- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Benim de annem yaKusura bakma ama ilk düsündügüm sey keske beni de caya cagirsa cay yapsa demli demli icsem pasta börek yesem oldu, asiri aseriyorum bunlara
Benim sadece kendi annem karisiyor, diger herkes bana birakiyor. Annemi de frenliyorum. Pasif agresif de yapmiyorum bunu, direkt söylüyorum. Ben koyucam annem, sen istersen önerilerini söylersin ama karar benim ^^ gibisinden durduruyorum. Direkt söylemen lazim.
Ben de iki isim verecegim, ilerde birini secer, daha cok kullanir diye, benim üc ismim varBenim eşim de hep iki ismi olsun çok istedi ben de erkek olursa tamam ama kız olursa bir e evlendiğinde kendi soyadını kullanırsa upuzun adı olacak saçma geliyo dedim. Ama bilmiyorum. Onun söylediği ismi ben beğenmiyorum benim söylediğim ismi eşim beğenmiyor şimdilik bakalım. Zamanla bir isme daha yakın hissederiz inşallah
Kız çocukla ilgili yorumunu hiç beğenmedim, herhalde başka bir şey demek isterken bu şekilde ağzından çıkmıştır diye düşünmek istiyorum. böyle sınır ihlallerinde direkt yüzleşmek gerekiyor bence diğer türlü bir değil iki değil üç değil zorlarlar, kayınvalide kayınbaba değil kim olsa zorlar yani. Yoo adını biz koyucaz tabi ki, siz fikrinizi söylersiniz de geç hiç üzerine ikinciye düşünme bile bir daha böyle bir şey olursa.Güno kızlar hep kv terörinden bahsettik sırada kb var Dün çaya çağırdım ben mutfaktayken sesleri geldi oğlan olursa adını ben koyacam siz bi dahakine koyarsanız kız olursa siz koyun istemem zaten dedi hemen içeri girdim ben girince sustu bi şey demedi .. zaten kendinin üç oğlu var isim koymaya doyamadı heralde
Sıcak suya limon bal yapıyorum, mandalina kabuğu falan koyuyorum ama aynı acısı ağrısı geçmişCanım benim boğazım ağrıyordu bademciklerim iltihaplandi zencefil dahil bütün bitki çayları yasak ayrıca pastil de yasak dedi 1 g antibiyotik kullanıyorum canım sadece ılık su önerdi doktor.
Kızım olmayacak ama hoşuma giden isimlerden bazıları:Grupta kızı olacak arkadaşlarisim ne koyacaksınız karar verdiniz mi ben eşimle kayıplarımızdan dolayı konuşamıyorum doğuma yakın bakarız diyor bunun farklı bir bebek oldugunu kabullenemedi kaybetme korkusundan gebeliğimi yok sayıyor malesef yardımcı da olmuyor Allah'a emanet gidiyorum bakalım sizinle konuşmak iyi geliyor Mila ve Mihra kulağıma hoş geliyor ama eşim ne der bilemiyorum vefat eden bebegimin adı Mila olsun dedigimde yok demişti onu biliyorum sadece sizler ne koyacaksınız merak ediyorum
Doktorun önerdiği her şeyi yaptırıcam ben, kendim araştırma yapıp karar verebileceğim kadar hakim olduğum konular olduğunu düşünmüyorum. Bir tek şeker yüklemesinden korkuyorum, o da ben çok şekerli bir şey içtiğim zaman kusuyorum direkt o yüzden başka bir sebebi yokMerhaba arkadaşlar yine ben tüm konulardan bağımsız geldim çalıştığım için konulara dahil olamıyorum kusura bakmayın sonradan okuyabiliyorum sadece. Şimdi sizlere sorum şunlar yaklaşan aşılar testler taramalr vs var biliyorsunuz ki. Öncelikle tetanoz aşısı sonra şeker yüklemesi ve bebek doğumundan sonraki aylık ve yıllık aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok araştırdım fakat %50yle kaldım yaptırıp yaptırmamak arasında kafam çok karışık.
Kızda da erkekte de tek isimciyiz biz ya. Arkadaşlarımda çift ismi olan var girdiği her yeni ortamda ya “hangisini kullanıyosun” sorusu ya da rastgele biriyle hitap etme olayı ki bu da her ortamda farklı isme alışmasını muhtemel kılar. Yani ikisinden birini seçsin kullansın düşüncesi çok gerçekçi olmuyo bence. Bana bu iki isim olayı şöyle geliyo, insanlar artık az çocuk yapınca heveslendikleri tüm isimleri az sayıda çocuğa bölüştürüyolar sonra isim tamlaması gibi isimler çıkıyo ortayaBenim eşim de hep iki ismi olsun çok istedi ben de erkek olursa tamam ama kız olursa bir e evlendiğinde kendi soyadını kullanırsa upuzun adı olacak saçma geliyo dedim. Ama bilmiyorum. Onun söylediği ismi ben beğenmiyorum benim söylediğim ismi eşim beğenmiyor şimdilik bakalım. Zamanla bir isme daha yakın hissederiz inşallah
Doktorunu dinle kuzum işin rahat etsin. Ama ben kendim de araştırdım hepsi yapılması gerekiyor bence. Şeker yüklemesi konusu beni korkutuyor çünkü midem bulanır da kusarsam sil baştan bi daha içiyormuşsunMerhaba arkadaşlar yine ben tüm konulardan bağımsız geldim çalıştığım için konulara dahil olamıyorum kusura bakmayın sonradan okuyabiliyorum sadece. Şimdi sizlere sorum şunlar yaklaşan aşılar testler taramalr vs var biliyorsunuz ki. Öncelikle tetanoz aşısı sonra şeker yüklemesi ve bebek doğumundan sonraki aylık ve yıllık aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok araştırdım fakat %50yle kaldım yaptırıp yaptırmamak arasında kafam çok karışık.
Doktorum bana bırakıyor yaptır yada yaptırma demiyor bu yüzden kararsız bıraktı beniDoktorunu dinle kuzum işin rahat etsin. Ama ben kendim de araştırdım hepsi yapılması gerekiyor bence. Şeker yüklemesi konusu beni korkutuyor çünkü midem bulanır da kusarsam sil baştan bi daha içiyormuşsun
Yani ben zorunlu aşıları tabiki yaptıracağım. Yıl olmuş 2023.Merhaba arkadaşlar yine ben tüm konulardan bağımsız geldim çalıştığım için konulara dahil olamıyorum kusura bakmayın sonradan okuyabiliyorum sadece. Şimdi sizlere sorum şunlar yaklaşan aşılar testler taramalr vs var biliyorsunuz ki. Öncelikle tetanoz aşısı sonra şeker yüklemesi ve bebek doğumundan sonraki aylık ve yıllık aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok araştırdım fakat %50yle kaldım yaptırıp yaptırmamak arasında kafam çok karışık.
Aaa içilecek bişi ile mi yapılıyormuş. Hiç araştırmadım. Ben serum ile falan ilaç gibi bişi vercekler snaıyordum.Doktorunu dinle kuzum işin rahat etsin. Ama ben kendim de araştırdım hepsi yapılması gerekiyor bence. Şeker yüklemesi konusu beni korkutuyor çünkü midem bulanır da kusarsam sil baştan bi daha içiyormuşsun
Anladım kuzum. O zaman istersen bir araştır. Aşı konusunda ben denileni yaptırma taraftarıyım. Sonuçta yıllardır bu aşıyı oluyor herkes. Şeker yüklemesine gelince de aslında olan 2 tane baklava yemek kadar şekermiş. Ve mesela ben de pcos var doktor arkadaşım şekere yatkınsın senin yaptırman gerek dedi. Ben de araştırıyorum ve doktorlar yaptırılması taraftarıDoktorum bana bırakıyor yaptır yada yaptırma demiyor bu yüzden kararsız bıraktı beni
Cuma günü benim de kontrolüm var gerginliği başladı şimdiden bende de. Riskli gebe uzmanı kontrolü neden? Sizin bir kaybınız vardı öncesinde o yüzden mi? Hiç sorun çıkmaz umarımÇok sayfa birikmiş işten dolayı giremedim ne zamandır. İsim konusunda ben de tek isimciyim kız da erkek de. Benim iki ismim var, sadece birini kullanıyorum diğeri garip geliyor. İsimlere alışsın diye iki ismi birden söyleyen çok aile var şimdi, ben onu da sevmiyorum. Zaten bir tane isim için bile anlaşmak zor.
Cuma günü riskli gebe uzmanı kontrolüm var. Günler geçmiyor bir türlü. Her kontrol öncesi nefesimi tutuyorum resmen.
Neeee, ben sil baştan olayını bilmiyordum sonsuz kusma döngüsüne girerim öyle bi durumda herhaldeDoktorunu dinle kuzum işin rahat etsin. Ama ben kendim de araştırdım hepsi yapılması gerekiyor bence. Şeker yüklemesi konusu beni korkutuyor çünkü midem bulanır da kusarsam sil baştan bi daha içiyormuşsun
Küçük bir şişede zıkkım gibi şekerli bir suyu aç karnına içiyorsun şeker yüklemesi buAaa içilecek bişi ile mi yapılıyormuş. Hiç araştırmadım. Ben serum ile falan ilaç gibi bişi vercekler snaıyordum.
Benim oglum ramazana yakin dogdu. Daha hamileligimin ortasina gelmeden kayinvalidem ne zaman doğacağını hesaplamış "ramazana girmek üzereyken doğacak erkek olursa Ramazan koyun adini" dedi. Daha cinsiyeti belli değildi.Şu isim konusunda erkeklerin anne babasının bir ayarı olsa keşke. Ne sanıyorlar acaba kendileri erkek diye doğacak çocuğu bile sahiplenmek nedir? Biz şimdi kabul etmezsek saygısızlıkla yaftalanırız. Asıl saygısızlığı onlar yapıyor. Sen çocuk olsun diye ne emekler veriyorsun öncesi bile ne stres ne sıkıntı…
Hamilelik süreci zaten çok daha sıkıntılı adamlar tüm bunların üstüne oturdukları yerde senin doğuracağın çocuğa isim seçiyor. Hangi hakla? Bu konuda eşlerimize büyük iş düşüyor dilerim üzerlerine düşeni yaparlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?