Evet suyun altında memeyi üstten uçlara doğru taramış bu düz taraklarla. O da kanalları uyarıyormuş. Zaten çıkınca süt gelmeye başladı dediTarakla neyi taramış kız memeyi mi
Aynen canım resmen öyle olmuş16 saat aç mı kalmış bebek
Ay sorma asıl mücadeleyi onlarla vereceğiz ama yine de ben de sarmalamayacağımben şimdiden bebeği çok sarıp sarmalamicam ne kadar sararsan o kadar çok üşüyor diye kendi kendimi telkin ediyorum ama muhtemelen eşlerimizden bu mümkün olmayacak
Sabah 8 buçukta yatış olacak canım ondan sonra 9 buçuk 10 gibi alır tahminen öyle oldu valla ben 4. Ana oluyorum bugün doğuran olmazsa tabiKaçta doğumun? Ay bize de haber ver2.ana olacaksın derken 3.veya 4.oldun senin kızdan hızlıları da varmış bak. Çok kolay bi doğum olsun sağlıkla al İnci’ni kucağına
Senin çok pozitif bir havan var sanki, okurken içim yumuşuyor gibi oluyor böylene demek istediğini çok iyi anlıyorum . hiçbiri yeterince özel durmuyor, değil mi? her yerde olan klasik şeyler gibi
ben de aynı hissediyordum ama baktım sonu yok ve bunun için de artık ekstra zaman/enerji harcayacak halim kalmayacak, buradan tavsiye ile -ki kıymetli tavsiyeler hep- yaptırayım dedim
Bebek kesin hareketli olmalı onu biliyorumHanımlar nst için tok olmamız ve idrara sıkışık olmamamız mı gerekiyordu? Söylemişti doktorum da tee geçti 2 hafta unuttum
Çok heyecanlıııSabah 8 buçukta yatış olacak canım ondan sonra 9 buçuk 10 gibi alır tahminen öyle oldu valla ben 4. Ana oluyorum bugün doğuran olmazsa tabiinşallah canım sağolasın
Yok canım yarın gitcem inşallahBebek kesin hareketli olmalı onu biliyorumYanımdaki kadın 20 dk çekildi kâğıdı götürdüler doktora, doktor bebek uyuyor tekrar çekin bir şeyler yediğinde dedi Kantine gönderdiler kadını. Kontrol günün müydü? Nasıl geçti ?
Ben almadım yaa, bu elimdeki kitabın bir bölümünde bebek bakımı var onlara baktım ama çok fazla video izledim, izliyorum yerli yabancı. Mayo Clinic miydi adı tam emin değilim, doktor olan ebeveynlerin bir kitabı vardı o çok öneriliyordu.Mutlaka izleyeceğim. Bide kitap felan demişken. Bebek bakımı ile ilgili kitap aldın mı aldınız mı bana tavsiye vereceğiniz var mı ben baktım da bilemedim hangisi olsun
Hııı doğru, demiştin. Cuma da biz inşallahYok canım yarın gitcem inşallah
Ya anadolu yakasında ceviz ağacını biliyor musun? Oranın çikolatalarına bayılıyorum ben ama kutulularda tiplerini sevmedim diğer setleri de çok 4 bine yakınne demek istediğini çok iyi anlıyorum . hiçbiri yeterince özel durmuyor, değil mi? her yerde olan klasik şeyler gibi
ben de aynı hissediyordum ama baktım sonu yok ve bunun için de artık ekstra zaman/enerji harcayacak halim kalmayacak, buradan tavsiye ile -ki kıymetli tavsiyeler hep- yaptırayım dedim
Ben de buzluktan avokadomu çıkarttımDün yediklerinizi yazdıktan sonra motive ettiniz beni, kendimce güzel bi kahvaltı yaptım mutluyum. Arada yazın litfen dkfkf
2 gün çok yorucu olmuştur hak verdim kendisine dkgkgkBen de buzluktan avokadomu çıkarttımbugün sağlıklı günü diyecektim ki eşim 2 gündür evde yemek yapıyoruz çok yoruldum kesin akşam dışardayız dedi 2 gün üst üste mutfak toplayınca delirdi belim koptu bu ne sanki ne yemek yaptık diye diye
Bende öyle düşünüyorum düşer benceBende saglık ocagına geldim kuzum son izlemim vardı doktora sordum normal kullanilan ilaclardan cokda yuksek degil dedi yarin kendi doktoruma randevum var bide ona sorcam o da sorun gormezse kalir artik zaten az kaldi doguma cogu ilaclari birakcaz inslhozmn normale doneriz heralde
Yok kuzum ben anlattım gayet doğru anladın. Bu tamamen benim arkadaşımın, ailesinin ve doktorunun topuekün işbilmezliği. Özellikle sordum gece doğan bebeğe akşam üzerine kadar, eve gelip duş alana kadar hiçbir şey vermediniz mi dedim. Mama vermediler mi o çocuğa dedim. Biz zaten almamıştık mama, biberon vs hastaneden de vermediler dedi. Nasıl dayandı o çocuk şekeri düşmedi mi dedim. Hep uyudu zaten dedi. E uyur tabi şekeri düşen bebek napsın, mutfağa geçip kendine mama mı hazırlasın.. biriniz de bu çocuk bu kadar açlığa nasıl dayanır diye sorgulamadı mı o kadar insansınız falan diye çıkıştım hatta elalemin çocuğunaYani beni strese koyacak endişe ettirecek bi yazı değildi. 16 saat aç kalması beni korkutmadı dehşete düşürdü şasırdım. Aç bırakmak bi tercih onlar bunu seçmiş süt yoksa mama verilir. Bi çocuk aç bırakılır mı ha büyükse belki dayanır bebekler ölür ama. Hastane çantasına da biberonu bu nedenle koymuyor muyuz zaten. Orada mama var olurdu süt gelmez hemen çocuğu mama ile doyuruyorlar. Yine ben yazıyı yanlış anladığımı düşünüyorum bi bebek asla o kadar süre aç kalmaz dayanmaz aile de bunu yapmamıştır yani sanmıyorum
Hepsi çok güzel ama diyorum ya çikolatayı çok seçiyorum, hem de hiçbir şeyle kendim uğraşmadım kendime iş çıkarayım dedimne demek istediğini çok iyi anlıyorum . hiçbiri yeterince özel durmuyor, değil mi? her yerde olan klasik şeyler gibi
Burası böyle bir mecraa :) teşekkür ediyorum , yetinmeyen alanında uzmana gitsinCırtlıları genelde öneriyorlar. Ablam kancalı aldı fenalık geldi takamadı sonra cırtlı almıştı. Külot olanlar sıkarsa en kötü şal falan dolayın başlarda çok sıkmayın da diyorlar. Ben sıfır tecrübe tamamen çevreden duyduğumla
Merhaba öncelikle herkeseGenel bir süt gelir mi gelmez mi endişesi var galiba. Emzirme, süt ilk hamileliğimde benim de merak ettiğim bir konuydu ve Tomris'in emzirme notlarını doğumdan önce okumuştum. Bana inanılmaz faydası olmuştu zihinsel rahatlık anlamında. Dışarıdan gelen sütün var mı yok mu, yetti mi yetmedi mi, azaldı mı ne oldu streslerinden kendimi buradan okuduklarım sayesinde uzak tutabilmiştim. Gerekli durumlarda emzirme kampı yapmayı yine buradan öğrenmiştim. Yorumlardan da çok şey öğrenmiştim aynı şekilde. Hatta bu sitedeki doğal doğum hikayelerinden de pozitif anlamda çok etkilenmiştim.
Bu konuda bir şey okumak isteyen olursa diye paylaşmak istedim