Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
naber kuzu ya Seni gördüm mutlu oldum, bazen bilmez olaydım görmez olaydım diye söyleniyorum

M-Mavera2048 ile konuşmuştuk progesteron bakılması gerekli mutlaka hem de min2-3 döngü için eğer açıklanmayan deniyorsa..
Ama çatlatma olmuşsun bana kalırsa yüksek oranda çatlama olmuştur da ölçüm yapılması iyi olurdu.
M-Mavera2048 canım sen kan pıhtılaşma ve genetik testleri yaptırdın mı? Tüpe bebek sürecine girersen diye sordum düşük yapmadığın için doğal da belki gerek yoktur ama aklında kalmasın istersen ne durumdasın şimdi bu ay regl ne zaman?

Canım çatlama olayını görünce yazmak istedim.

Ben Mayıs ayında bi kürtaj oldum ondan sonra kontrollere gittiğimde bazı aylar yumurta boyutum olması gerekenden çok büyüktü. Bazı aylar yumurta çatlamıyor ama bu usg dışında tespit edilemiyor yani normal düzeninde regl oluyorsun.
Mesela çatlatma iğnesine rağmen geçen ay benim 1 yumurtam 25 mm kiste döndü; doktor çatlayıp kistleşmiş de olabilir dedi ama tutmadı mesela.

Bu ay inşallah olumlu sonucu alırsın ama olmazsa muhakkak git iğneden sonra çatlayıp çatlamadığını görmek için.

MaviSasa234 transfer ne zaman şimdi? Bir kaç zamandır giremedim kopmuşum

Ya ben baktırmadım.. 1 aydır kafamda deli sorular.. Baktırsam nasıl baktırıcam diyorum..
Devlet hastanelerinde malum tecrübelerim hiç iyi olmadı.
Özellerde fiyatlar nasıl falan hiç bilmiyorum..

Ya ben de 2022 için planlıyor gibiyim ama hemen değil de son aylarına doğru denerim diye düşünüyorum şuan halletmem gereken işler var.
Yine de topiğe katılabiliyor muyuz acaba
Çok plan yapma, yapıştır gitsin. Hemen olmuyor zaten, şimdi başlasan nisanda tutsa ohoooo 9 ay da karında Gel tabi kapımız açık

Ayy kuzum regl bekliyorum.. Eli kulağında.. Regl görüp mutlu olanlar kervanındayım
Regl olur olmaz işlemler başlayacak. İşte 15-20 gün kaldı
Bugün düşündüm. Pozitif görürsem kime gidicem keseye gidip bakmak için kafamda doktor yok
Allah'ım çok heyecanlı inş tuttarda mutluluk sebebi olur..
Bizde böyle uzaktan atraksiyon yaşıyoruz..
1 senedir yemediğim cipsleri yiyorum. Nasıl mutluyum anlatamam

Canm merhaba
Bi de ben varım
Kayıpların için çok geçmiş olsun Rabbim tez vakitte sağlıkla hayırlı evlatlar kavuştursun
Ben de 4 defa kürtaj oldum Bir de kimyasal geçirdim 5 kaybım var
İlk ikisinde 7-8 haftalık tı hiç kalp atışı olmadı gelişmedi kürtaj.

Sonra genetiğe gittik iki gende pıhtılaşmam çıktı
3.de 4000 lik oksapar progestan coraspirin d vit folik asit kullandım 6.haftada kalbini duyduk 9+2 kontrolde bebek 6.haftada kalbi gelişimi durmuş yine kürtaj
Bir yıl sonra kimyasal geçirdim
2 ay sonrasında 4.ye gebe kaldm
Oksapar 6000 + progestan +ecopirin 150 mg +prednol kullandm
6+4 te kalbini tam duyamadk
Yine 9 haftalıkken gelişimi 6 hafta içinde kalmıştı yine kürtaj
Hiç bir çare bulamadık

Seninkiler daha ileri haftaymış çok daha zor Rabbim sabr versin

ejce nasılsın?? Ben yine geldim
Bazen uzaklaşmak iyi geliyor ama çok da özlüyorum sizleri.

Geçen ay seninle aynı gün adet olmuştuk? Nasıl durumlar ben 21. Gündeyim.
Hoş geldin tatlım seni meraktaydım
Ben de umutlu bekleyenler arasında değilim ama buralardayım işte
Benim de 21. Gün oldu. Bir hafta sonra regl bekliyorum ben
Nasılsın? Umarım her şey yolundadır

Ya ben baktırmadım.. 1 aydır kafamda deli sorular.. Baktırsam nasıl baktırıcam diyorum..
Devlet hastanelerinde malum tecrübelerim hiç iyi olmadı.
Özellerde fiyatlar nasıl falan hiç bilmiyorum..
Sen neden baktırıyorsun kuzu
Sen artık transfer gününe odaklan tüp bebek doktorun geri kalan sana gerekli olanları söyler zaten

Sen de ben gibi cipse saranlardansın o zaman

Vallahi bir şey kalmamış canım, inşallah tek seferde alırsın güzel haberi. Sen çok akıllı davrandın maşallah sorunu tespit ettin ve hemen çözüme yöneldin. Çok takdir ediyorum seni
Lallammm çok keyifsiz umutsuz gördüm seni üzdü bu durum beni minnoşum
Bu konuda öyleyim selizaycım ya nedense
Eskisi gibi moral veremiyorum ne kendime ne de burdaki diğer arkadaşlara..

Maşallah biz hamile kalamadığımız için kaygılıyız.
Sizde kaldığınız için...
Rabbim sabır versin..
Enox bi araştırın isterseniz.. Belki tedaviye eklenmesi gerekir.. Exon+oksapar+ecoprin+folbiol

Sen neden baktırıyorsun kuzu
Sen artık transfer gününe odaklan tüp bebek doktorun geri kalan sana gerekli olanları söyler zaten
Yaa pıhtılaşma olur mu diye bende merak ediyorum... Ama sordum ilkte kimse baktırmamış. Hepsi tekrarlayan düşüklerde veya tutmama durumda baktırmış.
Bende ilkini bi atlatayım olmazsa gidip baktırayım diyorum..
Tüp bebek daha dert aslında... Başlayınca acabaları bitmeyen bi süreç.. Ama işte bi ilkini olayım inş tutarda daha düşünmem :S

Maşallah biz hamile kalamadığımız için kaygılıyız.
Sizde kaldığınız için...
Rabbim sabır versin..
Enox bi araştırın isterseniz.. Belki tedaviye eklenmesi gerekir.. Exon+oksapar+ecoprin+folbiol
Evet canm hamile kalınca keşke iş bitseydi
Enox da oksapar ın aynısı canm
Artık hamile kalmam da çok zor çünkü yumurta rezervim çok kötü bir yumurtam ya oluyo ya olmuyo..
Tüp bebek aşamasındayım şimdi

MaviSasa234 hanımcımm Sorun neydi tam olarak ben de herhalde şu an Türkiye’de olmuş olsam direk tüp bebeğe yönelirdim 1yıldır zaten olsa olurdu muayenelerimiz tamam hsg sperm testleri aşılama Döner dönmez ilk işim bu

Nasıl peki doktora gittn mi? 21. gün için mi? Çatlama var ama kiste dönmüş diyor..
Canım diğer mesajıma yazdın sanırım.
Bu bahsettiğin bir önceki ay, o zaman çatlatma iğnesi yaptı 2 yumurta vardı biri çatlamış öteki 25 mm olmuş usg de gözüküyordu. Doktor bunda muhtemelen çatlamış içi sıvı dolu dedi ama bence kistti o. O dönem çatlatma iğnesinden 2 gün sonra gitmiştim ama tutmadı adet oldum.

Bu ay yine bir yumurtam var iğne yaptı doktor ama çatlayıp çatlamadığını görmek için doktora gitmedim. Daha doğrusu Zaten takip yaşıyorduk baktık kendi çatlamadı iğne yaptık ben de e bir önceki ay çatladı ama tutmadı bu ay gitmiyorum böyle geçsin dedim gitmedim.

Bazı aylar çatlamadığı oluyor yani.
Ama benim 2 kere sağlıksız gebelik tecrübem olduğu İçin her ay çatlamada bile demek ki en az 2 kere çatladı açıkçası o yüzden doktora gitmedim bu ay öğrensem be olacak mantığı ile.

Cevap yazdığım arkadaşımız hiç gitmediği için ondan git dedim ona.

Ben progesteron sandım, şehir hastanesi ya da araştırma hastanesine randevu alabilirsin Mhrs üzerinden tıbbı genetik bölümüne durumu anlat önleyici durum için bu testleri rica ediyorum de hatta ben SMA da baktırmıştım
Bir çılgınlık ile gelen bebeğim olsaydı da bunlara kafa yorcak vaktim olmasaydı keşke

Hoş geldin tatlım seni meraktaydım
Ben de umutlu bekleyenler arasında değilim ama buralardayım işte
Benim de 21. Gün oldu. Bir hafta sonra regl bekliyorum ben
Nasılsın? Umarım her şey yolundadır
Bu konu dışında yolunda canım, bu konuda da benim istediğim gibi olmadığı İçin yolunda değil diyorum bakma belki böyle olması hayırlıdır bilemiyoruz tabi onu

Ben geçen ay yine son 3 ayda olduğu gibi 25. Gün adet olmuştum o hesapla bakarsan 4 gün ama ben yine 30 güne kadar beklerim.
Geçen ay test yapma heyecanı bile yaşayamadan adet oldum malum :)

Teşekkür ederim...
Ya ben büyük konuştuğum ile sınandım. Eşim yumurta kalitesinden korkuyordu Korunduğumuzda nolacak ki olmazsa tüp bebek var diyordum. Böyle direk karşılaşınca hemen şefkat tokadı misali kabullendim
Bir de burası çok önemli.. Sayfalarca tecrübe paylaşımı var. Elbetteki herkesin durumu kendine göre özel ama başkalarının geçtiği ve netice alamadığını bariz görünce kendimi eşimi düşündüm.. Artık gebe gruplarına yorum yazmıyorum... O kadar aynı ilerlyor ki..
Çok şükür Rabbim imkan verdi.. Eşim arabayı değiştirirken arıza tespit etti. Alacağı arabanın fiyatı 20-25 bin kadar düştü...Elde ne hikmetse 1 tüp bebeklik para kaldı..
Süreç beni ilmek ilmek tüp bebek annesi yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…