• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Biz de 2 gün önce şeker yüklemesi yaptık. Doktoruma açlık tokluk durumunu sormuştum o da aç gelirsen daha iyi olur demişti. 75lik yükleme yapılacak ve 3 kez kan alınacağı için damar yolu açtılar bu bana ilk korkutucu gelse de sonra mantıklı geldi. İlk idrar ve açken kan aldılar daha sonra elma aromalı icecegi 5 dakika içinde icmemi istediler. Daha sonra 60. Ve 120. Dakikalarda tekrar kan aldilar bu sürede herhangi bir şey yemeyin ve içmeyin dediler.
Eğer tok gitseydim 50lik yükleme yapılacak ve değer yüksek çıkarsa 100luk yükleme yapılacaktı. Bu sebeple aç gidip 75lik yükleme yapmak daha mantıklı geldi.
330 mllik içecek kesin midemi bulandırır ben bunu 5dakika da nasıl lcecegim desem de insan içiyor 😊 ki ben normalde o boyuttaki içecekleri asla bitiremem.
Herkesin kendi kararı tabi ama elbette şeker hiç bir bebek için iyi değil fakat gece tatlıları kaçamaklari hep yapıyoruz. Bu sebeple 330mllik icecegi içip şeker var mı yok mu bunu bilerek önlem almak bana daha doğru geliyor.
Bu arada ben sadece ocean mummy multivitamin kullanıyordum bu kontrolle birlikte demir ve kalsiyum da başladık.
4 hafta sonra 28.hafta randevumuz var, kan uyuşmazlığı iğnesi olacağım.
Biraz uzun yazdım burada süreci diğer annelerle takip etmeyi seviyorum, bütün annelere ve bebeklere sağlıklı günler diliyorum 🥰

Kağıthanedeyim canım. O yüzden bana Şişli Beyoğlu Beşiktaş Eyüp Gaziosmanpaşa gibi bu civardaki ilçeler de yakın oralar da olur. Fatih ve sonrasındaki ilçeler biraz uzak olur acil durumlar için. Özel hastane olabilir özel klinik olup doğum için hastaneyle anlaşan da olabilir belki. Daha da geç olmadan şu an gittiğim yeri değiştirmek istiyorum ama kafam karışık

Şişli Memorial de Hazel hanım var ilk bebeğimde ben ona gidiyordum Florya Biruni Üniversitesi hastanesindeydi çok tatlı ve bilgili birisi şimdi Şişli Memorial de oralarda başka bildiğim yok.

Kızlar günaydın herkese şeker yükleme testi yaptık bugün 50 mg. açlık 94, tokluk 113 çıktı iyi mi sizce?

Son düzenleme:
Ben bildiklerime cevap veriyorum genelde canım bazen bakamıyorum Yoğunluktan ben soruyorum kimse görmezse bir daha yazıyorum😅

Ben ilk yazdığımda görmediler diye 2. kere paylaştım yine görmediler, sonra başka bir zaman tekrar yazmıştım yine görmediler benim bahtsızlığım sanırım deyip daha da yazmadım :KK45: sonra işte dün mü ne yazdım boş bulundum onu gördüler ama :KK48:

Kızlar bebek arabası ve park yatak için direkt marka ve model önerebilir misiniz ya yoksa işin içinden çıkamayacağım 🙈
Biz dolaptan 2.el Doona marka bebek arası aldık çok temizdi. Bizim arabimiz küçük o sebeple ilk aşamada büyük tekerlekli bir şey alırsak hem bagaj hem arka koltukta puset çok yer kaplayacakti. Doona hem bebek arabası hem puset olabildiği için bize mantıklı geldi. Ufak bir araba büyük sevenlere hitap etmeyebilir. 15kg kadar tasiyabiliyormus biz 1-1.5 yaşından sonra bastona geçmeyi düşünüyoruz.

Kızlar bebek arabası ve park yatak için direkt marka ve model önerebilir misiniz ya yoksa işin içinden çıkamayacağım 🙈
Aşırı araştırarak değil ama indirimde diye yoyko city aldık biz arabayı kapanınca bagaj büyük değilse yinede yer kaplar arabada bence ama onun harici sorunsuz düzgün geldi bizi idare eder sanki bakalım , park yatak almadım arkadaş verince ama alsam yine yoyko anne yanı bakıyordum en son

Onu hep söylediler yüksek kesimlerde oturuyorum kar yağdığı zaman baya kalıyor ve rüzgarlı oluyor nisan ayında gezdirmelere çıkartırız diye düşünüyorum. Zaten doktora hastaneye arabayla gideriz bilemedim ya bakiniyorum her yerden dolapta buldum bir kac tane 😁
Çok çok mantıklı bence de zaten pandemi döneminde doğru düzgün kullanılamadı bebek arabaları eminim bir sürü sıfıra yakın tertemiz vardır dolapta 😊

Ben istanbulu hic bilmiyorum hangi yaka da onuda bilmiyorum 😄 ama doğum topiklerinde çam ve şakura yi cok beğeniyorlar.
Çam ve sakura da Avrupa yakasında canım ama bize epeyce duzak bir de şehir hastanesi orası. Randevu bulması her gidişte aynı doktora denk gelmesi vs meseledir tahminimce 😊 benim ilk doğumum çok travmatikti o yüzden şansa bırakmak istemiyorum şimdi aile bütçemizin de belini kırmadan araştırıyorum düzgün bir yer 🙈

Şişli Memorial de Hazel hanım var ilk bebeğimde ben ona gidiyordum Florya Biruni Üniversitesi hastanesindeydi çok tatlı ve bilgili birisi şimdi Şişli Memorial de oralarda başka bildiğim yok.
Teşekkür ederim canım fiyat 27 bin lira dedi Şişli memorial beni aşıyor maalesef 😅

Aşırı araştırarak değil ama indirimde diye yoyko city aldık biz arabayı kapanınca bagaj büyük değilse yinede yer kaplar arabada bence ama onun harici sorunsuz düzgün geldi bizi idare eder sanki bakalım , park yatak almadım arkadaş verince ama alsam yine yoyko anne yanı bakıyordum en son
Yoyko arabaya hiç bakmamıştım bir bakayım ancak beşik için güzel kaliteli diye duydum canım. İşte seçenek çok olunca kafa karışıyor 🙈

Biz dolaptan 2.el Doona marka bebek arası aldık çok temizdi. Bizim arabimiz küçük o sebeple ilk aşamada büyük tekerlekli bir şey alırsak hem bagaj hem arka koltukta puset çok yer kaplayacakti. Doona hem bebek arabası hem puset olabildiği için bize mantıklı geldi. Ufak bir araba büyük sevenlere hitap etmeyebilir. 15kg kadar tasiyabiliyormus biz 1-1.5 yaşından sonra bastona geçmeyi düşünüyoruz.
Bende ilk başta dolaptan bakıyordum temiz görünen arabalar var ama kayınbabam alacakmış sıfıra yöneldim hemen 😂 bende ufak araba istiyorum ya o büyükler kullanışsız oluyormuş

Yoyko arabaya hiç bakmamıştım bir bakayım ancak beşik için güzel kaliteli diye duydum canım. İşte seçenek çok olunca kafa karışıyor 🙈
Kumaşı hışır hışır değildi arabanın öyleyse beşik de öyledir birde yine de beşikte sallanma özelliği olsa iyi olur her park yatakta olmuyor anladığım önce bakarken

İyi değil mi yüksek değil sanki
Benim suyum fazla çıktı canım o yüzden yüksek dedi doktor
Aaa İzmirli misin canım, bende İzmirliyim 🤗
İzmirli değilim aseriyorum canım😂
Kızlar günaydın herkese şeker yükleme testi yaptık bugün 50 mg. açlık 94, tokluk 113 çıktı iyi mi sizce?
Herhangi bir sıkıntın yoksa normal gibicanim açlık sanki bı tık yüksek

Kumaşı hışır hışır değildi arabanın öyleyse beşik de öyledir birde yine de beşikte sallanma özelliği olsa iyi olur her park yatakta olmuyor anladığım önce bakarken
Benim park yatakta var hem anne yanı hem sallanabilir civilden aldım 2000 bine dun baktim 1.750 olmuş 😂😂😂

Benim suyum fazla çıktı canım o yüzden yüksek dedi doktor

İzmirli değilim aseriyorum canım😂

Herhangi bir sıkıntın yoksa normal gibicanim açlık sanki bı tık yüksek
Evet canım doktora da sordum ama o da iyi dedi. Bana da açlık biraz yüksek geldi. Gidince ayrıntılı sorarım artık.

Back
X