• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Doktordan geldik kızlar, benim bebeklik doktoruma kızım gitti çok duygulandım 🥹 her şey yolundaymış çok şükür, sadece gazı var dedi bugün uyuyakaldık telaşe olunca mama verip gittik o yüzden mi gazlandı bilmiyorum. Hırıltısı vardı ciğerlerden değil tamamen burundan bol bol serum fizyolojik damlat aspiratör de kullanabilirsin dedi. Ben dandik almıştım aspiratörü otri bebe aldım. Umarım becerebilirim. D vitamini markasını değiştirdi, probiyotik takviyeler verdi çok zorlanırsa fitil verdi evde bulunsun dedi. Aşılarını da burda yaptıracağız koca iğne sokturamam çocuğa valla bizim sağlık ocağı kasap gibi.
Hangi d vitaminini önerdi canım? Bir de probiyotik takviyeler neler? Yine gazdan tüm tuşlara basmaya, her şeyi denemeye başladım hayır olsun 🥲

Kızlar siz ne kullanıyorsunuz takviye? Ben D vitamini kullanıyorum demir de kullanmalıyım ama unutuyorum hep :/
Bir sürü ilacım var ama hep unutuyorum maalesef. Bi hamilelikte de kullandığım folik asitli, omegalı falan bi takviye var, bir de demir ilacım var. Bunları unutmamaya çalışıyorum. D vitaminini unutuyorum çoğunlukla.

Doktordan geldik kızlar, benim bebeklik doktoruma kızım gitti çok duygulandım 🥹 her şey yolundaymış çok şükür, sadece gazı var dedi bugün uyuyakaldık telaşe olunca mama verip gittik o yüzden mi gazlandı bilmiyorum. Hırıltısı vardı ciğerlerden değil tamamen burundan bol bol serum fizyolojik damlat aspiratör de kullanabilirsin dedi. Ben dandik almıştım aspiratörü otri bebe aldım. Umarım becerebilirim. D vitamini markasını değiştirdi, probiyotik takviyeler verdi çok zorlanırsa fitil verdi evde bulunsun dedi. Aşılarını da burda yaptıracağız koca iğne sokturamam çocuğa valla bizim sağlık ocağı kasap gibi.
Aşılar doktorda yapılıyor mu canım? Bende yaptırayım. Dün sağlık ocağı bir aylık olunca hepatit b vurdu

Ben de bir ihtimal 3 numara kolay bir bebek olur mu diyordum ama cıks maalesef buda da becerememişiz. Durmuyor valla su yerdeki nunada sallamaktan harab oldum bu sefer de. Kuş uykusu gibi 5-10 dakka uyuyup acıyor gözlerini cin gibi. Memede de uyumuyor
Annemdeydi nuna, eşimi almaya gönderdim. Kutunun içinden elektrikli salıncak beşik gibi bir şey çıktı 😭 ilkinde de gazdan ne bulursak almıştık bir çare olur mu diye. Allah hepimizin yardımcısı olsun, fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korusun 🙏🏻

Zorunlu aşılar özel hastanelerde ücretli mi anam

Annemdeydi nuna, eşimi almaya gönderdim. Kutunun içinden elektrikli salıncak beşik gibi bir şey çıktı 😭 ilkinde de gazdan ne bulursak almıştık bir çare olur mu diye. Allah hepimizin yardımcısı olsun, fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korusun 🙏🏻
Bende de var elektrikli bir salımcak o zamandan kalma daha hala çıkartıp kurucam cok ümüdim yok da ondan ayak sürüyorum sanırsam😀 amin amin cok amin. 5 saattir dogru düzgün uyumadı artık direnmiyorum ayakta sallama moduna gectim az evvel itibariyle😕

Hangi d vitaminini önerdi canım? Bir de probiyotik takviyeler neler? Yine gazdan tüm tuşlara basmaya, her şeyi denemeye başladım hayır olsun 🥲
D vitamini, probiyotik, gaz damlası ve çok zorlanırsa fitil verdi canım sırasıyla. Probiyotik 5 damla, gaz damlası 3x10 damla, fitil 3te 1i makada olacakmış.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    267,7 KB · Görüntüleme: 31
  • image.jpg
    image.jpg
    286,9 KB · Görüntüleme: 34
  • image.jpg
    image.jpg
    269 KB · Görüntüleme: 31
  • image.jpg
    image.jpg
    274,5 KB · Görüntüleme: 30
Canım zorlanan bebişlere şu yataktan alıyorlarmış faydasını gören çok bir bak istersen

Gaz damlası ne kullanıyorsunuz doktorun önerdiği pek fayda etmedi gibi iki gündür aşırı huysuz hiç durmuyor ilk defa böyle oldu. Tekrar yazdım doktora belki başka bi marka yine önerir.

D vitamini, probiyotik, gaz damlası ve çok zorlanırsa fitil verdi canım sırasıyla. Probiyotik 5 damla, gaz damlası 3x10 damla, fitil 3te 1i makada olacakmış.
Aiiyy fotoğraflarını atmışsın bir de şundan şu kadar diye yazmışsın 🤩 ellerine sağlık canım, çok teşekkür ederim 🩷😘

Kızlar ben de haberler kötü Biz bugün 18 günlük olduk doktor kontrolümüz vardı bebeğim hiç kilo almamış ciddi ciddi mamaya başlattı hem de biberonla ver dedi bayağı moralim bozuldu Halbuki emmesi çok güzel ama sanırım sütüm kesiliyor Annemlerin gitmesine çok Stres oldum yalnız kaldığım için bayağı üzüldüm sanırım o etki etti biberon kullanıp meme reddi yaşamayan var mı Philips avent'in biberonunu kullanacağım sıkıntı olmaz inşallah Bir de dedi ki 5 dakika emzir geri kalanında mama ver Bence biraz emzirme mantığından uzak bir doktor Ben gene 15'er dakika emzirip sonra mama vermeyi düşünüyorum siz ne dersiniz sütüm gitsin istemiyorum belki Geçici bir şeydir sütüm tekrar gelecektir sağmaya da devam edeceğim zaten başka bir önerisi olan varsa önerileri açığım biraz Beynim durdu ve çok iyi değilim kızlar .. ben Halbuki mama karşıtı değildim ama bu hormonlar beni ele geçirdi. Bir de başka hastanenin doktoruna gittik yani doğum yaptığım hastaneye gitmedik acaba tartılarda mı fark vardı bilemedim 150 gram Alması gerekiyormuş onu almamış 30 gram almış sadece
Sakın stres yapma üzülme emzirmeye devam et mama takviyesi ile hiç birşey olmaz sütün emzirdikçe gelecek. Bende eşimle tartıştım baya ağladım stres oldum ikinci gün sütüm neredeyse hiç yoktu gelmiyordu şoka girdim hemen su rezene içtim moralimi düzeltmeye çalıştım emzirmeye devam ettim hemen tekrar toparlandı

Bende de var elektrikli bir salımcak o zamandan kalma daha hala çıkartıp kurucam cok ümüdim yok da ondan ayak sürüyorum sanırsam😀 amin amin cok amin. 5 saattir dogru düzgün uyumadı artık direnmiyorum ayakta sallama moduna gectim az evvel itibariyle😕
Biz de bir defa kullanabilmistik, onda da çılgınca ağlayarak uyanmıştı 😢 biz büyüğü en son battaniyede sallayarak uyutabilmistik. Büyük konuşmayım ama o hariç hepsini denerim herhalde ki dün gece ayakta uyutmayı birkaç defa denedim, uyumadı. Sen benden iyi biliyorsun canım, insan her careye sarılıyor bir ümit. Kendini kötü hissetme, işe yararsa az biraz rahat edersin 🫂🩷

Back