Söyledim kocişime kızAl bir de buradan yak. Ben bişi diyim mi, çocuk konusu her ne kadar eşle yapılan bir olay olsa da biz daha anneliği hamile kalmadan yaşamaya başlıyoruz, fedakarlıklar yapıyoruz. Kullanılan tonla ilaç, bir sürü deneme ayı, stresi, iğnesi, cartı curtu.
Kimin belasını ne yapıyormuş pardon? Ayyyyy sinirlendim. Söyle kız kocana.
Size para verseydi bile bu hakkı kendinde bulamazdı.
Ben de hamile kalmadan önce bu konuyu kökten açılmamak üzere kapatmıştım. Bir gün ben, eşim ve kv ile kp birlikte tatlı yemeye gittik. Ben de merak ettim eşimin ve kardeşinin ismini kim koydu dedim. Eşimin babası sırtını yaslayıp gerinerek ve gülümseyerek "BENN" dedi. Ben de dedim" bir sürü çileyi daha hamilelikte çekmeye başlıyor kadın, bebek doğunca erkek altını bile almıyo arada bir seviyo ama ismi niyeyse erkek kendinde koyma hakkı buluyo, enetersanmış, ben izin vermem" dedim.Masada herkes şok. Tatlı yanı zehir gibi oldu.
Üfff nasip olur mu beeeBak ben atandım taaaa Türkiye nin diğer ucuna. Haliyle uzağım
Bizim tam tersi olmuşYaa bende Izmitliyimmm.. Neyse kader bir gun karsilastirir belki yazlari yada musait oldugum zamanlar da gidiyorum memleketime
Oh iyi yapmışsın, aynen biliyosa üstelemeye gerek yok. Ama insan eskisi gibi bakamıyor suratlarına.Söyledim kocişime kızdurur muyum hiç ama üzülmesin diye sonra konusunu açmadim hiç. eşimde benm dediğimin aynısını dedi bana tek gram faydaları yok gelmiş birde şu ismi koyun diyorlar dedi. bende birşey demedim artık uzatmak istemiyorum böyle şeyleri ama herifin küfür etmesi çok gerdi beni belki ben duymuyorum zanneti uzaktan söyledi ama öyle birşey söyleyemez asla o konu birdaha açılırsa yüzlerine herşeyi söylerim ben aşırı güleryüzlü biriyim ve onlar benm hep o yüzümü gördüler bundan sonra o güler yüzümü çok arar salak herif.
Kız sende adama yediği tatlıyı zehir etmişsin hahahama bende sen gibi olmalıymışım zamanında sonra yüz verince s.ç.p batırıyolra bi güzel
Ay en sinir olduğum kaynana tipi sanki kendi mükemmel ya. Zaten gerçekten bi yere kadar dayanıyoruz onlara sonra ipleri zorla koparıyolarOh iyi yapmışsın, aynen biliyosa üstelemeye gerek yok. Ama insan eskisi gibi bakamıyor suratlarına.
Ya ben normalde böyle değildim de beni buna teşvik eden KV oldu. En başından beridir. Detaya girmeyeceğim. Ancak sürekli beni beğenmeme ve yerme yolunu aradı. Ne yaparsam yapayım yaranamadım. Ehhh ben seni çekçem dedim ve bundan sonra ezdirmeyeceğimi belli ettim her seferinde.
Eşim de diyor benim annem rahatsız, duygusal sorunları var normal değil diye. İdare etmeye çalışıyorum ama artık cevabımı da veriyorum. Yoksa elbetteki gelecekler belki de kalacak. Ben de bir şeyi uzatmayı sevmiyorum.
Ben de 77yle hamile kaldım dün 83 tartıldım biraz giydiklerime hiç olmadi çıkar bişey yakışmıyor daha sana diyorum sonra da bebeğimi ne kadar beklediğim aklıma geliyor o sağlıkla gelsin de kilo verilir diyorum iştahım da açıldı maşallah yedikçe yiyorum yemekten sonra da hareket hissediyorum çok mutlu oluyorumKp konusunda bisiler demek isterdim ama sinirimi ziplatmak istemiyorum. Kaynanam gorumcem ve buyuknene burdaydi hemen laf actilar biz kendi bebelerimize isim koymadik ta buyuklerimiz koyduda .. demek istiyorlar ki biz istiyoruz hic anlamamazliktan geldim. Zaten bu bebisinden sonra yapmicam dusunmuorum da. Sizde umarim kizda olsa erkekte olsa kendiniz koyarsisniz bebisinizin ismini buarada bana hic seker yuklemesi demedi doktor hamileyken 85 kg dim sonra dustum suanda da ama 79 kg mim. Herkes bana tombis oldugumu soyluyor. Cokta umurumdaydi .. Su pasta borek isi keske yakin olsakta oturup hapur hupur yesek kimsem yok byrda
Bende 70 ile hamile kaldım sonra 68e düştüm şimdi 70 küsürü var ama bu üç aysa kilo almadığıma çok sevindim gerçektenKp konusunda bisiler demek isterdim ama sinirimi ziplatmak istemiyorum. Kaynanam gorumcem ve buyuknene burdaydi hemen laf actilar biz kendi bebelerimize isim koymadik ta buyuklerimiz koyduda .. demek istiyorlar ki biz istiyoruz hic anlamamazliktan geldim. Zaten bu bebisinden sonra yapmicam dusunmuorum da. Sizde umarim kizda olsa erkekte olsa kendiniz koyarsisniz bebisinizin ismini buarada bana hic seker yuklemesi demedi doktor hamileyken 85 kg dim sonra dustum suanda da ama 79 kg mim. Herkes bana tombis oldugumu soyluyor. Cokta umurumdaydi .. Su pasta borek isi keske yakin olsakta oturup hapur hupur yesek kimsem yok byrda
Tamamen damak tadı değişiyormuş evet bende tecrübe ediyorum sebze çok sevmezdim sebzelerin kokusu inanılmaz iştahımı açar oldu tavuk eti inanılmaz severdim yiyemiyorum tamamen etle beslenen bir insanken şuan sebzeler ağzımı sulandırıyor başık sevmezdim balık düşkünü oldum Allah tan diyetisyene gidiyorum, yoksa yanmıştımSize bir şey sorucam, gebelikte gelişen yemek alışkanlığı değişikliğini ben sanıyordum ki başlarda bulantılarla yaşıycaz sonra geçicek gidicek. Benim bulantılarım çok azaldı (bugün kustum gerçi dkkd) ama oğlum resmen sebzeden nefret ediyor ya. Ne zaman sebze yemeyi denesem midem bulanıyor, gebelikten önce sadece sebzeyle besleniyordum şimdi zinhar yiyemiyorum ve çok üzülüyorum buna. Kahvede de aynı şey oldu kokusuna tahammül edemiyorum hala. Size de oluyor mu böyle? Tek yiyebildiğim sebze patates o da kendi klasmanında tek bence sebzeden sayılmıyor
Yuh internette iyi ve uygun fiyatlı ürünler var bu nemiş astarı yüzünden pahalıya geliyor satın almak daha iyi o zamanAy bu süt pompası kiralamanın fiyatını bilmiyordum. 650TL miş aylık. Yuh. Satın almak daha mantıklı geldi.
Satın alacağımı da ikili alacağım. Kimse tekliyi önermiyor. Belki ilk ay o sanayi tipini kiralarım sütüm çoğalsın diye, çekimi kuvvetliymiş. Belki de gerek kalmaz.
Şeker yüklemesi katiyen yaptırmayı düşünmüyorum inşaAllah… bebeğin pankreası gelişmediği için ha zehir ha şeker yüklemesi aynı şey. Aşıları araştırdım. Cansız aşıları yaptırmakta herhangi bir sakınca yokmuş. Tetanoz difteri ve boğmaca olan aşıyı alıp yaptırmayı düşünüyorum inşaAllah ve Avrupa da da şuan 3 lü uygulamıyormış. Sağlık ocakları 2 li tetanoz ve difteri olarak yapıyor ancak bebek 2 aylık olana kadar boğmaca aşışı olamayacağı için korumasız oluyormuş. Ve boğmaca ise anneden geçiyormuş genelde. Allah korusun. O nedenle 30. Hafta civarı 3 lü aşıyı alıp vurulmayı düşünüyorum inşaAllahMerhaba arkadaşlar yine ben tüm konulardan bağımsız geldim çalıştığım için konulara dahil olamıyorum kusura bakmayın sonradan okuyabiliyorum sadece. Şimdi sizlere sorum şunlar yaklaşan aşılar testler taramalr vs var biliyorsunuz ki. Öncelikle tetanoz aşısı sonra şeker yüklemesi ve bebek doğumundan sonraki aylık ve yıllık aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok araştırdım fakat %50yle kaldım yaptırıp yaptırmamak arasında kafam çok karışık.
Rabbim şifalar versinmerhaba arkadaşlar,
tam 15 gündür öldüm öldüm dirildim 4 gün hastanede yattım mide bulantısı ve kusmaktan
serumla beslendim sadece çok zor zamanlardan geçtim dualarınızda benide unutmayın
Allah bundan sonra rahatlamayı nasip etsin
Evet benim kaybım vaktini tamamlayan bebekle olduğu için bütün gebeliklerim yüksek risk kabul ediliyor. İnşallah iyi geçecek kontrol. Buranın araştırma hastanesinde takip edilicem, bu doktor yapacakmış takibimi anladığım kadarıyla. Burada ultrason uzmanlarıyla, doğum uzmanları ayrı. Oralara kadar iyi gelebilirsem, doğum için takibimi yapacak doktorla randevum da Aralık ayında.Cuma günü benim de kontrolüm var gerginliği başladı şimdiden bende de. Riskli gebe uzmanı kontrolü neden? Sizin bir kaybınız vardı öncesinde o yüzden mi? Hiç sorun çıkmaz umarım
canım benim de bugün yaş faktöründen dolayı orta riskli sonuç dedi doktor. nipt önerdi. ne yapacağımı bilmiyorum. risk olursa aldırabilir miyim aldıramaz mıyım çok kararsızım. eşimle tartışıyoruz sabah beri. o sonuç kötü çıkarsa aldıralım diyor. aldırmayacaksan niye test yaptırcaz diyor. moralim bozuldu benim de.
kızlar sizin düşüceniz ne bu konuda? nipt baya yüzde yüz mü sonuç veriyor biliyor musunuz?
Bence düşünmek için diğer bir konu da bebeğin bir sorunu varsa, eşinle aynı fikirde değilseniz bebek doğduktan sonra ikinizin arasında sıkıntı olabilir. Bu konuşmaları lohusa değilken yapmak en iyisi bence. Bütün çocuklara bakmak çok zor ama rahatsız çocuk çok çok zor. Aldırmak aldırmamak bence tamamen annenin bileceği iş ama eşle ortak noktada buluşabilmek çok önemli. Nipt özellikle down sendromunu yakalamakta çok iyi. İkili test yaşı yüksek kadınlarda biraz yüksek çıkabiliyor.evet zaten ben de bilirsem daha iyi olur diye düşünüyorum. aldırıp aldırmama konusunda kararsızım. ama eşim sonuç kesin olursa aldıralım dediği için kararsız ve endişeliyim. yoksa yaptırmak istiyorum nipt testini. bileyim en azından ne var ne yoksa
Benim arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla o satın alınanlar iyi çekemiyor. Satın aldığının üstüne bi de bunlardan kiralamak zorunda kalan var. Ama tabii bu ihtiyaca göre. Herkesin bunlara ihtiyacı olmuyor.Yuh internette iyi ve uygun fiyatlı ürünler var bu nemiş astarı yüzünden pahalıya geliyor satın almak daha iyi o zaman
Bu otomatik olanlar mı canım? Bende hiç bilmiyorum ki ya napcaz ablam da sakın manuel alma çok kullanışsız diyor kaldım arada alan olursa önerirse yada tecrübe eden sevinirim gerçekten inşaAllah ogünleri de göstersin Rabbim hepimizeBenim arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla o satın alınanlar iyi çekemiyor. Satın aldığının üstüne bi de bunlardan kiralamak zorunda kalan var. Ama tabii bu ihtiyaca göre. Herkesin bunlara ihtiyacı olmuyor.
Seker yuklemesi o kadar abartilacak bir sey degil diye biliyorum.Şeker yüklemesi katiyen yaptırmayı düşünmüyorum inşaAllah… bebeğin pankreası gelişmediği için ha zehir ha şeker yüklemesi aynı şey. Aşıları araştırdım. Cansız aşıları yaptırmakta herhangi bir sakınca yokmuş. Tetanoz difteri ve boğmaca olan aşıyı alıp yaptırmayı düşünüyorum inşaAllah ve Avrupa da da şuan 3 lü uygulamıyormış. Sağlık ocakları 2 li tetanoz ve difteri olarak yapıyor ancak bebek 2 aylık olana kadar boğmaca aşışı olamayacağı için korumasız oluyormuş. Ve boğmaca ise anneden geçiyormuş genelde. Allah korusun. O nedenle 30. Hafta civarı 3 lü aşıyı alıp vurulmayı düşünüyorum inşaAllah
Canan karatay a o konuda güveniyorumSeker yuklemesi o kadar abartilacak bir sey degil diye biliyorum.
İki dilim baklava ile esdeger bir miktar şeker iceriyor. Hangimiz baklava veya serbetli tatli yemiyoruz ki?
Gebelik sekeri bebege daha zararli.
Benim bildiğim kadarıyla pompaların manuel, elektrikli ve hastane tipi olarak 3 ana çeşidi var. Manuelleri öneren hiç duymadım. Elektriklilerden memnun olan da var olmayan da. Çoğu insan için bu elektrikli olanlar işe yarıyor ama hastane tipini kullanan insanlar boş yere uğraşmışım diyor. Bir de bazı kadınlar mastit, vs. oluyor süt birikmesi yüzünden. Bu hastane tipi olanlar tek çare gibi onlar için.Bu otomatik olanlar mı canım? Bende hiç bilmiyorum ki ya napcaz ablam da sakın manuel alma çok kullanışsız diyor kaldım arada alan olursa önerirse yada tecrübe eden sevinirim gerçekten inşaAllah ogünleri de göstersin Rabbim hepimize
Hastane tipini ilk defa duydum bir bakayım ya teşekkür ederimBenim bildiğim kadarıyla pompaların manuel, elektrikli ve hastane tipi olarak 3 ana çeşidi var. Manuelleri öneren hiç duymadım. Elektriklilerden memnun olan da var olmayan da. Çoğu insan için bu elektrikli olanlar işe yarıyor ama hastane tipini kullanan insanlar boş yere uğraşmışım diyor. Bir de bazı kadınlar mastit, vs. oluyor süt birikmesi yüzünden. Bu hastane tipi olanlar tek çare gibi onlar için.
Ama özellikle evde bebeğiyle vakit geçirebilen, emzirmede sorun yaşamayan annelerin pompaya ihtiyacı da olmayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?