2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Daha ilk gecesi 7.17 çıktı. Hemen yatış verdiler diğer testte 9 olmuş. Ama yatırma sebepleri sarılık değeri değildi. Yatırılacak kadar yüksek değildi ama kan uyuşmazlığı olduğu için sizi eve gönderirsek hem sarılığı artar hem de kansızlığı çoğalır beynine kulaklarına zarar verir siz anlayana kadar dediler. Takip altında kaldığı için artmadı. Bakmasalar eve gönderseler anlayana kadar aşırı yükselirdi. Başta çok kızdım sitem ettim boş yere yatırdılar gibi geldi ama olayın ciddiyetini sonra anladık biz.

Ay dimi sadece sarılık deildi yazmistin toparlar inşallah canım anne sütü şifadır antibiyotiktir sen sık sık emzir baktın artma hissediyosun riske atma 30 ml mama ver daha hızlı düşürür emzirmeden önce altını aç temizle uyanır ondan sonra emzir

Benımm gram iştahım yok hiç yemek yemiyorum hiç yani resmen ama beni gerenler var canım mesela kocam

Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce tamamen atlatır sağlığına kavuşur bebiş eşinizle aranızda kan uyuşmazlığı mı var? ona bağlı mı oldu benimde eşimle aramda kan uyuşmazlığı var ben -0 eşim +0

Valla bana öyle dedi doktor gerçi ben sadece emzirme ve mama odaklıyım bugün gittiğimde düşmüştü biraz sarılığı sıcak mecbur tutuyorum yani

Canım benimki de memede mayışıyor aktif ememiyor. O nedenle kilo kaybediyor. Uyandırmak çok zor oluyor. Bir tarafı emerken diğer tarafa mochinin akan sütleri topladığı şeyi takıyorum. Oradan gelen sütleride serçe parmağı damağa yerleştirip enjektörle her beslenme sonrası veriyoruz. Hastane öyle önerdi.

L lokumcumm sıcakta bence mayışıp uyku modundan çıkamıyorlar beslenemiyorlar. Sürekli uyuyakalıyor. Öyle olunca aktif ememiyorlar.

Evet canım makat gelişte oluyor o ben de anlam verememiştim meğer ayaklar aşağıdaymış tekmeledikçe vajinada baskı yapıyor hatta adet sancısı gibi olmaya başladı bende ama asla açılma vs olmadı henüz

Vallahi gaz sancılarımız başladı bazen bu çocuktan bu sesler nasıl geliyor diye düşünmeden edemiyorum alışıyoruz işte anne oğul birbirimize, yeni hayatımıza çok şükür
Bizim doktorda dedi şuan yaşadıklarınız gaz sancısı değil asıl sancılar sonra başlayacak Pusete koyun her gün yürüyün dedi çok rahatlatırmış..

Yine biraz düşmüş iyi olmuş küçükte daha da düşer inşallah. Farkta çok fazla değil normaldir o kadar farkbebiş doğunca normale döner inşallah tansiyon

Ay kız sen doğurmuş muydun gece gece beynim karıştı

Aa ilk defa gördüm, kaydedeyim bunu lazım olur belki

Merhaba, ben 39 dayım, nst de sancı çıktı ancak herhangi bir açılma yok. Aynı ağrı bende de var ayağa kalktığımda özellikle sol bacağımın o birleşim yeri korkunç bir ağrı yürüdükçe açılıyor gibi. Gece dönmek korkunç zor ama bebek baş aşağı şuan makat gelişli değil.. bu tarzda sancı var ama açılma yok ise ne kadar daha sürer bilmiyorum. 40 hafta 12 aralık'a geliyor..

Kızlar mesajlarınızı okuyamıyorum ama her birinize güzel dilekleriniz, dualarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim İyi ki varsınız Biraz detayları anlatayım kendi deneyimlerimle. Sabah 8.30da girdik sezaryene 8.48de Ardakuş dünyaya geldi Ameliyat sırasında çekiştirmelerin hissedildiği doğru ancak acı sıfır. Ben üşüdüğümü hissettim sadece. Aslında ben daha ameliyata gitmeden üşümeye başladım suyum boşalınca sanırım sıvı kaybından olmuş. Kısa bir süre de baş ağrısı oldu daha çıkmadan geçti çok şükür. Bulantı kusma hiç yaşamadım çok çok şükür O esnada çocuk doktoru bebeğin kontrollerini yaparken beni de kapatma işlerine geçtiler. Hepsi bir saat kadar sürdü ve odaya beraber geldik. Memeleri yoğun şekilde sıka sıka o kolostrum sütünü çıkarıyoruz ve veriyoruz bebeğin ağzına. Emme refleksi çok iyi maşallah sürekli bir aranma ve aktif emme modunda. Kendi de tetikliyor memeyi Ama yine de süt damla damla iniyor sıkınca incir sütü daha boldur şu an Ben iki hastane çıkışı iki de tulum getirmiştim dış giyim olarak. Zıbınların vs haricinde. Şu an hastane çıkışlarından biri kaldı sadece bebek üç kez kakasını yaptı ikisi dışına çıkacak boyuttaydı Ama bu iyi bir şeymiş sarılığın önlenmesi için yine de yeri olan daha çok dış giyim malzemesi götürsün zıbınlar vs dışında bence. Aynı şey yaşanabilir. 1 numara bezi kullandık şu ana kadar bunu bile biraz küçülterek bağlıyoruz sızdırmasın diye kimse kilodan endişelenip büyük bez götürmesin bence yanında. Orange şey demişti bir ara döt aynı döt hepsinde sonuçta doğru Sağım makinesi kullandırmıyorlar memeyi hep bebeğin emmesini istiyorlar bir de yara yapar diyorlar ama inşallah bu sıkmalar çekmeler yara yapmaz
Onun dışında düzenli olarak ağrı kesici yapılıyor hiçbirine itiraz etmiyorum kesi yeri bazen bayağı acıyor. Biraz da anesteziden kaynaklı kulunç ağrısı gibi bir şey oldu bende sanırım. Bazen o tutuyor boynuma koluma vuruyor. Sürekli yürümek ve gaz çıkarmak çok iyi geliyor sancılara. Kolay değil ama yapın mutlaka. Hoşafınızı falan alın bol bol çiş ve gaz çıkışının olması gerçekten rahatlatan bir durum. Depend’lerin ikincisine geçtik henüz bundan 3-4 tane max yetecek gibi çok aşırı yoğun bir kanama yok bende. Normal ped de almıştım bu daha güvenli geliyor onları kullanmam sanırım.
Ziyaretçilere gelince tüm gün birileri geldi gitti 4-5 ayrı grup. Oturacak yer de olmayınca kimse çok uzun süre kalamadı en fazla 20-30 dk duran gitti. Bebeği kucaklamaya öpmeye yeltenen olmadı Sadece kuzenim aldı kucağına o da tıpçı son sınıfta yeni pediatri stajını bitirmiş birkaç bir şeyine baktı o kadar
Gece en fazla iki saat uyumuştum zaten sancı girip duruyordu. Şu saat oldu daha uykum falan yok. Anneyi kocayı beboyu uyuttum size katıldım Bu arada gerçekten annenin ya da bir kadının olması iyi bence eşim bebekle ilgileniyor evet diken üstünde ama benimle annem ilgileniyor hep. Hasta bezinin değişmesi falan hiç eşimlik işler değilmiş kanı yatakta bile görünce tuhaf oldu görevli çağırdı falan. Tabi bu bizimkine özgü bir durum herkes aynı değil
Şöyle bir baldudak atayım da gece gece canınız çeksin

Eklentiler

• IMG_5475.jpeg
    100,3 KB · Görüntüleme: 118
Çok güzel bı hikayen oldu benimde omuzlarima düştü o anestezi sancısı sıcak su torbası vermislerdi gecmeyince ağrı kesici bebekle beraber çıkmak çok güzel bı duygu iyi olmaniza çok sevindim bal dudakta sağlıkla büyüsün inşallah

Ya ne güzel anlattııın ay pozitiflik yüklendim

Yok kuzum daha bir hafta var benim doğuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…