Kız planlı sezaryen olacaksan eğer zaten ne yiyebileceksin de ne yapacaksın zaten korkmaKızlar aklınızdaki orange profilini bozmak istemem ama çişten bahsetmiyorum ndjghn
Ben henüz yaptırmadım yaptırıcam,isimli seti fotoğraf cekılırken giydırmeyı düşünüyorum hemsıreye başka set verıcemKızlar bu yaptırdığımız isimli hastane çıkışlarını, hemşireye mi vericez? İlk onları mı giyecekler? Yoksa ikinci gün falan kendimiz mı giydiricez? Bunun usulü nedir?
Ben de 1-2 başlık dışında hiçbirini kullanmıyorum açıkçası, çok yerim de yok zaten stand şık tabi ama yer kaplıyor. Bugün gidip baktım bi tık ağır geldi ama dediğin gibi elinde taşımıyorsun sonuçta, benimki hafif ama bir halta yaramıyor.V12 haznesi ufak bence kesinlikle V15 yerleri süpürürken ağırlık yapmıyor zaten yükün ağırlığını yere veriyorsun çünkü. Bende stand yok duvara taktım en çok kullandığım aparatlar için yer var 2 tanesini koydum gayet yeterli oluyor.
Lavman yapıyorlar canım, söylersen doğumdan önce yapıp rahatlarsın. Ben kronik kabızım mesela, doğumdan önce yapmazsam bacaklarımdan akması muhtemelshfkdkdYa ayıptır söylemesi ben spinal anesteziden sonra altıma yapmışım. E kıçım başım kendinde değil, sonradan fark ettim. Hadi o zaman bi eşim vardı yanımda tuvalete girdim attım her şeyi geçti, şimdi kayınvalide kayınpeder falan da olacak ya yine yaparsam korkusu sardı beni de
Bana sabah uyan bişiler ye demişlerdi 1'de ameliyata girdim sabah 6da simit yemiştim. Kötü bi tercih olmuş ndmgmgm lavman yapılıyosa süper bariLavman yapıyorlar canım, söylersen doğumdan önce yapıp rahatlarsın. Ben kronik kabızım mesela, doğumdan önce yapmazsam bacaklarımdan akması muhtemelshfkdkd
Ben ilk gün vermeyeceğim ertesi gün hastaneden çıkmadan giydirip kendim de az süslenip kendi kendimize foto çekileceğizKızlar bu yaptırdığımız isimli hastane çıkışlarını, hemşireye mi vericez? İlk onları mı giyecekler? Yoksa ikinci gün falan kendimiz mı giydiricez? Bunun usulü nedir?
Şuan bahsettiğiniz konuyu tam anlamadım ama zaten tamamen uyutulunca vücudunun her yeri acı hissiyatı kalkıyor ama belden aşağı uyuşacaksa belden iğneyle yapıyorlar bunu ben daha önce rahim temizleme olmuştum genel anestezi yapmışlardı ayrıyetten başka bir şey yapmadılar taş ameliyatı olduğumda sadece belden iğne vurup uyuşturmuşlardı spinal oluyor galiba o
Planlı sezaryen olunca yeme içme kesiliyor zaten anam, tuvalet problemin yoksa sıkıntı yaşamazsın. Benden beklenir öyle şeyler. Eşimle sevgiliyken ilk beraber uyuduğumuz gece acayip bir enfeksiyon kapmışım uyurken altıma sçmıştım ahfkshdksjs ben alışkınım…….Bana sabah uyan bişiler ye demişlerdi 1'de ameliyata girdim sabah 6da simit yemiştim. Kötü bi tercih olmuş ndmgmgm lavman yapılıyosa süper bari
Ay ksjfkfjfPlanlı sezaryen olunca yeme içme kesiliyor zaten anam, tuvalet problemin yoksa sıkıntı yaşamazsın. Benden beklenir öyle şeyler. Eşimle sevgiliyken ilk beraber uyuduğumuz gece acayip bir enfeksiyon kapmışım uyurken altıma sçmıştım ahfkshdksjs ben alışkınım…….
Evet bende fileyle attım. Filesi olmayanlar da temiz bi fermuarlı yastık kılıfı kullansınlarKızlar bebeğin kıyafetlerini yıkatmak için çamaşır makinesinde kullanmak üzere file almayan varsa almalı. Bence çok elzem bir ihtiyaçmış. Ben bugün yıkamaya başladım. Çorap, eldiven, önlük, şapka hepsini fileye koydum. Milyon tane minik parça var. File olmasa naparmışım bilmiyorum. Makinenin içine de kaçar bu minik şeyler.
Tamam senin dediğin epidural bence işte. Oturtup eğilip vurulanBelden yapılsa uyurken zor olur sanki ya beni eğiltip iyice bi pozisyon verip vurdular. Sanki kemiğime yapılmıştı iğne o kadar zorlanarak girdi. Nedir ne değildir doğurunca görüp tecrübe edeceğiz
Bana lavman yapmadılar. Vajinal doğumda yapılıyor da sezaryen de hiç duymadım. Hatta o yüzden aç kalınıyor 1 gün önceden. Plansız gelişirse de bekleyebildikleri kadar bekliyorlar.Bana sabah uyan bişiler ye demişlerdi 1'de ameliyata girdim sabah 6da simit yemiştim. Kötü bi tercih olmuş ndmgmgm lavman yapılıyosa süper bari
Bende 6-7 saat açlık yeter demişlerdi ama o tabii diz ameliyatıydı sezaryende 1 gün bekletiyolarsa bi de açlığı dert edincem şimdiBana lavman yapmadılar. Vajinal doğumda yapılıyor da sezaryen de hiç duymadım. Hatta o yüzden aç kalınıyor 1 gün önceden. Plansız gelişirse de bekleyebildikleri kadar bekliyorlar.
Genel anestezide hissetme oranı milyonda birdir ya zaten belden aşağıda uyuşmazdı eğer vücudun bu ilaca duyarlı olsaydı genelde mis hiçbir şey hatırlamıyorsun çok ilginç oluyor yani benim en uzun burun ameliyatında olmuştu 2 saatlik anestezi almıştım uyuduğunu asla farketmiyorsun bir hiçlik resmen uyandıktan sonra zaman kavramın olmuyor yani normal uyuma gibi asla değil o yüzden genel aldıktan sonra ekstra zannetmiyorum belden yapılmasınıoutoffit oda bi ameliyat geçirmiş, sanırım uyurken bana öyle bi iğne yapılmış olabilir dedi. Bende zor olur diye düşündüm çünkü o iğneyi vurmak için insana bi pozisyon şekli verip kıpırdama diyorlar. Uyurken olacak birşey değil bence. Yine de bilemem doğrusunu, belki doktorlar yapıyordur. Genel anestezi biraz riskli ya yani hisseden çok. Baya yorum okumuştum doktorları duyuyorum hissediyorum felan yazmışlar çok korkmuştum belden yaptırmıştım uyanıktım.
Canım her türlü doğum için vücudun hareketli kalması çok önemli bence. Kolay atlattım dedim ya sezaryen en çok bu sebeple bence. Doğuma kadar pilates yapmıştım o zamanlar. Bu sefer plesanta aşağıda risk var diye yapamadım bir süre net hantallastim mesela. Şimdi risk yok ama bu kadar zaman yapmayıp şimdi yaparsam yanlış sinyaller verebilirim diye yapamıyorum. Ama yürüyorum yine de.Kızlar görüşlerinize ihtiyacım var.
Pilates ve yoga yapıyordum 24. haftadan bu yana, söylemişimdir. Son zamanlarda çok zorlanmaya başlamakla beraber yine de bir şekilde yapabildiğimi görmek iyi hissettiriyordu. Çatı açma hareketleri, bel ve bacak kaslarını güçlendirme hareketleri bol bol yapıyoruz. Yogada da işte daha çok doğuma mental hazırlık vs.
Şimdi doktor bebeğin kilosu önde, sezaryen falan filan deyince benim bi kafam karıştı. Her şeye rağmen devam etmeli miyim sizce? Bunlar sırf bebeğin kilosu önde diye doğumu tetikleyip öne getirmez değil mi? Yoksa aman zaten doğuramayacağımı söylediler deyip boşuna kendimi mi yormasam zorlamasamAma belki de normal doğum olamaz mı olabilir sanki kafam çok karıştı siz olsanız ne yapardınız?
İnsana göre değişiyor demek belki psikolojik olarak etkileniyorlar hissettiklerini sanıyorlar vs ama belden olan da hiç hissetmedim ben uyanıktım sadece dokunmaları hissettimGenel anestezide hissetme oranı milyonda birdir ya zaten belden aşağıda uyuşmazdı eğer vücudun bu ilaca duyarlı olsaydı genelde mis hiçbir şey hatırlamıyorsun çok ilginç oluyor yani benim en uzun burun ameliyatında olmuştu 2 saatlik anestezi almıştım uyuduğunu asla farketmiyorsun bir hiçlik resmen uyandıktan sonra zaman kavramın olmuyor yani normal uyuma gibi asla değil o yüzden genel aldıktan sonra ekstra zannetmiyorum belden yapılmasını
Ay ben bu keçe kirli sepeti aldığım yerden file hediye göndermişlerdi diyordum ben bunu napacam ki demekki o sebepten işe yarıyormuş dediğin iyi oldu minik çoraplar kaçabilirKızlar bebeğin kıyafetlerini yıkatmak için çamaşır makinesinde kullanmak üzere file almayan varsa almalı. Bence çok elzem bir ihtiyaçmış. Ben bugün yıkamaya başladım. Çorap, eldiven, önlük, şapka hepsini fileye koydum. Milyon tane minik parça var. File olmasa naparmışım bilmiyorum. Makinenin içine de kaçar bu minik şeyler.
Yok yok dert edinme 10-12 den sonra falan diyorlar. Ama su için de bir saat söylüyorlar. O bilgi bende yokBende 6-7 saat açlık yeter demişlerdi ama o tabii diz ameliyatıydı sezaryende 1 gün bekletiyolarsa bi de açlığı dert edincem şimdi
Evet adı epidural olabilir aynı sezeryanda yapılan belden iğne işte. O an araştırıp sormadım doktorum lokal anestezi dedi bende o işlemin adı lokal sanmıştımTamam senin dediğin epidural bence işte. Oturtup eğilip vurulanKemiğe yapılıyormuş hissi veren. Ne ameliyatı olmuştun bu arada fıtık mı? Bana yapılan daha farklı yerden yapılmış demek ki çünkü uyutulmuştum o sırada
Normalde anestezi alacağın zaman 12 saat öncesinden yeme içmeyi kesin diyorlar ama akşam yemeği ertesi gün gelebilir dimiBana sabah uyan bişiler ye demişlerdi 1'de ameliyata girdim sabah 6da simit yemiştim. Kötü bi tercih olmuş ndmgmgm lavman yapılıyosa süper bari