• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
İnşallah gönlüne göre olur çarşambaya kadar kendi gelir🥲 benim haftam erken olduğu ve sancım eksi 10 falan çıktığı için normal doğum şansım kalmamıştı😅 çarşamba 12de benim🥲🥲
Bende de sancı yok kanala da girmedi bence aramızda çok bi fark yok 🥲 beraber suni sancı alalım djdjdjd sizin tarihler daha ileriydi ya aralık sonlarındakilerle bir doğuracağımı hiç düşünmemiştim 🥲

Ayyy tamam canım çok teşekkür ederim damla bilgisi için 🙏 Dün birkaç kişiye sordum biri çay posasına pamuk batır dedi biri anne sütü damlat dedi eşim tabi ki sadece su ile temizlenmelidir yorumunu yaptı 😂 Ben de bir damla önerisi bulamadım sulu pamukla yavaş yavaş temizledim. İki gün sürekli temizleyince epey azalmış ama yine olur illa ki damlayı not ettim 🙏 Benim tüm çabalarıma rağmen meme uçlarım çok kötü durumda ya. Buna uygulayıp fayda gördüğünüz bir şey oldu mu? Lansinohu doğum öncesinden beri uyguluyorum. Emzirme sonrası sürüp kapatıyorum falan ama nafile. Bebek ağzına aldığı anda ilk 1 dk falan gözümden yaş geliyor acısından. Sonra nispeten azalıyor da ona dayanmak çok çok zor. Hatta meme uçlarım normalde içine gömülür uyarınca çıkar. Şimdi bir tanesi nasıl tahriş olmuşsa hep dışarıda kocaman duruyor sanırım şişmiş de biraz :( Zeytinyağı sürdüm hafiften duş sonrası ama emzirme öncesi yine yıkayacağım ve başa döneceğiz :(
Anladığım kadarıyla gözü çapak olmuş bizde de oldu sütle sildim anlık işe yarıyor. Doktor çay önerdi damla verdi geçirdi. İsmi netira. Göğüs içinde direkt ayva çekirdeği jeli bi anda kesti yaramı iyileştirdi.

canım küçük bi kaseye karbonatlı su yap. oda sıcaklığında dursun her gün değiştirirsin. ben ilk çocukta ara ara emzirmeden meme ucunu onunla siliyordum hiç pamukçuk olmamıştı çocuk. unutmuşum hatta şimdi Nursen yazınca hatırladım yine yapacağım. bi zararı olmamıştı benim bebeye yani istersen doktoruna sorup yap ilerlemesin daha fazla
Yarin yenidogan hemsiresi gelecek egitim verecekler . Onlara da bir sorayim bakalim . Uyku durumuyla ilglii de bir akil verirler belki artik benimki bana yetmiyor . Uykudan ziyade memede kalma durumu. Cok uzuluyorum .

5. Haftada bi atak vardı ama siz daha o kadar olmadınız dimi. Meme gaz meme kısır dongusunu kırmak için uyku şart inşallah uyur biraz dinlenir
Yok canim daha 11 gunluk ama 5 haftalik gibi benim bebe biraksam emeklicek🤣 bir de bir sinir var Allah affettsin o kadar da dua ettim dayisina benzesin diye benim kardesim cok sakindi geldi yine anasina babasina benzedi🐶

Yok anacim bu erkekler cidden bizden daha lohusa yok 4 gundur ysptigim tribi goruyomus da yok bilmem ne. Sen trip gormemissin . Gercekten aileleri yokken baska aileleri varken bambaska. Ben senin ananin yaninda rahat etmek zorundayim sanki . Gelip basimdan asagi dikiliyo , bakim yapabiliyomusun bunlara da maruz kalmak zorunda degilim . Senin ailene gostermedigin hassasiyeti de gostermek zorunda degilim. Uykusuzum yorgunum bitmisim ve senin kaprislerini de cekemicem.

Yok anacim bu erkekler cidden bizden daha lohusa yok 4 gundur ysptigim tribi goruyomus da yok bilmem ne. Sen trip gormemissin . Gercekten aileleri yokken baska aileleri varken bambaska. Ben senin ananin yaninda rahat etmek zorundayim sanki . Gelip basimdan asagi dikiliyo , bakim yapabiliyomusun bunlara da maruz kalmak zorunda degilim . Senin ailene gostermedigin hassasiyeti de gostermek zorunda degilim. Uykusuzum yorgunum bitmisim ve senin kaprislerini de cekemicem.
Ya benim kayınvalide de iyice kafayı yedi. Her gün görüntülü arıyor bebeği gösteriyoruz. Bugün tutmuş diyo ki ben ölünce ruhum gelecek evinizde gezecek falan ölenler görürmüş. Ya hayattayken rahat vermedi, öldükten sonrasının planını yapıyor 😂 Öldüğünde bile rahat yok anlaşılan…
Bu arada erkeklerde lohusa yasıyormus baba olunca… 😃

Bizimde gözümüz çapaklandı kapandı hatta çay sürdük anne sütü sürdük ılık suyla sildik ama geçmedi doktor tobsin damla 5 gün kullanın dedi günde 4 defa tek damla şeklinde. Meme ucu içinde garmastan deneyebilirsin ama emzirmeden önce sil mutlaka. Benim uç yok diye silikon uçla emziriyorum ucu çıktı silikonsuzda emiyor versem ama silikonsuz emzirdiğimde aşırı canım yanıyor dayanamıyorum çok kötü olursan öyle dene istersen.
Silikon uç nasıl bir şey? Meme ucu varken de kullanılabiliyor mu? Bir de meme tam boşalıyor mu?

Ne tribi atmışsın ki, anasından mı bahsediyor? Topluca kvlerinizi ve kocalarınızı kılıçtan geçiricem göbeğimle, sona kaldım içim şişti yemin ederim dayaklık bunlar 🤣

Ben faydasini goremedim cunku cok uzun sureckalmiyor hemen silmek zorunda kaliyorum emzirmek gerekiyor hop basa aliyorum. Ben asiri memnun kaldim gumus kapak koy. 2 gunde toparladi bak dene ama krem falan surme onu kullanacagin zaman .
O nasıl tedavi ediyor ki ya ben mantığını çözemiyorum gümüş kapakların? Gümüş olması mı onarıcı ?

Krem kullanman lazim gecicekte zorlar seni biraz onlar acitiyo senin

Eczaneden mikostatin alıcaksın canım 😍 sarı bı damla büyük şişe ağzına sikiyosun sevmiyolar ama yapcak bisey yok ama fazlaysa işte seni de yara yapar memeni karbonatlı gazlı bezle de silebilirsin ilerlemisse emme sıkıntısı oluyosa !!!mikostatin!!!
Sağım sütü vereyim biraz dedim kaşık biberonla, yıktı ortalığı. Bir de zaten bir biberon sağmam lazım ki çocuk doysun ilk günler gibi 3 ml 5 ml neyine yeter bugün :( Zeytinyağı sürdük, Hindistan cevizi yağı sürdük şimdilik evdeki imkanlarla yapabildiklerimiz. Eşim ayva çekirdeği jeli yapmış 12 saat beklemesi gereken bir şeymiş onu deneyeceğiz falan bakalım sırayla her şeyi geçiriyoruz biraz da bununla uğraşalım :(

Sağım sütü vereyim biraz dedim kaşık biberonla, yıktı ortalığı. Bir de zaten bir biberon sağmam lazım ki çocuk doysun ilk günler gibi 3 ml 5 ml neyine yeter bugün :KK43: Zeytinyağı sürdük, Hindistan cevizi yağı sürdük şimdilik evdeki imkanlarla yapabildiklerimiz. Eşim ayva çekirdeği jeli yapmış 12 saat beklemesi gereken bir şeymiş onu deneyeceğiz falan bakalım sırayla her şeyi geçiriyoruz biraz da bununla uğraşalım :KK43:
Çok kötü ya sağmak da kötü yapiyo ama mecbur sağlıyoruz 😔😔şifa olsun insallah

Yarin yenidogan hemsiresi gelecek egitim verecekler . Onlara da bir sorayim bakalim . Uyku durumuyla ilglii de bir akil verirler belki artik benimki bana yetmiyor . Uykudan ziyade memede kalma durumu. Cok uzuluyorum .
ara ara böyle dönemler oluyor hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama gittikçe iyi olacak. ben ilkinde yatarak emzirmeyle çare bulmuştum duruma. eşim de ara ara bizi yokluyordu o şekil uyuyordum

Back