2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar bebeklerinizin akşam belli bi uyku saati var mı yani mesela 8 dedi mi yatırıyor musunuz bizim ki 11 de gece modunu açıyor 🥲🥲🥲
Hahaha aynı durum bendede var saat ondan sonra uyuyor ondan önce yağsa bile kalkıyor geri

Ay biliyorum biliyorum, süresi bitmek üzere zaten. Yapıp kedilere mi versem diyorum 😅 küçük kedimi sokakta buldum, daha bir haftalık ya vardı ya yoktu. Yaşadığım yerde de kedi-köpek veterineri yoktu, kargo geç geliyordu falan, kedi süt tozu bulamadığım için aptamille beslemiştim. O yüzden kedi gibi değil de insan bebeği gibi diye dalga geçiyorum sürekli 😅
Ahahahah cok mantikli ver sokak hayvanlarina gitsin en guzeli 👍🏻 bizim apartmanda mamaci var butun sokaga mama getiriyo kedi kopek high class bizde aptamili basimiza calarlar diye attim bide cok bozulmustur bende ki hayvanlarida etkilemesin dedim yoksa en guzeli 🤭

Kızlar bebeklerinizin akşam belli bi uyku saati var mı yani mesela 8 dedi mi yatırıyor musunuz bizim ki 11 de gece modunu açıyor 🥲🥲🥲
Bizim az cok bi duzenimiz var ama yaklasik 40 gunu dolduktan sonra hep ayni gidiyo. 7-9 arasi uyanis garanti tabi ben bazen uzatiyorum 11e kadar.. 7.30 8 gece uykusuna gecis. Sukur uykuyu seviyo bambam. Ama hamileyken de oyleydi sabah 10da kipirdanir gece de uyurdu degismemis 🤷🏻

Bizim az cok bi duzenimiz var ama yaklasik 40 gunu dolduktan sonra hep ayni gidiyo. 7-9 arasi uyanis garanti tabi ben bazen uzatiyorum 11e kadar.. 7.30 8 gece uykusuna gecis. Sukur uykuyu seviyo bambam. Ama hamileyken de oyleydi sabah 10da kipirdanir gece de uyurdu degismemis 🤷🏻
Maşallah ya. Aralarda uyanıp uyanık kaldığı oluyor mu hiç emip yatıyor mu direkt. Bir de kaka falan yaptığında açılmıyor mu uykusu altını değiştirirken.

7-7.30 arası akşam uykusuna yatıyor, saat 10 gibi bi besleme yapıyorum uyku arasında, sonra gece 2 defa kalkıyor acıkıp, ama birinde kalktıktan sonra mutlaka en az 2 bazen 3 saat uyanık kalıyor asla yutamıyorum. Sabah 6 bucuk gibi de uyanmaya başlıyor ama ben bi şekilde 1 saat daha uyutuyorum emzik falan verip.

8de uyuyor 11-12 gibi rüya öğünü yaptırıyorum bazen hiç kalkmadan uyuyor bazen kalkıyor ama yine hemen uyuyor. Uyanmasa da ben kalkıp emziriyorum çünkü göğüslerim çok şişiyor ve acıyor. Sabah 6- 7 gibi kalkıyor tekrar emziriyorum biraz daha uyutmaya çalışıyorum bazen uyuyor bazen uyumuyor. Gece maşallah güzel uyuyor ama gündüz uykularımız çok azaldı

Bu arada kızlar gece sizinde göğüsleriniz sızlıyor mu? Ben artık uyandırmak istemiyordum ama göğüslerim sızlıyor mecbur kalkıyorum ve emziriyorum. Bir de sütü az olanlar balık yemeyi denediniz mi, ben ne zaman balık yanında bol yeşillik yesem sütüm çok artıyor

Maşallah ya. Aralarda uyanıp uyanık kaldığı oluyor mu hiç emip yatıyor mu direkt. Bir de kaka falan yaptığında açılmıyor mu uykusu altını değiştirirken.
Ay valla masallah kicimi kasiyayim 🧿😃 eger kakasi geldiyse uyaniyo 1 saate yakin uyanik kalip geri uyuyo o yuzden yatmadan once yaptirmaya calisiyorum kakasini yapmasada tum gazini cikartmaya calisiyorum. Uyanmiyo gece hic mikirdaninca alip emziriyorum gazini cikarip geri yatiriyorum uyuyo oluyo hepsinde. Kendi kendine kakasini yapamiyo hala uyanikken yapabiliyo oda baya bi efor sarfettikten sonra 😃 alt degistirme isinide gece 2 gibi yapiyorum fark ettim ki uykusunun en agir oldugu saat. Hic uyanmiyo yine kafayi saga sola atiyo o kadar.

Bu arada kızlar gece sizinde göğüsleriniz sızlıyor mu? Ben artık uyandırmak istemiyordum ama göğüslerim sızlıyor mecbur kalkıyorum ve emziriyorum. Bir de sütü az olanlar balık yemeyi denediniz mi, ben ne zaman balık yanında bol yeşillik yesem sütüm çok artıyor
Benim sütüm az düzenli balık yiyorum haftada 2 falan ama öyle bir artış ne yazık ki ben hissetmedim bu arada sütüm az dememe rağmen benim de gece göğüslerim şişiyor ağrıyor bazen oğlum uyanmasa da ben kalkıp sütümü sağıp öyle geri uyuyorum

Benim sütüm az düzenli balık yiyorum haftada 2 falan ama öyle bir artış ne yazık ki ben hissetmedim bu arada sütüm az dememe rağmen benim de gece göğüslerim şişiyor ağrıyor bazen oğlum uyanmasa da ben kalkıp sütümü sağıp öyle geri uyuyorum
Göğüslerin şişiyorsa nasıl sütün az ki. Ben bir kaç keredir farkettim ne zaman balık yesem gece göğüslerimden süt akıyor bayadır akmıyordu çünkü. Ama belki rokadan falandır onu da hep yanında yerim çünkü

Merhaba arkadaşlar ne zamandır okuyorum süt konusu çok konuşuluyor. Benim iki çocuğum arasında 23 ay var sadece yaşayarak öğrendim ki süt tamamen psikolojiye bağlı. İlkinde çok geç geldi sütüm mama vermeye başladık ben bu çocuğa yetemiyirum diye çok taktım 13 ay emzirdim fakat ağırlıklı olarak mama yedi çerez niyetine emzirdim diyebilirim sütüm azdı çünkü ve bana göre artmayacakti neler yedim içtim artsın diye değişmedi hep azdı. İkinci bebeğimde hiç takmadım çünkü en fazla ablası gibi mama yer diye düşündüm çok şükür ablası da sağlıklı diye takmadım kafama. Aksine özel olarak hicbirsey yiyip icmeden bunda sütüm yetiyor bebeğe ve mamaya gerek kalmadı. Süt Tabi herkes kendi bilir ama süt arttiricilardan daha önemli olan psikolojinin rahat olması. Her türlü süt arttırıcı denemiş biri olarak sadece tavsiyede bulunmak istedim.

Ay valla masallah kicimi kasiyayim 🧿😃 eger kakasi geldiyse uyaniyo 1 saate yakin uyanik kalip geri uyuyo o yuzden yatmadan once yaptirmaya calisiyorum kakasini yapmasada tum gazini cikartmaya calisiyorum. Uyanmiyo gece hic mikirdaninca alip emziriyorum gazini cikarip geri yatiriyorum uyuyo oluyo hepsinde. Kendi kendine kakasini yapamiyo hala uyanikken yapabiliyo oda baya bi efor sarfettikten sonra 😃 alt degistirme isinide gece 2 gibi yapiyorum fark ettim ki uykusunun en agir oldugu saat. Hic uyanmiyo yine kafayi saga sola atiyo o kadar.
Kakasını tuvalet pozisyonunda tutarak mı yaptırıyorsunuz. Gece 2 bizimkinin aksine halaya durduğu saatler🥴hepsi birbirinden o kadar farklı ki. Bi kullanma kılavuzları çıksa bi yerlerinden keşke. Bu arada profil resminizi her gördüğümde bi gülesim geliyor, çok severim Phoebe'yi💞

Kakasını tuvalet pozisyonunda tutarak mı yaptırıyorsunuz. Gece 2 bizimkinin aksine halaya durduğu saatler🥴hepsi birbirinden o kadar farklı ki. Bi kullanma kılavuzları çıksa bi yerlerinden keşke. Bu arada profil resminizi her gördüğümde bi gülesim geliyor, çok severim Phoebe'yi💞
Gercekten her biri ayri renk her biri ayri cins ahah 😃 aynen bacaklarini biraz bukuyorum kendisi yapiyo. Onceden bastirirdim oyle yapardi. Bazen phoebenin ucuzlere baktigi gibi firtina hali oluyo tabi evde 😃

İlk doz menenjit asimizi olduk haydi bismillah insallah fazla hirpalamaz yavrumu tedirginim 😢 7 9 13te yaptiricaktim ama doktorumuz asi komitesinde enfeksiyon uzmani ilerleyen vakitte daha cok yan etkisini goruyoruz asinin dedi. Birde veremle cakisiyodu bizimki biri kas ici digeri deri alti oldugu icin sorun gormedi. Birde asi cok pahali inanilmaz bir haksizlik ve adaletsizlik kesinlikle ucretsiz olmali veya cok cuzi bir fiyati olmaliydi. 😐 normalde 3 5 13 bexsero 3 13 te nimenrix seklindeymis bizim doktor 3 5 13 bexsero sadece 13te nimenrix yapicak boylelikle 4 dozla bitirmis olucak a grubu menenjiti tek doz 13te gayet yuksek korumasi oluyo 7 9 13e birakirsak 5 doz olcak bide yan etkisi daha fazla olabiliyo sen bilirsin dedi oyle olunca bir dozdan kurtarmak ve yan etkiyi azaltmak icin okey dedik

Son düzenleme:
Selam benim vücudum aşırı kurudu bi ara. Yazın sıcaklarda da günde 3-4 kez duş aldığım oluyordu. Normalde de kuru bi cildim var. Gecen hafta bacağımda basenlerimde ve kol kıvrımımda kızarıklıklar oluştu hafif de kaşınıyordu. Doktora gittim egzama olduğunu söyledi krem verdi. Böyle bi şey yaşayan var mı?

İlk doz menenjit asimizi olduk haydi bismillah insallah fazla hirpalamaz yavrumu tedirginim 😢 7 9 13te yaptiricaktim ama doktorumuz asi komitesinde enfeksiyon uzmani ilerleyen vakitte daha cok yan etkisini goruyoruz asinin dedi. Birde veremle cakisiyodu bizimki biri kas ici digeri deri alti oldugu icin sorun gormedi. Birde asi cok pahali inanilmaz bir haksizlik ve adaletsizlik kesinlikle ucretsiz olmali veya cok cuzi bir fiyati olmaliydi. 😐 normalde 3 5 13 bexsero 3 13 te nimenrix seklindeymis bizim doktor 3 5 13 bexsero sadece 13te nimenrix yapicak boylelikle 4 dozla bitirmis olucak a grubu menenjiti tek doz 13te gayet yuksek korumasi oluyo 7 9 13e birakirsak 5 doz olcak bide yan etkisi daha fazla olabiliyo sen bilirsin dedi oyle olunca bir dozdan kurtarmak ve yan etkiyi azaltmak icin okey dedik
Gecmiş olsun
bende menenjit yaptirmak istiyorum
ozeldemi yaptirdin bide kac doz yapacaksin?

Bu arada hamile olduğumu öğrendiğimden beri bu topicteyim. Her zaman yazmasam da sürekli okuyorum. Hiçbir yazılanı atlamadan sayfa sayfa okudum 😁 Aktif yazan kişilerin bahsettiği şeylere hayatlarına çok hakimim. Yani tanıyor gibiyim. Ben gibi olan var mı acaba 😁😁
Bende oyleyim
Ben bayadir aktifim neredeyse butun uyeliri taniyorum

Back
X