Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kızlar bu yaptırdığımız isimli hastane çıkışlarını, hemşireye mi vericez? İlk onları mı giyecekler? Yoksa ikinci gün falan kendimiz mı giydiricez? Bunun usulü nedir?
Ben isimliyi kendimize ayırdım. İlk hastane çıkışını 5li setten almıştı halası, onu vericem. Zaten o ilk giydirileni bir süre sonra değiştiriyorlar. Bebeğin üzeri de verniksli olduğu için 3-4 saat sonra çıkarıp diğerini ondan sonra ya da ertesi gün giydiririz galiba. Arkadaşıma hediye almıştım mesela o duş aldırana kadar giydirmek istemedi, göbek bağı düştü bebeği yıkadılar ondan sonra giydirdi o da bir seçenek 😂😂

Anacim biz gelinlerde az degiliz hicbirseyden memnun olmuyoruz hee almasalar bi igne almadilar deriz alinca da neden aldilar 🤣🤣
Annem de aynısını demişti bana seni hiçbir türlü memnun edemezlerdi demişti 😂 Ama bu konuda haksız değilim ya saçmalıktı yani madem para harcayasınız var ne bileyim tatlı alın, yemeğe götürün falan yani. Evde 3 tane karnıbahar lahana olup yerlerde yuvarlanınca daha mı iyi oluyor 😂

Kirli sepeti soran birisi vardı bu arada herkese de sorayım şu kumaş nasıl bişey biliyor musunuz? Eciş bücüş bişey olur mu bu acaba. Resmen kirli sepetine yenildim erkek çocuğu için hayat çok zor 🤣
Ocean Home Textile Çocuk Odası Ağzı Büzgülü Dinozor Oyuncak Sepeti 36 x 50 cm
Ben sormuştum kuzum ve sanırım bunları tercih edemeyeceğim. Bunlar çok eğilecek gibi geliyor. Motek Çok Amaçlı Çift Bölmeli Çamaşır Kirli Sepeti Fiyatı, Yorumları - Trendyol estetik değil ama sanırım şundan alacağım. Arkadaşlarım bundan kullanıyormuş. Uzun vadede baya iş görür ve geniş ve renk ayırabiliriz.
Bunlar eciş bücüş oluyormuş dediğin gibi, pek güzel de durmuyorlar bence naçizane fikrim. Düz hasır almak daha mantıklı bence, sonradan oyuncak sepeti de olur hem.

düzelir canım ya. düşünsene şu an nasıl bir hormon yükü altındayız, illa çekilecek bu hormonlar vücuttan ve yavaş yavaş normale dönecek vücut. bu süreci biraz sabırlı geçirmek gerekir muhtemelen sadece. eşlerimize de o noktada çok iş düşüyor bence. hamileyim diye çoğu şey sempatik görünüyor insana ama doğum sonrası kendimizi kötü hissedebiliriz ve yanımızda olmamalılar tam anlamıyla
Katılıyorum canım. Şu an gerçekten göbekler falan çok tatlı görünüyor, gergin top gibi komik 🥹 Ama bebek çıkınca bu yavaş yavaş yumuşayacak katlanacak falan. Memeler ilk etapta gergin olup sonra onlar da sönecek git gide. Asıl o zaman estetik kaygılar daha önemli bence. Motivasyona daha çok ihtiyacımız olacak 🥹

Annem de aynısını demişti bana seni hiçbir türlü memnun edemezlerdi demişti 😂 Ama bu konuda haksız değilim ya saçmalıktı yani madem para harcayasınız var ne bileyim tatlı alın, yemeğe götürün falan yani. Evde 3 tane karnıbahar lahana olup yerlerde yuvarlanınca daha mı iyi oluyor 😂
Eende haklisin bacim nediyim 🤣

Kızlar görüşlerinize ihtiyacım var.
Pilates ve yoga yapıyordum 24. haftadan bu yana, söylemişimdir. Son zamanlarda çok zorlanmaya başlamakla beraber yine de bir şekilde yapabildiğimi görmek iyi hissettiriyordu. Çatı açma hareketleri, bel ve bacak kaslarını güçlendirme hareketleri bol bol yapıyoruz. Yogada da işte daha çok doğuma mental hazırlık vs.
Şimdi doktor bebeğin kilosu önde, sezaryen falan filan deyince benim bi kafam karıştı. Her şeye rağmen devam etmeli miyim sizce? Bunlar sırf bebeğin kilosu önde diye doğumu tetikleyip öne getirmez değil mi? Yoksa aman zaten doğuramayacağımı söylediler deyip boşuna kendimi mi yormasam zorlamasam 😕 Ama belki de normal doğum olamaz mı olabilir sanki 🥹 kafam çok karıştı siz olsanız ne yapardınız?

Yaaa bana da öyle geliyor şu an ama bilmediğim için normal bir şey mi bu aylarda anlayamıyorum. Geçen komşum tam bu ili meme ve göbeğin kesişim noktasına bastır biraz dedi. Bastırdım yok daha üst karnın boşalmamış çocuk yukarıda dedi. Boşalınca hisseder miyim dedim. Evet diyafram mide falan direkt rahatlar altta sıkıntılar artar hissedersin dedi. Bakalım beklemedeyiz 🥹 Yine de inşallah beklerler Aralık’ı 🙏
diyafram ve mide rahatlaması kalp ben🥰
düşüncesi bile güzelmiş. dün artık mide yanması ve nefes alamamaktan yorulduğumu hissettim, ilk kez bu kadar derinden hissettim yani.
aman yine de zamanında ve sağlıkla gelsin de yavrum, çekerim napayım

diyafram ve mide rahatlaması kalp ben🥰
düşüncesi bile güzelmiş. dün artık mide yanması ve nefes alamamaktan yorulduğumu hissettim, ilk kez bu kadar derinden hissettim yani.
aman yine de zamanında ve sağlıkla gelsin de yavrum, çekerim napayım
🥹🥹 Yanma için arada bir rennie alıyorum ben her zaman olmuyor neyse ki 🙏 Diğerine yapacak bir şey yok zaten 🥹 Amin inşallah canım 🙏

Pilates ve yoga yapıyordum 24. haftadan bu yana, söylemişimdir. Son zamanlarda çok zorlanmaya başlamakla beraber yine de bir şekilde yapabildiğimi görmek iyi hissettiriyordu. Çatı açma hareketleri, bel ve bacak kaslarını güçlendirme hareketleri bol bol yapıyoruz. Yogada da işte daha çok doğuma mental hazırlık vs.
Şimdi doktor bebeğin kilosu önde, sezaryen falan filan deyince benim bi kafam karıştı. Her şeye rağmen devam etmeli miyim sizce? Bunlar sırf bebeğin kilosu önde diye doğumu tetikleyip öne getirmez değil mi? Yoksa aman zaten doğuramayacağımı söylediler deyip boşuna kendimi mi yormasam zorlamasam 😕 Ama belki de normal doğum olamaz mı olabilir sanki 🥹 kafam çok karıştı siz olsanız ne yapardınız?
canım sporun zararı olmaz ya, bence yapabiliyorsan devam et mis gibi.
bana yasakladılar 20. haftadan sonra serklaj nedeniyle. çok isterdim tüm süreci güzelce sporla geçireyim. yararı olmaması imkansız bence

Ya bilmiyorum bana bu iri bebek olayı çok samimi ve gerçekçi gelmiyor. Bugün arkadaşımla görüştüm 2 yaşında oğlu var aşırı iri dediler çocuk 3600 doğdu 39.haftada, 3200 mü neymiş hastaneden çıktığında. Sakın inanma aletler o kadar hassas değil diyor, hep aynı şeyi söylüyorlar bence. Benim bebeğime de iri diyor, öyle de görünüyor ama 4 kilo olsun yani napayım, babası zaten 5 kilo doğmuş yani. Daha fazla olacağını düşünmüyorum. Ben de pilatese gidiyorum önümüzdeki hafta bitecek, devam etmeyi düşünmüyorum çünkü sevmiyorum spor yapmayı, hiçbi zaman sevmedim o ayrı. Keyif alıyorsan yap sıkıldıysan bırakabilirsin tabi, her şey illa faydalı olacak diye bir şey yok bence bazı şeyleri de sırf canın istediği için yapabilirsin.

Benim ki de erkek. Sözde erkek bebeler anneye güzellik getirirdi bende tam tersi oldu. 😂 doğum sonrası dikiş izine kantaron yağı iyi geliyor diyorlar onu düşünüyorum ama lierac ı deneyeceğim çatlaklara.
Sezeryan dikişi izine bunu veriyolar ameliyat izleri için

Eklentiler

• Screenshot_20241103-162050.png
    Screenshot_20241103-162050.png
    230,4 KB · Görüntüleme: 26
Benim odada çok minik 60 cm enli bir alan kalıyor malesef. O sebeple halı almayacağım sanırım. Bi de kedilerim var malum. Tüy çok oluyor halı olunca.. Alsaydım makinede yıkanabilen, pofuduklardan alabilirdim. Dün gittim daha, cepadaki Bauhaus ve evidieada vardı istediğim gibi. Altı kaydırmaz, beyaz pofuduk.
Güle güle kullanın 😍

Kızlar bu yaptırdığımız isimli hastane çıkışlarını, hemşireye mi vericez? İlk onları mı giyecekler? Yoksa ikinci gün falan kendimiz mı giydiricez? Bunun usulü nedir?
Yok cnm başka ver çünkü pisleniyo kkan oluyo sen ayağa kalktiginda kendini iyi hissettiğinde giydir fotolarini çek🥰🥰

canım sporun zararı olmaz ya, bence yapabiliyorsan devam et mis gibi.
bana yasakladılar 20. haftadan sonra serklaj nedeniyle. çok isterdim tüm süreci güzelce sporla geçireyim. yararı olmaması imkansız bence
Aslında doğum sonrası toparlanma sürecine de katkısı olur diye şey yapıyorum bir yandan ama diğer yandan da doktor fena halde hevesimi kaçırdı 😒 Eşim de devam et belki de normal doğumu tetiklemesi iyidir iş işten geçer sezaryene alamazlar ileride diyor 😂

Ya bilmiyorum bana bu iri bebek olayı çok samimi ve gerçekçi gelmiyor. Bugün arkadaşımla görüştüm 2 yaşında oğlu var aşırı iri dediler çocuk 3600 doğdu 39.haftada, 3200 mü neymiş hastaneden çıktığında. Sakın inanma aletler o kadar hassas değil diyor, hep aynı şeyi söylüyorlar bence. Benim bebeğime de iri diyor, öyle de görünüyor ama 4 kilo olsun yani napayım, babası zaten 5 kilo doğmuş yani. Daha fazla olacağını düşünmüyorum. Ben de pilatese gidiyorum önümüzdeki hafta bitecek, devam etmeyi düşünmüyorum çünkü sevmiyorum spor yapmayı, hiçbi zaman sevmedim o ayrı. Keyif alıyorsan yap sıkıldıysan bırakabilirsin tabi, her şey illa faydalı olacak diye bir şey yok bence bazı şeyleri de sırf canın istediği için yapabilirsin.
Zaten range diye bir aralık var ya ultrason kâğıdında +-464 gram yazıyor orada. Yani bebek 400 gram fazla ölçülmüşse şayet bu her şeyi değiştirir bence de. Demek ki bebeğim 2800 şu an bu da gayet normal. Bir de bebeklerin midesinde sadece su olmuyor mu belki çok su dolu bir anda ölçmüş olamaz mı ondan da yanıltmıştır. Artık okuyup izleyip diğer alternatifleri düşünmeye çalışıyorum. Ama senin başta da dediğin gibi bir doktor görüşü almak bana iyi gelecek bu süreçte bence. 36. haftada kendi doktoruma gittikten sonra onun söylediği son rakamlarla başka bir doktora gideceğim. Daha normal doğum yanlısı olduğunu bildiğim bir doktora. Bir de o baksın ölçsün bakalım ne diyecek.. Arkadaşın gibi örneklere ben de çok rastladım canım. Burada da hem S SarilmaSaldirisi hem @kzkzkzkz’ın da başına gelmiş. Birinin 3900 g zannedilen bebeği 3 kilo doğmuş. Diğeri 4 kilo bebeği normal doğumla doğurmuş. Sanırım motivasyon da çok önemli bu süreçte.
Pilates yoga konusunda da haklısın illa ki somut bir fayda da beklememek lazım galiba. Belki işleri kolaylaştıracak belki de bir şeyi değiştirmeyecek. Kadın da hamile pilatesi konusunda uzmanmış erken doğum yaptırtacak iş yaptırmaz herhalde diye düşünüyorum.. Zaten o bizim yordamımızla olacak bir şey mi ki öyle olsa günü geçen kadınlar da iki hareket yapar doğurur di mi 😂 Sen de yürüyüş yap bak bol bol madem normal doğum da istiyorsun o sana fayda sağlar, aynı şekilde bana da tabi. Hem bebeğin kanala girmesi dönmesi falan da kolaylaşıyormuş. Bacakların belin güçlenmesi ıkınmanı da kolaylaştırır 🙏 Hem de doğum sonrası iyileşme sürecin hızlanır 🙏

Ben kendim tulum yaptırmıştım ama arkadaşım komple 10 lu takım yaptırmış dedim ilk onu giysin ilk giydiklerini yıkamam zaten kokusu kalsın hatıra olarak saklarım diye yani eğer yıkama düşüncen yoksa hatıra olarak saklayacağın şeyi tercih edebilirsin

Bizim oda siyah beyaz gri falan hasır hiç ama hiç uymuyor eve. Hasır hiç bişeyim yok. Olmadı kendi kirli sepetinden bi tane daha alıcam ama hiç çocuk için durmuyor ya evde biraz çocuk çocuk gözüken eşya olsun istemiştim 🥲 evdeki de şöyle
Eki Görüntüle 3498394
Ben keçe aldım canım taş gibi duruyor dümdüz seçenekleri var sanki renk olarak tam araştırmadım ama yinede bak istersen ama kalın keçe olması gerek

Sezeryan dikişi izine bunu veriyolar ameliyat izleri için
Ben bunların pek işlevi olduğunu düşünmüyorum ya bende ameliyat olduktan sonra bana da bi krem verdiler bi işe yaramadı. Annem rahim ameliyatı oldu onun yarasına kantaron yağı çok iyi geldi iyileştirdi doğal olandan şaşmamak lazım 😂

X