• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çikolata kistiniz mi var? Kist ile beraber yumurta rezervi düşüyormuş galiba.. Siz araştırmışsınızdır. Doktor o rezerv azalması ile beraber yumurta kalitesi düşmesin diye demiş olabilir. Prp genelde çok düşük amh olanlarda uygulanıyor.. Hem ilaçlar ile olan yumurta sayısını arttırıyormuş hem de kaliteli olmalarını sağlıyor..
Sonuçta serum ve mineral uygulanıyor.. Muhakkak etkisi oluyordur...
Çikolata kisti değil folikul kisti varmış bir tane 20 mm üç senedir sol overde bu kist, ordaki yumurtaların buyumesini baskiliyormus bu sebepten ötürü hep sağdan yumurtam büyüyor.🙁

Çikolata kisti değil folikul kisti varmış bir tane 20 mm üç senedir sol overde bu kist, ordaki yumurtaların buyumesini baskiliyormus bu sebepten ötürü hep sağdan yumurtam büyüyor.🙁
Aa çok ilginç.. O zaman folikül içindeki sıvı alınınca soldan da yumurtlama olacağı mı varsayılıyor.. Bu gebeliğe engel mi?

Aa çok ilginç.. O zaman folikül içindeki sıvı alınınca soldan da yumurtlama olacağı mı varsayılıyor.. Bu gebeliğe engel mi?
Evet aynen böyle dusunuyor doktor bu yumurtalıkta yer kapladığı için diğerlerini büyütmüyor dedi,😀 şu an için sıkıntı yok sağ tüp açık ama tüp bebek tedavisi isterseniz bu kist alınan ilaçlar yüzünden büyüyebilir almalıyız dedi, bu arada bunu söyleyen tüp bebek klinigindeki doktor. Ayrı bir görüş daha almayı düşünüyorum başka bir Dr dan.

Kizlar 4 ocakta kürtaj oldum bugun periodum basladi ne zaman baslasam acaba ovu testlerine ?
Hiç korunmayacaksan adet bitiminden 2 gün sonra başla canım.
Merhaba kızlar eskisi kadar sık uğrayamıyorum buraya ama. Ben hamileliğimin ortalama 5. haftasındayım. Hep içimden geçiriyordum, eğer hamile kalırsam neler yaptığımı yazacağım diye. Biz 6 aylık evliyiz ve ilk aydan itibaren düşünüyoduk fakat 5.ayımızda nasip oldu. Ben doktora muayene olmuştum herşey yolunda bir sıkıntı yok dediği ay hamile kaldım. Yaptıklarım şunlardı belki birinize de ben anlattıklarımla vesile olurum. Aslında hep bilinen şeyler ama belki bilmeyenler vardır.
1- Her sabah kahvaltıda muhakkak avokadonun 4/1 ini yedim. Hiç aksatmadan.
2- multivitamin kullandım. (ilk başlarda pharmaton, sonrasında medigart)
3- hergün mutlaka balık yağı hapı kullandım (Marincap benim kullandığım)
4- Kahve bağımlısıydım sadece bir fincana düşürdüm çayla da aram yoktu zaten
5- akşam yemekten sonra mutlaka havuç, ve kabak çekirdeği ve birer tane incir içine ceviz koyarak tükettik eşimle birlikte
6- ve benim en çok hamile kalmama sebep diye düşündüğüm eşime ilişkiden yarım saat önce türk kahvesi ve bitter çikolata yedirmem oldu diye düşünüyorum. Çünkü bunu sadece bebiş olduğu ay yaptık.

Rabbim hepinize hayırlı haberler almayı nasip etsin :KK200:
Hayırlı olsun canım sağlıkla ilerlesin. Pozitif gördüğün tarihi yazarsan tabloya ekleyeyim.
Ben bir şeyi anlamadım madem erkeklerin spermleri 3 ay öncesinden geliyor mesela neden hamile kalınan ay şunu yedik içtik vb şeylerle sperm kalitesinin arttığı söyleniyor. Bu konuda beni aydınlatır mısınız?
Kuzu sperm sayısında değişiklik olmuyor ama var olan spermler hızlandırmada ve kaliteli hale getirmede etkisi oluyor diye biliyorum

Hiç korunmayacaksan adet bitiminden 2 gün sonra başla canım.

Hayırlı olsun canım sağlıkla ilerlesin. Pozitif gördüğün tarihi yazarsan tabloya ekleyeyim.

Kuzu sperm sayısında değişiklik olmuyor ama var olan spermler hızlandırmada ve kaliteli hale getirmede etkisi oluyor diye biliyorum
Anladım karışık işler ya. Yarın temizleniyorum nasipse yani ayın 3 ü işte ovulasyona ne zaman başlayayım canım?

Kuzum klomen öncesi bu kadar düşük müydü?
Ben eşime dedim mesela, senin toparlanma sürecinde benim yumurta rezervm azalırsa tedavi zorlaşacak. Bunu göze alıyor musun? Herhalde kendisi de araştırdı. Aşılama ile zaman kaybetmeyelim o zaman dedi.
Kuzum senin iyi bir doktora gitmen lazım.. İyice araştır. Amh düşüklerinde prp uygulanıyor. Prp hem yumurta sayısını hem de kalitesini arttırıyor..
Bir de imkanlarınızı zorlayabilirseniz havuz yöntemini kullan.. Tekrar gebelik düşünürsen dondurulmuş embryon olsun.. Sonrasında daha da azalmış rezerv ile tüp bebek sürecine girme..
Klomen öncesi gene aynıydı bence sinirdaydi yine evet iyi bir doktor buldum cumartesi randevum var başlayacağız bakalım yumurtlamam oluyor günü gününe adetimde günügunune ama tahminimce kalitesizde denk geliyor bakalım ne dicek doktor evet tup yapınca sorayim onu saklayabilir miyiz diye

Son düzenleme:
Anladım karışık işler ya. Yarın temizleniyorum nasipse yani ayın 3 ü işte ovulasyona ne zaman başlayayım canım?
8. Gün başla canım kaçırmamak için. Eğer adet döngün uzunsa 10. Gün de başlayabilirsin. Testler itibar pahalı olmuş, ziyan olmasın 😂

Kuzum klomen öncesi bu kadar düşük müydü?
Ben eşime dedim mesela, senin toparlanma sürecinde benim yumurta rezervm azalırsa tedavi zorlaşacak. Bunu göze alıyor musun? Herhalde kendisi de araştırdı. Aşılama ile zaman kaybetmeyelim o zaman dedi.
Kuzum senin iyi bir doktora gitmen lazım.. İyice araştır. Amh düşüklerinde prp uygulanıyor. Prp hem yumurta sayısını hem de kalitesini arttırıyor..
Bir de imkanlarınızı zorlayabilirseniz havuz yöntemini kullan.. Tekrar gebelik düşünürsen dondurulmuş embryon olsun.. Sonrasında daha da azalmış rezerv ile tüp bebek sürecine girme..
Kiz cok mu kötü niye beni.korkuturyorrsun=(

8. Gün başla canım kaçırmamak için. Eğer adet döngün uzunsa 10. Gün de başlayabilirsin. Testler itibar pahalı olmuş, ziyan olmasın 😂
Ayın 5 ine rastgele deyip başlıyorum o zaman 😬 ilk defa yapacağım ya bi heyecanlıyım. İlk ve son olur umarım 🤞 hepimiz için de son olsun 🙏🏻

Amh tek bi yerde mi baktirdin canim bencw tekrar baktir bi yanlislik olabilor fsh iyi bence
Evet tek yerde zaten tüp yaparken bence bakıyorlar bir de orda görürüm sonucu ama daha öncede doktor yumurtan tembel demişti ondanda düşük çıkıyor olabilir bence

Şuan gayet iyi, amh değerinin yanılttığını duymuştum.

Evet tek yerde zaten tüp yaparken bence bakıyorlar bir de orda görürüm sonucu ama daha öncede doktor yumurtan tembel demişti ondanda düşük çıkıyor olabilir bence
Bana da bir doktor yumurta tembelliği var demişti. Tembellik ne oluyor onu bilmiyorum ama

Back