• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Kızlar ben de haberler kötü Biz bugün 18 günlük olduk doktor kontrolümüz vardı bebeğim hiç kilo almamış ciddi ciddi mamaya başlattı hem de biberonla ver dedi bayağı moralim bozuldu Halbuki emmesi çok güzel ama sanırım sütüm kesiliyor Annemlerin gitmesine çok Stres oldum yalnız kaldığım için bayağı üzüldüm sanırım o etki etti biberon kullanıp meme reddi yaşamayan var mı Philips avent'in biberonunu kullanacağım sıkıntı olmaz inşallah Bir de dedi ki 5 dakika emzir geri kalanında mama ver Bence biraz emzirme mantığından uzak bir doktor Ben gene 15'er dakika emzirip sonra mama vermeyi düşünüyorum siz ne dersiniz sütüm gitsin istemiyorum belki Geçici bir şeydir sütüm tekrar gelecektir sağmaya da devam edeceğim zaten başka bir önerisi olan varsa önerileri açığım biraz Beynim durdu ve çok iyi değilim kızlar .. ben Halbuki mama karşıtı değildim ama bu hormonlar beni ele geçirdi
Edacim uzulme meme ya da mama onemli olan bebisin beslenmesi bir kac sene sonra bu gunler hep unutulacak sen yine emzir oncesinde ardindan biberon verirsin hemen reddetmez arada sen de evde tartil bebek kucaginda kilo takibi yapabilmek icin.
hipp organic cambiotic guzel mama ilk cocuguma 2 yasina kadar verdik biz prebiyotikler de var icinde

Edacim uzulme meme ya da mama onemli olan bebisin beslenmesi bir kac sene sonra bu gunler hep unutulacak sen yine emzir oncesinde ardindan biberon verirsin hemen reddetmez arada sen de evde tartil bebek kucaginda kilo takibi yapabilmek icin.
hipp organic cambiotic guzel mama ilk cocuguma 2 yasina kadar verdik biz prebiyotikler de var icinde
Tamam canım o mamadan aldırayım sağol. Bizim tartı yanlış gösteriyor ya. 300 gram almış gösteriyordu. Ona güveniyorum.

Dün gece onu da denedim Derya, bu defa yapmayacağım demiştim ama yok yaptım. İşe yaramadı o ayrı 🥲 benim ilki de böyleydi, haliyle üçüncü çocuktan kesin olarak vazgeçtik. Demek ki bizden emzir yatır rahatlığında çocuk olmuyor diyerek 😀 zor çocuk sıramı savdım diye düşünmüştüm ama hayaller vs gerçekler oldu 😀
Ben de bir ihtimal 3 numara kolay bir bebek olur mu diyordum ama cıks maalesef buda da becerememişiz. Durmuyor valla su yerdeki nunada sallamaktan harab oldum bu sefer de. Kuş uykusu gibi 5-10 dakka uyuyup acıyor gözlerini cin gibi. Memede de uyumuyor

Kızlar ben de haberler kötü Biz bugün 18 günlük olduk doktor kontrolümüz vardı bebeğim hiç kilo almamış ciddi ciddi mamaya başlattı hem de biberonla ver dedi bayağı moralim bozuldu Halbuki emmesi çok güzel ama sanırım sütüm kesiliyor Annemlerin gitmesine çok Stres oldum yalnız kaldığım için bayağı üzüldüm sanırım o etki etti biberon kullanıp meme reddi yaşamayan var mı Philips avent'in biberonunu kullanacağım sıkıntı olmaz inşallah Bir de dedi ki 5 dakika emzir geri kalanında mama ver Bence biraz emzirme mantığından uzak bir doktor Ben gene 15'er dakika emzirip sonra mama vermeyi düşünüyorum siz ne dersiniz sütüm gitsin istemiyorum belki Geçici bir şeydir sütüm tekrar gelecektir sağmaya da devam edeceğim zaten başka bir önerisi olan varsa önerileri açığım biraz Beynim durdu ve çok iyi değilim kızlar .. ben Halbuki mama karşıtı değildim ama bu hormonlar beni ele geçirdi. Bir de başka hastanenin doktoruna gittik yani doğum yaptığım hastaneye gitmedik acaba tartılarda mı fark vardı bilemedim 150 gram Alması gerekiyormuş onu almamış 30 gram almış sadece
Ben avent kullanıyorum canım sagdigim sütü vermek için bazen de mama vermek için. Red yaşamadım şu an günde maksimum 2 kere veriyorum biberonu ama yenidoğan zamanlarında 5-6 kez veriyordum. Bence biraz mamayla destekle toparlasin sonra bırakırsın istemiyorsan. Ya da sagdigin sütü ver biberonla, en azından ml olarak görürsün. Ben de mama karşıtı değilim ama verirken üzülüyorum. İçin nasıl rahat edecekse öyle devam et. Toparlar inşallah 🙏

Kızlar ben de haberler kötü Biz bugün 18 günlük olduk doktor kontrolümüz vardı bebeğim hiç kilo almamış ciddi ciddi mamaya başlattı hem de biberonla ver dedi bayağı moralim bozuldu Halbuki emmesi çok güzel ama sanırım sütüm kesiliyor Annemlerin gitmesine çok Stres oldum yalnız kaldığım için bayağı üzüldüm sanırım o etki etti biberon kullanıp meme reddi yaşamayan var mı Philips avent'in biberonunu kullanacağım sıkıntı olmaz inşallah Bir de dedi ki 5 dakika emzir geri kalanında mama ver Bence biraz emzirme mantığından uzak bir doktor Ben gene 15'er dakika emzirip sonra mama vermeyi düşünüyorum siz ne dersiniz sütüm gitsin istemiyorum belki Geçici bir şeydir sütüm tekrar gelecektir sağmaya da devam edeceğim zaten başka bir önerisi olan varsa önerileri açığım biraz Beynim durdu ve çok iyi değilim kızlar .. ben Halbuki mama karşıtı değildim ama bu hormonlar beni ele geçirdi. Bir de başka hastanenin doktoruna gittik yani doğum yaptığım hastaneye gitmedik acaba tartılarda mı fark vardı bilemedim 150 gram Alması gerekiyormuş onu almamış 30 gram almış sadece
Neden biberon diye ısrar etti cano? Biz kaşıkla veriyoruz mamayı hala

images

Yani tahminim o yönde, ben de süt kanalları falan sanıyorum şu beyaz noktacıkları. Aşırı acıyordu emerken :( yarın nemli sıcak havlu koycaz bakalım
Silikon uçsuz emzirme anam geçene kadar, çok hafifletiyor acıyı

Neden biberon diye ısrar etti cano? Biz kaşıkla veriyoruz mamayı hala
Biz eds yöntemi, enjektörle ağza sıkma, kaşık biberonla falan veriyorduk. Onlar işe yaramamış, biberona bolca mama köyün istediği kadarını emsin dedi. Ama ben gene ara ara enjektörle vericem bence. Meme reddi olursa diye korkuyorum.

Canım üzülmen çok normal ama böyle durumlarda farklı görüş almak seni rahatlatabilir. Özel muayenehane doktorları çok farklı oluyor bence, her şeyi sorup rahat ulaşabileceğin bir doktor muydu bugün gittiğin? Ekstra emzirme danışmanı desteği de alıp sütünü arttırabilirsin, hiçbiri çözülmeyecek sorunlar değil ❤️

Biz eds yöntemi, enjektörle ağza sıkma, kaşık biberonla falan veriyorduk. Onlar işe yaramamış, biberona bolca mama köyün istediği kadarını emsin dedi. Ama ben gene ara ara enjektörle vericem bence. Meme reddi olursa diye korkuyorum.
Philips avent yenidoğan biberonun akışı bizim memelerden bile daha az bence, red yaşayacağını düşünmüyorum ben. Comotomo da alabilirsin onun da akışı yavaş ama avent kadar değil.

Canım biz bir aylık olduk hem avent biberon hem meme devam

Doktordan geldik kızlar, benim bebeklik doktoruma kızım gitti çok duygulandım 🥹 her şey yolundaymış çok şükür, sadece gazı var dedi bugün uyuyakaldık telaşe olunca mama verip gittik o yüzden mi gazlandı bilmiyorum. Hırıltısı vardı ciğerlerden değil tamamen burundan bol bol serum fizyolojik damlat aspiratör de kullanabilirsin dedi. Ben dandik almıştım aspiratörü otri bebe aldım. Umarım becerebilirim. D vitamini markasını değiştirdi, probiyotik takviyeler verdi çok zorlanırsa fitil verdi evde bulunsun dedi. Aşılarını da burda yaptıracağız koca iğne sokturamam çocuğa valla bizim sağlık ocağı kasap gibi.

Kızlar siz ne kullanıyorsunuz takviye? Ben D vitamini kullanıyorum demir de kullanmalıyım ama unutuyorum hep :/

Kızlar siz ne kullanıyorsunuz takviye? Ben D vitamini kullanıyorum demir de kullanmalıyım ama unutuyorum hep :/
Ben de arada unutuyorum ya, hamileyken 1 gün bile unutmamıştım 🥲 bu çok iyi bak her şey var içinde demir falan almıyom ben bağırsaklarımı mahvediyor

Eklentiler

• IMG_6680.png
    IMG_6680.png
    464,1 KB · Görüntüleme: 27
Vallahi aynisi yalniz olmadigima sevinsem mi uzulsem mi bilemedim :( keci sutlu mama yaramadi bize ya asiri gaz yapti ya da ben ona yordum. Mamayi tamamen birakmaya gozum korkuyo ama aralarini acmaya calisiyorum yoksa bende yildim. Emzirmeyi asiri sevdim ama bu sekilde degil🤣 probiyotik ise yaradi mi yaramadimi anlayamiyorum ama buyuk adam gibi gaz cikariyo alttan coktan sesler korosu gibi
İlacın adı nedir 3 gündür biz de uyumuyoruz da 😔

Canım hiç üzme kendini. Ben baştan beri biberonla mama veriyorum meme reddi yaşamadım. Sürekli sağdığım için de sütüm arttı şuan daha çok meme emiyor mesela sorun olmadı ben de avent kullanıyorum 1 numara. Yavaş akışlı zaten. Süt için de takviyeler ve sağım yapmak arttırıyor. Tabi stres, uyku, beslenme de var ama onları geçtik artık. Sen vazgeçme bol bol sağım yap. K
Kalbini ferah tut. Benim sütüm başta hiç yoktu

Back
X