Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaa rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canıım. Amiin Allahım tüm isteyenlere içindede bize en kısa zamanda sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Düşükten ne kadar sonra tekrar hamile kalmıştın?
Amin🙏 ilk bebeğim mol gebelikti 6 ay hamile kalmamam gerekiyordu korunmayı bıraktıktan 5 ay sonra tekrar hamile kaldım

Günaydın kuzu umarım iyisindir🍃
Test yaptın mı nasıl gidiyor durum?.
Günaydın kuzucumm
Test yapmadım, daha doğrusu yapamadım
O kadar çok test stoklamıştım ki
Testim var sanıyordum sabah uyandım yapmak için, hiç kalmamış
Muhtemelen bugün alır yarın yaparım, olmazsa regl tabi
Ama hafiften ağrım var gibi
Sen nasılsınnn, cuma günü mü yapıcaktın test =)

Günaydın kuzucumm
Test yapmadım, daha doğrusu yapamadım
O kadar çok test stoklamıştım ki
Testim var sanıyordum sabah uyandım yapmak için, hiç kalmamış
Muhtemelen bugün alır yarın yaparım, olmazsa regl tabi
Ama hafiften ağrım var gibi
Sen nasılsınnn, cuma günü mü yapıcaktın test =)
Yapmayabilirim de bilmiyorum ki 🤷‍♀️

Sana bir şey söylemek istiyorum biliyorsun 10 ay kadar açıklanmayan diye yol aldım ve aşılama başladık.
Aşılamada gördüm ki eşimin sperm değerleri açıklanamayan demek için uygun değil morf 3 çıktı ne yazık ki..
sen de morf detayı biliyor musun eşinin baş anomalisi vs bakılabilir detaylı hatta DNA hasarı kuzu👀

Kızlar dr mfk yı takip ediyomusunuz . Canlı yayın açmış diyoki eşlerden biri mezarda yatmıyo veya 95 yaşında değilseniz herkesin gebelik şansı var😂 biosuna bakın ölücemm😂😂
Yani bu durumda benim koca istemezse bile benim gebelik şansım var degil mi 😅 yaparak olmayan yapmadan da olur mu ayyy😂😂😂

Gunaydinlar yarin dongumun 28. Gunu yani regl günüm.. Bir tek çalışma bile olsaydi heyecanla bekleyeceksin fakat yok 🙄 neyse bu ay olacak diye hayal ediyor bakalimm.. regl gelsin bitsin gerisine bakacağım insallah

Yapmayabilirim de bilmiyorum ki 🤷‍♀️

Sana bir şey söylemek istiyorum biliyorsun 10 ay kadar açıklanmayan diye yol aldım ve aşılama başladık.
Aşılamada gördüm ki eşimin sperm değerleri açıklanamayan demek için uygun değil morf 3 çıktı ne yazık ki..
sen de morf detayı biliyor musun eşinin baş anomalisi vs bakılabilir detaylı hatta DNA hasarı kuzu👀
Bence açıklanamayan diye birsey yok kuzu zaten inanmıyorum hiç 🤷‍♀️ tespit edilemeyen bi durum mutlaka var
Senin en azından şuan için engel olabilcek bi durum tespit edilmiş, yanılmıyosam bu değerlerde doğal gebelikte elde ediliyor ama süreci uzatıyor
Benimde 2,5 sene olcak sebepsiz infertilite 🤦🏻‍♀️
DNA hasarı yaptırmıs olmamız lazım sanki memorialde, inan hatırlamıyorum artık neye baktırdık ne yaptırdık
Ama ben şu histeroskobiyi olayımm bi, o sırada doktordan sperm testlerininde detaylı yapılmasını rica edicem sıfırdan
Epey zaman oldu çünkü biz baktırmayalı
Benim eşim sigara kullanıyor, evlenmeden önce alkol konusundada maşallahı varmıs suan kullanmıyor olsada
Ve kilolu
Yani herseyi ofsayt🤭
Ben her ne kadar suan için bişey bulunamasada spermlerle alakalı bi problemimiz olduğunu düşünüyorum ısrarla 🤷‍♀️

Bence açıklanamayan diye birsey yok kuzu zaten inanmıyorum hiç 🤷‍♀️ tespit edilemeyen bi durum mutlaka var
Senin en azından şuan için engel olabilcek bi durum tespit edilmiş, yanılmıyosam bu değerlerde doğal gebelikte elde ediliyor ama süreci uzatıyor
Benimde 2,5 sene olcak sebepsiz infertilite 🤦🏻‍♀️
DNA hasarı yaptırmıs olmamız lazım sanki memorialde, inan hatırlamıyorum artık neye baktırdık ne yaptırdık
Ama ben şu histeroskobiyi olayımm bi, o sırada doktordan sperm testlerininde detaylı yapılmasını rica edicem sıfırdan
Epey zaman oldu çünkü biz baktırmayalı
Benim eşim sigara kullanıyor, evlenmeden önce alkol konusundada maşallahı varmıs suan kullanmıyor olsada
Ve kilolu
Yani herseyi ofsayt🤭
Ben her ne kadar suan için bişey bulunamasada spermlerle alakalı bi problemimiz olduğunu düşünüyorum ısrarla 🤷‍♀️
Artık sebep için yoğunlaşmana çok sevindim. 🎋 Ben bir embriyolog takip ediyorum açıklanmayan diye bir infertilite türü yoktur diyor ki haklı,

Uzun süreli gebelik elde edilememesi sperm kaynaklı ne yazık ki😔 biz kadınlar her ay yumurtlama ile yeni şans üretiyoruz ama sperm dölleyemediğinden bu alternatif oluşturmuyor.
Az önce bir embriyolog ile görüştüm morf düşüklüğünde mutlaka genetik hasar bakılması gerekli dedi ki ben de böyle düşünüyordum başından beri çıkmazsa ne ala tabi 🎈🎈🎈

Biz sperm kaynaklı durumlarda sürekli yumurtlama takip edip ne yazık ki sorunun biz de olduğunu düşünerek yol alamayız.
Yaza kadar aşılamada sonuç alamazsam tüp bebek tedavisi planladık eşimle belki ben de o süreçte problem yakalanır adım atınca problemler bulunuyor eğer aşılama başlamasaydım bunu da bilmeyecektik, hele ki bizim ilk yaptırdığımız sperm testinde morf 8 çıkmıştı 🙀

Evet canım bizim şansımız benim eşimin sperm sayısı epeyce çok, bir lab bize bu ileri hızı ve total sayıyı hep görmüyoruz bu bakımından durumunuz iyi dedi ama ben eşime baş anomalisi için destekler aldım.
Geçen ayda kullanmıştı belki sayıyı o mı arttırdı bilmiyoruz 🥰

Artık sebep için yoğunlaşmana çok sevindim. 🎋 Ben bir embriyolog takip ediyorum açıklanmayan diye bir infertilite türü yoktur diyor ki haklı,

Uzun süreli gebelik elde edilememesi sperm kaynaklı ne yazık ki😔 biz kadınlar her ay yumurtlama ile yeni şans üretiyoruz ama sperm dölleyemediğinden bu alternatif oluşturmuyor.
Az önce bir embriyolog ile görüştüm morf düşüklüğünde mutlaka genetik hasar bakılması gerekli dedi ki ben de böyle düşünüyordum başından beri çıkmazsa ne ala tabi 🎈🎈🎈

Biz sperm kaynaklı durumlarda sürekli yumurtlama takip edip ne yazık ki sorunun biz de olduğunu düşünerek yol alamayız.
Yaza kadar aşılamada sonuç alamazsam tüp bebek tedavisi planladık eşimle belki ben de o süreçte problem yakalanır adım atınca problemler bulunuyor eğer aşılama başlamasaydım bunu da bilmeyecektik, hele ki bizim ilk yaptırdığımız sperm testinde morf 8 çıkmıştı 🙀

Evet canım bizim şansımız benim eşimin sperm sayısı epeyce çok, bir lab bize bu ileri hızı ve total sayıyı hep görmüyoruz bu bakımından durumunuz iyi dedi ama ben eşime baş anomalisi için destekler aldım.
Geçen ayda kullanmıştı belki sayıyı o mı arttırdı bilmiyoruz 🥰
Evet kuzu, bu süreçler hakkında ilk etaplarda çok bilgimiz olmadığı için doktorların standart kontrollerden, testlerden sonra bi sıkıntınız yok sebepsiz demesi durumuna ikna olmustum

İlaçsızda yumurtlamada bi sıkıntım olmadığı halde doktor takibinde 4 kez klomen femara ile yumurta takip ettirdim, hepsinde yumurta 21 22 mm lere ulasmasına rağmen yine gebelik olmadı🤷‍♀️

Suan harcadığım zamana üzülüyorum, gerçi bi çok sebepten bi süre bu durum üzerine yoğunlaşamamıstık ama onun haricinde o kadar yumurta takibi vs boştu😶
Aslında ben ilk baslarda aşılama için ısrarcı olmustum ama yaş genç rezerv iyi sperm de sıkıntı yok vs derken hep erteledi doktorum

Suan bencede iyi bi adım attım, doktorumu değiştirdim
Kimsenin görmediği polibi gördü mesela, gerçi ben onun engel olduğunu düşünmüyorum hala 😊
Ama yinede histeroskopi olcam
Eşimde o sırada sperm testlerini yaptırır
Bende zaman kaybetmeden tüp bebeğe geçmek istiyorum
Yeterince bekledik sanki=)

Bende senin adına mutluyum❤️ Umuyorum bizde bu süreçlerden hayırlı haberlerle çıkıcaz kuzu❤️🥰

Back