• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar gittim doktora, durumu anlattım. Direk aşılama yapalım bu ay, ilaçlara başlayalım bugün dedi. Önce kist var mı bir bakalım ama dedi, ilk defa adet dönemi alttan muayene oldum, rahatsız edici bir tecrübe oldu 😂😅

Doktor muayene etti şok, adetin 2. Günü 17 mm yumurta var. Doktor çok enteresan dedi. Bu durumda başlarsak aşılamaya kist olur bu dedi. Adet bitimine kadar çatlamazsa iğne yapalım değerlendirelim bu yumurtayı dedi, pazartesi günü kontrole çağırdı.

Acaba benim bir ay pik görüp bir ay görmemem bunun için mi oluyor, muhtemelen bir ay erken gelişiyor yumurta adet bitmeden çatlıyor. Çok enteresan.

Hormon testi falan istemedi gerek yok dedi, enfeksiyon dedim, adet bitmeden göremem ona da bitince bakalım dedi. Pazartesi tekrar gel bakalım dedi.

Sperm değerleri iyi dedi, Morfoloji için 3 değer sorun değil, engel değil bu dedi

Bende durumlar bu şekilde kızlar
🥰🥰🥰 güzel başlangıç🥳

O geçen döngüden kalan çatlamadan yumurtadır devlette asistan baktıysa tam anlamamış olabilir 😁
Adet bitimi ya da 7. 8. Gün tekrar bakılabilir ya da basit yumurtalık kistidir çok sorun olmaz 😁
İmza yitik doktorlar klübü 🥰🥰

Elbette doktora güven benim dediğim ihtimal genelde ben de öyle oluyordu hatta adetimin 5. Günü gittiğimde 14 mm olan yumurtam vardı benimde doktor ya geçen aydan hormonlar kalmıştır dedi aşılama olduğum için ya da hızlı gelişen bir yumurta olabilir ama düşük ihtimal dedi 🙄🤨

Kızlar kafamı karıştıran birşeyi sormak istiyorum.
Reglim ve testlere göre ovülasyon günüm düzenli.
Bu ay reglinin 4. Gününde dr yumurtan beklediğim kadar büyük değil en azından 18 mm görmeliydim dedi. Klomen verdi.
Sorularıma tersleyerek cevap verdiği için anlayamadım ve ilaç kullanmadım.

Testte eğer pik gördüysek yumurtanın büyüdüğünü göstermez mi ?

Yumurta zaten büyüyen bişey 4. Günden ilaç tavsiye etmesi kafamı karıştırdı baya.

Yani yumurta küçük kalacak çatlasa da bir işe yaramayacak mı ?

Daha sürecin başındayız genel kontrol olma istemiştim hormonlar hepsi normal değerde. Doğrudan ilaç tedavi sürecine girmek istemedim anlamadan.

Insallah🤩🤩
Belirtin olursa yaz
Erken gebelik testi aldin mi
Geçen transferden kullanmadığım predictor kalmış.. Evde buldum 😄 Tek atımlık kurşunum var😃
Hiç belirtim yok.. sadece bel ağrısı var.. Onun dışında hiç belirtim yok.. Geçen sefer 5.gün ağrı bitmişti.. Şimdi devam ediyor.. Belki belirtidir..

Kızlar gittim doktora, durumu anlattım. Direk aşılama yapalım bu ay, ilaçlara başlayalım bugün dedi. Önce kist var mı bir bakalım ama dedi, ilk defa adet dönemi alttan muayene oldum, rahatsız edici bir tecrübe oldu 😂😅

Doktor muayene etti şok, adetin 2. Günü 17 mm yumurta var. Doktor çok enteresan dedi. Bu durumda başlarsak aşılamaya kist olur bu dedi. Adet bitimine kadar çatlamazsa iğne yapalım değerlendirelim bu yumurtayı dedi, pazartesi günü kontrole çağırdı.

Acaba benim bir ay pik görüp bir ay görmemem bunun için mi oluyor, muhtemelen bir ay erken gelişiyor yumurta adet bitmeden çatlıyor. Çok enteresan.

Hormon testi falan istemedi gerek yok dedi, enfeksiyon dedim, adet bitmeden göremem ona da bitince bakalım dedi. Pazartesi tekrar gel bakalım dedi.

Sperm değerleri iyi dedi, Morfoloji için 3 değer sorun değil, engel değil bu dedi

Bende durumlar bu şekilde kızlar
Güzel haberler vermiş doktorun, vesile olur inşaallah ;)

Kızlar kafamı karıştıran birşeyi sormak istiyorum.
Reglim ve testlere göre ovülasyon günüm düzenli.
Bu ay reglinin 4. Gününde dr yumurtan beklediğim kadar büyük değil en azından 18 mm görmeliydim dedi. Klomen verdi.
Sorularıma tersleyerek cevap verdiği için anlayamadım ve ilaç kullanmadım.

Testte eğer pik gördüysek yumurtanın büyüdüğünü göstermez mi ?

Yumurta zaten büyüyen bişey 4. Günden ilaç tavsiye etmesi kafamı karıştırdı baya.

Yani yumurta küçük kalacak çatlasa da bir işe yaramayacak mı ?

Daha sürecin başındayız genel kontrol olma istemiştim hormonlar hepsi normal değerde. Doğrudan ilaç tedavi sürecine girmek istemedim anlamadan.
Doktorun bana hiç güvenilir gelmedi, hikayeni bilmiyorum ama döngün uzun olabilir geç yumurtlayabilirsin, yumurtanın kalitesi de USG de anlaşıldığını hiç duymadım bence moralinizi bozma ters bir zamanına gelmişsin hatta başka birine daha görün derim

16 mart kuzu.. Çarşamba dayanabilirsem pazar 9.gün olacak bi erken gebeliği hak eder artık😄
Erken gebelik test fiyatları uçmuş.. Ben ekimde bıraktım test almayı.. Ne olmuş öyle.. O paraya gider. Kan testi veririm diyorum😄
Sağlık ocağında ücretsiz cnm boşuna test alma Bnde almıyorum ne zamandır test Bnde reglle beraber hastane yolunu tutcam 16 sını sabırsızlıkla beklcm inşallah pozitif haberiyle hepimizi sevince boğcksn

Folbiol d vitamini ve stromega
Stromega siparişle geliyor 245 TL tanesi öncesinde 190₺ den aliyorsdm
Folbiol 35/40 sanırım d vitamini 35 sanırım düşünün zamları
Benim de d vitaminim eksikti, yurt dışından doğal ve katkısız olduğu için Pediakid D3 damla getirttim. Sonra bebeğime de kullandım. İnternette de var doktorum da içeriğinin doğal olduğunu söyledi. Çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Sağlık ocağında ücretsiz cnm boşuna test alma Bnde almıyorum ne zamandır test Bnde reglle beraber hastane yolunu tutcam 16 sını sabırsızlıkla beklcm inşallah pozitif haberiyle hepimizi sevince boğcksn
Aynen.. çok şükür ki Aile hekimimde artık benim gebelik haberimi bekliyor😄 Test günüm geldi dediğinde bismillah ile tuşa basıyor💕
Test günü gideceğim yanına🥰

🥰🥰🥰 güzel başlangıç🥳

O geçen döngüden kalan çatlamadan yumurtadır devlette asistan baktıysa tam anlamamış olabilir 😁
Adet bitimi ya da 7. 8. Gün tekrar bakılabilir ya da basit yumurtalık kistidir çok sorun olmaz 😁
İmza yitik doktorlar klübü 🥰🥰

Elbette doktora güven benim dediğim ihtimal genelde ben de öyle oluyordu hatta adetimin 5. Günü gittiğimde 14 mm olan yumurtam vardı benimde doktor ya geçen aydan hormonlar kalmıştır dedi aşılama olduğum için ya da hızlı gelişen bir yumurta olabilir ama düşük ihtimal dedi 🙄🤨
Ay valla bezdum ne güzel femera alıp dönecektim 😂

Doktorun bana hiç güvenilir gelmedi, hikayeni bilmiyorum ama döngün uzun olabilir geç yumurtlayabilirsin, yumurtanın kalitesi de USG de anlaşıldığını hiç duymadım bence moralinizi bozma ters bir zamanına gelmişsin hatta başka birine daha görün derim
Katılıyorum canım bende güvenemedim. Sanırım en hızlı çözümü almak için ilaca başvuruyorlar. Ben gerekmedikçe doğal süreçten yanayım. 4 aydır deniyoruz zaten daha.

Back