2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

hamilelik şekerini nasıl anladınız ?
Doktorum anladı kuzum, bende o anlayış ne gezer.

Böbrek ağrısıyla gittim, bir şey çıkmadı, ay çok su içiyorum ben yuklendim mi çok acaba hahahayt dedim. Doktor da dedi ki 3-4 litre su içmek ve hala susamak normal değil hemen iç hastalıklarına gidiyorsun ve şekerine baktiriyorsun dedi. 9 haftada belli oldu bu sekilde.

Doktorum anladı kuzum, bende o anlayış ne gezer.

Böbrek ağrısıyla gittim, bir şey çıkmadı, ay çok su içiyorum ben yuklendim mi çok acaba hahahayt dedim. Doktor da dedi ki 3-4 litre su içmek ve hala susamak normal değil hemen iç hastalıklarına gidiyorsun ve şekerine baktiriyorsun dedi. 9 haftada belli oldu bu sekilde.
bende 17. haftadayım şu an nasıl anlatayım sürekli su içme ihtiyacım var ama su midemi bulandırıyor içemiyorum onun dışında yediğim tüm meyveler şekerli şekerli geliyor meyve yada kuru üzüm kayısı falan yediğimde yemek borumda ağzımda bi yanma hissediyorum çok şerbetli tatlı yersiniz yakar ya öyle . doktora söylüyorum normal diyor bana

bende 17. haftadayım şu an nasıl anlatayım sürekli su içme ihtiyacım var ama su midemi bulandırıyor içemiyorum onun dışında yediğim tüm meyveler şekerli şekerli geliyor meyve yada kuru üzüm kayısı falan yediğimde yemek borumda ağzımda bi yanma hissediyorum çok şerbetli tatlı yersiniz yakar ya öyle . doktora söylüyorum normal diyor bana
Fark su canım: su icme ihtiyacım var ama içemiyorum diyorsun. Ben gece uykumdan kalkıp langir langır su içiyordum ve abartmıyorum beş dakika sonra sanki hiç icmemisim gibi bir susuzluk hissi geliyordu, dudaklarim su istiyordu resmen. İlla doktora gitmene gerek yok, şüphen varsa şekerini kendin de ölcebilirsin

Fark su canım: su icme ihtiyacım var ama içemiyorum diyorsun. Ben gece uykumdan kalkıp langir langır su içiyordum ve abartmıyorum beş dakika sonra sanki hiç icmemisim gibi bir susuzluk hissi geliyordu, dudaklarim su istiyordu resmen. İlla doktora gitmene gerek yok, şüphen varsa şekerini kendin de ölcebilirsin
Alla alla ben de öyleyim ama açlık ve tokluk kanında şeker çıkmadı bende. Gerçi ben hep gece uykumdan uyanıp içerdim asla susuzluğum geçmiyor sanki içim alev gibi yanıyor daima yaz kış. Belki de alışık bedenim.

Alla alla ben de öyleyim ama açlık ve tokluk kanında şeker çıkmadı bende. Gerçi ben hep gece uykumdan uyanıp içerdim asla susuzluğum geçmiyor sanki içim alev gibi yanıyor daima yaz kış. Belki de alışık bedenim.
İlla olacak diye bir şey yok canim, benimki aşırı su icmeye ragmen susuzluktan çıktı. Herkeste böyle olmuyordur. Başka belirtileri de var ama bende de onlar yok mesela 🤷‍♀️

nasıl ölçebilirim

nasıl ölçebilirim
Aletleri var. Eczaneden temin edebilirsin. Aç karnına ve yemek yedikten bir saat sonra ölçülüyor. Ben her gün ac karnına, bir de bir gün kahvalti, bir gün öğle yemeği bir gün akşam yemeği sonrası olcuyorum. Her gün iki kere yani. Değerlerim öğrendikten sonra çabuk düzene girdi ama her gün yatmadan insülin iğnesi vurmak zorundayım.

Olabilir canım göbeğim büyüyor yavaş yavaş artık 4. Ayımdayım. Neyle nemlendireyim normal el kremiyle mi?
Herhangi bir bitkinin yağı nemli kalmasını sağlar zeytinyağı badem yağı hindistan cevizi yağı kakao yağı. el kremini vücuduna sürme uzun vadede daha çok kurutur kremler. Yağlı olmalı uzun süre nemli kalması için

Herhangi bir bitkinin yağı nemli kalmasını sağlar zeytinyağı badem yağı hindistan cevizi yağı kakao yağı. el kremini vücuduna sürme
Tamam canım çok teşekkür ederim. 4. Aydayım daha erken sürmek için diye düşündüm de bugün göbek deliğim yanıyor resmen😀

Kızlar bugün burada tatil, müzeye susam sokağı sergisi gelmiş, gidip gezeyim dedim, ooof nerden dedim, insan yiginindan bir şey göremedim. Keşke evde oturup oğlum oğlum diye aglasaydim her zamanki gibi, en azindan rutinimi bozmamis olurdum. Neyse... Girebilmek için iki saat sıra bekliyorsun, abartmıyorum. Ben dayanamadım tabi bu bel ağrısıyla. Dedim nalet olsun gezmiyorum, gitmeden önce müzede koltuklar vardı, yastığını belime koyup ben buranın ağasıyım şeklinde yarı yatar vaziyette oturdum. İnsanlar bakıyor tabi bu burada gebeş kurbağa gibi niye yatıyor gibisinden ama insanlar bana zaten genel anlamda çok da fifidir, hamilelikten önce de böyleydi ama hamilelikte fifilikte çağ atladılar, öyle söyleyeyim.

Allahim konuya gelemiyorum, benim bu çenem nolucak.

Elimi de karnıma koydum bi ara. Bir şey fır fır eder gibi oldu. Hafif pıt pıt yaptım ben de üstüne hafifçe vurdum. Zırt diye icerde bir şey kayar ya da yer değiştirir gibi oldu. Ama gerçekten zırt gibi, bir yerimizi kaşırız ya öyle. Bebis hareketi mi bu?

Evet deyin.

Kızlar selam tetanoz aşısı için ne düşünüyorsunuz benim sağlık ocağım 2 Kasım da ilk aşı dedi ama ben 2 kasımda daha 17+2 falan olacağım erken değil mi acaba aranızda yaptıran var mı birde aslında tetanoz zamanında vurulmuştum ama 5 yıl geçtiği için 2 doz daha yapalım dediler aklım karıştı araştırdığıma göre herkes 20. Hafta ilk doz 24. Hafta 2. Doz diyor
Canım bana sağlık ocağında 20. Hafta dedi aşı için. hatta bebeğin hareketini hissettikten sonra diye de ekledi.

Back