2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Söyledim kocişime kız durur muyum hiç ama üzülmesin diye sonra konusunu açmadim hiç. eşimde benm dediğimin aynısını dedi bana tek gram faydaları yok gelmiş birde şu ismi koyun diyorlar dedi. bende birşey demedim artık uzatmak istemiyorum böyle şeyleri ama herifin küfür etmesi çok gerdi beni belki ben duymuyorum zanneti uzaktan söyledi ama öyle birşey söyleyemez asla o konu birdaha açılırsa yüzlerine herşeyi söylerim ben aşırı güleryüzlü biriyim ve onlar benm hep o yüzümü gördüler bundan sonra o güler yüzümü çok arar salak herif.
Kız sende adama yediği tatlıyı zehir etmişsin hahah ama bende sen gibi olmalıymışım zamanında sonra yüz verince s.ç.p batırıyolra bi güzel

Oh iyi yapmışsın, aynen biliyosa üstelemeye gerek yok. Ama insan eskisi gibi bakamıyor suratlarına.

Ya ben normalde böyle değildim de beni buna teşvik eden KV oldu. En başından beridir. Detaya girmeyeceğim. Ancak sürekli beni beğenmeme ve yerme yolunu aradı. Ne yaparsam yapayım yaranamadım. Ehhh ben seni çekçem dedim ve bundan sonra ezdirmeyeceğimi belli ettim her seferinde.

Eşim de diyor benim annem rahatsız, duygusal sorunları var normal değil diye. İdare etmeye çalışıyorum ama artık cevabımı da veriyorum. Yoksa elbetteki gelecekler belki de kalacak. Ben de bir şeyi uzatmayı sevmiyorum.

Ay en sinir olduğum kaynana tipi sanki kendi mükemmel ya. Zaten gerçekten bi yere kadar dayanıyoruz onlara sonra ipleri zorla koparıyolar
Aynen öyle mecbur yüzyüze bakıyoruz birde arada eşlerimiz var onlar olmasa asla çekilmezlerde işte yapack birşey yok

Ben de 77yle hamile kaldım dün 83 tartıldım biraz giydiklerime hiç olmadi çıkar bişey yakışmıyor daha sana diyorum sonra da bebeğimi ne kadar beklediğim aklıma geliyor o sağlıkla gelsin de kilo verilir diyorum iştahım da açıldı maşallah yedikçe yiyorum yemekten sonra da hareket hissediyorum çok mutlu oluyorum

Bende 70 ile hamile kaldım sonra 68e düştüm şimdi 70 küsürü var ama bu üç aysa kilo almadığıma çok sevindim gerçekten

Tamamen damak tadı değişiyormuş evet bende tecrübe ediyorum sebze çok sevmezdim sebzelerin kokusu inanılmaz iştahımı açar oldu tavuk eti inanılmaz severdim yiyemiyorum tamamen etle beslenen bir insanken şuan sebzeler ağzımı sulandırıyor başık sevmezdim balık düşkünü oldum Allah tan diyetisyene gidiyorum, yoksa yanmıştım bana ince ayarlar çekiyor sıkıyorsa yeme :)

Yuh internette iyi ve uygun fiyatlı ürünler var bu nemiş astarı yüzünden pahalıya geliyor satın almak daha iyi o zaman

Şeker yüklemesi katiyen yaptırmayı düşünmüyorum inşaAllah… bebeğin pankreası gelişmediği için ha zehir ha şeker yüklemesi aynı şey. Aşıları araştırdım. Cansız aşıları yaptırmakta herhangi bir sakınca yokmuş. Tetanoz difteri ve boğmaca olan aşıyı alıp yaptırmayı düşünüyorum inşaAllah ve Avrupa da da şuan 3 lü uygulamıyormış. Sağlık ocakları 2 li tetanoz ve difteri olarak yapıyor ancak bebek 2 aylık olana kadar boğmaca aşışı olamayacağı için korumasız oluyormuş. Ve boğmaca ise anneden geçiyormuş genelde. Allah korusun. O nedenle 30. Hafta civarı 3 lü aşıyı alıp vurulmayı düşünüyorum inşaAllah

Rabbim şifalar versin

Cuma günü benim de kontrolüm var gerginliği başladı şimdiden bende de. Riskli gebe uzmanı kontrolü neden? Sizin bir kaybınız vardı öncesinde o yüzden mi? Hiç sorun çıkmaz umarım
Evet benim kaybım vaktini tamamlayan bebekle olduğu için bütün gebeliklerim yüksek risk kabul ediliyor. İnşallah iyi geçecek kontrol. Buranın araştırma hastanesinde takip edilicem, bu doktor yapacakmış takibimi anladığım kadarıyla. Burada ultrason uzmanlarıyla, doğum uzmanları ayrı. Oralara kadar iyi gelebilirsem, doğum için takibimi yapacak doktorla randevum da Aralık ayında.
Bence düşünmek için diğer bir konu da bebeğin bir sorunu varsa, eşinle aynı fikirde değilseniz bebek doğduktan sonra ikinizin arasında sıkıntı olabilir. Bu konuşmaları lohusa değilken yapmak en iyisi bence. Bütün çocuklara bakmak çok zor ama rahatsız çocuk çok çok zor. Aldırmak aldırmamak bence tamamen annenin bileceği iş ama eşle ortak noktada buluşabilmek çok önemli. Nipt özellikle down sendromunu yakalamakta çok iyi. İkili test yaşı yüksek kadınlarda biraz yüksek çıkabiliyor.

Benim kuzenim down sendromlu, ben bir bebeğimi zaten kaybettim. Yaşamsal fonksiyonlarındaki sıkıntılar beni korkuttuğu için ben aldırmayı düşünüyordum. Bütün testleri yaptırdım. Kesinlikle hazırım diye düşünseydim de muhtemelen test yaptırmazdım ama ben zaten hastalığı ve etkilerini yakınen biliyorum. Çoğu insan televizyonda gördüğü kadar biliyor.

Yuh internette iyi ve uygun fiyatlı ürünler var bu nemiş astarı yüzünden pahalıya geliyor satın almak daha iyi o zaman
Benim arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla o satın alınanlar iyi çekemiyor. Satın aldığının üstüne bi de bunlardan kiralamak zorunda kalan var. Ama tabii bu ihtiyaca göre. Herkesin bunlara ihtiyacı olmuyor.

Bu otomatik olanlar mı canım? Bende hiç bilmiyorum ki ya napcaz ablam da sakın manuel alma çok kullanışsız diyor kaldım arada alan olursa önerirse yada tecrübe eden sevinirim gerçekten inşaAllah ogünleri de göstersin Rabbim hepimize

Seker yuklemesi o kadar abartilacak bir sey degil diye biliyorum.
İki dilim baklava ile esdeger bir miktar şeker iceriyor. Hangimiz baklava veya serbetli tatli yemiyoruz ki?
Gebelik sekeri bebege daha zararli.

Seker yuklemesi o kadar abartilacak bir sey degil diye biliyorum.
İki dilim baklava ile esdeger bir miktar şeker iceriyor. Hangimiz baklava veya serbetli tatli yemiyoruz ki?
Gebelik sekeri bebege daha zararli.
Canan karatay a o konuda güveniyorum aynen cümlelerini kullandım. Evet görünürde bir bardak şeker dediğiniz gibi olabilir ancak, uygulama şekli sıkıntılı…kaç saat susuz bırakıp yapıyorlar o testi… ayrıca şeker evde çok rahat ölçülebilecek bişey bu teste gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum. Ben açlık ve tokluk şekerimi düzenli ölçüp doktora sunuyorum. Gebelik şekerimi önemsediğim için :) canan karataydan dinlerseniz sevinirim

Benim bildiğim kadarıyla pompaların manuel, elektrikli ve hastane tipi olarak 3 ana çeşidi var. Manuelleri öneren hiç duymadım. Elektriklilerden memnun olan da var olmayan da. Çoğu insan için bu elektrikli olanlar işe yarıyor ama hastane tipini kullanan insanlar boş yere uğraşmışım diyor. Bir de bazı kadınlar mastit, vs. oluyor süt birikmesi yüzünden. Bu hastane tipi olanlar tek çare gibi onlar için.

Ama özellikle evde bebeğiyle vakit geçirebilen, emzirmede sorun yaşamayan annelerin pompaya ihtiyacı da olmayabilir.

Hastane tipini ilk defa duydum bir bakayım ya teşekkür ederim ya beni az korkuttular süt bişiyi oluyormuş ateş basıyormuş neyse artık o neden hamilelere böyle negatif şeyler söylerler onu da anlamıyorum ama neyse tavsiyeleriniz teşekkür edeceğim bir bakacağım inşaAllah

Ya bu arada internete de yazınca inek sağma makinesi çıkıyor tövbe estağfurullah beni bi alıyor gülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…