2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Benim eşim de hep iki ismi olsun çok istedi ben de erkek olursa tamam ama kız olursa bir e evlendiğinde kendi soyadını kullanırsa upuzun adı olacak saçma geliyo dedim. Ama bilmiyorum. Onun söylediği ismi ben beğenmiyorum benim söylediğim ismi eşim beğenmiyor şimdilik bakalım. Zamanla bir isme daha yakın hissederiz inşallah

Benim de annem ya Çıldırıyorum hdjdk

Ben de iki isim verecegim, ilerde birini secer, daha cok kullanir diye, benim üc ismim var Ama allahtan o kadar var diyorum, cünkü diger ikisini kullanmiyorum, cok da yabanci geliyor. O opsiyonun olmasi iyi diye düsünüyorum.

Kız çocukla ilgili yorumunu hiç beğenmedim, herhalde başka bir şey demek isterken bu şekilde ağzından çıkmıştır diye düşünmek istiyorum. böyle sınır ihlallerinde direkt yüzleşmek gerekiyor bence diğer türlü bir değil iki değil üç değil zorlarlar, kayınvalide kayınbaba değil kim olsa zorlar yani. Yoo adını biz koyucaz tabi ki, siz fikrinizi söylersiniz de geç hiç üzerine ikinciye düşünme bile bir daha böyle bir şey olursa.

Canım benim boğazım ağrıyordu bademciklerim iltihaplandi zencefil dahil bütün bitki çayları yasak ayrıca pastil de yasak dedi 1 g antibiyotik kullanıyorum canım sadece ılık su önerdi doktor.
Sıcak suya limon bal yapıyorum, mandalina kabuğu falan koyuyorum ama aynı acısı ağrısı geçmiş

Kızım olmayacak ama hoşuma giden isimlerden bazıları:
Duru
Ece
Leyla
Defne
İpek

Merhaba arkadaşlar yine ben tüm konulardan bağımsız geldim çalıştığım için konulara dahil olamıyorum kusura bakmayın sonradan okuyabiliyorum sadece. Şimdi sizlere sorum şunlar yaklaşan aşılar testler taramalr vs var biliyorsunuz ki. Öncelikle tetanoz aşısı sonra şeker yüklemesi ve bebek doğumundan sonraki aylık ve yıllık aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok araştırdım fakat %50yle kaldım yaptırıp yaptırmamak arasında kafam çok karışık.

Doktorun önerdiği her şeyi yaptırıcam ben, kendim araştırma yapıp karar verebileceğim kadar hakim olduğum konular olduğunu düşünmüyorum. Bir tek şeker yüklemesinden korkuyorum, o da ben çok şekerli bir şey içtiğim zaman kusuyorum direkt o yüzden başka bir sebebi yok

Kızda da erkekte de tek isimciyiz biz ya. Arkadaşlarımda çift ismi olan var girdiği her yeni ortamda ya “hangisini kullanıyosun” sorusu ya da rastgele biriyle hitap etme olayı ki bu da her ortamda farklı isme alışmasını muhtemel kılar. Yani ikisinden birini seçsin kullansın düşüncesi çok gerçekçi olmuyo bence. Bana bu iki isim olayı şöyle geliyo, insanlar artık az çocuk yapınca heveslendikleri tüm isimleri az sayıda çocuğa bölüştürüyolar sonra isim tamlaması gibi isimler çıkıyo ortaya

Doktorunu dinle kuzum işin rahat etsin. Ama ben kendim de araştırdım hepsi yapılması gerekiyor bence. Şeker yüklemesi konusu beni korkutuyor çünkü midem bulanır da kusarsam sil baştan bi daha içiyormuşsun

Çok sayfa birikmiş işten dolayı giremedim ne zamandır. İsim konusunda ben de tek isimciyim kız da erkek de. Benim iki ismim var, sadece birini kullanıyorum diğeri garip geliyor. İsimlere alışsın diye iki ismi birden söyleyen çok aile var şimdi, ben onu da sevmiyorum. Zaten bir tane isim için bile anlaşmak zor.

Cuma günü riskli gebe uzmanı kontrolüm var. Günler geçmiyor bir türlü. Her kontrol öncesi nefesimi tutuyorum resmen.

Doktorunu dinle kuzum işin rahat etsin. Ama ben kendim de araştırdım hepsi yapılması gerekiyor bence. Şeker yüklemesi konusu beni korkutuyor çünkü midem bulanır da kusarsam sil baştan bi daha içiyormuşsun
Doktorum bana bırakıyor yaptır yada yaptırma demiyor bu yüzden kararsız bıraktı beni

Yani ben zorunlu aşıları tabiki yaptıracağım. Yıl olmuş 2023.

İsim konusuyla ilgili olarak ben de fikrimi söyliyim. Benim iki ismim var, biri türkçe harfler barındırıyor diğeri daha universal bir isim. Her iki ismime de tepki veriyorum hiç bunla ilgili zorlandığımı hatırlamıyorum, çalışırken yurt dışı işi olduğunda hep ikinci ismimi kullanıyordum telaffuz etmeye çalışırken anlamsız bir muhabbet olmuyordu öyle bir artıdan bahsedebilirim. Evlendiğimde kendi soyadımı direkt sattım kullanmayı düşünmedim bile iki isimle ilgili olarak her iki ismi de kullanma trendine birazcık ayar oluyorum, hoşuma gitmiyor yani atıyorum ali osmaaaan gel oğlum falan neden yani, birini seç birini çağır gibi geliyor. Bunun dışında ben eğer iki isim beğenip aralarından seçemiyorsam iki isimciyim, seçim yapabilirsem tek isimde bırakırım

Aaa içilecek bişi ile mi yapılıyormuş. Hiç araştırmadım. Ben serum ile falan ilaç gibi bişi vercekler snaıyordum.

Doktorum bana bırakıyor yaptır yada yaptırma demiyor bu yüzden kararsız bıraktı beni
Anladım kuzum. O zaman istersen bir araştır. Aşı konusunda ben denileni yaptırma taraftarıyım. Sonuçta yıllardır bu aşıyı oluyor herkes. Şeker yüklemesine gelince de aslında olan 2 tane baklava yemek kadar şekermiş. Ve mesela ben de pcos var doktor arkadaşım şekere yatkınsın senin yaptırman gerek dedi. Ben de araştırıyorum ve doktorlar yaptırılması taraftarı

Cuma günü benim de kontrolüm var gerginliği başladı şimdiden bende de. Riskli gebe uzmanı kontrolü neden? Sizin bir kaybınız vardı öncesinde o yüzden mi? Hiç sorun çıkmaz umarım

Neeee, ben sil baştan olayını bilmiyordum sonsuz kusma döngüsüne girerim öyle bi durumda herhalde E iki dilim baklava yiyelim en azından hamurdur tutar hem de milli tatlımız, öyle şeyapabiliyo muyuz jfkfkel?

Benim oglum ramazana yakin dogdu. Daha hamileligimin ortasina gelmeden kayinvalidem ne zaman doğacağını hesaplamış "ramazana girmek üzereyken doğacak erkek olursa Ramazan koyun adini" dedi. Daha cinsiyeti belli değildi.
Ben de dedim ki "sen hiç kafanı yorma kiz da olsa erkek de olsa benim koyacağım isim hazır".
Esimin bir sey demesine kalmadan ben ağzına tiktim lafi bir daha da konusu gecmedi.
Simdi bu hamileliğimde sadece adini ne koyacaksin diyebildi
Bu konuyu sadece eşimin ailesine degil kendi aileme de danismam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…