- 24 Nisan 2020
- 4.764
- 4.325
Hastaneye tek bile gitmek zorunda kalsak her işimizi yapacak biri olur zaten ya ben o yönden kaygılanmıyorum hiç. Daha evvel ameliyat da oldum kaldım mesela eşime iş düşmüyor ki üstümü de hemşireler giydiriyor, yemeğimi de getiriyor götürüyor, tansiyonuma bakılıyor, ilaç istiyorum veriliyor falan bebek gibi bakıyorlar zaten insana. Eminim bebeğe de bakıyorlardır. Annem sırf doğum için geliyor izin alıp onca yoldan. Hastaneye gelme dersem çok üzülür. Şu anda bile yetişecek mi yetişemeyecek mi kaygısını taşıyoruz. Eşim doğuma da girecek zaten inşallah sezaryen olmak zorunda kalmazsam. Benim şu an tek kurtulmak istediğim kv. Ona gerçekten sıfır gereklilik. Evde oturup dua etse benim için ve dk başı eşimi aramasa doğdu mu diye sormaya yeterli.Kızlar bir de konuşulmuş okudum. Tamamen tecrübelerime dayanarak söylüyorum Doğum zamanı hastanede sadece eş ve siz kalın ne anne ne kv. Babaların o duyguyu yaşaması sorumluluk almaları açısından şart. Kimse bebek bakmayı bilmiyor evet ama bunu öğreneceğimiz ya da deneyimlenebilecek en güzel yer hastahane. Kaldı ki eşlerin en çok sorumluluk alması gereken yer ve zaman. Baba olarak kendilerini düşünüyor olabilirler ama siz itiraz edin bence. Bebekle aradaki bağın ilk adımı onlar için ilk günler. Bırakın tüm sorumlulukları alsınlar.