Aradaki farklar bize edemokuyordu açılıyordu kapanıyordu kilo farkı benim 30. Haftada başladı o zamana kadar kiloları hep eşit devam etti. 30. Hafta da fark 200 gr çıktı 32 den sonra biri kilo almamaya başladı zaten sonra suyum geldi gelemeseydi zaten planlı olacaktı senaryo buydu Şeyma hocayla ona kadar düşünüp konuşmuştuk. Fetal dna Şeyma hoca bende istememişti ama 18. Haftada detaylar ıultrsosnı konakta kazım beye yaptırdım orada beyinlerinde kist görüldü ama kazım hocamgeçeceğini söyledi her gebelikte var dedi kayboluyor 30. Haftada fetale gerek tok dedi eşimin içi rahat etmedi 18. Haftada yaptırdım temiz çıktı
yani tercihinize kalmış detaylıda bir şey öıkmazsa gerek yok bence yaptırmaya sonuçta vazgeçmeyecekseniz
Allah yardımcınız olsun hakkınızda gizelixhayırlısı olsun ikiz gebelik dikkat stres yaptırıyor ama Allahıma binlerce kez şükürler olsun diyorum
Öneri olarak da takviye zaten bir zaman sonra tüp bebek ilaçlarını bırakıyorsunuz geriye folik asit balık yağı ilerde magnezyum Kullanıyorsunuz. Beslenme olarak protein önceliğiniz olsun bebeklere kilo aldırmak için ana kriter protein hem kilo farkı da yaşamazsınız kilo da alırlar benim 30. Haftaya kadar kiloları hep öndeydi hep eşit ilerlediler 30. Hafta da yüksek tansiyon başlayınca İlker değişti tansiyon ilacı kullanmaya başladım o zaman fark açıldı falan. O yüzden tuz gerekirse hiç kullanmayın ya da gerçekten minimum tüketin tansiyon çok sindi bir anda çıkıyor ve bir bakıyorsunuz bir bebek gelişimi geride diğerini de etkilemeye başlıyor mecbur erken doğum planlanıyor ya da doğum gerçekleşiyor kendiliğinden. Şeker tatlı zaten tüketmeyin ben haftanda bir tatlı yiyordum o da ev yapımı. Ben hareketlerime çok dikkat ediyordum hep yattım hiç dışarı çıkmadım Şeyma hoca izin vermemişti sadece evde günlük 10 dk yürüyordum o da 28. Haftadan sonra yasaktı hep yattım rahim ağzım çok kısalmaya başladı o zaman. Yani belki birazda yapısal ama ikizlerde bol bo kuşatmak dinlenmek ve bol su Şeyma hoca suya çok önem veriyor 4 lt su içiyordum ben 3 lt ile başlattı Şeyma hoca 26. Haftadan sonra 4 lt ye çıktım kasılmalarımı azaltıyordu her şeye iyi geliyordu gerçekten bol su. Ben toplamda 27 kilo aldım kiloya çok takılmadım yeterki bebeklerim sağlıklı kiloyla dünyaya gelsin elbet veririm dedim 68 ile hamile kaldım 95 ile doğuma girdim şuan 4 kilo fazlam kaldı o kadar. Şeyma hoca bile şaşırmıştı nasıl ikiz doğurttuk seni nerde göbek diyor daha 40 gün oldu
bir şekilde gidiyor yani kilo ikizlerde emzirmek çok enerji harcatıyor er bir de küveze git gel eve gelince iki bebek peşinde koşturmaca zaten yemeğe vakt kalmıyor veriyorsun
hala 4 lt su içiyorum. Her sabah 2 haşlanmış yumurta 2 kibrit kutusu peynir kepek ekmeği kaşar kesin yiyordum bir de çiğ kuruyemiş yani genelde ceviz ve badem yedim. 5-6 tane. Her akşam 1 bsrdak günlük pastörize edilmiş süt içtim. Meyve 1 tane Keşan yedim genelde muz ve mandalina ayva yedim. Fast food ve dışardan yemek asla yemedim dışardan salata yemedim. Paketli gıda hiç yemedim. Eşim beslenme konusunda pimlirikti baya kısıtlıydı. Bir de tüp bebek değerli bebeler gözümüzde
akşamları mutlaka tavuk köfte t balık dan birini yiyordum her pazar gibi hafta da bir kesin somon yedim yağlı balık bebelere iyi kilo aldırdı. Avokado 20. Haftaya kadar düzenli yedim ama bir zaman sonra öğğ geldi yemedim. İçecek sadece su ve ev yapımı ayran ya da karadut özü Alıp karadut suyu içtim çay sadece sabahları çook açık 1 bardak içtim kahve ağzıma sürmedim yani diyorum ya eşim yediklerime çok dikkat ettiriyordu bebekler için takımtılıydı bu konuda. 20. Haftadan sonra günde 1 bsrdak sade kefşr içmeye başladım iyi kilo ysptı bebeklere kazım hoca söylemişti bir de hafta da 2 kez kemik ilikli et suyu çorba kesin iç demişti onu içtim. Yemek temizlik iş hiç yapmadım eşim ve annem hallettiler hep. Yani eşim cidden tskıntılıydı çok hassas davrandı sürecime bir kez dişlerimi kırıp yerden çöp bile aldırmadı o derece dikkat ediyorum ama benim risklerimi Şeyma hoca söylemişti rahim ağzım bir anda kısalmıştı serilse olmadan geçirdim süreci yatarak o yüzden hiç yerimden kalkmıyordum çok zordu yani Şeyma hoca heyet raporu verdi iş yerinden izine ayrıldım raporla. Stres sakın yapma dedi Şeyma hoca bir iş stresinden kanamayla 3 gün hastanede yattım. Yani Şeyma hocamosşkolohşk oslrak hep yanımdaydı bir gün yoğun kanamayla bardaktan boşalırca bir kanamayla bir gece acile geldim Şeyma hoxamgece 4 de hemen geldi o saatte her yerde ilaç aradı sordu açmadığı telefon kalmadı bütün izmiti aradı o gece bulamasaydık 16. Haftada doğum olacaktı bebeklerimi kaybedecektim ama Şeyma hoca Allah razı olsun elimden tuttu doğumgsnede korkma yanındayım doğum olmayacak demişti çok anaç birisi hiç unutmuyorum o günü
yani benim zorluydu canım sürecim hep sancılıydı hep yattım gezmedim oturmadım oturmam bile yasaktı hep yattım sadece dr gelirken kalktım o kadar. Benim sürecim yorucuydu ama çok şükür hiç şikayet etmedim isyan etmedim hepsi geçecekti bu bir süreçti dedim. Artık ağırlıktan enfes alamıyordum yalvarıyordum Şeyma hocaya ne zaman doğacaklar diye böbreğim büyüyordu nefesim kesiliyordu ağlıyordum yani acıdan bir bebek böbreğime yerleşmiş oraya büyüyordu çok canım yanıyordu son zamanlar ama çok meşhur geçirrnde var tabi benim iç karnım çok geniş olduğu için dışarıdan göbeğim yoktu doğururken bile herkes şok olmuştu karnım yok diye içeriye büyümüştü ondan sancılıydı
sormak istediğin olursa yanıtlarım yoksa anlat anlat bitmez