Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
arkadaşlar merhaba, gebelik planlamaya yeni başladık daha yeni bir ay denedik olmadı ve gebelik öncesinde yapılması gereken testleri de yeni duydum. olmayışında vardır bi hayır diyorum o yüzden şuan. hamilelik öncesinde sma taşıyıcılığı için test yaptırmak istiyorum nerede yapılır özellet yapıyor mu bir de başka bir test yaptırmak gerekiyor mu? kadın hastalıkları doktoruna muayene olmak gerekiyor mu? kısacası hamilelik planlarken sağlıksal olarak neler yapmak lazım bilenler tecrübe edenler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Merhaba kızlar.Aranızda kürtaj olunanlar varmı?kürtaj olub malesef ve yeniden hamile kalmak isteyenler.Sanırım bu topikte yeniyim

Sma için aile hekimliğinde test yaptırabilirsiniz ama bildiğim kadarıyla önce erkeğe yapıyorlar onun sonucuna göre kadına yapılıyor aile hekiminizle görüşün bilgilendirir sizi gebelik içinde kadın doğum doktoruna adetin 2. Yada 3.günü giderseniz hormonlarınıza bakar gerekli görülürse eşinizdende test isteyebilir ama sizin daha çok yeni denemeleriniz yaşınızı bilemiyorum ama 35 yaşına kadar 1 yıl 35 ten sonra 6 ay gebelik oluşmuyorsa ileri tetkikler yapılıp tedavi sürecine geçiliyor şu aşamada muayene olmak daha sağlıklı tabiki

3,4 ay hiç test işine girişip kafayı yorma. 5 ay geçtikten sonra hala olmazsa bir kadın doğuma gidersin. Stres yapmaya gerek yok

öncelikle çok teşekkür ederim ben şuan aslında hamile kalamam diye bir korku yaşamıyorum aceleci de davranmıyorum ama bu sürece girerken nasıl hazırlıklar yapılmalı bu konularda çok bilgisizim. internetten baktıkça kafam daha da karıştı. sma testini yaptırıp sonucunu beklemeyi düşünüyorum kadın doğuma da dediğiniz gibi eğer uzun süre deneyip hamile kalamazsam kontrol amaçlı giderim.

3,4 ay hiç test işine girişip kafayı yorma. 5 ay geçtikten sonra hala olmazsa bir kadın doğuma gidersin. Stres yapmaya gerek yok
teşekkürler cevabınız için. aslında test aklımda bile yoktu ama sma günümüzde çok arttı akraba olmayan çiftlerin çocuklarında bile görülüyor artık diye sma taşıyıcılığı testi yaptıralım içimiz rahat etsin düşüncesindeyim. onun da sonuçlarının çıkması biraz zaman alıyormuş sanırım. yine de içimi rahatlattınız teşekkürler

Sma yaptır o başka, ben gebelik kan hormon vs testlerini kastettim

Kızlarcım..herkese selam..uzun bir aradan sonra :) umarım herkes iyidir?yeni hamişler var mı?tebrik ederim hepsini..süreci devam edenlere de Allah kolaylıklar versin..
Bende tüp bebek sürecine girdim.acıbadem maslak ile görüştük.amh ım çok düşük olduğu için uzun bir protokol olacak denildi.sonra yeditepe ünv hastanesi ile telefonla görüştük.çarşamba gününe de randevu aldık.oranın laboratuvarı çok güçlü diye duydu .gen taramalı tüp bebek olacağı için sürecimiz uzun.çarşamba prp yaptıracağım. Uyuyan folikülleri uyandırma amacı ile. Sonra iki regl bekleyip yumurta toplama süreci olacak.. maddi ve manevi upuzun..herşeyde ateş pahası Allah yardım etsin..

Hayırlı olsun şimdiden canım.. yolun su gibi aksın sonu güzelliklerle dolu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…