Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Kız sen diyince bi yokladım resmen kendimi djdjdjd bunlar su dolu bi topun içindeler sonuçta suyun patlamadıkça bişey olmaz gibi geliyor bana. Nstye bağlıyorlar mı peki sürekli sancı falan ne alemde?
Yaa o da doğru suyun içindeler. Sanki küçücük bebek de kolayca ağrısız acısız çıkacak bazen mantığım bedenimi terk ediyor😂 su kesesi aşğıya inmiş olsa heralde patlardı. Evham yapıyor olmayı umuyorum😂 Evet canım nstye de bağlıyorlar çok şükür hastaneye yattığımda sancılar durdu. Nst de düzgün geliyor. Öncesinde ne çok ağrım sancım ve kasılmam oluyormuş Şimdi az ve ara ara oluyor Ben o yoğun kasılmaları falan hep normal sanıyordum. Ama artık şimdiden sonra olan kasılmalar ve sancılar düzenli olmadığı sürece olması gereken şeylermiş

Kirli sepeti soran birisi vardı bu arada herkese de sorayım şu kumaş nasıl bişey biliyor musunuz? Eciş bücüş bişey olur mu bu acaba. Resmen kirli sepetine yenildim erkek çocuğu için hayat çok zor 🤣
Ocean Home Textile Çocuk Odası Ağzı Büzgülü Dinozor Oyuncak Sepeti 36 x 50 cm
Ocean Home Textile 3'lü Set Jüt Dolap İçi Çamaşır Çocuk Odası Oyuncak Düzenleyici Katlanır Saklama Sepeti Organizer
https://app.hb.biz/Cf6rfCdpmjex şu seti aldım ben ya, bu markanın ürünleri çok iyi kaliteli baya. Eciş bücüş olmaz bence🥲

Kızlar resmem benim bebek aşağıya indi hissediyorum ya. Karnım zaten çok büyümedi ama otururken bile hareketleri bacağımda hissediyorum. Elimle yokluyorum başını Bikini bölgesinin yarısına kadar gelmiş. Başı olduğu düşündüğüm yeri elleyince de tepki veriyor. Perşembe doktor da başı biraz aşağıda demişti. E rahim ağzım daha da kısalıyordu Kanala girmek bu oluyorsa orada 2 hafta daha dayanabilir mi? Doktora gitsem diyorum ama açıklığım olduğu için yine açıklık muayenesi edecekler uyarılıcam açıklık artıcak diye gitmek istemiyorum. Hemen doğumhaneye alıp orada bekletip izliyorlar. Hastane evime 5 dakika doğum başlarsa herhalde yetişirim ya😂
benimde aynisi bacaklarimin arasinda artik ve kafasini da tutabiliyorum tam sezaryen kesigimin orda benimki de beklemez canim ya erken alacaklar 37 gibi plesanta cok dusukse ya da vajinal yolla gelecek plesanta yukselmisse. artik ust karnim tamamen bos benim
bu carsamba detayli ultrasona giriyorum orda belli olacak
kendime hedef koyuyorum haftaya cmrtesi 35 olacagim sabret diye sonraki hafta 36 sonra rahatlicam iki hafta dursun.
cuma da grip asisi olacagim doktor dogum suresinde en istemedigimiz sey ekstra bir hastalikla ugrasman dedi o yuzden gribi elemek istiyorum.

Keşke bende çatlak yerine kararma tüylenme sorunu yaşasaydım en azından çözümü var bunların. Moralim çok bozuk daha önce belden ameliyat oldum onun izi belim de boydan boya duruyor. Sezeryan olursam karından boydan boya ameliyat izi. Karnım yanlarım çatır çatır çatlamış 😕 geçen aylar da göğüs altında çok ciddi arpacık gibi birşey çıktı kendisi gitti orası mosmor kaldı dikiş izi gibi birşey kaldı. Göbek üzerim deseniz orda da aşılama sırasında yine arpacığa benzer birşey çıktı oda dikiş izi gibi kaldı gitmiyor. Moralim çok bozuk yani. Kararma ile tüy ile atlatıysanız en güzeli. Bende gerçi yüzümde ciddi tüylenme oldu ama halledilir tüy 😂
Oyyy yavrum bayağı tahribata uğramışsın sen 🥹 Ama belki de doğum sonrası geçer birçoğu. Lierac kullan bir de oluşan çatlakları bile geçirdi diyordu arkadaşım. Doğumdan sonra da bir müddet kullanmaya devam et. Sezaryen olsan da ameliyat yerin dışındaki yerlere sür bakalım inşallah işe yarar. Benim kararmalara geçici diyorlar ama dur bakalım inşallah. Tüylenme artışı hiç olmadı çok şükür hatta bence normalde daha çabuk çıkıyordu gebelikte azaldı sanki 😅 Bebiş kız mıydı erkek miydi? Kız bebekler cildi fazladan deforme ediyor gibi bir görüş de hakim ne kadar doğru bilmem de. Belki bizimki erkek diye çok şey yapmadı 🥹

Benim kocam cok komik ya gercekten erkekler ve kadinlar diye ayrilmamizin bir sebebi var. Sabahtan beri dolaniyorum evi ben supurucem bak ama ondan sonra oyunumu oynarim dedi😳 sabahtan beri sanki baska bisey yapiyormus gibi 🤣 ben evi toplicam yemek yapicam bu halimle . Ben yaparim diyo ve yapiyo ama hemen darlaniyo🤣🤣🤣

benimde aynisi bacaklarimin arasinda artik ve kafasini da tutabiliyorum tam sezaryen kesigimin orda benimki de beklemez canim ya erken alacaklar 37 gibi plesanta cok dusukse ya da vajinal yolla gelecek plesanta yukselmisse. artik ust karnim tamamen bos benim
bu carsamba detayli ultrasona giriyorum orda belli olacak
kendime hedef koyuyorum haftaya cmrtesi 35 olacagim sabret diye sonraki hafta 36 sonra rahatlicam iki hafta dursun.
cuma da grip asisi olacagim doktor dogum suresinde en istemedigimiz sey ekstra bir hastalikla ugrasman dedi o yuzden gribi elemek istiyorum.
Ayyy ben de 37’ye kadar dişini sıksın çok istiyorum. Sonrası artık kendi tercihi. Ama ne kadar içeride kalsa o kadar iyi gibi. Evet benim için çok zorlaştı ama kendine yarıyordur diye düşünüyorum içeride kaldığı vakit 🥹 Sabrederler inşallah 🥰

Benim kocam cok komik ya gercekten erkekler ve kadinlar diye ayrilmamizin bir sebebi var. Sabahtan beri dolaniyorum evi ben supurucem bak ama ondan sonra oyunumu oynarim dedi😳 sabahtan beri sanki baska bisey yapiyormus gibi 🤣 ben evi toplicam yemek yapicam bu halimle . Ben yaparim diyo ve yapiyo ama hemen darlaniyo🤣🤣🤣
Bizimki de mutfağı toplayınca topallayarak koltuğa yürüyo çok yoruldum diye dkgkfk sabah 9 gibi uyandı, kahvaltı yaptık geri uyudu şimdi uyandırdım çok yorgunum diyo 🥲

Keşke bende çatlak yerine kararma tüylenme sorunu yaşasaydım en azından çözümü var bunların. Moralim çok bozuk daha önce belden ameliyat oldum onun izi belim de boydan boya duruyor. Sezeryan olursam karından boydan boya ameliyat izi. Karnım yanlarım çatır çatır çatlamış 😕 geçen aylar da göğüs altında çok ciddi arpacık gibi birşey çıktı kendisi gitti orası mosmor kaldı dikiş izi gibi birşey kaldı. Göbek üzerim deseniz orda da aşılama sırasında yine arpacığa benzer birşey çıktı oda dikiş izi gibi kaldı gitmiyor. Moralim çok bozuk yani. Kararma ile tüy ile atlatıysanız en güzeli. Bende gerçi yüzümde ciddi tüylenme oldu ama halledilir tüy 😂
Kizzz boydan boya deil sezeryan yeri 10 cm felan hadi 12 cm olsun okadar kesilmiyo yani merak etme😂😂

Evet doktorum da orda söylersin sana yaparlar dedi demek çokta önden planlı olması gereken birşey değil bu iğne. Bide kafamı karıştıran bildiğim belden yapılıyor bu iğne kuzenim alttan diyince şasırdım ona tekrar sorayim iyice tek alttan vurıyorlarsa en güzeli 😂
Yok yavrucum belden yapıyorlar. Tam ortadan omurilik içerisine mi ne veriyorlar. Bel aşağısını kısmen hissedilmez hale getiriyor işte. Videoları var izleyebilirsin ürkütücü değil. Epidural nasıl yapılır yazarsan çıkar hemen. Animasyon olanlar da vardır eğer etkileniyorsan.

Ben de bazı verilecek şeyleri doğum telaşı sonrasına bıraktım🤣🤣🤣 çift kişilik yorgan aldım 2.yi hemen annemle göndercektim dedi doğumdan sonra alayım en azından yeri var. Öyle tahammülüm kalmadı ki fazla eşyaya. Eşim bi ara stokçuydu. Amazon kampanyalarında gözü döner herşeyi alırdı evde olsa bile. Mutfakta 5 kutu buzdolabı poşeti 3 kutu yağlı kağıt falan saçma sapan herşeyden çok çok vardı. Artık o huyunu bıraktı da rahat ettim. Hatta bi kere öyle bi su aldı ki 1.5ltlik 6 ay boyunca su almadık. Ben delirme aşamasına gelmiştim artık. Şimdi o da akıllandı aman eve fazla bişey almayalım derdinde 🤣🤣
Bodruma koy geç ya o zaman bodrum gibi bir nimetin varmış 🤣🤣🤣🤣 kiracıya da versen 1+1 evde koycak yer sıkıntısı yaşayacak o da 🤣🤣🤣
Ayyy ben de nefret ederim stok işinden var ya. Sen su örneğini deyince aklıma geldi. İlk evlendiğim sene kayınvalidemler gelirken neredeyse tüm pazarı alıp gelmişler. Biz de onlar gelecek diye alışveriş yapmıştık bir sürü. Dolabı bir güzel yerleştirmiştim. Evi de ok gibi düzenlemiştim. Allahım beynimden vuruldum. Eşime nasıl kızıyorum bir görsen, onlardan sebze meyve isteyen mi oldu, madem onlar getirecekti biz neden aldık, hiç iletişim kurmuyor musunuz siz, akşam sabah boş boş ne konuşuyorsunuz bu telefonda, deseydin ya anne bir şey almayın biz her şeyi aldık, ha yok biz illa ki alırız diyorlarsa o zaman biz neden aldık ??!?!??!? Şeklinde uzayıp giden bir cinnet hali. Yüzümün şeklini görmeliydiniz bir gram sevinmedim, aksine suratım düştü o poşetleri görünce. Teşekkür ederiz ama neden zahmet ettiniz 8 saatlik yoldan bunları getirmeye, dolapta da yer yoktu zaten dedim direkt 😂 Neyse ki kıştı. Her şeyi balkona koyduk, balkondan alındı yenildi. Meğer yemeyi de çok sevdikleri için kendi yiyeceklerini getirmişler birnevi. Kaynanam devamlı bir şeyler pişirdi pişirdi koydu. Hala aynılardır 4 sene geçti ne zaman gelseler dolabı istiflerler. Biz gidince de aynı şekilde. Bir tane bir şey alamaz olursun o dolaptan. Nefret ederim ama jest yaptıklarını sansalar da benim için iç sıkıntısından başka bir şey değil.
Bodrum var evet de bir şey de bodruma inince genelde geri gelmiyor pek, bu sefer diyorum demek ki gereksizmiş boşuna tutmuşuz elde. Annem gelsin bir baksın da. Kullanırım derse o alır yoksa da satıyor mu bodrumda tutuyor mu kendisi bilir artık eşim bey. Bugün yine sürekli dolandık iş yaptık yine iş eksilmedi. Yine her yer her yerde. Daha çocuk doğmadan böyle olduysak doğduktan sonrasını düşünemiyorum 🥴

Ben geçen sene Kasım indirimlerinde 20’e almıştım. Ama içerisinde koltuk süpürme aparatı yoktu bence fiyatına göre çok iyi şuan aparatlarıda düşününce. Tuşuna basma asla zorlamıyor sadece toz alma aparati takılırken biraz ağır geliyor bana kolum ağrıyor. Onun dışında koltuk altına girme aparatı olmadığı için yatak altlarını koltuk altlarını süpüremiyordum onun için ekstra para verip mobilya altı aparatı aldım çok yeni o sorunu da çözüm. Normal süpürgeyi açmaya gerek kalmayacak artık depoya kaldırmayı düşünüyorum. Güle güle kullan sende çok memnun kalacaksın bence.
Bunda var koltuk süpürme aparatı, bugün denedim dyson mağazasında teknolojik olarak v12 ile aynı sadece toz haznesi büyük dedi. Ben de olmuşken yenisi olsun dedim, çok ağır gelmedi ama elimde taşımıyorum sonuçta sürüklüyorum yerde fırt fırt. V12de stand da veriyorlar kampanyalı, bunda yoktu. Çok işe yarıyor mu acaba?

Ben kadına bile dyson veriyorum mecbur 😁 kaç kere düştü etti bi de 5 senede maşallah maşallah diyim bişey olmadı. Sadece aklında olsun borusunda biraz gevşeme falan olabiliyor süpürürken sallanma olursa hemen dyson yetkili servise gidiyorsun yeni boru veriyorlar. Annem ve kv yaşadı. Ablamda gösterge sorunu oldu v15i alıp v15 total clean verdiler sıfır kutulu her parçasıyla birlikte😁 garanti bitmediği sürece en ufak sorunda es geçme istanbuldaysan temizliğe falan da götürebilirsin ücretsiz oluyor 😁
Aa süpermiş, çok tenk yu 🥰

Yok yavrucum belden yapıyorlar. Tam ortadan omurilik içerisine mi ne veriyorlar. Bel aşağısını kısmen hissedilmez hale getiriyor işte. Videoları var izleyebilirsin ürkütücü değil. Epidural nasıl yapılır yazarsan çıkar hemen. Animasyon olanlar da vardır eğer etkileniyorsan.
Biliyorum o iğneyi ameliyatım zamanı yaptılar bana. Sadece normal doğum da belden mi yapıyorlar o iğneyi alttan mı tam çözemedim kuzenim alttan vuruyor demişti yine kesin öğreneyim.

Anladım canım zaten çok da bozmuyorsun hallolur inşallah endişelerin. Yüksek çıkınca benim doktorum da radyologa yönlendirdi bi de o baksın diye 3900 diyen de radyolog oldu şaka gibi 🤣 şimdi de bebisin kilosu iyi doktor kızın nasıldı diyor böyle böyle olmuştu diyorum. O kadar da yanılmış olmamaliyiz diyor 😅 ilk başlarda ben de çok üzüldüm ama Allahtan sezaryenim ve sonraki sürecim çok rahat geçti de teselli oldu bana
Oh iyi bari bir de fazladan zorlu geçse insanın o doktoru ufaktan sezaryene alası gelir yani 😈 Şekeri yanlış yazmışım bu arada senden sonra baktım da 155-130-110 şeklinde üç kez ölçülmüş. Ama ben yine sadece dün bugün dikkat edince bile kendimdeki farkı hissettim. 150-160lara çıkınca çok zorlanıyordum. Çarpıntım zirveye çıkıyordu litre litre su içiyordum bayılacak gibi hissediyordum. İki gündür bu hisler olmadı demek ki dikkat etmek fayda ediyormuş. Bebişe de fayda ederse gelişim açısından ne mutlu bize ☺️

Hanımlarr bebek odası için önerebileceğiniz halı alabileceğimiz bir link vs var mı? Ya da Ankara’daki kızlarım önerdiğiniz bir marka var midır ? ☺️ outoffit outoffit @minikfilozof Orangegreysky Orangegreysky edahandro edahandro
Yok bebişim ben ayrı oda yapmadım. Beşiği yatak odasına kurdum orada da halı kullanmamayı düşünüyorum. Şu anda ince bir yolluk gibi bir şey var da kışın duruma göre onu da kaldırabilirim. edahandro edahandro oda yapmıştı o kesin araştırmıştır ☺️

Oyyy yavrum bayağı tahribata uğramışsın sen 🥹 Ama belki de doğum sonrası geçer birçoğu. Lierac kullan bir de oluşan çatlakları bile geçirdi diyordu arkadaşım. Doğumdan sonra da bir müddet kullanmaya devam et. Sezaryen olsan da ameliyat yerin dışındaki yerlere sür bakalım inşallah işe yarar. Benim kararmalara geçici diyorlar ama dur bakalım inşallah. Tüylenme artışı hiç olmadı çok şükür hatta bence normalde daha çabuk çıkıyordu gebelikte azaldı sanki 😅 Bebiş kız mıydı erkek miydi? Kız bebekler cildi fazladan deforme ediyor gibi bir görüş de hakim ne kadar doğru bilmem de. Belki bizimki erkek diye çok şey yapmadı 🥹
Benim ki de erkek. Sözde erkek bebeler anneye güzellik getirirdi bende tam tersi oldu. 😂 doğum sonrası dikiş izine kantaron yağı iyi geliyor diyorlar onu düşünüyorum ama lierac ı deneyeceğim çatlaklara.

X