Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Estradiol değil zaten canım sen o deyince şaşırdım bir şey demedim. Progesteron düşük, muhtemelen o olabilir, sağlıklı yumurtlama için 10 ve üstü bekleniyor diye biliyorum
Ya da daha çok yeni çatladığını gördü ve ertesi gün bakıldı ki gene boş folikül yorumu yapılamaz. Yapılması için lab ortamına alması lazım.

Ama henüz yumurta çatlamamış olabilir ve zaten döngünün ilk günlerinde bu kız Margee Margee . Progesteron değeri için bir hafta sonra bakması gerekiyor tam çatlama sonrası. Şu an öyle bir yorum yapılamaz ki.
Çatlayan yumurtam var yoğun akıntımda oldu anladım zaten . Dün 16 mm en büyüğü olan yumurtalarım vardı bide 12 mm 13 mm bi çok küçük var dedi

Çatlamış dedi ya ondan dedim. Bilemedim yaa
Çatlamış yumurtam var geriden gelen en büyüğü 16 mm yumurtam da vardı dün . İğneler fazla uyarmış çatlamışlar, zaten 2 gün önce 2 kere yumurtlama akıntım oldu ama ihtimal vermemiştim. Yani saçmasapan bi hal almış yumurtalar

Herkesin beyni yandı doktorumda baya bilinen biri aynı zamanda hamile hangi anına denk geldi acaba böyle bi tedavi uyguladı herkesin beynini yaktı

Selam canım, bebişim 3 cm filan su an fasulyeden hallice 😜 geçen hafta fetal dna için kan verdim. Genetik sorun taraması yapılıyor. Oradan yanıt bekliyorumm. İnsallah sağlıklıysa içimize su serpilecek, hamile kalınca da endiseler, dertler bitmiyor. Hepimize sabır diliyorum. Ben biliyorsun 8 ay deneyip oldurdum, o geçen 7 ayda ne yanlıs yapildi hala bilmiyorum ama sonunda denk geldi. Yaşı aranızda en büyük olan benim o yüzden sırayı ben aldım 😄 Hepiniz tıpış tıpış annelere geleceksiniz biliyorum. Burası anneler kulubu burdan cıkıs yok 🤪😘
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bu fetal DNA neden yapılıyor her gebenin yaptırması gereken bir şey mi sizce ben yeni duydum da bir sormak istedim

hormon testi verdim öyle anlaşıldı muayenede de 4 yumurtam vardı.
Dün Döngümün 9. Günüydü çatlayan yumurtamda vardı . Dr dedi istersen opu yapalım ama sonuç alma olasılığımız çok düşük
Kuzum yanlış anlama ama doktorun hiç iyi değil.. Ya da bilerek böyle yaptı.. Bunun başka izahatı yok… Dozu amh ve görünen foliküle göre karar veriyorlar.. 225 çok yüksek doz değil… Doktorun 6-8 folikül arası görüp karar vermiş demekki.. Ama birden uyarım gerçekleştiği için yumurtalar aniden büyütebiliyorlar… Öyle olunca da yumurta kalitesi ister istemez etkileniyor.. Onun içinde ceteotide ya da başka ilaçlar veriyorlar.. Hem yumurta büyümesi sağlanıyor hem de olgunlaşması sağlanıyor.. Benim anladığım senin doktorun sana taze transfer yapmaya niyetlenmiş ama sana bu niyetini açmamış.. Hem yumurtalarıma bakarak karar vermek istemiş hem de vücudun tepkisini ölçmeye çalışmış.. Ama bu tecrübesiz bi doktorun yapacağı bir iş… Sürekli tüp bebek yapan bi doktor bunu yapmaz..
Kaç günde bir regl oluyorsun

Gözün aydın canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım

4 yumurtam vardı çatlayan yumurtamda vardı . Dozu yüksek gelmiş olabilir mart ayında başka bi tedavi uygulucam dedi
Yumurtaların zaten çatlamasını engellemek için 4-5. Gün o ilacı vermesi gerekiyor.. Yoksa zaten yumurtalık uyarıldığı için lh da artıyor ve boyutuna bakmadan lh salınımı artrığı için çatlıyor zaten…
Bence doktor biraz iş bilmez birisi gibi geldi bana. Tüp bebek sürecinde gelişen yumurtalarını nasıl çatlattı ya, önlem alınıyor diye biliyorum. O kadar ilaç yükledin kendine
Aynen iş bilmiyor veya bilerek deneme yaptı.. Ve söylemedi…
Evet kuzum doktor kan sonuçlarına göre öyle görünüyo b

evet önleyici iğne vardı onu vermedi 😔 bu doktorumda elendi aşılamayı irenbe hastanesinde yapılacak oraya güveniyorum ilaçlarda boşa gitmesin diye aşılama yapalım dedik . Olmadı istanbula bahçeçi ye gideceğim artık
Olabilir kuzum ama aşılama için yeterli boyuttalar mı?
Kişiye göre değişen bişey dedi doktor . Yani istersen tüp bebek yaparız ama ben şuan önermiyorum dedi
Şimdi toplasa nolacak hepsi küçük yumurtalar.. artık yumurtalığa atım emri verilmiş büyüyen atılacak ne toplayacak?
Selam canım, bebişim 3 cm filan su an fasulyeden hallice 😜 geçen hafta fetal dna için kan verdim. Genetik sorun taraması yapılıyor. Oradan yanıt bekliyorumm. İnsallah sağlıklıysa içimize su serpilecek, hamile kalınca da endiseler, dertler bitmiyor. Hepimize sabır diliyorum. Ben biliyorsun 8 ay deneyip oldurdum, o geçen 7 ayda ne yanlıs yapildi hala bilmiyorum ama sonunda denk geldi. Yaşı aranızda en büyük olan benim o yüzden sırayı ben aldım 😄 Hepiniz tıpış tıpış annelere geleceksiniz biliyorum. Burası anneler kulubu burdan cıkıs yok 🤪😘
Hay maşallah büyüsün kuzucuk😁 Cinsiyet de belli oluyot erken öğreneceksin ve kesin sonuç😄 Erkek doğdu içime🥲
Bilmyrm ki cnm regl olmadım henüz gecikti beklyrm gelir diye
İnş pozitif habercisidir🥲
Selam canımm. Arada bir doktor kontrolune gidip bebeği görmesem hamile olduğumu unutuyorum. O derece rahat bir gebelik geçiriyorum, hepinize böylesi nasip olsun. Sen neler yapiyorsun, ikinci tüp bebek tedavisine ne zaman baslayacaksın? Hep unutuyorum ama sizdeki problem neydi? Biz bu işe ileri hızlı sperm 0 ile baslamistik.
Maşallah bekletti sıpa ama annesini de düşünüyor🤗 Bizde morfoloji 0, ileri hız 4 tü😃 benim hormonlar hsg yumurtalık herşey normaldi.. Ama tutmadığı için artık herşeyi sorgulayacağım…
Hadi bakalim herşey senin için güzel olsun canim bende 1hafta geciktim adet olmadım ya:KK43: covit geciktirir mi bilmiyorum duruma göre acele etmiyorum adet oluncahastaneyi aricam ya demicem bise bakalim nolcak sıkıldım ertelenmesinden:KK43: dün 42 yaşında tanidigim ilk seferde pozitif oldu
Tüp bebek şans işi kuzum.. Aynı anda tedaviye başladığım 2 kişi vardı. Biri rahimden ameliyat oldu tek seferde tuttu. Öbürü 39 yaşındaydı tek seferde tuttu. Benimki tutmadı. Herşey normaldi.. Bence Rabbim dağına göre kar veriyor☺️

Kuzum yanlış anlama ama doktorun hiç iyi değil.. Ya da bilerek böyle yaptı.. Bunun başka izahatı yok… Dozu amh ve görünen foliküle göre karar veriyorlar.. 225 çok yüksek doz değil… Doktorun 6-8 folikül arası görüp karar vermiş demekki.. Ama birden uyarım gerçekleştiği için yumurtalar aniden büyütebiliyorlar… Öyle olunca da yumurta kalitesi ister istemez etkileniyor.. Onun içinde ceteotide ya da başka ilaçlar veriyorlar.. Hem yumurta büyümesi sağlanıyor hem de olgunlaşması sağlanıyor.. Benim anladığım senin doktorun sana taze transfer yapmaya niyetlenmiş ama sana bu niyetini açmamış.. Hem yumurtalarıma bakarak karar vermek istemiş hem de vücudun tepkisini ölçmeye çalışmış.. Ama bu tecrübesiz bi doktorun yapacağı bir iş… Sürekli tüp bebek yapan bi doktor bunu yapmaz..

Yumurtaların zaten çatlamasını engellemek için 4-5. Gün o ilacı vermesi gerekiyor.. Yoksa zaten yumurtalık uyarıldığı için lh da artıyor ve boyutuna bakmadan lh salınımı artrığı için çatlıyor zaten…

Aynen iş bilmiyor veya bilerek deneme yaptı.. Ve söylemedi…

Olabilir kuzum ama aşılama için yeterli boyuttalar mı?

Şimdi toplasa nolacak hepsi küçük yumurtalar.. artık yumurtalığa atım emri verilmiş büyüyen atılacak ne toplayacak?

Hay maşallah büyüsün kuzucuk😁 Cinsiyet de belli oluyot erken öğreneceksin ve kesin sonuç😄 Erkek doğdu içime🥲

İnş pozitif habercisidir🥲

Maşallah bekletti sıpa ama annesini de düşünüyor🤗 Bizde morfoloji 0, ileri hız 4 tü😃 benim hormonlar hsg yumurtalık herşey normaldi.. Ama tutmadığı için artık herşeyi sorgulayacağım…

Tüp bebek şans işi kuzum.. Aynı anda tedaviye başladığım 2 kişi vardı. Biri rahimden ameliyat oldu tek seferde tuttu. Öbürü 39 yaşındaydı tek seferde tuttu. Benimki tutmadı. Herşey normaldi.. Bence Rabbim dağına göre kar veriyor☺️
Hiç bilmyrm 1 hafta bekleyip test yaparım çünkü bazen 1 hafta gecikiyor pozitif olduğunu sanmıyorum ama bi umuttur yaşamak diye beklyrm bklm kuzum

Benim de iğneden bir hafta sonra progesteron ölçülmüştü çatlamadan bir hadta sonra sağlıklı sonuç olur diye not düşmüştü doktorum
Ovulasyonda catlama gordukten 7 8 gun icinde olcturmek gerekiyomus saglikli sonuc almak icin bende olcturdugumde 9.4 cikmisti kaliteli yumurtlama dendi

Margee Margee canım benim sana uzaktan görüşümü söyleyeyim ama bu konuları MaviSasa234 MaviSasa234 iyi bilir benden🌿
Doktorun sana doğru bir yol çizmemiş ilaç ve sonraki takip karar sürecin bana deneyimsizlik gibi geldi gene diyorum ben okuduklarım kadar biliyorum.
Ama yumurtalarının boş olduğuna bu şekilde karar verilemez🤷‍♀️ Estradiol değerin iyi görünüyor demek ki baskın yumurtalar olmuş tedaviyi tüp bebek sürecine göre az yumurta oluştuğu için iptal etmiş olabilir ama bu şekilde boş folikül kararı verilemez kanımca.
Doktorlar bizi iyice okumayan ama umut bağlayan olarak görüyor ne kadar etik olmayan bir durum allah herkesi doğru hekimlerle karşılaştırsın ne diyim 🎈
Folikül oluşumunu gözlemliyorlar ama içinde yumurta var yoku opu günü anlıyorlar.. toplamaya gelmeden anlaşılmıyor..
Bazılarında 5-6 folikül vardı ama opu de 2 yumurta çıktı diyorlar.. öyle bir durum yani.. Ana folikül içi boş yumurta yok diyemiyorlar galiba.. Onu progestron seviyesinden anlıyorlar.. Ama tüp bebekte opuden önce progestron bakılmıyor zaten.. çatlamayan yumurtaya neden progestron bakılsın..

Back