• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Bugün sağlık ocağından üçüncü topuk kanını vermemiz için aradılar, kistik fibrozis için değer yüksek çıkmış. Bu hastalığın asıl tanısı ter testi diye bir testle konuluyormus, doğrudan onu yaptıracağız. İlk duyunca çok ağladım ama burada aynı şeyleri yaşayıp hastalık çıkmayan insanlar okudum, o beni biraz rahatlattı, inşallah benim yavrumda da çıkmaz. Dualarınızı esirgemeyin kızlar 🙏🏻
Çok geçmiş olsun canım ne olduğunu İnan bilmiyorum ama inşallah korkulan gibi olmaz 🙏 Haberdar et bizi de 🙏

Bugün sağlık ocağından üçüncü topuk kanını vermemiz için aradılar, kistik fibrozis için değer yüksek çıkmış. Bu hastalığın asıl tanısı ter testi diye bir testle konuluyormus, doğrudan onu yaptıracağız. İlk duyunca çok ağladım ama burada aynı şeyleri yaşayıp hastalık çıkmayan insanlar okudum, o beni biraz rahatlattı, inşallah benim yavrumda da çıkmaz. Dualarınızı esirgemeyin kızlar 🙏🏻
Dualarım sizinle kuzum

Kızlar bebekleri sallıyor musunuz?
Biz şu ana kadar hiç sallamamadık. Eşim tabii ki bunun da korkunçlu bir şey olduğunu düşünüyor 😂 Arada sallasak işler daha kolay olacak sanki ama sallamıyoruz 🥲

Biz şu ana kadar hiç sallamamadık. Eşim tabii ki bunun da korkunçlu bir şey olduğunu düşünüyor 😂 Arada sallasak işler daha kolay olacak sanki ama sallamıyoruz 🥲
Nasil bir sallamaktan bahsediyosun ? Ayakta fln mi

Reflü yatağını dizimize alıp minik minik salınımlar yapıyoruz biz. Bir de beşiğimiz sallamalı. Beşiğe reflü yatağını koyup çok çok hafif sallıyoruz.
Ama öyle ayakta sallama lambur lumbur bir sallama yok.

Reflü yatağını dizimize alıp minik minik salınımlar yapıyoruz biz. Bir de beşiğimiz sallamalı. Beşiğe reflü yatağını koyup çok çok hafif sallıyoruz.
Ama öyle ayakta sallama lambur lumbur bir sallama yok.
Bizim de beşik sallamalı ve aslında çok hafif bir salınım yapıyor beşikte olduğu vakitlerde bazen onu yapıyorum ama genelde uyuyor oluyor ve mızmızlanıyor o sırada onun için. Doğrudan uyutmak için sallamadık hiç.

Canım normal şartlar altında bence de vajinalin doğum sonrası toparlanması kolay tabi ama bizim bebişin kafa cidden büyük mesela ben çıkaramazmışım dedim görünce. Yani çok büyük kesiler falan olurdu dış dikişim fazla olurdu yine aynı şekilde zorlanırdım diye tahmin ediyorum. Kilosu zaten yüksekti maşallah biliyorsun. Hatta hastanedeki epikriz raporuna sezaryen nedeni olarak makrozomi yazmışlar bu da bir tık incitti yani tosbik bebek yazsalar neyseydi shhsjsj O yüzden sezaryen bizim için tek seçenek olabilirdi. Ama o kızları görünce çok özendim ben de gerçekten. Belki bir sonraki bebede diyelim artık nasip 🥹
Hoşgeldin makrozomi bebek 🥲 Bizim aslında beklenilen kadar gelmedi kilosu da kendi doğmasını bekleseydik daha da alacağı için bizimki de makrozomi bebek olabilirdi 😁 Kafa çevresi 37 idi zaten en üst değermiş o. Karnı ve omuzları da genişti doktorun dediği gibi. Zaten tüm kilosu orada bacakları zayıf çünkü. Ben de doğunca ay ben bunu doğuramazmışım dedim. Ama bakıyorum var yani büyük doğuran ne bileyim. Belki ikinci çocuğa ya nasip sağlık olsun 🥰
Bugün biraz fazladan hapşırdı burnu falan bak yine çok da tedirgin olduk acaba dışarıda hasta mı ettik diye. Evde de odalar arası ısı farkı var koridor falan soğuk mutfak soğuk görece. Eşim birkaç kere uyanır uyanmaz aldı gezdirdi koridorda falan evin soğuğu da çarpmış olabilir. Ama bundan sonrası için çok daha temkinli olmakta yarar var artık.
Bizim de oldu bir burun akması ben de mi üşüttük acaba diye tedirgin oldum. Üşütmemişizdir inşallah ya 🥹 40ı bekleyeyim ben en iyisi 🥲

nasıl sallamaktan bahsediyorsun kucakta mı ayağına yatırıp mı? babybjornde sallıyorum bazen, gece besıgınınde sallıyorum uykuya dalsın diye. ayagımda sallamadım hiç ama bazen kucagımda sarılıp sallanan sandalyeye oturup kucagımda sallıyorum

Bizim de beşik sallamalı ve aslında çok hafif bir salınım yapıyor beşikte olduğu vakitlerde bazen onu yapıyorum ama genelde uyuyor oluyor ve mızmızlanıyor o sırada onun için. Doğrudan uyutmak için sallamadık hiç.
Bizim de bazen kendi kendine uyuyor illa sallayacağım diye uğraşmıyorum ya da sallayarak sakinleştiriyorum tam uyuyacağı sıra bırakıyorum sallamayı. Öyle çok bir bağımlılığı yok sallamaya böyle bir süre devam edip biraz kendine gelince sallama olayını bırakırım yardımsız uyumaya ve uyku düzeni oluşturmaya başlarım yüksek ihtimalle.
Dediğin gibi çok hafif bir salınım zararı olmaz diye düşünüyorum.

Hoşgeldin makrozomi bebek 🥲 Bizim aslında beklenilen kadar gelmedi kilosu da kendi doğmasını bekleseydik daha da alacağı için bizimki de makrozomi bebek olabilirdi 😁 Kafa çevresi 37 idi zaten en üst değermiş o. Karnı ve omuzları da genişti doktorun dediği gibi. Zaten tüm kilosu orada bacakları zayıf çünkü. Ben de doğunca ay ben bunu doğuramazmışım dedim. Ama bakıyorum var yani büyük doğuran ne bileyim. Belki ikinci çocuğa ya nasip sağlık olsun 🥰

Bizim de oldu bir burun akması ben de mi üşüttük acaba diye tedirgin oldum. Üşütmemişizdir inşallah ya 🥹 40ı bekleyeyim ben en iyisi 🥲
🥹🥹 Arkadaşım yazın 3 kilocuk bebek doğurdu suni sancı alarak vajinal doğum yaptı ama 2 ay iyiyim demedi o da. Kişiden kişiye de çok değişen bir durum. Ben çok zorlandım yalan yok. Zaten de gözüm korkuyordu önyargım vardı. Bizimkinin de bacakları zayıf ya bence kafa ve göbüş büyük sadece. Çocuk bana cidden büyükmüş gibi gelmiyor ama görenler direkt kaç aylık diye soruyor demek ki dışarıdakilere göre öyleymiş diyorum 🤷🏻‍♀️
Ben de çok hapşıran biriyimdir hep burnum akardı falan inşallah bana çekmemiştir ondan böyle değildir 🥹
Bu arada gece ve gündüz dahil tüm uykularını beşikte yaptırdık bugün. Salonda uyuyor hemen götürüyoruz. Fena değil sorun yaşamadık pek inşallah alışır böyle 🙏

geçiyor canım kendiliğinden. ezme masaj falan yapıp yaydırmaya çalışma. bazı anneler böyle yapıyorlarmış da çok yanlış.
Yok yok canım yapamam. Diyorum ya elim bile değse içim kötü oluyor 🥺 Geçer inşallah kısa zamanda ve inşallah canını acıtmıyordur 🙏 Karın üstü egzersiz yaptırmak istiyorum tummy time falan 20 gün göbek bağından endişe ettim yaptıramadım şimdi memeleri acır korkusu oldu. Boynunu da kucakta dik tutmak suretiyle çalıştırmaya çalışıyoruz.
Senin bebeğin nasıl oldu bu arada canım?

nasıl sallamaktan bahsediyorsun kucakta mı ayağına yatırıp mı? babybjornde sallıyorum bazen, gece besıgınınde sallıyorum uykuya dalsın diye. ayagımda sallamadım hiç ama bazen kucagımda sarılıp sallanan sandalyeye oturup kucagımda sallıyorum
Tamam canım 🌸

Back