Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Saol canımm..senin yorumlarını çok beğeniyorum nokta atışların oluyor ve sürece hakimsin 🥰 kesinlikle bizim problemimiz doktor bulamamak.. Kararsız kalıyorlar ya ben çıldırıyorum, çikolata kisti mi polip mi miyom mi basit kist mi.. Daha tam he şu diyeni görmedim ki her defasında vajinal muayene oluyorum. Ara tatilde izmit istanbul adana da iyi doktor araştırıp gideceğim. Direkt bir şey yapamasa da ne olduğunu söyler umarım.
Emar ile tanı konulması lazım ve eğer hsg cekilmediysen iyi bir yerde hsg çekilip tüplerin durumuna bakılmaksı lazım canım

Merhaba kızlar ben femaraya başladım aşılama deneyecegiz bu ay, Dr çok az ihtimal %7-9 arası kabul ediyor musunuz diye sordu evet dedim. Birde doğum kontrol hapı da ise yaramamış sol yumurtalığımdaki 18 mm çapındaki folikul kisti erimemis ca125 testi ve e2 yaptı normal sınırlarda çıkınca ilaca başladım fakat tüp bebek gibi çok sayıda yumurta geliştirmek gereken bir sürece girmek istersem bu kist çok daha büyüyüp diğer yumurtalıkları baskılar bu yüzden kist aspirasyonu yapmalıyız yani anestezi altında iğne ile yumurtaliga girip kistin içini bosaltmamiz lazım dedi.
Açıkçası şaşırdım bir sürü kisti olup tüp bebek yapan var acaba (tüp bebek merkezi olduğu için maddiyat odaklı mi yaklastilar) yoksa bu olması gereken bir süreç mi bilemedim. Var mı fikri olan?

Kuzum hsg çekildim doktorum sıkıntı yok temiz dedi. Bugünkü doktor bilgisayardan bakamadı diye emar istedi. Yaptırmak istemedim çok sinirliydim o ara.
Ya bu işler gerçekten sıkıntılı oluyor canım ama sana tavsiyem sakın kür filan yapma ara kanama sebep olabilir özellikle miyom filan varsa tehlikeli olabilir

Vallahi bilen biri bizi aydınlatsın ben çok seviyorum havuç tarator falan da çok tüketirim çatlatma özelliğini bilmeden önce sorun yoktu yiyodum ama ogrendikten sonra çekinir oldum ya durduk yere sıkıntı olmasın da havuç sevdamız 😂
Belli bir büyüklüğe geçmeden çatlamazsa korkma 😂
Merhabalar, bende polip vardi haziran ayında alindi. Ağustosta hamile kaldım. Sonra kalbi durdu ekimde kürtaj oldum. Aralikta doktora gittim yumurta çatlamamıştı kist olmus duphostan diye bir ilac verdi, 2 ay kullan gel dedi neyse bugün gittim. Kist gitmiş ama yine polip Olmuş hali hazirda 2 tanede myomum var. Dün 3 ay geçmişti korunmayi bırakmak icin korunmasoz ilişki oldu ve yumurtlama bu günlerde oldu. Yalniz yine alabiliriz polipi dedi doktor belki hamileliğe engel olabilir ama sıkıldım. Vücut üretiyor dedi fazla östrojen salgilanmasindan dolayi gibi bisey dedi. Bu ay bekleyelim sonra karsr veririz dedi. Canim sıkıldı 1.5 ay önce bisey yoktu sürekli biseyler oluyor
Canım benim, dengemiz bir şaştı pir şaştı. Birkaç ay dene yine, eğer gebelik olmazsa aldır bence. Birkaç doktordan daha fikir alabilirsin
Canım Sasaya yazarken gördüm onu alıntılanmış bulundum ama İzmit’te doktor tavsiyesi verebilirim sana Teach_Mavi Teach_Mavi
Kan ne zaman verecen kaannn istiyorum 😂
Kızlar ovülasyonda dün ve ondan önce pikti değerlendiremedim bugün saat 2 de ovülasyon silikti çatlama olmuş bugün değerlendirsem geç kalmış olurmuyum?
Hemen değerlendir
İnşallah öyledir canım ya dün kavga edince maalesef olmadı bugün de aslında konuşmuyoruz nasıl olacak hiç bilmiyorum 😔
Haha boşver tribi ya duştan çok havlu sarın, tam önünden geçerken havlu yere düşsün. Sonrasını akışına bırak ahah

Belli bir büyüklüğe geçmeden çatlamazsa korkma 😂

Canım benim, dengemiz bir şaştı pir şaştı. Birkaç ay dene yine, eğer gebelik olmazsa aldır bence. Birkaç doktordan daha fikir alabilirsin

Kan ne zaman verecen kaannn istiyorum 😂

Hemen değerlendir

Haha boşver tribi ya duştan çok havlu sarın, tam önünden geçerken havlu yere düşsün. Sonrasını akışına bırak ahah
Hahah 😂😂 romantizm yarattı ya 😂 sen çatlamadan sonrasını mı değerlendirmiştin?

Kızlar bugün kan verdim değerim 79 çıktı . Fakat az önce kahverengi şekilde lekelenmem oldu . Bata 3 gün var . Panik yapmalı mıyım yoksa yerleşme kanaması mıdır

FC2F3ED1-46F2-4C53-8875-1E1BC1A9DF84.png

Kızlar bugün kan verdim değerim 79 çıktı . Fakat az önce kahverengi şekilde lekelenmem oldu . Bata 3 gün var . Panik yapmalı mıyım yoksa yerleşme kanaması mıdır

Eki Görüntüle 2988690
Ayy ne harika haber hadi hayirli olsun, saglikla ilerlesin ve saglikla kucagina al insallahh🙏🏻🙏🏻
Lekelenme cok onemli degil diye biliyorum, kirmizi kanama olmadiktan sonra… panik olma, stres yapma, ama icini rahatsiz eden bir durum olursa gidip kan verirsin tekrar ama zaten simdi muhtemelen 2 gunde bir vereceksindir

Oyyy kıyamam ben sanaa Allahım sağ salim şekilde devam etmesinii nasipp etsinn 🤲🤲🤲 haklısın önceki yaşanmıişlıkların korkusu vardır hep.. Ama sen elinden geleni yap (bol su iç yorma kendini uzan dinlen bolca dua et) gerisi tevekkül.. Sımsıkıı tutunsun inşallah minnoş 🥰🥰💙

Ben de hız olayına vitamin ve keçi boynuzu suyuyla el koyacağım. Kendime de soğan kürü. Ara tatil de de kafamıza yatan iyi bir doktora bütün geçmişi sunmak ve yorumunu dikkatle dinlemek 🤣
Ovulasyonla da takip edeceğim bu ay. Önemli günler ailelerin yanında olduğumuz zamana denk gelirse kaçamak ayarlamaya çalışırız napalım çocuk için mecbur 🤣
Canım bizde de hız sorunu var. Aktar a keçiboynuzu almaya gittiğimde durumu tahmin edip içeriğinde arı sütü propolis ginseng ve bir kaç şey daha olan bir karışım yapıyorum dedi arı sütü şifa zaten hem yumurtalıklara hem sperme faydalı. Senin de aklında olsun takviyelere ekleyebilirsin🎈

X