2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Ay özellikle netten baktım mukuslu nasıl oluyor diye bizim bir aylık oldu artık önceden 6-7 kez kaka yapardı artık günde 2 en fazla 3 kez yapıyor böyle mi olcak acaba artık
Aynen en azından gece bez sayım 2 ye düştü normalde 4-5 ti gece yarıya indik

Cano zaten beni üzen o. Ben hep iyi gittim hani sadece yüzüne değil burada da gördünüz hiç kötü konuşmadım, en fazla çok karışıyor demişimdir onu da kadını 1.5 dk tanıyan herkes söyler zaten. Buna rağmen dedikleri beni şok etti neymişim ben ya dedim. Eşim de doğum hediyesi bi kolye almış yeni geldi notuna falan oturdum ağladım çok üzüldüm ne mutluyduk her şeye rağmen, kaybıma rağmen çocuğuma can olabilmek için içime attım mutlu olmaya çalıştım oldum da. Ama şimdi bok gibi bişi oldu her şey. Eşim de ben ağlayınca beni düşünen yok falan dedi sinirlendim al dedim çocuğu seni düşünelim aman X üzülmesin nasılsa sen emziriyosun ya al dedim verdim kucağına. Gerizekalı mıdır nedir tükürücem sınavına da osuna da busuna da. Anlaşamıyosanız anlaşamıyosunuzdur diyor. Yoo anlaşamayacak bi şey yok ben annenin dediği hiçbir şeyi yapmadım sen de biliyosun da görmezden geliyosun diyorum kafa sallıyor, kadını ittiğime falan inanmış demek ki

Dün bebesi knt goturdugumde yatış yapiyodu bı kadın zor yuruyodu içim.kiyildi valla dua ettim içimden
Ben normalde çok nazlıyımdır ama doktordan mı bilemem dikiş yerim öyle çok acımadı benim birkaç gün sadece şuan sadece uyuşukluk var orada estetik dikişliydi zaten benim Ama herkesin vücudu bir değil tabi

benimkide emiyor sonra emzik yapiyor memeyi ben nuk emzige baslattim yoksa aliskanlik yapardi gece uykularini unut ondan sonra :)

Yavrum korse linkini atar mısın siparş edeyim. Gazım sürekli çıkıyor ama kaka isteğim gelmiyor ki ben hep ishal olan falan da bir insanım inşallah yaparım bugün

Kızlarr yeni doğum yapan her kesii tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün inşallah
Ve Gerçekten kızlar ben depresyondayım 38 haftamızın bitmesine 1 gün var. Doğurmak istiyorum kızlar gerçekten çok kötüyüm ağrılar, hareket edememe, uzanınca karnımın taşlaşması artık canıma tak etti cidden hem bebeğimi kucağıma almak istiyorum kokusunu içime çekmek istiyorum ama vakit geçmiyor ve kendisi de gelmek istemiyor galiba. Vakit nasıl geçicek neden geçmiyor hiç bilmiyorum. Bunalıyorum. Daha kanala girmemişti 4-5 gün önce. Ama dün yaklaşık iki saat ayak üste durmaya bile zorlanıcak kadar bebeğim baskı yaptı vajinama ve ardından vajinal akıntım çoğaldı. Gece de sanki çıkıcak gibi sancı verdı 2-3 kere ağrıdı ve çok hareketliydi. Acaba kanala mı girdi diyorum. Aralık sonu 40 haftam bitiyor ama gerçekten o zamana kadar nasıl sabredicem bekliyemiyorum

Canım öncelikle doktorunun tutumu çok pozitif, sana başka doktorlardan da fikir al demesi çok güzel. Ayrıca her şey karara bağlanmış da değil, 39. haftada tekrar bakalım demiş. Ama en nihayetinde kaderde kısmette ne varsa hepimiz onu yaşayacağız, her şey sağlıkla ilerlesin yeter ki Allah bizi ne vesileyle nelerden koruyor bilemeyiz, gönlünü ferah tut sen. Sonu güzelliklere çıksın

Bende çıktım daha doğum kanalına inmemiş bile Ocak ayını bulabilir benim de biz çok takıyoruz ondan böyle oldu galiba salıcam artık ne zaman gelirse ya

Benim 38+5 kanala inmemiş beklemedeyim aynı şekil de doktorum Ocak ayında gelebilir dedi keyif falan yap artık bende öyle yapıcam illa ki gelecekler zaten

Yemin ederim iş annelerine gelince bu erkekler bir mallaşıyorlar yaa hayret ediyorum gercekten ama tek seninki degil yani %90ı böyle. Senin talihsizliğin cok büyük bir acının oldugu zamana denk gelmesi oldu canım. Yoksa hepsi de aynı bkun laciverdi yani o yüzden takma üzülme derdim ama insanın en cok esine ihtiyacı oldugu zamanda böyle sessiz kalması yakışmadı hiç ona da. İnş en kısa sürede anlar hatasını telafi ettiği cok cok daha güzel günleriniz olur cekirdek ailenle canım benim

Yaa öyle mi, oradaki kadın bana direkt e devlet üzerinden yapılıyor demişti sanki

Toksik eritem denen yenidoganın normal lezyonlarıymış oyle dedi arkadaş. Gecer heralde 1-2 haftaya

outoffit teyzesi bebeğim 14.12.2024’te doğdu 3840 36+9’da.

Doğum hikayemi de anlatayım.
normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndü henüz doğum yapmamış normal doğum yapacak arkadaşlar olumsuz etkilenebilir( benimle alakalı olarak süreç sıkıntılı ilerlediğinden) o nedenle HASSAS İÇERİK
Perşembe normal kontrole gittim sancı falan çıkmadı. Cuma sabahı kanlı nişanım geldi peş peşe. Bende evde egzersiz falan yaptım sonra kontrol amaçlı yakın bir hastaneye gittim. 1 parmak açıklık var dediler orda bebişin kilosunu 4100 ölçtüler ilk doğumda olduğundan burada devam edeceksen seni sezeryana alacağız dediler bende imza atıp çıktım bilkent şehir hast. Gidiyordum normalde. Sonra eve geçtim eşim gelince bilkente geçtik. Acilde muayenem oldu 4 kilo ölçtüler açıklık 2 parmak dediler yatışım yapıldı.
Hastanede doğum odası doktorlar vs çok iyiydi devlet olmasına rağmen özel gibiydi o anlamda gerçekten memnun kaldım. Eşim yanımdaydı. Sancılar hissedilir düzeyde olmaya başladı. Gece gitgide arttı sabaha kadar perişandım doğum odasındaki doktorlar 3600 falan dedi kilosuna karnı da çok geniş değil normal doğar dediler. Sancılar gelip durdu bu süreçte açılma da yavaş yavaş ilerliyordu. sezeryan ihtimalimde olduğundan bir şey yememe içmeme izin verilmedi çok az hoşaf ve su içtim yalnızca. Sabaha doğru ağlamaya başladım sancılar çok arttı şekerim düştü kustum bayılacak gibi oldum beni sezeryana alın bebek içinde endişeleniyorum kilolu doğarsa bir şey olursa doğumda kendimi iyi hissetmiyorum falan dedim. Doktorlar öncelikliğimiz normal falan dediler öyle beklemeye devam ettim epey bir ağladım. Eşimde o ara endişelendi. Eşime bir şey olcak diye korkuyorum falan dedi biraz sürtüştü doktorlarla. Ben onu sakinleştirdim doğum normal bir süreç daha uzunda sürebilir falan diye. Sancılar iyice sıklaştı. Duşa girip durdum doktorlar gir ama çok girdin falan diyorlar ama ben hani duş dışında dayanamıyorum gücüm tükendi. Pilates topunda zıpladım yürüdüm eşim masaj yapıyor çok fenaydım. Açılma sabah 10 gibi 7 cm olmuştu biraz güçlendim ilerliycek sonra doğuracağım diye. Diğer odalardan sesler geliyor kadınlar sancı çekiyor falan ama doğuruyorlar bende artık doğurmak istiyorum nst çekmek istiyorlar yatamıyorum falan. Sonra saat 5.30 oldu açıklık hala 7 cm idi ben artık tükenmiştim 24 saattir neredeyse sancı çekiyordum 30 saatten fazladır uyumamıştım. Nöbet değişimi için gelen doktor geldi baktı kadının açılması kaç saattir ilerlememiş bebeğin başı pelvise yerleşmemiş kadına yazık sezeryana alalım dediler. O an dünyalar benim oldu tek düşündüğüm sancı bitsindi. Hemen beni hazırladılar ameliyathaneye indirdiler. Ameliyathaneye gidince sancım geldi birkaç kez beni sakinleştirdiler. Sonra hızlıca her işlemi tek tek anlatarak ameliyata başladılar. Uyuşunca bana bir rahatlama geldi yani ameliyat masasında o kadar mutlu olan nadir insanlardan olabilirimsonra bebiş hemen doğdu yanağını yanağıma tuttular temas ettirdiler sonra bebeğin işlemleri yapıldı benim karnımı diktiler konuştular falan çok hızlı gerçekleşti işlem 1 saat kadar müşahade odasında kaldık bebişle o sırada mememe tutup ilk emzirmeyi yaptırdı hemşireler. Sonra odamıza aldılar bizi. Oda tek kişilikti güzel ve konforluydu ilk gece eşim kaldı uykusuz olduğundan öbür geceden beri ilk birkaç saat uyudu falan hemşireler ilgilendi benimle. Sonra gece yürüttüler gayet iyiydim ağrım sızım olmadı ilk yürümede. Sonrasında da kendim kalkıp yürüdüm bebekle ilgilendim. Ertesi sabah daha iyiydim ziyaretçilerim geldi. Eşimin yaşlı bir yengesi var hiç beklemezken pat diye bebeği öptü hemen sildim falan tam gidiyorlardı bir şeyde diyemedim afalladım. Başka öpen olmadı Allah tan. Görümce falan çok hevesliydi uyanda sevelim falan diye hep beşikte tutmaya çalıştım brikaç fotoğraf çekindiler. Öylece geçti. Görümcenin bebeleri gelir gelmez 7 ve 4 yaşındakiler. Eşime gelen refataçi yemeğini yedilergerçekten dertleri bir yerde bir şeyler bulsakta yesek. Çok garip geldi. İkinci günde annem kaldı benimle ilgilendi etti. İkinci gün akşam taburcu olduk kontrolleri falan normaldi bebişin. İşitme testinden kaldı bir tek onada normal yenidoğduğu için 15 günlükken tekrar yapacağız dediler. Sürecim bu şekilde idi.

Evet panik yaptırmadı hiç sağ olsun ama seni de bebeği de riske atamam dedi. Ben de inat edip deliler gibi kan kaybetmek istemem tabi ki, ama 20.haftalarda çok olan durumun o dönemde olmayıp şimdi olması garibime gitti. Mercoş son dakika golü attı sağ olsun vardır her şeyde bir hayır tabi, haftaya salı gün veririm ameliyat hazırlıklarını yaparız dedi.

Bende çıktım daha doğum kanalına inmemiş bile Ocak ayını bulabilir benim de biz çok takıyoruz ondan böyle oldu galiba salıcam artık ne zaman gelirse ya
Bende plesenta previa çıktı ya, normal doğum hakkımı kaybettim takmıyorum ben de artık napalım kanama falan olmasın da panik olmayayım onun derdindeyim. Seninki aniden gelecek bence

Yok yok bu egzema diil belli kuruluk da yok zaten. Toksik eritemmiş yenidıganda olur gecermiş

Kızlar ilk sütünüzü elle sağarak mı getirdiniz hemşireler elle sağ diyorlar ama yok çok canım acıyor sıkamıyorum nasıl becerdiniz pompayla mı
Elle sağın diyorlar ama benim çok hassas oluyor makineyle sagdim iki doğumda da. Bu arada bebis nasıl canım var mı bir gelişme sarılık değeriyle ilgili

Doğum yapan herkesi tebrik ederim Allah anali babali kolaylikla büyütmek nasip etsin inşAllahBende bugün 39+6 ya girdim dünden beri sadece alt bölgemde hafif adet sancilari gibi bisey var bugunde öyle ama ayaktayim Yani ama sürem uzayacak diye cok bunaldim… Doktor kontrolum var yarin bilmiyorum Cok bunaldim. Yürüyusler yapiyorum evdede aktifim spor salonunada giden birisiyim bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…