• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bugun reglimin 15. Gunu
Dun aksami da degerlendirdik..
Sabah kahvaltım da
Avakado, suzme peynir, domates, havuc, salatalik, haşlama yumurta salatasi.. Hem tok tutuyor hem de elimden geleni yapmış hissi veriyor 🤣
Aynı gidiyoruz benimde bugün 15. Günüm 🤭

Süt ürünleri direk etkiliyor.. Doktora gidince hemen önce onları bıraktırıp öyle tedaviyi devam ettiriyor..
Benimde öyle işte.. Sebebi işte nem dengesini sağlayamadığı için vücut yağlı yapmaya çalışıyor, o da haliyle sivilce yapıyor.. Yüzünüzü kuru bırakmazsnız sürekli nemlendirseniz sivilceleriniz azalır..
Böyle hormon tedavisi içinde sürekli yüzünüzü tonik yıkama ve nemlendirme yapın.. Sebum dengesi sağlanınca sivilcelenme azalacaktır..
Ben böyle biliyorum @Adelnaz bırakıyorum..
Evet anlaşıldı ki bu dönem ekstra dikkat etmemiz gerekecek.. tonik kullanmıyorum hiç, iyi ki söyledin 🤗

Senin tüp bebek yaptırma nedenin neydi canim yaş kaç bide 😃
Yas 36 canim. 2 sene once bir dusugum oldu 12 haftalikken. Dusukten once boyle bir denememiz yoktu ama, 7-8 yildir korunmamamiza ragmen de hic gebe kalmamistim. Dusukten sonra cok cocuk istemeye basladik ve denemelere basladik ama olmadi. Aralik ayinda hsg ile yarim rahim oldugumu ogrendim. Sperm morfoloji %2. Bunlarin disindaki yumurta rezervi ya da sperm degerlerinde simdilik bir sorun yok. Ama olmadi iste, belki en buyuk faktor benim rahimdir bilemiyorum :)

Yas 36 canim. 2 sene once bir dusugum oldu 12 haftalikken. Dusukten once boyle bir denememiz yoktu ama, 7-8 yildir korunmamamiza ragmen de hic gebe kalmamistim. Dusukten sonra cok cocuk istemeye basladik ve denemelere basladik ama olmadi. Aralik ayinda hsg ile yarim rahim oldugumu ogrendim. Sperm morfoloji %2. Bunlarin disindaki yumurta rezervi ya da sperm degerlerinde simdilik bir sorun yok. Ama olmadi iste, belki en buyuk faktor benim rahimdir bilemiyorum :)
Düşünün neden olmustu belli mi benim de 11 hafta sonunda düşmüştü

Düşünün neden olmustu belli mi benim de 11 hafta sonunda düşmüştü
7. hafta siddetli bi kanama baslamisti, 12. Haftaya kadar regl gibi kanama devam etti hic kesilmedi. Ben o 5 hafta yattim. 12 +3’de kesenin suyu bosalmis, bebek hala yasiyordu. Kesenin suyunun bosalmasi enfeksiyon kaynakli dediler. Enfeksiyon da surekli kanama olmasindan kaynakli.
Ama kanamanin nedenini o zaman kimse soyleyemedi. Simdi rahim sekli nedeniyle olmus olma ihtimalinin yuksek oldugunu soyluyorlar.🤷‍♀️

Ama ben sunu anlayamiyorum yani; normal bir rahim ikiz hatta ucuz bebek tasiyabiliyorsa, benim yarim rahmimin de bir bebegi tasiyabilmesi gerekmez mi 😔

7. hafta siddetli bi kanama baslamisti, 12. Haftaya kadar regl gibi kanama devam etti hic kesilmedi. Ben o 5 hafta yattim. 12 +3’de kesenin suyu bosalmis, bebek hala yasiyordu. Kesenin suyunun bosalmasi enfeksiyon kaynakli dediler. Enfeksiyon da surekli kanama olmasindan kaynakli.
Ama kanamanin nedenini o zaman kimse soyleyemedi. Simdi rahim sekli nedeniyle olmus olma ihtimalinin yuksek oldugunu soyluyorlar.🤷‍♀️

Ama ben sunu anlayamiyorum yani; normal bir rahim ikiz hatta ucuz bebek tasiyabiliyorsa, benim yarim rahmimin de bir bebegi tasiyabilmesi gerekmez mi 😔
Cok üzgünüm:(
Hic anlayamıyorum ki bende ..
Onceki akşamında sorun yok bebek hareketli diyerek iğne vurulup eve gönderildim yatış bile yapılmadı bir günde dusuk yaptim.. Ah anlayabilsem hastaneye bile yatırılmadim :(
Daha cok sorgulayacagim bundan sonra kismetimizde yok demek

Kızlar şimdi çıktım ,3 adet fostimon ve Ovittirelle verdi ayın 14 ünde aşılama 😍

Eklentiler

• IMG20220310120323.webp
    IMG20220310120323.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 38
MaviSasa234 MaviSasa234 canım ne zaman test tarihi
16 mart kuzu.. Çarşamba dayanabilirsem pazar 9.gün olacak bi erken gebeliği hak eder artık😄
Erken gebelik test fiyatları uçmuş.. Ben ekimde bıraktım test almayı.. Ne olmuş öyle.. O paraya gider. Kan testi veririm diyorum😄

Evet hala olmadı 2 3 gubu gelir gelmezse yandan test aldım kollarımı deldiremem çok hassas bu damarlarım.su içtim 4 u beklicez ama negatf umutsuz heycan yaptım tabi gene de

Kızlar gittim doktora, durumu anlattım. Direk aşılama yapalım bu ay, ilaçlara başlayalım bugün dedi. Önce kist var mı bir bakalım ama dedi, ilk defa adet dönemi alttan muayene oldum, rahatsız edici bir tecrübe oldu 😂😅

Doktor muayene etti şok, adetin 2. Günü 17 mm yumurta var. Doktor çok enteresan dedi. Bu durumda başlarsak aşılamaya kist olur bu dedi. Adet bitimine kadar çatlamazsa iğne yapalım değerlendirelim bu yumurtayı dedi, pazartesi günü kontrole çağırdı.

Acaba benim bir ay pik görüp bir ay görmemem bunun için mi oluyor, muhtemelen bir ay erken gelişiyor yumurta adet bitmeden çatlıyor. Çok enteresan.

Hormon testi falan istemedi gerek yok dedi, enfeksiyon dedim, adet bitmeden göremem ona da bitince bakalım dedi. Pazartesi tekrar gel bakalım dedi.

Sperm değerleri iyi dedi, Morfoloji için 3 değer sorun değil, engel değil bu dedi

Bende durumlar bu şekilde kızlar

Kızlar gittim doktora, durumu anlattım. Direk aşılama yapalım bu ay, ilaçlara başlayalım bugün dedi. Önce kist var mı bir bakalım ama dedi, ilk defa adet dönemi alttan muayene oldum, rahatsız edici bir tecrübe oldu 😂😅

Doktor muayene etti şok, adetin 2. Günü 17 mm yumurta var. Doktor çok enteresan dedi. Bu durumda başlarsak aşılamaya kist olur bu dedi. Adet bitimine kadar çatlamazsa iğne yapalım değerlendirelim bu yumurtayı dedi, pazartesi günü kontrole çağırdı.

Acaba benim bir ay pik görüp bir ay görmemem bunun için mi oluyor, muhtemelen bir ay erken gelişiyor yumurta adet bitmeden çatlıyor. Çok enteresan.

Hormon testi falan istemedi gerek yok dedi, enfeksiyon dedim, adet bitmeden göremem ona da bitince bakalım dedi. Pazartesi tekrar gel bakalım dedi.

Sperm değerleri iyi dedi, Morfoloji için 3 değer sorun değil, engel değil bu dedi

Aaaa bayağı da büyükmüş kuzu ya, maşallah 😃adet bitiminde hemen değerlendir. Bende henüz regl olmadım kuzu, bugün 35.gün sanırım 1-2 güne regl olurum. Tahmin yaparak pazartesi gününe araştırma hastanesinden randevu aldım, bakalım neler olacak ❤️ aşılama düşünmüyorum şuan için.

Süper 😍haberler ne güzel aynı zamanda mi olcaz asilama yani senle bı kaç gün fartk olur herhalde ay sonu regl dönemi bakalm 😍🥰çok sevindim seliz yaa

Back