• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Randevuları dolu oluyor genelde . Saat tam 16.00 da almayı dene
Canım bana yardımcı olurmusun.ben gittiğim zaman benden ne isteyecek ne diyorlar.daha önce vajinal muayne flan oldum kist miyom flan yok denildi.rahim filmi dedi doktorlar gecen gün gittim echomarda rahim filmi çekildim onda da bi sorun çıkmadı.hormon testi de yaptırmıştım çok az da olsa prolaktin yüksek çıkmıştı.tekrar hormon testi isteyecektir ondan sonra ki süreç ne olur 15 marta randevu aldım.bugün adetimin ikinci günü ilk defa adetim 4 gün önce oldu mecburen adetim gitmişken gidecem

İnşallah kuzum bekledikçe stres oluyorum :KK43: Senin bebişle durumlar nasıl 🥰😇
Hiç stres yapma güzel geçecek inşallah 🌺İyiyiz canım çok şükür bir sorun yok 🥰
Canım bana yardımcı olurmusun.ben gittiğim zaman benden ne isteyecek ne diyorlar.daha önce vajinal muayne flan oldum kist miyom flan yok denildi.rahim filmi dedi doktorlar gecen gün gittim echomarda rahim filmi çekildim onda da bi sorun çıkmadı.hormon testi de yaptırmıştım çok az da olsa prolaktin yüksek çıkmıştı.tekrar hormon testi isteyecektir ondan sonra ki süreç ne olur 15 marta randevu aldım.bugün adetimin ikinci günü ilk defa adetim 4 gün önce oldu mecburen adetim gitmişken gidecem
Bende aynı hastaneye gtmisdim canım infertiliteye.muzaffer hocaya tüm evraklarinla git elinde ne varsa.sperm testi rahim filmi hormon testlerin.adetli gidersen alttan folikul sayiminida yapar amh testi ister. 21.gun progesteron ister smear alırlar onun sonucunu ister, duruma göre ne karar verirse ona göre ilerlersiniz.belki ilaç tedavisi ile başlar belki asilma önerir bu senin hormonlarına sonuçlarinda gördüklerine göre değişir.eksik şeylerin varsa onları tamamlamani ister.hakkinda hayırlısı olsun inşallah.

Hiç stres yapma güzel geçecek inşallah 🌺İyiyiz canım çok şükür bir sorun yok 🥰

Bende aynı hastaneye gtmisdim canım infertiliteye.muzaffer hocaya tüm evraklarinla git elinde ne varsa.sperm testi rahim filmi hormon testlerin.adetli gidersen alttan folikul sayiminida yapar amh testi ister. 21.gun progesteron ister smear alırlar onun sonucunu ister, duruma göre ne karar verirse ona göre ilerlersiniz.belki ilaç tedavisi ile başlar belki asilma önerir bu senin hormonlarına sonuçlarinda gördüklerine göre değişir.eksik şeylerin varsa onları tamamlamani ister.hakkinda hayırlısı olsun inşallah.
Canım benim sağol Allah razı olsun smear testi flan yaptılar 2-3 ay anca oldu bana doğru düzgün yapılmayan tek şey hormon testleri ve yumurta sayımı dedikleri.folikul sayımı dediğin şeyi illa alttan muayeneyle mi yapacak kusura bakma lütfen söylemeye de çekiniyorum insanlara alt tarafımı açmaya da utanıyorum ikide bi 🙈

Canım benim sağol Allah razı olsun smear testi flan yaptılar 2-3 ay anca oldu bana doğru düzgün yapılmayan tek şey hormon testleri ve yumurta sayımı dedikleri.folikul sayımı dediğin şeyi illa alttan muayeneyle mi yapacak kusura bakma lütfen söylemeye de çekiniyorum insanlara alt tarafımı açmaya da utanıyorum ikide bi 🙈
Yapdilarsa süper onları yaptırıp sonucunu beklemekle falan ugrasmazsin.yaptirdigin herşeyin sonucu elinde olsun randevunda.eksik olanları o isteyecek zaten hormon testlerini falan.aynen malesef ki o yumurta sayımı alttan oluyor 🤦adetli iken yapılması en doğru sonucu verir.karindan da bakılıyormus ama alttan olması doğru olan.alttan muayene de net çünkü.karindan yaniltabiliyormus.yumurta sayimida önemli bir konu.ortu veriyolar sana bayan asistan hazırlıyor doktor sonra geliyor sadece ekrana bakıyor sayım yapıyor hiç çekinme 🤗

Ümidin hep olsun ya..
Bu yolda devam etmeyi sağlayan gerçekten o..
Şuan karnımda ve kolumda en büyüğü 50 kuruş büyüklüğünde 12 tane kırmızı morluk var.. Bu süreç umut etmeden geçmiyor.. Bugün iğneyi nereye batırdı isem batmadı.. Vucut artık istemiyor :KK70:

Aynen yıldıznamede tüp bebkten ikiz çocuk sahibi olacağımı okudu kadın ve o yüzden korkuyorum :KK70:

2 embryo beraber betahcg salgılayarak tutunmayı kolaylaştırıyorlarmışş. Çift embryo rağmen tutunma olmazsa detaylı sorgulanıyormuş..
Tüp bebek sayfalarında pozitif olanların çoğu çift embryo transferi yapmış.. O yüzden bi neden olmasın diyorum, ama akademi zor zaten 2 çocuk net istemyiorum :KK70:
Yaşım 35 yaş altı olduğu için, ilki 22 deneme tek embryo oluyor.. 3. de çift koyma hakkı yasal olarak oluyor.. Çoklu başarısızlık olarak geçiyor..
Bilmiyorum özel sağlık sigortası da yaptırdım.. Tutarsa gebelik ve doğuma tutmazsa histerskopi için kullanıcam... Her türlü işime yarayaccak işler yapmaya çalışııyorum.. Zalım çocuklar gelsinler artık :KK70:
Öyle kuzu umut hep olsun🌈
Ben iki senede her ay ümitlenip hüsrana uğradığım için bi yerden sonra öğrenilmiş çaresizlik oldu bende artık=)
Ama şimdi tekrar aynı heyecanım var, ilk başlardaki kadar gücüm var gibi hissediyorum🍃

O iğneler, hormonlar..
Bu kadar çabanının karşılığını hayırlısıyla versin rabbim ❤️

Çift embriyo-betahcg ilişkisi iyiymiş mantıklı geldi banada bilmiyodum bu sebepten de tercih edildiğini
Ama ya ikiside tutarsa kısmı tehlikeli😁
İkiz sürecide zor ilerliyor ya isteyen için ne kadar heyecan verici olsada, gebelikte biraz sıkıntılı
Ama nasip nasılsa öyle =)

Bizde eşimle yeni konustuk özel sağlık sigortasınıda bi araştıralım dedik, doktor muayenesi tahliller o kadar pahalı ki
Ama bazılarıda süre şartı vs bişeyler var
İyice bakmak lazım, muhtemelen bizede o yol görünüyor

Bu kadar uğrastan sonra insallah hayırlı olurlarda 😁

Ben iki senede her ay ümitlenip hüsrana uğradığım için bi yerden sonra öğrenilmiş çaresizlik oldu bende artık=)
Ama şimdi tekrar aynı heyecanım var, ilk başlardaki kadar gücüm var gibi hissediyorum🍃

O iğneler, hormonlar..

Çift embriyo-betahcg ilişkisi iyiymiş mantıklı geldi banada bilmiyodum bu sebepten de tercih edildiğini
İkiz sürecide zor ilerliyor ya isteyen için ne kadar heyecan verici olsada, gebelikte biraz sıkıntılı

Bizde eşimle yeni konustuk özel sağlık sigortasınıda bi araştıralım dedik, doktor muayenesi tahliller o kadar pahalı ki

Özel SGK 'nın doğumu karsılaması için hamilelikten 1 yıl önce özel SGK 'lı olmak lazım diye biliyorum ama çok uzmanlık alanım değil :)

Bana doktorum 2 tane 5.gün embriyosu koyacak ama biri düşük kaliteli imiş. Hersey yolunda giderse 25 Mart transfer dedi doktorum bakalım .

İnşAllah güzel haberi vermek nasip olur.

O iğneler, hormonlar..

Kuzum anadolu sigortada 1 ay korunma süresi var.. Şimdi yaptırsanız obür ayı kurtarısınız :D
Bi araştır belki işine yarar..

Ben belirti şeysine inanmıyorum artıkk ya, yani çok belirgin bişey olması lazım ancak o zaman =)
Yoksa ben 2 senedir heer ay uydurdum durdum bişeyler kuzu😁🤭
Ben çok ümitliyim senden😊 baya detaylı ilerlettiniz süreci çünkü, nasip tabi de =)
Senin bide avantajın bir sürü embriyo dondurabilmiş olman, tamamen baştan başlamadan tekrar deneme sansın var
Gerçi oda parada😁
Sen zaten tevekkül konusunda baya ileri boyuttasın bana ve burdaki bi çok kişiye göre 😁 her türlüsünü halledersin❤️

Doktor 10 15 günlük süreç yeter dedi toparlanma için, zaten sonrasında regl zamanı kuzu
Yani bi regl atlatmıs olcam üzerinden her türlü
Takmadı spiral, bende okumustum burda onuda
Gerek görmedi heralde🤷‍♀️
Reglin 2. Günü kontrole gidicem nasipse işte
Kızlar bu belirti konusunu görünce yazmak istedim.
Ben gebeliğimi hiç belirtisiz öğrendim, şimdi de hiçbir belirt yaşamıyorum gebelikle alakalı, tamamen bünye ile alakalı. Belirtisiz prenses gebelikleriniz olacak inşallah, mübarek cuma günü dualarım sizinle🙏😍

Kızlar bu belirti konusunu görünce yazmak istedim.
Ben gebeliğimi hiç belirtisiz öğrendim, şimdi de hiçbir belirt yaşamıyorum gebelikle alakalı, tamamen bünye ile alakalı. Belirtisiz prenses gebelikleriniz olacak inşallah, mübarek cuma günü dualarım sizinle🙏😍
🥰🥰🥰
Selam kuzu umarım iyisindir 🎈🎈🎈

Ben belirti şeysine inanmıyorum artıkk ya, yani çok belirgin bişey olması lazım ancak o zaman =)
Yoksa ben 2 senedir heer ay uydurdum durdum bişeyler kuzu😁🤭
Ben çok ümitliyim senden😊 baya detaylı ilerlettiniz süreci çünkü, nasip tabi de =)
Senin bide avantajın bir sürü embriyo dondurabilmiş olman, tamamen baştan başlamadan tekrar deneme sansın var
Gerçi oda parada😁
Sen zaten tevekkül konusunda baya ileri boyuttasın bana ve burdaki bi çok kişiye göre 😁 her türlüsünü halledersin❤️

Doktor 10 15 günlük süreç yeter dedi toparlanma için, zaten sonrasında regl zamanı kuzu
Yani bi regl atlatmıs olcam üzerinden her türlü
Takmadı spiral, bende okumustum burda onuda
Gerek görmedi heralde🤷‍♀️
Reglin 2. Günü kontrole gidicem nasipse işte
Kuzu, YouTube da Seda ile güneşli günler hesabı var, polip ameliyatı olmuş denk gelirsen izle istersen 🎈🎈🎈

Back
X