- 29 Ocak 2016
- 4.031
- 4.089
- 133
- 30
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #4.241
Amin kuzum hepimizin doktora ne zaman gitmeyi planlysnIyiyim canim valla cok şükür işin rast gitsin inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin kuzum hepimizin doktora ne zaman gitmeyi planlysnIyiyim canim valla cok şükür işin rast gitsin inşallah
Tüp bebek süreci erkek anlamında çok rahat bi dönem.. Kadınlar için biraz zor.. Sürekli yumurta kontrolü hormon yan etkileri.. Erkekler bi yumurta toplamada bi transfer de geliyor…Bizim o adımı seçmemiz bi karar benceBende hep tup yapalım diyordum bu sefer de ertelicektik hatta amh düşük çıkınca geç kalmayalım dedi atladık bakalım bir seruvene
Kuzum sen nasılsın? Nasıl gidiyor..?Amin kuzum hepimizin doktora ne zaman gitmeyi planlysn
Kuzum sende sıkıntı yoksa eşinde sıkıntı yoksa.. Zaten evlenir evlenmezde korunmadı iseniz.. Normal bir süreç olmuş Maşallah Allah analı babalı büyütsün inşMerhaba kızlar eskisi kadar sık uğrayamıyorum buraya ama. Ben hamileliğimin ortalama 5. haftasındayım. Hep içimden geçiriyordum, eğer hamile kalırsam neler yaptığımı yazacağım diye. Biz 6 aylık evliyiz ve ilk aydan itibaren düşünüyoduk fakat 5.ayımızda nasip oldu. Ben doktora muayene olmuştum herşey yolunda bir sıkıntı yok dediği ay hamile kaldım. Yaptıklarım şunlardı belki birinize de ben anlattıklarımla vesile olurum. Aslında hep bilinen şeyler ama belki bilmeyenler vardır.
1- Her sabah kahvaltıda muhakkak avokadonun 4/1 ini yedim. Hiç aksatmadan.
2- multivitamin kullandım. (ilk başlarda pharmaton, sonrasında medigart)
3- hergün mutlaka balık yağı hapı kullandım (Marincap benim kullandığım)
4- Kahve bağımlısıydım sadece bir fincana düşürdüm çayla da aram yoktu zaten
5- akşam yemekten sonra mutlaka havuç, ve kabak çekirdeği ve birer tane incir içine ceviz koyarak tükettik eşimle birlikte
6- ve benim en çok hamile kalmama sebep diye düşündüğüm eşime ilişkiden yarım saat önce türk kahvesi ve bitter çikolata yedirmem oldu diye düşünüyorum. Çünkü bunu sadece bebiş olduğu ay yaptık.
Rabbim hepinize hayırlı haberler almayı nasip etsin
Bencede öyle.. Bence sen aşılamayı da denemelisin.. Zaten devlet hastanesine gidersin.. Masrafı da olmaz.. Bir de genetik de yaptır… Sizde herşey normal ilerlediği için sanki sende aşılama tutacak gibi.. charlotte gibi düşünüyorum..Onu üzerek birşey yapmak istemiyorum çünkü her ne konuda olursa olsun ne zaman onun yapma dediği şeyi yaptıysam hep bir sorun yaşadım. Oyüzden hayırlısı ile şu 3 ayı değerlendirmek istiyorum. Sonrasında nasibimizde tüp bebek varsa ona geçeriz
Olayı çok içselleştirmişsin… mümkünse eşinle 1 hafta bi tatil yapın.. sen tezi de yapmaya çalıştığın için bebek mevzusu senin kaçış noktan olabilir.. Biraz herşeyden sıyrılın..Ya canım aslında evsel değil, çok şükür eşimle de ailemle de yaşadığım herhangi bir problem yok. Herşey yolunda çok şükür, ben de bir keyifsizlik var. Sanırım şu bebek olayının bu kadar uzaması çok canımı sıkıyor... Bugünümüze şükür
artık uzandığım kanepede kapıdan içeri anne diye pıt pıt koşan bebiş hayalleri kuruyorum bir başka bebek gördüğümde üzülüyorum. Ruh halimi fazlasıyla etkiliyor.
Zam gelmiş olabilir.. Ama ben ilaçlar için uygun bir eczane buldum. Şubat ortası gibi zam gelecek.. doktor ile konuşup transfer sırasında olan ilaçlar ı falan herşeyi yazsa birden alsanız daha uyguna bile gelir.. Herkes gonal f 1000 vermiş.. Ben 680 tl ye aldım…merhaba canım, ınsallaahh yavruna kavusursun dularım senınle,
bende 17bın fıyat almıstım ılac vs harıc , 2asılamam var onu dusunce %30 kadarı; 11.500 dedıler, ılaclarda 4- 5 tutabılır demıstı doktor.
Biz de Kaan Aydos ta tedavi gördük esimin ileri hareketi %6 idi sperm sayısı 30 milyon ve DNA hasarı çıktı emodex ve coenzim 10 kullandı yanında bal propolis karısımi arada bir keciboynuzu özü icirdim şu an DNA hasarı bitti ve hareketli spermi ve sayısı çok arttı son 2-3 aydır iyi lakin henüz bebiş yokMerhabalar hangi vitamin ve ilaçlarla hasar bu sekılde kısa sürede dustu bilgi verirmisinz. Bizde kaaan aydosta tedavi görüyoruz oksitatif strese baglı hasar cıktı
Evicap fort, pregnacare, proment, omepaQ10, impryl.. tedavi kişiden kişiye değişir eminimki.. ama bir fikir olsunMerhabalar hangi vitamin ve ilaçlarla hasar bu sekılde kısa sürede dustu bilgi verirmisinz. Bizde kaaan aydosta tedavi görüyoruz oksitatif strese baglı hasar cıktı
Bizde bunları kullandık. Ekstadan ben keçiboynuzu suyu ve çakşır suyu kullandım..Bizde de hasar yüksekti... Kromozom analizi normal çıkınca ilaçlara odaklandık. Biz tedaviyi tamamlamadık. 1.5 ayda %20 başarı sağladık..Evicap fort, pregnacare, proment, omepaQ10, impryl.. tedavi kişiden kişiye değişir eminimki.. ama bir fikir olsun
0.79 ciktiAmh kaçtı senin canım?
İyiyim cnm tüp bebek başlıklarını geziyorum aşılamadan umudum yok ki zaten regl belirtileri baş gösterdi benim ki yaza kadar bekleyelim diyo ama bn bi kabul ediyorum bi vazgeçiyorum beklemek istemyrm daha fazla sen ne durumdasın bebiş nasıl kendini belli etmeye başlamıştır inşallahKuzum sen nasılsın? Nasıl gidiyor..?
Aynisi ben de var işten gelip evde bosbos durmak yerine minnos bir bebisle ilgilenmek vardı.cok tatlilarYa canım aslında evsel değil, çok şükür eşimle de ailemle de yaşadığım herhangi bir problem yok. Herşey yolunda çok şükür, ben de bir keyifsizlik var. Sanırım şu bebek olayının bu kadar uzaması çok canımı sıkıyor... Bugünümüze şükür
artık uzandığım kanepede kapıdan içeri anne diye pıt pıt koşan bebiş hayalleri kuruyorum bir başka bebek gördüğümde üzülüyorum. Ruh halimi fazlasıyla etkiliyor.
Kuzum klomen öncesi bu kadar düşük müydü?0.79 cikti
Belirti aramıyorum. Ciddi bel ağrısı yaşıyordum. Eşim uyguladığı bir yöntem vardı. Onu yaptı. Çok şükür geçti.. Progesteron arttıkça bel ağrısı yapıyormuş.. Artık çok düşünmüyorumda.. Kul olarak elimden gelecek olan herşeyi yaptım. Gerisi takdiri ilahi.. Ben naparsam yapayım tutmazsa tutmaz yani.. Zihnen toparladım sanki yani Bir de eşim çok okuyor üstüme.. Ağırlığımı alıyor.. Çok iyi geliyor. Tavisye ederim...İyiyim cnm tüp bebek başlıklarını geziyorum aşılamadan umudum yok ki zaten regl belirtileri baş gösterdi benim ki yaza kadar bekleyelim diyo ama bn bi kabul ediyorum bi vazgeçiyorum beklemek istemyrm daha fazla sen ne durumdasın bebiş nasıl kendini belli etmeye başlamıştır inşallah
Burada ki tüm arkadaşlara dua ediyorum tabi başta uzun zamandır birlikte yol aldığım arkadaşlarıma senin gibi inşallah çabalarımızı boşa çıkarmayacak rabbim bizlerde kavuşcaz yavrularımıza meşakkatli yollardan geçiyoruz bu yolların selamete ulaşması İçin dualarım hepimiz için kuzumBelirti aramıyorum. Ciddi bel ağrısı yaşıyordum. Eşim uyguladığı bir yöntem vardı. Onu yaptı. Çok şükür geçti.. Progesteron arttıkça bel ağrısı yapıyormuş.. Artık çok düşünmüyorumda.. Kul olarak elimden gelecek olan herşeyi yaptım. Gerisi takdiri ilahi.. Ben naparsam yapayım tutmazsa tutmaz yani.. Zihnen toparladım sanki yani Bir de eşim çok okuyor üstüme.. Ağırlığımı alıyor.. Çok iyi geliyor. Tavisye ederim...
Kendine de eşine de zaman ver.. Senin için yorucu bi süreç.. yumurta toplamaya kadar 3-4 kere muayneye gidiyorsun. Yumurta toplanıyor.. Sonra transfer süreci de rahim kalınlığı takibi var.. En raahat olduğun dönem ne ise; ya da en istekli olduğun dönem... O dönem başla.. Transfer süreci beni çok yıprattı. Yumurta toplama tereyağından kıl çeker gibiydi.. Çünkü derslerim yeni başlamıştı yoğunluğum azdı...
Transfer sürecinde sürekli sabahın köründe ilk muayneyi aldım ki işler aksamasın, Hastaneye gitmek 1 saat, dönmek 1 saat, eve gidiş 1 saat.. 2 hafta çok fazla trafik. Çok fazla aynı anda aynı yerde olmak... İlaçlar ağrı yapıyor.. Progesteron duyguları sürekli hoplatıyor... Kar yağması resmen nimet oldu benim için..
Kuzum klomen öncesi bu kadar düşük müydü?
Ben eşime dedim mesela, senin toparlanma sürecinde benim yumurta rezervm azalırsa tedavi zorlaşacak. Bunu göze alıyor musun? Herhalde kendisi de araştırdı. Aşılama ile zaman kaybetmeyelim o zaman dedi.
Kuzum senin iyi bir doktora gitmen lazım.. İyice araştır. Amh düşüklerinde prp uygulanıyor. Prp hem yumurta sayısını hem de kalitesini arttırıyor..
Bir de imkanlarınızı zorlayabilirseniz havuz yöntemini kullan.. Tekrar gebelik düşünürsen dondurulmuş embryon olsun.. Sonrasında daha da azalmış rezerv ile tüp bebek sürecine girme..
Çikolata kistiniz mi var? Kist ile beraber yumurta rezervi düşüyormuş galiba.. Siz araştırmışsınızdır. Doktor o rezerv azalması ile beraber yumurta kalitesi düşmesin diye demiş olabilir. Prp genelde çok düşük amh olanlarda uygulanıyor.. Hem ilaçlar ile olan yumurta sayısını arttırıyormuş hem de kaliteli olmalarını sağlıyor..bana da Dr kistini aspire ederken prp yaparız eş zamanlı dedi ama benim amh 3.50 gibi bir şey. Gerek yok gibi geldi bana Eğer kist aspirasyonu yaptirirsam prp yaptırmam.
Hamile kalmadan önce yapılıyor eşinizden kan alınıp bazı işlemlerden geçip size enjekte ediliyor 40gun ara ile iki kere oluyor buMerhaba lenfosit aşısı nasıl yapılıyor acaba transferden önce mi kaç gün sürüyor acaba
Wala gulerekte söylese benim tuhafıma gitti canım ins bu ay olur ne deyimGülerek söyledi yani tuhafıma gitti ağzımdan bişey çıkmadı tavrından dolayı ama haftaya salı bir daha gidicem o zaman sorarım