Ben akademisyenim
Aslında işim çok rahat gibi duruyor ama maalesef ki değil.. Tek başıma haftasonu dahil çalışıyorum
Şuan için belirti yok.. 3.güne girdim.. Tutunma bugünden sonra başlayacak.. Bizim bıcırık düşmedi ise tutunabildiyse tabiki
Taze transferde yumurta toplandıktan sonra doktor yumurta kalitesinde ve döllenme durumuna göre 2.-3.-5.güne götürüp transfer yapıyor.. Zaten öyle bir planı varsa baştan ona göre hazırlıyor..Ve ya Yumurta toplamada beklenen kadar olgun yumurta çıkmazsa tazeye çevirebiliyor… Yumurta toplama sonrası hemen progestron ilaçlarını veriyor.. Yumurta için verilen hormonlar zaten rahim kalınlaştırdıgu için ekstra bi rahim kalınlaştırma sürecine girilmiyor…
Dondurulmuş transferde ise doktor döllenme sonrası embryoları durumuna göre 3-5.günde donduruyor. Yumurta sonrası ohss olursa, embryolar genetik gidecekse, rahim çok kalınlaştı ise, daha öncesinde rahimde perde polip miyom gibi şeyler gördü ise .. 2 adet dönemi veya histeroskopi sonrası transfer sürecine hazırlamak için estrojen verip rahmi kalınlaştırıyor. Sonrasında progestron verip sanki gebelik varmış gibi ortam oluşturup transfer işlemini gerçekleştiriyorlar..
Ben sayfalara bakıyorum aslında taze ile dondurulmuş arasında pek bi başarı farkı yok..
ama taze için hormon yüklemesi fazla olduğu için tutma şansı düşük diyorlar.. Rahim dinlendirilip arkadan gelişen yumurta varsa kontrol altına alınıp öyle transfer geçilsin..
Bahçeci bunu ticaret döktüğü için popüler hale gelmiş bence.. Bahçeci rahim dinlendirme ücreti alıyor.. Hiç bir işlem yapmıyor sen evde oturduğun için ödüyorsun
Ama insanların kafasını bulandırıyorlar.. Amh düşük olanlarda zaten embryo az oluşuyor mecbur taze transfer veya havuz deneniyor.. Ya da pko lularda çok yumurta çıkıyor ama kalitesiz oluyor.. 1-2 embryo oluşuyor gene dondurmak risk oluyor..
Kısacası duruma göre en doğrusu neyse doktor karar veriyor..
Ben izin mevzusundan ötürü dondurulmuş yaptım.. Ki ara dönemde bile sorun çıkardılar