- 26 Eylül 2024
- 1.201
- 1.672
- 48
Merhaba, çok geçmiş olsun. Hangi şehirde yaşıyorsunuz, ona göre doktor tavsiyeleri gelir?Merhaba kızlar bebeğimde zannedersem süt alerjisi var 2 gün evvel kanlı mukuslu bir kaka ile acilde aldım soluğu gaita testi yapıldı temiz çıktı ancak bebeğim memeyi emerken tıkanıyor huzursuz nefes nefese kalıyor hırıltılı bir solunumu var yüzünde döküntüleri var uykuya dalarken çok zorlanıyor kolay kolay uyumuyor ve kakası inanılmaz köpüklü bitmek bilmeyen bir gaz problemimiz var geçen haftaki doktor kontrolünde kilo alımı yerindeydi kendi doktorumuz takip etmemi istedi yalnızca alerji olabileceğini söyledi bebeği süt alerjisi olan annelerimizden akıl alabilir miyim lütfen şuanda bu konuda daha iyi olabilecek bir doktor araştırıyorum şimdilik. Sizler nasıl bir yol izlediniz neler yapmalıyım henüz 24 günlük çok küçük sütten kesilmesini istemiyorum
merhaba, çok geçmiş olsun. ilk çocukta yaşamıştım çok geçti tam olarak hatırlamıyorum ama doktorumun verdiği diyeti yapmıştım öncelikle. bir de bir damla vermişti alerji için. diyet listesi verdiyse onu takip edebilirsiniz neyi tüketmediğiniDe rahatladığını anlamak için.Merhaba kızlar bebeğimde zannedersem süt alerjisi var 2 gün evvel kanlı mukuslu bir kaka ile acilde aldım soluğu gaita testi yapıldı temiz çıktı ancak bebeğim memeyi emerken tıkanıyor huzursuz nefes nefese kalıyor hırıltılı bir solunumu var yüzünde döküntüleri var uykuya dalarken çok zorlanıyor kolay kolay uyumuyor ve kakası inanılmaz köpüklü bitmek bilmeyen bir gaz problemimiz var geçen haftaki doktor kontrolünde kilo alımı yerindeydi kendi doktorumuz takip etmemi istedi yalnızca alerji olabileceğini söyledi bebeği süt alerjisi olan annelerimizden akıl alabilir miyim lütfen şuanda bu konuda daha iyi olabilecek bir doktor araştırıyorum şimdilik. Sizler nasıl bir yol izlediniz neler yapmalıyım henüz 24 günlük çok küçük sütten kesilmesini istemiyorum
Günde 1 öğün bazen hiç vermiyorum sağlık ocağındaki hemşire hiç vermesen de olur dedi aslında tamamen bıraksak mı mamayı yaAvent memeden bile daha az akıyor bence, attım ben bir kenara uç alacağım akmıyor yani daral geldimeme reddi yapacağını düşünmüyorum canım. Ne sıklıkla veriyorsun?
Ben beni emerken verdiğim için hep az yaptım fazla gelir diye iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum da 30-40 cc yaptım hep . Bebeğin kilo alımı da iyi gidiyor aslında hiç mama vermesem daha mutlu olacağım ama bilemiyorumBen de kızlara sormuştum. Çoğu kullanan arkadaşımız memnun muş, red yapmamış ama ben de hala şırıngayla uğraşıyorum. Kaç cc içiyor şırınga ile? Ben emziriyorum üstüne 50-70 cc veriyorum. Daha versem içer mi bilmiyorum. Doktor biberonla ver, çok ver, içtiği kadarını içsin demişti. Ben hala kısıtlı veriyorum. Sütüm de çok yok sanırım.
Bende sağınca az geliyor diye çok üzülüyordum yetmiyor diye ama makine bebek kadar iyi çekmiyor sanırım ondan az doluyor diye de içimi rahatlatıyorum :) doktor da kilo alımı iyi çişli bez sayısı iyi deyince iyiden iyiye azalttım mama verme işini.Kızlar bir şey soracağım, ben sadece emziriyorum mamaya gerek yok demişti doktor. Dün gece uyanmadı diye mama verdim 60 cc, sonrasında emzirdim ama niyeyse memem çok doldu canım çok acıdı. Takviyeler fazla mı geldi bilmiyorum. Bir mememi 15-20 dk sağdım 50 cc süt geldi, sizce normal mi? Kaç olması gerekiyor?
Öncelikle geçmiş olmuş. Muhtemelen alerjisi var ama neye olduğunu belirlemek için henüz çok küçük. Sizin sütünüzle ilgisi yok bunun. Siz emzirmeye devam edeceksiniz ama diyet yapacaksınız. İnek sütü alerjisi en yaygın olanı belki beslenmenizden süt ve süt ürünlerini çıkarmanız gerekir ama belki de yumurtaya alerjisi vardır. Bunu tespit edebilmek için bir program uygulanır muhtemelen kandan bakılan alerji testleri 6 Aydan önce doğru sonuç vermiyor çünküMerhaba kızlar bebeğimde zannedersem süt alerjisi var 2 gün evvel kanlı mukuslu bir kaka ile acilde aldım soluğu gaita testi yapıldı temiz çıktı ancak bebeğim memeyi emerken tıkanıyor huzursuz nefes nefese kalıyor hırıltılı bir solunumu var yüzünde döküntüleri var uykuya dalarken çok zorlanıyor kolay kolay uyumuyor ve kakası inanılmaz köpüklü bitmek bilmeyen bir gaz problemimiz var geçen haftaki doktor kontrolünde kilo alımı yerindeydi kendi doktorumuz takip etmemi istedi yalnızca alerji olabileceğini söyledi bebeği süt alerjisi olan annelerimizden akıl alabilir miyim lütfen şuanda bu konuda daha iyi olabilecek bir doktor araştırıyorum şimdilik. Sizler nasıl bir yol izlediniz neler yapmalıyım henüz 24 günlük çok küçük sütten kesilmesini istemiyorum
Kilo alımı iyiyse niye veriyorsun? Doktor mu ver demişti ki?Ben beni emerken verdiğim için hep az yaptım fazla gelir diye iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum da 30-40 cc yaptım hep . Bebeğin kilo alımı da iyi gidiyor aslında hiç mama vermesem daha mutlu olacağım ama bilemiyorum
Ben de bebe falan diyorum ya, birey mi oldun çen sjfkdBebişlerinizden bahsederken ismiyle mi bahsediyosunuz ya ben bebiş bebek deyip duruyorum nsnff kediden mi alışkanlık bilmiyorum ona da hep kedi kedi dediğimiz için diğeri de bebek yani. Beyim sabah büyüyünce söylicem o da sana kadın diye seslensin gör gününü dedi
Ben de bırakmak istiyorum bi yandan bi yandan da destek almak kolay geliyor öyle de suçlu hissediyorum. Doymuyor baskısı da çok geliyor bana adı lazım değil kişisindenBen beni emerken verdiğim için hep az yaptım fazla gelir diye iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum da 30-40 cc yaptım hep . Bebeğin kilo alımı da iyi gidiyor aslında hiç mama vermesem daha mutlu olacağım ama bilemiyorum
Silikon göğüs ucu hangi marka kullaniyosunuz acaba bide benimki baya yara oldu emzirmek çok zor faydası olurmuBen emzirirken perişan oluyorum ya tutamıyor. Sağım daha iyi gibi geldi bana, bir de silikon göğüs ucu kullan dedi doktor bugün ben alışır diye korkmuştum onunla emzirdim tuttu bu şekilde devam edeceğim artık sağmak çok vakit alıyor umarım tamamen emzirebilirim
Ben 3-4 gün kullandım kaka yapmadı kullandığımız dönem. BıraktımGünaydın kızlar maflor gaz damlası kullanan var mı ?
Bugün değil mi kız 1 aylık 30 günden hesaplanmaz mı ki dnfn uygulamada bana bugün 1 aylık oldunuz dediydi foti çekcektim ben debiz yarın bir aylık oluyoruz. bir an önce laftan anlayıp güldüğünü görmek iatiyorum ya :) şu an dinliyor insanı biraz bi de mimikleri çok komik fatih terim gibi aynı
Benimki iki gündür yapmıyorBen 3-4 gün kullandım kaka yapmadı kullandığımız dönem. Bıraktım
Aslında probiyotik yani düzenlemesi lazım ama ishale iyi geliyor yazıyor prospektüsünde de, ondan mı bilmiyorum bizde ters etki yaptıBenimki iki gündür yapmıyorbugün kullanmaya başladık umarım işe yarar bizde. Aşırı gazlandı artık tahammülü yok
Evet sarılığı biraz zor atlattıKilo alımı iyiyse niye veriyorsun? Doktor mu ver demişti ki?
Doymayan bebek neler yapıyor bir bilsen kaynanacım… ben bebeği bırakıp çıkmak zorunda kaldım bir keresinde 30 cc mama yaptım çıktım kv bakıyordu. Doymamış basmış çığlığıBen de bırakmak istiyorum bi yandan bi yandan da destek almak kolay geliyor öyle de suçlu hissediyorum. Doymuyor baskısı da çok geliyor bana adı lazım değil kişisinden
Sizin de yüzünde renk olarak hala var mı sarılık bizim tahlil yapılmamasına rağmen doktor çok yüksek değil dedi ama yüzünde hala var gündüz nasıl uyandırıyorsunuz bazen 5 dk emip uyuyor bizimki bazen 20 dk doktor kilo alımı iyi dedi ama içimde hep doymuyor mu şüphesi varEvet sarılığı biraz zor atlattı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?