Bebek/çocuk odası = dağınıklık djdjdjdKızlar hiç bebek kitaplığı alan var mı? Ben bir sürü kitap aldım ama kitaplığım yok hepsi karmakarışık duruyor. Şu klasik raflılardan düşünmüştüm ama uzun vadede yerden çocuğun ulaşacağı seviyede olması daha iyiymiş öyle de çok dağınık olur mu bilemedim
Rica ederim, size de iyi gelmesine çok sevindimMerhaba öncelikle herkese
ben de 30 haftalık hamileyim. Kasım, aralık, ocak annelerini yazmasam da aralarda takip ediyorum. Ama tesadüfen paylaştığınız linki görüp okumaya başladım sabahtan beri. Çok teşekkür ederim, kafamdaki bazı korku ve düşünceleri hafifletmemi sağladı, kendime güvenim arttı. Yapabilirim biliyorum artıkteşekkür etmeden geçmek istemedim.
Hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşalım inşallah
Ya canımsınSıklığı hiç azaltma canım ama sürekli sütü takip etme modunda da olma. Sağarken sürekli süt aktı mı akmadı mı diye gözün o haznede olmasın yani. Aç pozitif bir şey izle ya da oku, eline bebeğinin kiyafetlerini al hayal kur. Düşünürsen sütüm gelecek mi gidecek mi diye düşünen tek memeli insan, zebra ya da inek doğurunca sütüm gelecek mi stresine girmiyor. Süt gelecek, bunun rahatlığıyla, güveniyle sağmaya çalış.
Süt sağma aralarında uzan, uyu, bol bol dinlen. Su, komposto, süt yapan çay gibi sana sıvı aldıracak ne varsa bol bol iç. Bebeğin emmesiyle pompa hiçbir zaman aynı süt miktarını vermez zaten, birisi organik bir durum sonuçta. Sağım yaparsın süt gelmez, bebeği memeye koyarsın bebek yutkunur. İlk günler zaten bebeğin midesi küçük, süt ihtiyacını beyin tam anlamamış, şakır şakır bir durum olmaz, gerek de yok. Kafanı rahat tut, süt gelecek. İki gün sonra yazarsın mastit mi oluyorum memelerim sertleşti, ne yapayım diye
Doğru diyorsun bebeğin salyası çok iyi geliyormuş sabahtan beri video izliyorum . Bildiğim her şeyi unuttum . Geldiğinde yetmeyecekmiş gibi düşüncelerim var ara ara geliyor gidiyor böyle lohusayımmm ben yaaaSen sağmaya devam et . Takviye falan da hemen kullanma bence . Ben de bi kaç ikiz annesiyle konuştum. Sıcak su tutabilirsin , ya da sıcak havlu , sıcak lahana beş dk falan sonra sağmayı dene . Bebek olsa daha çabuk gelirmiş onun emmesiyle makine aynı değilmiş . Ama az az da olsa gelsin . Stres yapma bana hep öyle dediler . Doğru dediler
Allah razı olsun canımotuzaazkala 2 saatte bir mutlaka uyar. Hatta sağım yaptığın sırada bebek videoları olur seni güldürecek şeyler olur aç YouTube’dan konuşanları öyle dene. İlk zamanlar gelmemesi çok normal. Uyardıkça ve psikolojiyi sağlam tuttukça gelecektir. Hatta buzluk dolacak bebişin yanındayken fazlasını stoklayacaksın gör bak sütü olmayan kedi köpek var mı takıyorlar mı kafaya gelecek mi diye? İlk doğumumda sütüm gelmemişti. Biri bana böyle demişti çok haklıydı. Sonra bir sürü yere sağdığım sütü gönderdim kolilere koyup hasta çocuklara. Ama ilk günler hayatta inanmazdım fazlasının olacağına. Emin ol çok daha fazlası gelecek. Sen uyar ve akışına bırak bebişin geldiğinde zaten bunlara gerek bile kalmayacak.
Benim kızımın adı Melodi olacak zaten marketten Melodi marka alsam yetmez mi agshjdBen içime sinen bir şey bulamadım, beğendiklerim de 3 binden fazla fiyat verdi. Melodi veya Elit’ten madlen çikolata alıp üzerine Canva’dan kendim yaptığım tasarımı sticker yaptıracağım. Tatlı sevmediğim için çikolata konusunda gıcığım birazkendim tadarak alacağım.
Anacım grubun bir kısmı lohusa, birazı erken doğumdan korkuyor, birazı süt stresinde nolur şunları yazmaYok kuzum ben anlattım gayet doğru anladın. Bu tamamen benim arkadaşımın, ailesinin ve doktorunun topuekün işbilmezliği. Özellikle sordum gece doğan bebeğe akşam üzerine kadar, eve gelip duş alana kadar hiçbir şey vermediniz mi dedim. Mama vermediler mi o çocuğa dedim. Biz zaten almamıştık mama, biberon vs hastaneden de vermediler dedi. Nasıl dayandı o çocuk şekeri düşmedi mi dedim. Hep uyudu zaten dedi. E uyur tabi şekeri düşen bebek napsın, mutfağa geçip kendine mama mı hazırlasın.. biriniz de bu çocuk bu kadar açlığa nasıl dayanır diye sorgulamadı mı o kadar insansınız falan diye çıkıştım hatta elalemin çocuğunaYa işte doktorun yanlış yönlendirmesinin kurbanı olduk, Bebek de sarılık oldu sonra zaten fototerapi falan aldı dedi. Olmayacak çocuğu göz göre göre sarılık yapmışlar senin anlayacağın.. Hala da birçok konuda yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Hep yastıkla uyuturlar, üstünü örterler, yazın bile şapkasız çorapsız tulumsuz tutmadı çocuğu ki çok sıcak bir yerde yaşıyorlar, emzik kabul etsin diye sürekli hurma değdirip verdi, hurma veriyorum diye su verdi, formül mamalara güvenmiyorum dedi anam babam usülü pirinç unu maması yaptı verdi süt yetmiyor deyip, doktor zorla kestirdi mamayı, burnunu bir kere bile aspire etmemişler o kadar söylememe rağmen, en son hastaneye götürdüklerinde doktordan fırça yediler bebeğin burnunu temizlemek için buraya mı getirdiniz, aspire edemediniz mi bu kadar tıkalı hale gelene kadar falan diye.. Bu arkadaşım öğretmen üstelik, eşi de öyle. Yani eğitimsiz insanlar değiller, bilgiye erişimleri var. Ama ne gebelikte açtı baktı araştırdı bunları, ne de gebelik sonrası sağlıklı bir süreç yürütüyor maalesef. Bir bebek nasıl yetiştirilmemeli’nin en güzel örneği bana göre. Kınamak asla istemiyorum ama aklım vicdanım da kabul etmiyor birçok şeyi.. S secondchance 16 saat hikayesini anlatan bendim canım yani ve maalesef böyle..
kızlar şimdi çikolata işini nasıl yapıyoruz? nereye yaptıralım?
benim aklımda kutu üzeri için belli bir görsel var. var mı tavsiye edeceğiniz hem tasarım yapan hem de çikilatası güzel bir yer? tercihen istanbul’da
Oh maşallahBebişimden güzel haberlerle geldimoksijen desteğini çıkarmışlar kendi başına artık nefes alabiliyor . Babası gördü fotoğrafını attı . Keyifli keyifli yatıyor çok şükür . Eli yüzü toparladıkça babasının kopyası olduğu da ortaya çıktı henüz gözlerini göremedik hep uyuyor ❤
Doktorumuz da sona yaklaştığımızı söylemiş . İki güne beni çağıracaklarmış emme refleksi olup olmadığına bakılacakmış . Az daha toplarlasın kavuşturacağız sizi demişçok daha iyi hissediyorum Allah’ıma bin şükür
Ahaha iyi dedin bak hemen açıyım şöyle karşıma koyayım bıdığımıOh maşallahfotoğrafına baka baka emzir, yazarsın sonra buraya sütler akıyor kızlar diye
Hepimiz birbirimize hep güzel haberlerle gelelim inşallah
Demek ki 3 ay içinde düşündüğünden yüksek seyretmiş şekerin canım. Şeker ölçüm cihazı almak fayda sağlar mı sağlayabilir evet, düzenli takip yaparsın ve doğuma kadar o doğrultuda beslenirsin. 1 ay 1 aydır 2 hafta 2 haftadır biz de o mantıkla diyet yapıyoruz şu an. Bazen de canım çok bir şey yemek istediğinde şekere bir bakıp öyle yiyorum o işe de yarıyor :) Bebeğinin gelişimi normal seyrinde bence, suyu falan da iyiyse ben şekerden çok etkilendiğini düşünmüyorum. Hiç kendini korkutma hele ki genetik bir durum söz konusuysa. Şekersiz karbonhidratsız beslenmeye dikkat et, meyveyi tatlıyı olabildiğince az tüketmeye çalış inşallah doğuma kadar düzene girer yeniden. Doğum sonrası da endokrinle görüşür yaptırırız takiplerimizi artık. Bebeklerin şekerle serüveni yakın zamanda bitecek inşallah ama bizim diyabetli olmamamız için de doğum sonrasında tedbirli olmamız şart.Hanımlar günaydınBenim evde tadilat vardı günlerdir canım çıktı. Mutfak dolapları takıldı her yer talaş oldu tüm ev battı. Kafayı yiyecektim neyseki toparladık. Görümcem bende kalıyor okul tatil diye o yardım etti sağolsun kardeşim falan da geldi hallettik.
otuzaazkala bebişimiz gelmiş sağlıkla büyüsün inşallah
Bende yeni güncelleme olarak ateş basması geldi. Cam açık uyuduğum oldu geçenlerde. Aşırı sıcak basıyor bu aralar.
outoffit serendipcem şeker konusunu bende çok kafaya takıyorum. Bana da şeker yüklemesinde şekerin sınırda demişlerdi Hba1c 5.5’lardı diyetle 5’e düşmüştü açlık 79, 85, 87 falan çıkıyordu. Yine de dikkat ediyorum ama aşırı da değil yani. 2 kere dahiliye gördü o da gayet iyi dikkat et dedi. Evde ölçüm falan yapmadım doktor gerek görmedi. Dün tekrar kan verdim açlık 97 çıkmış Hba1c tekrar 5.5 olmuş. Bebeğin kafası 3 hafta ilerde bebekte 10 gün ilerde çıkıyor. Doktora göre genetik çünkü eşim falan da iri. Suyu, plasentası falan da iyi. Cihaz alıp evde ölçmeye başlamalı mıyım bende en azından 1 ay var şuan. Eşime söylüyorum sen çok abartıyorsun sen hep kötüyü düşünüyorsun diyor. Düşünmeden de edemiyorum.
Benim kitaplığım hem çalışma odasında hem de hiç yer yokBebek/çocuk odası = dağınıklık djdjdjd
Klasik raftan alıp yere koymayı çok isterdim. Ama bizim kitaplığın kutu oyunları rafını boşaltıp sıralarım diye düşünüyorum. En alt rafta görebilceği şekilde
Ay ne güzel yaaBebişimden güzel haberlerle geldimoksijen desteğini çıkarmışlar kendi başına artık nefes alabiliyor . Babası gördü fotoğrafını attı . Keyifli keyifli yatıyor çok şükür . Eli yüzü toparladıkça babasının kopyası olduğu da ortaya çıktı henüz gözlerini göremedik hep uyuyor ❤
Doktorumuz da sona yaklaştığımızı söylemiş . İki güne beni çağıracaklarmış emme refleksi olup olmadığına bakılacakmış . Az daha toplarlasın kavuşturacağız sizi demişçok daha iyi hissediyorum Allah’ıma bin şükür
Yazdıklarım üzücü olabilir belki ama neden korkutucu olsun ki? Her birimiz çok daha travmatik hikayeler duymuş veya şahit olmuşuzdur bu onların yanında pek de öyle bir konu sayılmaz. Konunun başı da bebeklerin dayanma kapasitesinin zannettiğimizden güçlü olmasıydı zaten. Benim muayene olduğum doktor bana ilk iki saatin kritik öneminden bahsetmişti beslenme ile ilgili ama arkadaşımın örneği doktorun da durumu biraz abarttığını gösteriyor. Öte yandan burada sadece mutluluk verici şeyleri konuşmuyoruz sonuçta, doğru bildiğimiz yanlışlar, yapılan yanlışların bazı kötü sonuçları, korkularımız, kaygılarımız hepsi buranın konusu bence. Aksi takdirde hikayesinde beklenmedik gelişmeler yaşayanlar da buraya hiç yazmasın o zaman ki diğerlerimiz üzülüp korkmayalım? Ya da kaygılarımızı burada hiç paylaşmayalım kimseyi korkutmamak için..Anacım grubun bir kısmı lohusa, birazı erken doğumdan korkuyor, birazı süt stresinde nolur şunları yazmaArkadaşına kötü söz söylemek istemiyorum ama belli ki normal olmayan bir durum var ortada, doktorun lafını geciremedigine sen ne yapabilirsin? Sen de zihnine yük etme, sana da yazık
Canım ben 7. Gün kontrolünde sormuştum kullan kullan hiç sıkıntı yok dedi. İkiz annesi arkadaşıma doğum yaptığı gün kullandırdı odaya çıkınca. Bu sefer önceden sordum. bana da üstünü giydirirlerken korse de takarsın dedi. Yani senin takmanda bir sıkıntı yok doktoruma göre:) cırt cirtli çaprazli geliyordu benim korsem owlinindi galibaDeneyimli sezaryen anneleri size bir sorum olacak . Doktoruma sormayı unuttum . Korse ne zaman kullanmaya başladınız ? Bi de külot korse mi kullandınız yoksa böyle çıtlı çıtlı olanlar var ondan mı ?
orasi bizim evimizin yaninda nerdeysee pastalari cikolatalari cok guzel ama cok pahali. ayni sekilde acibadem caddesinde Aum var bir tik daha uygundur yillarin pastanesi herseyi guzel cikolatalaridaYa anadolu yakasında ceviz ağacını biliyor musun? Oranın çikolatalarına bayılıyorum ben ama kutulularda tiplerini sevmedim diğer setleri de çok 4 bine yakıngörümcem geçen diyo ben pelitten çikolata alıp gelcem. Mavi külah gibi bişeyler varmış birinde görmüş. Umarım unutmaz getirir
Bir de hacı şerifin çikolataları güzel oluyor. Dökme falan var üzerinde sadece isim yazsın şeffaf kutuda göndersinler mesela dedim. Evde de yurtdışından geldiğimizden aşırı derecede çikolata var. Aslında hiç yaptırasım yok isimsiz olsa ne olur acaba onlardan versekkendi kendimi ikna etmeye çalışıyorum bu konuda. Ya da birinden hediye gelmesini bekliyorum
Demek ki 3 ay içinde düşündüğünden yüksek seyretmiş şekerin canım. Şeker ölçüm cihazı almak fayda sağlar mı sağlayabilir evet, düzenli takip yaparsın ve doğuma kadar o doğrultuda beslenirsin. 1 ay 1 aydır 2 hafta 2 haftadır biz de o mantıkla diyet yapıyoruz şu an. Bazen de canım çok bir şey yemek istediğinde şekere bir bakıp öyle yiyorum o işe de yarıyor :) Bebeğinin gelişimi normal seyrinde bence, suyu falan da iyiyse ben şekerden çok etkilendiğini düşünmüyorum. Hiç kendini korkutma hele ki genetik bir durum söz konusuysa. Şekersiz karbonhidratsız beslenmeye dikkat et, meyveyi tatlıyı olabildiğince az tüketmeye çalış inşallah doğuma kadar düzene girer yeniden. Doğum sonrası da endokrinle görüşür yaptırırız takiplerimizi artık. Bebeklerin şekerle serüveni yakın zamanda bitecek inşallah ama bizim diyabetli olmamamız için de doğum sonrasında tedbirli olmamız şart.