• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yok kuzum ya, bel ağrısı dışında hiç belirtim yok... Bi de sürekli bi yerden hortlayan sivilceler var.. Ama hormon kaynaklı onlar acıyorlar çünkü..
Bugün 7.günüm, pazar günü test yapayım diyorum..
Ben çok umutlu değilim, bugün arkadaşın testi negatif çıkmış.. Bi korku aldı beni daha çok yapmamalıyım diyorum.. Bu hallere düşeceğimi düşünmezdim :KK70:
Ama geçen negatifte çok rahat hareket edebliyordum, şimdi eğilirken zorlanıyorum.. Var herhalde birşeyler diyorum :KK70: Böyle bir belirti de hiç duymadım :KK70:

Bu ay rahim toparlanacak öbür ay mı denemeye başlayacaksınız? Spiral taktı mı doktor... Bazı doktorlar rahim şekli bozulmasın diye spiral takıyormuş..
Ben belirti şeysine inanmıyorum artıkk ya, yani çok belirgin bişey olması lazım ancak o zaman =)
Yoksa ben 2 senedir heer ay uydurdum durdum bişeyler kuzu😁🤭
Ben çok ümitliyim senden😊 baya detaylı ilerlettiniz süreci çünkü, nasip tabi de =)
Senin bide avantajın bir sürü embriyo dondurabilmiş olman, tamamen baştan başlamadan tekrar deneme sansın var
Gerçi oda parada😁
Sen zaten tevekkül konusunda baya ileri boyuttasın bana ve burdaki bi çok kişiye göre 😁 her türlüsünü halledersin❤️

Doktor 10 15 günlük süreç yeter dedi toparlanma için, zaten sonrasında regl zamanı kuzu
Yani bi regl atlatmıs olcam üzerinden her türlü
Takmadı spiral, bende okumustum burda onuda
Gerek görmedi heralde🤷‍♀️
Reglin 2. Günü kontrole gidicem nasipse işte

Günaydın kızlar ben bugün keseyi gördüm çok şükür 🙏😍
Doktor oksapar iğne verdi pıhtılaşma var mi yok mi bilmiyoruz ama zararı olmaz dedi bir dis gebelik bir kimyasal geçirdiğim için riske atmayalım dedi, bir de prednol 4mg kortizol ilacı verdi tüp bebek yaptiklarimiza veriyoruz ama riskli olduğundan sende de başlayacağız dedi bilgisi olan daha önce bu ilacı kullanan var mi çok aklıma yatmadı benim ama bilemiyorum ne yapsam kullansam bi dert kullanmasam bi dert. MaviSasa234 MaviSasa234 sana verdiler mi canim boyle bir ilaç

Ben belirti şeysine inanmıyorum artıkk ya, yani çok belirgin bişey olması lazım ancak o zaman =)
Yoksa ben 2 senedir heer ay uydurdum durdum bişeyler kuzu😁🤭
Ben çok ümitliyim senden😊 baya detaylı ilerlettiniz süreci çünkü, nasip tabi de =)
Senin bide avantajın bir sürü embriyo dondurabilmiş olman, tamamen baştan başlamadan tekrar deneme sansın var
Gerçi oda parada😁
Sen zaten tevekkül konusunda baya ileri boyuttasın bana ve burdaki bi çok kişiye göre 😁 her türlüsünü halledersin❤️

Doktor 10 15 günlük süreç yeter dedi toparlanma için, zaten sonrasında regl zamanı kuzu
Yani bi regl atlatmıs olcam üzerinden her türlü
Takmadı spiral, bende okumustum burda onuda
Gerek görmedi heralde🤷‍♀️
Reglin 2. Günü kontrole gidicem nasipse işte
Ayy o zaman 15-20 gün sonra gene bir ovulasyon fırtınası esecek senden yana :D
Spiral taktıkları zaman genelde 3 ay kalıyor.. Takmaması iyi olmuş o zaman...
İnş denemelerle beraber güzel haberler gelecek... 3-4 tane polip az değil...
Benim doktorda negatif alan bi hasta zorla histerskopi yaptırmış. 1 tane polip çıkmış. Şimdi pozitifi gördü.. 1 tane bile etkiliyorsa sende kesin hızlı sonuç alacağız :KK200:

Eldeki embryoları heba edip bu pahallılıkta tekrardan başlamak istemiyorum.. Asıl korkum o benim..
Bu tutmazsa bi sonraki çift embryo.. O yüzden bunun tutması lazım.. Hiç ikiz istemiyorum ama çaresizlik, olmazsa ve yaptırmak zorunda kalırsam diye de korkuyorum.. O yüzden şuan hiç birşey düşünmemek adına test yapmamak en güzeli diyorum :D
Kuzum bizim sebep belliydi, vakit kaybetmedik sadece..
Çok şükür ki.. Menfaat talep eden bir doktora da denk gelmedim. Doktor tüp bebeğe geç demeseydi belki yüzleşemezdim..

Ayy o zaman 15-20 gün sonra gene bir ovulasyon fırtınası esecek senden yana :KK70:
Spiral taktıkları zaman genelde 3 ay kalıyor.. Takmaması iyi olmuş o zaman...
İnş denemelerle beraber güzel haberler gelecek... 3-4 tane polip az değil...
Benim doktorda negatif alan bi hasta zorla histerskopi yaptırmış. 1 tane polip çıkmış. Şimdi pozitifi gördü.. 1 tane bile etkiliyorsa sende kesin hızlı sonuç alacağız :KK200:

Eldeki embryoları heba edip bu pahallılıkta tekrardan başlamak istemiyorum.. Asıl korkum o benim..
Bu tutmazsa bi sonraki çift embryo.. O yüzden bunun tutması lazım.. Hiç ikiz istemiyorum ama çaresizlik, olmazsa ve yaptırmak zorunda kalırsam diye de korkuyorum.. O yüzden şuan hiç birşey düşünmemek adına test yapmamak en güzeli diyorum :KK70:
Kuzum bizim sebep belliydi, vakit kaybetmedik sadece..
Çok şükür ki.. Menfaat talep eden bir doktora da denk gelmedim. Doktor tüp bebeğe geç demeseydi belki yüzleşemezdim..
Ay evet başlıcak yine heyecanlar 😁😁
Aynen spiralde bekletiyolarmıs, ben hatta su durumda bile daha fazla bekletir mi diye korkmustum nasıl heyecan yaptıysam bi an öncce değerlendiresim var 🤣

Ben sadece tutunmaya etki eder gibi düşündüğüm için ve hiç kimyasal falanda yasamadığım için çok polip kaynaklı düşünmemiştim kuzu ta ki seninle konusana kadar
Arastırdım baya hormon dengesine etki ettiğini, sebepsiz infertilite dedikleri durumda poliple fazlasıyla karsılasıldığını, histeroskopi sonrası olumlu sonuçlar alındığını vs gördüm
O yüzden yine eski heyecanım ümidim tavan =)))

Sana sanki yıldızname bakan birisi iki bebek görünüyor demiş miydi😁 yanlıs mı hatırlıyorum 😁
Hayırlısı nasıl ise öyle olsun kuzuuu, vakti geldiyse bu tutar mis gibi ilerler sürecin
Gelmediyse de vardır bi hayır diip yine doğru zamanda denersin

Ee şimdi bu tutmassa ki insallah tutarda bi dahaki mecbur mu çift embriyo, sen istemesen bile
Yoksa şans artsın diye tercihe mi bağlı

Herhangi bi belirti var mı peki cnm
ya iğneden beri göğüs hassasiyetim devam ediyor uçları dokunca acıyor birde ara ara kasık ağrım oluyo başka birşey yok iğne olduğu için işin içinde çokta bebektendir diyemedim bunlar için

Kızlar kontrole gittim doktora.Geçen hafta pazar bi yumurtam çatlamıştı şimdi doktor baktı bi yumurtam daha var 17 mm olmuş pazara bu da çatlar dedi.
Eğer önceki yumurtam döllenseydi bu yumurta gelişmezdi dimi:/

Kızlar kontrole gittim doktora.Geçen hafta pazar bi yumurtam çatlamıştı şimdi doktor baktı bi yumurtam daha var 17 mm olmuş pazara bu da çatlar dedi.
Eğer önceki yumurtam döllenseydi bu yumurta gelişmezdi dimi:/
Gelişir hatta o döllendiyse bu da döllenirse çift yumurta ikizi olur

Ay evet başlıcak yine heyecanlar 😁😁
Aynen spiralde bekletiyolarmıs, ben hatta su durumda bile daha fazla bekletir mi diye korkmustum nasıl heyecan yaptıysam bi an öncce değerlendiresim var 🤣

Ben sadece tutunmaya etki eder gibi düşündüğüm için ve hiç kimyasal falanda yasamadığım için çok polip kaynaklı düşünmemiştim kuzu ta ki seninle konusana kadar
Arastırdım baya hormon dengesine etki ettiğini, sebepsiz infertilite dedikleri durumda poliple fazlasıyla karsılasıldığını, histeroskopi sonrası olumlu sonuçlar alındığını vs gördüm
O yüzden yine eski heyecanım ümidim tavan =)))

Sana sanki yıldızname bakan birisi iki bebek görünüyor demiş miydi😁 yanlıs mı hatırlıyorum 😁
Hayırlısı nasıl ise öyle olsun kuzuuu, vakti geldiyse bu tutar mis gibi ilerler sürecin
Gelmediyse de vardır bi hayır diip yine doğru zamanda denersin

Ee şimdi bu tutmassa ki insallah tutarda bi dahaki mecbur mu çift embriyo, sen istemesen bile
Yoksa şans artsın diye tercihe mi bağlı
Ümidin hep olsun ya..
Bu yolda devam etmeyi sağlayan gerçekten o..
Şuan karnımda ve kolumda en büyüğü 50 kuruş büyüklüğünde 12 tane kırmızı morluk var.. Bu süreç umut etmeden geçmiyor.. Bugün iğneyi nereye batırdı isem batmadı.. Vucut artık istemiyor :D

Aynen yıldıznamede tüp bebkten ikiz çocuk sahibi olacağımı okudu kadın ve o yüzden korkuyorum :D

2 embryo beraber betahcg salgılayarak tutunmayı kolaylaştırıyorlarmışş. Çift embryo rağmen tutunma olmazsa detaylı sorgulanıyormuş..
Tüp bebek sayfalarında pozitif olanların çoğu çift embryo transferi yapmış.. O yüzden bi neden olmasın diyorum, ama akademi zor zaten 2 çocuk net istemyiorum :D
Yaşım 35 yaş altı olduğu için, ilki 22 deneme tek embryo oluyor.. 3. de çift koyma hakkı yasal olarak oluyor.. Çoklu başarısızlık olarak geçiyor..
Bilmiyorum özel sağlık sigortası da yaptırdım.. Tutarsa gebelik ve doğuma tutmazsa histerskopi için kullanıcam... Her türlü işime yarayaccak işler yapmaya çalışııyorum.. Zalım çocuklar gelsinler artık :D

Gelişir hatta o döllendiyse bu da döllenirse çift yumurta ikizi olur
Doktor bi şansınız daha var bu ay için iyi değerlendirin dedi ama nedense hiç umudum yok benim.İnsanın içine doğar ya.Fazlasında gözüm yok sağlıklı olsun birinden biri döllensin tutunsun hayırlısıyla.Takvimin de kayıcak onu düzenle dedi.Bu yeni yumurtaya göre bat takip edicekmişim.Önceki yumurtam döllendiyse haftaya test yapsam çıkar mı acaba?Yumurtlamadan 10 gün sonra filan ?Yoksa ya sabır çekip sürpriz yumurtanın batını mı bekliyim?

Back
X