te 2 sini kenara koy, tek maaşla idare etmeye çalışın ki kenarda para bulunsun sıkıştiginizda kullanırsınız ve hem sende bunalmamis olursun. Çünkü tek maaşla gecinirken ister istemez adam yükün altına giriyor ve her harcaman batmaya başlıyor, Gerçekten tek maaşla geçinmek çok zor o yüzden önlemini al simdiden
Valla şimdi de bebek masrafları var umarım köşeye biseyler atabilirim ya 😅

Back