2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Bugün de doğurmadım kızlar ya 11 gün önceki kontrolde 3400 demişti doktor. Bugün 38+1 bitti. Kilosunu söylemiyor artık doktor yani hem benim iri bebek korkumdan hem de baş iyice kanala girdiği için ölçüm alamıyor olmasından dolayı . Son haftalarda çok kilo almıyor değil mi bu bebişler. Kv ısrarla iyi güzel sonradan büyütmek zor oluyor diyor da doğuracak olan da benim hem bana hem bebişe Allah korusun zarar bu iri olması. Neler oluyor neler. Kötü düşünmüyorum ama olası şeyleri de hepimiz biliyoruz sonuçta . Ama artık gelsin istiyorum fakat hiç bir belirti bugün de yok yine yok yine yok

Yaaaa. O zaman çatlayacak olan ne yapsan da çatlıyor demek ki Ben kendimden de beklemiştim özellikle ilk aylar hiç su içemedim ya kurudu iyice her yerim kesin çatlarım dedim ama şükür göbeğim çatlamadı. Son 2 haftada yanlarda biraz çatlak oldu ama onlar da artık oğluşumun gebelik hatırası olsun ne yapalım Zaten Çince bir dövme yaptırmışım gibi duruyor Ayyyy ablan 3 kez sezaryen mi oldu ? Asıl sen bize anlat öyleyse hayatım benim çevremde tek tük var sezaryen olan onlar da bir kez olmuştur ennfazla Hep aynı yerden mi açıyorlar sonraki doğumlarda? Yoksa hepsi aynı bir kesi mi 3 kez olanda 3 ayrı iz mi oluyor? Nasıl görünüyor ? Ay inşallah çok estetik yaparlar ya

Şöyle canım 1 hafta önce sağlık ocağından son kontrole çağırdılar aslında ben gitmeyecektim ama sürekli arıyorlar onun olayını da anlamış değilim ben zaten gidiyorum doktorlara. Neyse son kontrolde ebe bana hastanede alacak olsalar da biz 4. Gün tekrar alacağız topuk kanını dedi. Şey diye açıkladı onu da, bebek emdikten sonra farklı çıkan bir değer mi varmış ne bu zeka geriliği için falan o yüzden doğumdan sonraki süreçte bizim de almamız gerek dedi. O an mantıklı gelmişti dediği ama daha araştırmadım

Gelir sütte gelir olur teyzemin bebeği var dedim ya sezeryan oldu o da sütü de eme eme geldi ilk gün gelmemiş gelmiş sonra hiç özel bir şeyde yapmadı sadece emzirdi hep, geçen dedim ilerleyen aylarda nasıl oluyor fışkırttı bi

Aynen öyle canım. Benim arkadaşım 3 kilo çocuk doğurdu bu yaz. Dıştan sadece bir dikişi var. 3 ay kendine gelemedi vallahi. Benim doktoruma daha önce sezaryen olmuş olan bir arkadaşımsa aynı gün ayaklandı. Çocuğu kendi aldı emzirdi bıraktı falan. Haftasına tek başına kendisi yıkadı. Yani doğum da beyaz eşya gibi şans işi galiba biraz Bir de bizim gerçekten dikişimiz fazla olur gibi
Sen, ben ve blocked Salı son kontrole gidiyoruz o zaman. Gerçi seni tekrardan çağırabilir nst için. Bize de cuma sezaryen kararı çıkar gibi. Süt için de 2-3 gün süre tanıyacağız artık kendimize. O arada mama takviyesi. Yapacak bir şey yok

Benim arkadaşlarım da öyle en çok 3 gün çekeni duydum ki o da baya nazlı birisi bebekler sağlıklı iyi olsun da ben omuz takılmasından falan da çekiniyorum sonra pişmanlık yaşadığımıza değme yani. Bemim salı günü 36 oluyor daha sizden gerideyim baya ama bana da sezaryen önerecek gibi hissediyorum

Rezene çayı nereden alınıyor, aktardan mı yoksa onun da belli bir markası falan var mı?

Ayy darısı başımıza yani inatla emzirmek bu işin sırrı sanırım, benim doktorum rahat ol stres yapma o süt gelir elbet diyor psikolojimizi bozanları defetmek lazım

Evi temiz mi nasıltipini de merak ediyorum ama bana benziyor demiştin güzeldir o zaman huyu güzel olmasa da. Birde sen gel evimi temizle desen çat kapı yardıma geldim der bu seferde manyak karı
Pisliğini görmedim ama çok dağınık bence. Söylüyor zaten temizim ama dağınığım diye, taşınıyor şimdi ekstra kaos ama evine senede 1-2 kez gittiğim için bilmiyorum tabi, malum genelde o geliyor-du Aynen öyle, bir kere yardım istersem önünü alamam bahane olur tam mesafeyi ayarladım diyerek gözyaşlarımla evi süpürüyorum ajflsks

Ayy darısı başımıza yani inatla emzirmek bu işin sırrı sanırım, benim doktorum rahat ol stres yapma o süt gelir elbet diyor psikolojimizi bozanları defetmek lazım
Aynen en çok psikoloji etkiliyor diyor hep deneyimliler inatla emzirince geliyor illa zaten vücut buna uygun güzel beslenme belki önerilen damlalar duşta masaj vs. Kesin geleceğine inanmak en güzeli . Tabii lohusa psikolojisini bende tam bilmiyorum ama başaracağız buna inanıyorum

Ay bilmiyorum doğurasım geliyor artıkben sabırsız bir insanım
Kız maşallah her yerinden gençlik akıyor
Evi temiz mi nasıltipini de merak ediyorum ama bana benziyor demiştin güzeldir o zaman huyu güzel olmasa da. Birde sen gel evimi temizle desen çat kapı yardıma geldim der bu seferde manyak karı
Kadın bir efsane oldu süslü püslü ama Allah affetsin çok da temiz olmayan bir kadın canlanıyor benim gözümde Bu kadar böreğe kilosu nasıl?

Ya cok tatlisin tabi hep ayni yeri kesiyorlar bnmde uc olucak nasipse

Kız maşallah her yerinden gençlik akıyor

Kadın bir efsane oldu süslü püslü ama Allah affetsin çok da temiz olmayan bir kadın canlanıyor benim gözümde Bu kadar böreğe kilosu nasıl?
Deli gibi spor yapıp multivitamin falan alıyor, zayıf değil ama kilolu hiç değil. Böreği çöreği bizimle yiyor o bu arada, evde salata falan yiyor. Düşünceli biri

Ay hadi inşallah ya en endiselendigim konu süt gelmesi bebek besleme konusu çünküteşekkür ederim canim
İlk gün sutler dolar tasar bekleme asla strese grme sarılık olmayan bebek yok. İlk bebegim de tedrgndim herk3s bi akıl veriyordu sutum yetmedi(yetmedigini kendime kabullendirmistim mamayla destesklemistim sarıldıkta olunca) oyle de gitti mama verdikçe sütüm azaldı vs meme mama destekli büyüttüm .. ama ikinci bebegimde kafaya koymuştum İlk haftalar sütüm yetmemiş kilo alımı azdı..hatta sariliktan hastanede kaldı 1 gece.inat ettim asla mama vermedim bestlakla destekledim derken derken ben kendime inanınca bebeğin de memede baska şansı olmayınca sütler artti doyurmaya başladı .her hafta basi saglikocaginda ebeye kosuyordum kilosuna bak sutum yetiyoormu diye 3 ay bi fiil gittim...her hafta 250 gramdan her ay 1 er kilo alarak büyüdü 2 yasa kadar da emzirdim mamasız sekilde...o yüzden cesaretini hicbrsey kirmasin..sabırlı olursan ve İlk doğumun verdiği panikle kötü şeyler olacak diye düşünüp hemen mamaya sarilmazsan inan o süt az da olsa cokta olsa yetiyor her bebeğe. Keske İlk bebeğim de bunu bana biri böyle anlatsaydı

Evet ya ben zaten kendimle ilgili kısımlara hep aman iyileşir zamanla en olmadı başka bir çözüm bulunur falan dedim de bebekle ilgili riskleri alamadım göze Anladım canım sen de artık haftada bir gidersin bakarlar nst ile belki bizimki kadar beklemez bile seninki Artık hayırlısı olsun kolayı, sağlıklısı olsun hepimiz için

İnşallah yarın hayırlı haberlerimizi yazarız buraya
Eşimin ailesi benim ailem şu an herkes bizde, elektriklerimiz saatlerdir kesik mum ışığında yedik yemekleri Gece 11 buçuğa kadar gelmeyecekmiş. Nasıl vakit geçecek onu düşünüyoruz. Uyku da tutmaz hiçbirimizi. Bugünü de böyle hatırlayacağız artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…